חשוב מאוד.

SVS1

New member
מר כפרי, אני די המום!

זה בדיוק מה שרציתי לומר. כאזרח תושב הנגב אני עד לגניבות הבדואים. המשטרה שלנו כבר לא שווה כלום, את זה כולם יודעים. מאוד נחמד לומר "למה הוא היה חייב לפעול באלימות, הוא היה יכול פשוט לתת להם לברוח". ומה, אתם חושבים שהם לא היו חוזרים עכשיו? אתם חושבים מישהו מהפושעים האלו יואשמו בפריצה? לא. הם רק "קורבנות" של הנסיבות. אם במשך שנים חקלאים סובלים והמשטרה פשוט חסרת כוח לעזור אז די! כמה אפשר לסמוך על מערכת שלא עובדת או על שופטים שלא מענישים? כמובן שזה לא קשור רק לבדואים. גם כל הילדים הללו בני 15 16 שדוקרים, ולאחר מכן ההורים שלהם אומרים שהם "ילדים טובים שלא היו במקום הנכון". יש פה תמימות מרגיזה מאוד וגישה של "תן להם לברוח הם לא סיכנו אותך" כפי שאמר מר כפרי (מצטער אבל נורא הרגזת אותי). במקרה החווה הזו ממוקמת לי ליד היישוב. למה שהחקלאי הזה יילך לישון כל לילה ויקום כל בוקר במחשבה של "מה אני הולך לאבד הלילה" בשביל מה? בשביל לנסות לפעול בגישה סלחנית. זוהי לא הפעם הראשונה שפוקדים את ביתו, ואולי תתפלא שאלו אותם אנשים. אז אני מניח שאם יגיע אליי מישהו וינסה לדקור אותי עם סכין, או שיהיה עליו נשק ואצטרך להרוג אותו במוצא אחרון, כולם יגידו לי שאני רוצח כי הילד היה "ילד קטן וטוב" בן 15 שהסתובב כל היום עם עבריינים. ממש צריך להסתכל על עצמנו בחלקים האלו.

אתה מדבר אלי?

קודם-כל, כדאי ללמוד לשרשר. ההודעה שלך מגיבה ל"למה דרומי הוא המקרה היחיד במדינה???" שכתב "s u r v i v a l". אם אתה רוצה להגיב אלי, הקלק על "הוספת תגובה" בהודעה שלי, לא של מישהו אחר. זה מבלבל. שנית, אתה מייחס לי דברים שלא אמרתי: יש פה תמימות מרגיזה מאוד וגישה של "תן להם לברוח הם לא סיכנו אותך" כפי שאמר מר כפרי... מעולם לא אמרתי ולא כתבתי את זה וזו לא הגישה שלי. הנה מה שכן כתבתי: "זה מהלב. ומהראש? - דוד כפרי 07:45 24/01/07 "אל הוושלה נפגע משלושה קליעים בגבו. אל אטרש נפגע משני קליעים. אחד בירכו השמאלית והשני בצד ימין של גבו. הקליע גרם לנזק חמור בכלי דם עורקי בחלל הבטן ולמותו. " http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=816762&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0 לפי זה, הוא ירה כשניסו לברוח, כלומר לא סיכנו אותו או את משפחתו. אני בעד שינוי גישת החוק, אני לא בטוח שדוקא המקרה הזה מצדיק את השינוי. אולי להיפך." שים לב למשפט: "אני בעד שינוי גישת החוק". אל תשים בפי דברים שלא אמרתי.

rans2

New member
מסכים../images/Emo45.gif

כבר שנים שהפשיעה נגד החקלאים בדרום עוברת כל גבול והרשויות מפגינות חוסר אונים חייבים לעשות לזה סוף- אני גם חתמתי

HAKOKI

New member
אם אתם מסכימים אז תחתמו ותעבירו הלא

הלאה לכמה שיותר אנשים,אנחנו נפגעים ונמשיך להפגע עד שנפעל גם אם זה עצומה באינטרנט,כל צעד יכול לעזור,או שלפחות כשניפול נוכל להגיד שניסינו להגן על עצמנו...

yeckman

New member
הבעיה היא שאתם לא מבינים

שגם בארה"ב ששם החוק הוא בסדר...הוא נחלק לשניים! אם הפורץ נמצא בביתך, ורק אז(!) מותר להשתמש בכח קטלני ע"מ להגן על עצמך. כל עוד הוא מחוץ לבית (גם אם מדובר בשדה שהוא הרכוש שלך או רפת, נניח), מותר להשתמש אך ורק בכח מוגבל כדי להבריח אותו / לעצור אותו. ככה שגם אם היה קיים חוק כזה בארץ, שי דרומי עדיין היה מואשם. ואם לא קיים - אז מצבו בכלל גרוע. מה שכן, המשטרה באמת צריכה לעשות את העבודה שלה יותר טוב.

Tonjin

New member
אתה בטוח..

לא שאני עורך-דין, ובטח גם החוק שונה ממדינה למדינה - אבל יש יותר ממדינה אחת בארה"ב בה המושג "שטח פרטי" תקף לגבי דונמים על גבי דונמים של אדמה...

yeckman

New member
עד כמה שאני יודע

זה החוק. ו"שטח פרטי" זה לא "בתוך הבית"

Tonjin

New member
שטח פרטי זה אמנם לא בתוך הבית אבל

זה השטח שאם תחצה את גבולותיו בעל-הבית יצא אליך עם רובה-צייד (ובמדינות מסוימות לדעתי גם עם החוק לצידו)

למעלה