צרות עם האוכל

ציפורת26

New member
../images/Emo21.gif צרות עם האוכל

הבת שלי הולכת לגן של נעמת, ששם לא אוכלים בשר בארוחות הצהריים הילדה גם ככה לא אכלנית גדולה (לפחות לא בבית). ובדיקות הדם מראות שהברזל שלה גבולי.הרופאה רק אמרה להקפיד לתת בשר אבל איך אני אעשה את זה אם היא פשוט לא מסכימה לאכול?? לא משנה מה אני מכינה לה זה לא הולך אני אשמח לשמוע מאימהות לילדי נעמת וויצו (ובכלל) רעיונות לארוחת ערב בשרית.איך אתן משלימות את מה שהם לא מקבלים בגן

אני לא בטוחה שצריך בשר כל יום (אלא אם זה מה

שאמרו לך בפירוש). אני יודעת שמספיק שלוש פעמים בשבוע, כך שאם היא אוכלת בשישי ושבת, את יכולה לתת נניח גם ביום שלישי בערב. גם הילדים שלי, שהם אכלנים די טובים, לא תמיד רוצים לאכול בשר בערב, אז אולי זה קשור לזה.

../images/Emo45.gifומוסיפה

תנסי לתת בעיקר הודו ובקר. עוף לא כל כך עשיר בברזל. קציצות הודו רכות ניסית?

ציפורת26

New member
אני עושה באמת קציצות מהודו

כי זה נכון לגבי הברזל הענין שהיא לא רוצה קציצות בכלל. ניסיתי כל מני מתכונים,פשוט לא עובד עד לא מזמן היתה לפחות אוכלת שניצלים, עכשיו גם את זה היא לא רוצה צריכה רעיונות למתכונים חדשים

מה עם ספגטי בולונז?

ככה הם אוכלים את הבשר תוך כדי הפסטה... אחד הילדים אצלי אהב בזמנו רק עוף מכובס, נכון שלנו זה נשמע חסר טעם אבל יש ילדים שלא אוהבים מתובלן, אז אפשר להתחיל עם זה ולאט לאט לגוון. תבשיל בקר יכול לבוא בחשבון? (יש לי ילדה שלא נוגעת בזה כי לא נעים לה ההרגשה של הסיבים בפה, אבל יתר הילדים ממש אוהבים)

ציפורת26

New member
אני מכינה רוטב בולונז

ומשלבת עם הרבה דברים. פסטה פתיתים אורז וכו' אבל אני לא יודעת כמה בשר היא מקבלת ככה מה זה תבשיל בקר?אני אשמח לקבל מתכון (אני בעד לנסות..מה שהיא לא אוכלת אנחנו אוכלים)

מתכון יאלץ לחכות לערב, פשוט משום שבעלי אחראי

עליו... בעיקרון אנחנו עושים קוביות בקר עם תפו"א או עם שעועית אדומה ולבנה ורוטב עגבניות. (אם אני שוכחת לכתוב מתכון, תשלחי לי מסר תזכורת, טוב?) לפני יומיים ניסיתי את המתכון הזה מהבלוג של ניקי והיה הצלחה מסחררת (לא היה לי אפונה וגזר של סנפרוסט, אז שמתי אפונה ותפו"א וגזר חתוכים לקוביות שבישלתי לחוד). וגם עוף בריח פופקורן הלך טוב אצלינו
מה עוד? השוודית שלי לא אוהבת מתוק, אז למשל דבש / קטשופ / סויה לא הולך אצלינו, תנסי טעמים אחרים, גם אם זה לא נראה לך משהו שילד יאהב...

אמאלללה

New member
מתכון לקציצות עוף והודו

מתכון מנצח שהקטנה שלי אוהבת, של פיליס גלזר שנתנה באחד מהאירוחי שעשתה כאן כמות: 4 מנות (כ-15 קציצות) מצרכים: לקציצות 250 גרם חזה הודו טחון 250 גרם חזה עוף טחון רבע כוס נבט חיטה 1 ביצה ¾ כוס תפוח אדמה מגורר (עם הקליפה) – 1 בינוני 3-4 כפות בצל מגורר ½ כפית כמון מלח ופלפל לפי הטעם שמן קנולה לטיגון לרוטב 2 כפיות שמן קנולה 1 בצל בינוני-גדול קצוץ דק (חלק ממנו מגררים לקציצות) 1 שן שום כתושה 1 גבעול סלרי קצוץ דק 3 עלי דפנה 100 גרם רסק עגבניות – רצוי אורגני חצי כוס קטשופ ללא חומר משמר (רצוי אורגני) ¼1 כוסות מים לקוסקוס ½1 כוסות קוסקוס מלא של "קוסקוס מזון" 2 כפיות שמן זית ½ כפית מלח ½1 כוסות מים רותחים ½ כוס אפונה עדינה קפואה מופשרת אופן ההכנה: 1. לקציצות: מגררים כ-3-4 כפות מהבצל ומערבבים היטב עם כל יתר החומרים לקציצות (ניתן להכין מראש ולקרר לכמה שעות לפני השימוש). 2. יוצרים כ-15 קציצות קטנות. מורחים מחבת טפלון במעט שמן קנולה ומחממים. משחימים קלות את הקציצות משני הצדדים. מבשלים כ-5 דקות ומכבים את האש. 3. לרוטב: בסיר קטן, מחממים 2 כפיות שמן קנולה ומבשלים את הבצל כ-3 דקות בבחישה לעיתים קרובות. מוסיפים שום, סלרי ועלי דפנה ומטגנים עוד דקה או שתיים. מוסיפים מים, רסק וקטשופ ומערבבים היטב. 4. יוצקים את הרוטב על הקציצות במחבת, מכסים ומבשלים כ-15 דקות על אש בינונית-קטנה. 5. לקוסקוס: שמים את הקוסקוס, מלח ושמן בקערה בינונית, ויוצקים מים רותחים מעל. מכסים היטב ומעמידים בצד 5 דקות. מערבבים עם מזלג.מוסיפים עוד כמה טיפות שמן זית אם צריך כדי "לפתוח" גושים אם יש. בוחשים פנימה את האפונה.

ציפורת26

New member
זה מה שהרופאה אמרה

אמרה שהערכים גבוליים אבל לא צריך תוספת ברזל ורק להקפיד לתת כל יום.אבל אין סיכוי שזה יקרה

אני חושבת ש

עדיף להמשיך לתת ברזל וגם לעשות השתדלות בארוחות. לטענת רופא הילדים שלי אי אפשר לסמוך רק על הבשר בארוחות ולכן הוא מעדיף שנמשיך לתת ברזל ושלא ניכנס ללחץ, אכלה או לא אכלה וכו'. אולי תנסי חזה עוף על הגריל/מחבת. רננה שלי מקללפת את הציפוי של השניצלים ולכן התחלנו בזכותה לאכל חזה עוף יותר בלי טיגון מסיבי ופירורי לחם.

ציפורת26

New member
אני גם שמעתי על רופאים שממליצים להמשיך

עם הברזל מעבר לגיל שנה. בת כמה רננה? כמה טיפות ליום? לא ברור לי למה הרופאים שאני הייתי אצלם לא ממליצים לתת ברזל

אנחנו גם קבלנו ברזל עד לא מזמן

גם אנחנו אנמיים והרופאה טענה שמחסני הברזל ריקים (כי ההומוגלובין גבוה יחסית) ושהוא חייב ברזל מהחי כי הוא לא מצליח לאגור את הברזל מהצומח

רונית י

New member
3 פעמים בשבוע זה ממש לא מספיק

וקשה לי להאמין שבשאר ימות השבוע תקבל כמות יפה של ברזל ממזונות מהצומח.

רונית י

New member
ברזל מהחי נספג יותר טוב מאשר מהצומח

צריך לאכול יותר מזונות צמחיים כדי לקבל ברזל מאשר נניח קציצה אחת. יש ילדים שאוכלים מעט (כמו הבן שלי) לכן חשוב שהמעט שהם אוכלים יהיה עם ערך תזונתי גבוה. ובהמשך למה שכתבה פותחת השירשור, בד"כ בגנים שלא נותנים בשר בצהריים, נותנים מוצרי סויה (מעובדים) או דגים שאין בהם הרבה ברזל. אני כן הייתי מתאמצת לתת (לא כל יום אולי, אבל 4-5 פעמים בשבוע) תוספת של בשר.

תנסי דברים מתוקים

הם אוהבים מתוק. יש קציצות ברוטב עגבניות של רות סירקיס שילדים מתים עליהן, מבשר קצוץ. אני אחפש כשאגיע הבייתה וארשום כאן. חוץ מזה את יכולה לנסות הודו בסויה ודבש, או הודו בטריאקי, או סתם הודו בתנור עם קטשופ. כעל שילוב של מתוק עם הבשר. הבת שלי מאוד אוהבת את הדברים האלו.

אני נתתי לבת שלי דבש ולא הייתה עם זה שום בעיה

חוץ מזה, שאומרים שבחום כל התכונות של הדבש נהרסות, אז אני לא יודעת אם בתור תבלין הוא גם לא מומלץ. שווה לברר. בכל מקרה אפשר להחליף את הדבש בסילאן למי שמפחדת

דבש מסוכן מתחת לגיל שנה.

יש בו חיידק בוטוליזם שעלול לגרום למות תינוקות. דבש מחומם אינו מומלץ לאיש.

למעלה