מצבים פשוטים יותר? אני לא בטוח...
איזו עוד ברירה נותרת לחלקאים אחרי שחקלאי שהביא בכוח גנבים לתחנת המשטרה יושב בבית המעצר רק כדי לראות אותם משוחררים? אם נקח את מקרה שי דרומי, לא ידועים לי הפרטים אך נניח שהגנבים נורו במנוסה: האם הם בורחים על מנת לא לשוב לעולם? יותר סביר שהם בורחים על מנת לחזור מאורגנים יותר ואולי לטפל בשומר האנושי כמו שטיפלו בשומר-על-ארבע המסכן. האין חשש זה, מבחינה מוסרית, מצדיק ירי לאור כל הגורמים האחרים? (למשל משטרה שלא עושה כלום). שוב, כפי שאמרתי, לו הגנבים היו נכנעים, נשכבים על הרצפה ומוכנים להיות מוסגרים למשטרה, ואז הוא היה מוציאם להורג - אכן זהו רצח. גם אני, כמוך, לא רוצה לחיות בעולם בו אני היחיד אשר אמון על בטחוני. אין לי אקדח, אני לא יודע להלחם, ובא לי לישון בלילה. אבל בהחלט הייתי רוצה שהיכולת של אדם להגן על עצמו תהיה מעוגנת בחוק - בלי כל הכללים המגבילים על מיידיות האיום, מידתיות התגובה וכו'. עושה רושם שבכל מקרה של תקיפה, החוק אינו מבחין בין ה good guy ל bad guy. גם אם המשטרה תהיה מצוינת, עדיין לדעתי אדם זר בביתי שלא נענה לקריאה לשכב על הרצפה ולחכות למשטרה, מהווה איום שיש לנטרלו, עדיף מרחוק וללא לקיחת סיכונים מיותרים. יש לתת לאנשים להגן על עצמם! וזאת מבלי לסתור את העובדה ש*חובתה* של המשטרה למלא את תפקידה. המקרה שהכי קומם אותי לאחרונה היה של שמעון לוי, שלמעשה הגן על עצמו משכן אלים שעלה אל ביתו עם מפתח שבדי, שמעון הוכה בראשו, אך במהלך הקטטה הצליח לדקור את התקוף מספר פעמים ולהביא למותו. בית המשפט דן אותו לחמש שנים בכלא. קראתי את הפסיקה של בית המשפט העליון בעניין ערעורו. לדעתי לאור העובדות שנרשמו שם, החלטת השופטים לא להקל בעונשו (אני כלל לא הייתי מעניש אותו) לא נבונה (בלשון המעטה). - עושה רושם שהם מענישים אותו מפני שהמשיך לתקוף אחרי ניטרול התוקף ומכיוון שהיתה לו איזו הזדמנות לסגת אל ביתו והוא לא ניצל אותה. לדעתי זו התחסדות מיותרת של שופטים שמנסים לשפוט אירוע מסכן-חיים בצורה מחושבת וסטרילית. מבלי להתחשב בלחץ העצום באותו הרגע שעלול לפגום בשיקול הדעת. אני מזמין את כולם לקרוא ולשפוט בעצמם: http://elyon1.court.gov.il/files/04/980/048/b17/04048980.b17.HTM עושה רושם שברוב הדברים אנו מסכימים, או בכולם. אני לא בטוח מה היתה כוונתך בנוגע לפתרון הרצוי.