חשוב מאוד.

fa jing

New member
../images/Emo206.gif חשוב מאוד.

בימים אלו ישנו מאבק על זכויותינו כאזרחים ליטול חלק פעיל בהגנה על היקר לנו ואומר על רכושינו ובני ביתנו. החוק בארץ אינו מתיר לאנשים לפעול כנגד פולשים לתחומינו באלימות או מצורך הגנה עצמית ומאידך המשטרה לא מראה מעשים במיגור הפשע ושאר הנבלות שעושים בחוק ככל העולה על רוחם. שי דרומי עשה מעשה, ולאחר שנים רבות של תלונות במשטרה, של עיקשות ומאבק עצמי בגנבים שפקדו אותו רבות בלילות וגנבו לו ציוד בקר ומקנה, מעשיו ה"חוקיים" לא הועילו המשטרה והמדינה הראו אוזלת יד בכל הקשור בטיפול והגנה על החוואים הנמצאים באזורי הספר. שי דרומי עשה מעשה והחליט להגן על רכושו, בני ביתו ועל גופו שלו ועל כך הוא נאסר, כל זה היה נמנע לו המשטרה היתה עושה את עבודתה נאמנה. אני בדרך כלל לא מחותמי העצומות השונות אבל על זו חתמתי וחושב שחשוב שגם אחרים יחתמו. תנו כתף ומעשה לקח שתהיה לנו הזכות להגן על עצמינו. חנן

s u r v i v a l

New member
היום נכתב על ילד שנקשר בידי פורצים

היום בידיעות אחרונות הראו על ילד שהוכה ונקשר על ידי פורצים שאיימו עליו שירצחו אותו עם יתלונן לאביב. ואותה אישה קשישה שהיכו אותה מחוץ לדירתה שכמעט מתה. צריך לאפשר לדוק לפורצים נבוט בראש ברגע שהם נכנסים לביתי ותוקפים אותו. היה מקרה של אדם שדקר למוות בביתו פורץ לדפק לו בוקסה בראש.

Tonjin

New member
אם מישהו היה מרעיל לי את הכלב יש

יסוד סביר להניח שהייתי מכוון קצת יותר גבוה מהגב (או אולי קצת יותר נמוך....)

זה מהלב. ומהראש?

"אל הוושלה נפגע משלושה קליעים בגבו. אל אטרש נפגע משני קליעים. אחד בירכו השמאלית והשני בצד ימין של גבו. הקליע גרם לנזק חמור בכלי דם עורקי בחלל הבטן ולמותו. " http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=816762&contrassID=2&subContrassID=21&sbSubContrassID=0 לפי זה, הוא ירה כשניסו לברוח, כלומר לא סיכנו אותו או את משפחתו. אני בעד שינוי גישת החוק, אני לא בטוח שדוקא המקרה הזה מצדיק את השינוי. אולי להיפך.

Tonjin

New member
ראשית, אם החוק מצריך שינוי - אז אני

מניח שלא משנה מהו התקדים, כל עוד הוא גרם לשינוי הנחוץ.. אני לא מעורה בפרטי המקרה אבל זכור לי משהו על פריצות חוזרות ונשנות לאורך שנים, תלונת עקביות למשטרה שלא שינו מאום ומשהו על אל-אטראש ששוחרר רק לפני ארבעה חודשים מהכלא על עבירות דומות... המקרה של הרעלת הכלבים מרתיח אותי ולא רק בגלל שהוא חוזר על עצמו (מה גם שזה הפתרון הקל והזול, בוא נניח שאין לך ולמשפחתך מה לאכול או שאתה בכלל רובין-הוד, למה להרעיל ולא להרדים...?) אבל ככל שאני משתדל אני לא מצליח למצוא בליבי יותר מידי רחמים למי שפרץ לביתו של אדם אחר כשהוא ומשפחתו ישנים, ועושה ברכושו כשלו. בתור מי שהתעורר פעם או פעמיים בחייו באמצע הלילה שכאדם זר מחטט לו בדברים ונאלץ לישון ליד בת-זוג שהתעוררה לפעמים בבהלה חודשים לאחר המקרה, אני יכול לומר לך שגם עם הטיפול המצויין של המשטרה (בניו-יורק כמובן, לא בארץ) לא מדובר בחוויה נעימה. הפורץ היה מוכר למשטרה והיתה תבנית בצורת העבודה שלו ואני יכול לומר לך כאן ועכשיו שאני אישית חיכיתי ער כמה לילות ליד החלון עם אלת-בייסבול מוכנה ביד וזה בלי קשר לעבודה היעילה של המשטרה. אם היה מדובר במקרים חוזרים ונשנים (כמו בנגב או בצפון) אל מול אוזלת-יד משוועת של המשטרה יתכן מאד שהייתי שוקל צעדים נוספים. ושים לב שאני לא מדבר על מי שעדר הכבשים והעיזים שלו (שעליהם כל פרנסתו והם גם עתידו וגם חסכונות חייו) נגנב וחמשת הכלבים שלו שליוו אותו מהקמת החווה ועזרו לו ברעייה (בקיצור - חלק מהמשפחה) הורעלו ולך תדע מה היה קורה לאשתו אם הייתה יוצאת החוצה ברגע הלא נכון (אני מדבר על מקרה אחר שעבר על מכרים ולא על זה של דרומי) אתה כקיבוצניק מהנגב בוודאי מודע לעשרות ואלפי הדולרים שהחקלאים באיזורך מפסידים כל שנה ואתה בוודאי גם יודע שלא במקרה נכתב "בזיעת אפיך תאכל לחם" ושאין הרבה אנשים בארץ שנעשו עשירים מגידול חיטה.. אולי אתה גם מכיר את ההרגשה של לא להיות בטוח בביתך? אם אני זוכר נכון ברוב המקומות זוהי זכות בסיסית של אזרח להיות בטוח בביתו, וזה לא שאני בעד תגובות קיצוניות - זה רק שלפעמים, רק לפעמים מצבים קיצוניים דורשים תגובות קיצוניות... לא הייתי רוצה להיות בנעליו של אותו חקלאי ואני באמת לא יודע מה הייתי עושה במקומו, אני יודע שהוא מייצג בעייה אמיתית וקשה ובין אם המקרה הספציפי הזה היה במקום ובין אם לאו - מה שקרה קרה וצריך (כמו בחיים, או בטאי-צ'י שהוא נגזרת שלהם) לזרום עם זה הלאה ולנסות להפיק מזה את המיטב (שזה כנראה במקרה הזה או שינוי בסיסי אך זהיר של החוק, או מה שאולי עדיף אך הרבה פחות סביר רוויזייה משמעותית בתפקיד, תפקוד, תקצוב ותפיסת העבודה של המשטרה)

ש מים

New member
ותוספת קטנה. מהחיים ../images/Emo10.gif

אצלנו פורצים בית כל יום, בזמן האחרון. הפריצות מתבצעות לרוב בשעות היום והערב המוקדמות(!). בשבוע שעבר פרצו לאחי, לשכנים שלנו ולחברה טובה שלנו (שגם מוכרת לחלק גדול מאנשי הפורום, אגב). הילדים שלי אף פעם לא פחדו להשאר לבד בבית, להיפך! הם העדיפו את זה (הם מתחרעים על המטבח, הטלוויזיה והמחשב, כשהזקנים אינם...
). השבוע רצינו לצאת בערב לשכנים שגרים בבית צמוד(!!) הבן שלי, שאף פעם לא פחד, ממש רעד מפחד ומבכי והתחנן שלא נצא. יצאנו בכל זאת ואחרי כמה זמן הוא התקשר, מבוהל ובפניקה וביקש שנחזור הביתה כי הוא שמע "רעש חשוד" בקומה התחתונה. יא חביבי, כל המוסריות שבעולם לכל החוקים שבעולם לא שווים לי את הפחדים האלו, של הילדים שלי!! אין לי ולא תהיה לי בעיה להרוג כל פורץ כזה, בכל צורה שהיא!! (על הרכוש לא איכפת לי, להיפך: אני טוען שמי גונב בטח צריך את זה יותר ממני, ובמילא אין מה לגנוב ממני!
). ולעניין החקלאי מהדרום: הבנאדם עבד כל החיים, ירק דם, הזיע וקפא כדי לעמוד על הרגליים. הגנבים האלו פשוט קוברים בחיים את החקלאים! אני מכיר לא מעט אנשים (גם חקלאים, אבל לא רק) שבגלל פושעים כאלו ואחרים חיים היום ברחוב, בחוסר כל! אז פושעים כאלו הם בעיני כמו רוצחים, ודינם צריך להיות זהה (ואני לא מדבר על "גנב חד-פעמי", אלא על כזה שהפשע/הגניבות הן לחם-חוקו ועבורו הם מעשה יומיומי).

מסכן הילד- ש מים

שמע את השכנים עושים ס..ק..ס למטה ונבהל....
תכניסו את הילדים לפרופורציות - הבן של אחי תמיד חושב שיש מפלצות במחסן, אז נכנסתי איתו למחסן סגרתי את האור היינו שם 20 דקות ביחד, הרצנו שם צחוקים. עשיתי לו קולות של מפלצות וכאלה... ועכשיו הוא שואל כל הזמן מתי אפשר לעשות את זה שוב פעם.... נו טוף....

ש מים

New member
יש לי פתרון טוב יותר

אמרתי לו שישן עם סכין מתחת לכרית, נאבוט בשמיכה ואקדח בנעל. וליתר בטחון - שילמד לנבוח כמו רוטווילר!

amir_aikido

New member
בוא ונהיה ראליים

אם אני מבין נכון את נסיבות המקרה, מדובר בלילה חשוך, ובאדם שלא היה בדיוק בשיא התפקוד ולו מבחינת הלחץ שנובע מלראות מספר גנבים באמצע הלילה ומיעוט של שעות שינה (מי שישן לשמור בחוץ ...) לפחות מהפרטים שנחשפו בעיתונותת עד כה, לא מדובר במצב שבו הוא רדף אחריהם לאורך זמן ואז ירה, אלא דווקא כן באירוע מאוד קצר בזמן. ייתכן שמייד לאחר ירייתו הראשונה הם הסתובבו ונפגעו בגב, ניתן ואף סביר לנחש שהוא מעט נסחף בלהט הרגע (תופעה צפיה וטבעית בעיתות שכאלה בשל האדרנלין וכבר דנו בה בעבר). מן הצד השני, יש הסכמה די רחבה בציבור על תחושה כללית של העדר ביטחון אישי, בתחומים שאמורים להשמר על ידי המשטרה - אלימות ופריצות. כשרמת האכיפה והענישה יורדת מתחת לסף מסויים עד כדי תחושת חוסר אונים כה חריפה בציבור, הרי שלכל אדם יש חשש סביר בכל רגע נתון ובהחלט יש כאן בעיה. אני לא בטוח האם הפתרון הוא דרך שינוי חקיקה ביחס אל "הגנה עצמית" או יותר מודעות ברמת השיפוט לנושא מצד אחד, והרבה הרבה יותר משטרה פעילה ואפקטיבית מן הצד השני. אמיר

Kenshinkan

New member
המקרה הזה מצדיק וחצי

הגענו לסיטאציה בה חקלאי ירה על גנבים לאחר שכל השנים שעברו אף אחד לא הגן עליו והגיעו מים עד נפש. את החוק היה צריך לחוקק אחרת מלכתחילה (ואז הוא היה יורה עליהם מקדימה עוד לפני כמה שנים כשהיו נכנסים בפעם הראשונה למשק שלו), ועכשיו מישהו נדפק בגלל שהחוק מטומטם והמשטרה לא מסוגלת למלא את תפקידה. ועוד איך צריך לשנות את החוק ובשום פנים ואופן לא להפוך את הקורבן ל- bad guy. בעז

רןני ב

New member
כמה אתה משלם, בלשביל מה שאתה מקבל?

לדעתי, זו שאלת המפתח. איך צריך החוק להשתנות? שיהיה מותר לי להעניש אדם שפרץ אל תחום הרכוש שלי? צריך לקחת בחשבון שהחוק ינוצל עד תומו על ידי כל מיני אנשים. עכשיו בוא נחשוב איך אפשר לנצל חוק כזה, ותראה שאולי כדיא להשאר עם מה שיש. אם אני מפעיל כח סביר על מנת לשמור על רכושי או על היקרים לי הסיכוי שבית משפט ימצא אותי אשם, מאד נמוך. אם אני מעניש מישהו (ולא משנה מה הנסיבות), סביר שאמצא אשם, ולדעתי - טוב שכך. רוני

המקרה אירע יום אחרי ששוטר נדקר בגזע

המוח על ידי גנב בדואי חמוש במברג. בלילה, כשהאזעקה מצפצפת, החשכה מאיימת והכלב באופן מחשיד הפסיק לנבוח, המחסנית מתרוקנת די מהר. אחרי מספר גנבות, אני לא בטוח שהביטוח היה ממשיך לפצות את דרומי על מקור פרנסתו שאבד ומכאן הפרשנות שלי קצת יותר מרחיבה לסכנת חיים לו ולמשפחתו, וגם ללא ההרחבה, אין ספק שחש סכנת חיים. צמד העבריינים באו מוכנים לבצע פעולות אלימות - הרעלת הכלב היא אחת מהן ומעידה על כוונה מראש ומוכנות לפעולה אלימה ולא על צייד ארנבות [ למה לצוד - לא חוקי אגב, בתוך הדיר של דרומי?] ובעקבות מספר אירועים שאני מכיר אישית ומהחדשות בזמן האחרון אני מבין את החשש ששי חש לחייו.

והמקרה האישי שלי..

גנבים שפרצו לרכב בחצר סמוכה נכנסו לחצר שלי במושב לבחון את השלל ולהפתר ממה שלא נחוץ להם. אני, שהעסק שלי צמוד לביית, יצאתי אליהם כי חשבתי שהם לקוחות. גם הם "כבר רק רצו לברוח". הם דרסו אותי עם הרכב ובנס לא נהרגתי. הם אח"כ העבירו מרוורס לדרייב ויצאו עוד פעם בכיווני. למזלי קמתי ונעמדתי מאחורי עציץ גדול והם "וויתרו" וברחו. המשטרה הגיעה, תרומתה לעניין הייתה עיקוב של 5 דקות בפינוי שלי באמבולנס עם פגיעות גוף וראש [ מזל שהוא קשה], כי הייתי בהכרה והיה חשוב להם לחזור שוב על השאלות הטפשיות עוד כמה פעמים. חבל שהוא לא הספיק לירות לפני שהרעילו את הכלב וחבל שהרג רק אחד.

כאפרה עליך brazil jiu jitsu

אני אוהב שאתה קשוח ומסתכל למחבל בלבן של העינים... לדעתי צריך לעשות כמו בארה"ב לעגן את זה חוקתית חד משמעית! פורץ שנכנס לדירה פרטית בשביל לגנוב, לאפשר לפגוע בו בשביל לחדול אותו ממעשיו! אנשים חוסכים שנים על גבי שנים כסף ומאבזרים את דירתם מכספם בשביל שאיזה גנב מסטול מסמים יוכל לגנוב ולמכור את הציוד שקנו ב-100 ש"ח בשביל מנת סם

למעלה