../images/Emo204.gifהמשך ../images/Emo11.gif
אני סתם רוצה להבהיר משהו,המדריך הנ"ל שימושי רק כשיש כתוביות מוכנות באנגלית ואנחנו משתמשים בקובץ בשביל לתרגם לעברית.כאשר
אין לנו קובץ של כתוביות באנגלית אנחנו נכין את זה לבד,אבל מכיוון שאני לא רואה סיבה להסביר כיצד עושים את זה כי לכל דרמה ניתן למצוא תרגום
תמיד.ואם...
אם לא.מבטיחה להכין מדריך נוסף. התוכנה השנייה שאני משתמשת בה היא Aegisub.גם כן תוכנה חינמית אבל היא כן מסובכת,למרות שיש בה הרבה יותר אפשרויות מאשר בSW.מי שרק התחיל להכין כתוביות,לדעתי לא כדי לו להסתבך עם התוכנה הזאת אבל אם ממש רוצים אפשר לנסות. הבעיה היחידה שאני רואה בAegisub היא האפשרות של עיצוב הכתוביות,יש קבוצות שממש מגזימות עם צבעים [אוקי,גם אני עשיתי את זה בMajo,אבל זה הכרחי שם!]. כפי שכבר אמרתי רוב התוכנות משנות את כיוון סימני פיסוק בעברית,אבל אם בSW הייתה אפשרות של לשנות את זה בAegisub עדיין לא מצאתי את האפשרות [אם היא קיימת בכלל] לכן אני עושה דבר פשוט: אני כותבת מהתחלה את הנקודה ורק לאחר מכן את המשפט.בכללי ברוב המקרים אני מוותרת על סימני פיסוק בסוף המשפט בכלל,אבל לפעמים חייבים סימן שאלה או קריאה ואז אין ברירה. מורידים,מתקינים ופותחים את Aegisub. שלב 1- כאשר פותחים את התוכנה היא נראת ככה:
http://img269.imageshack.us/img269/4503/ae101.jpg אני חושבת שרק מבט ראשון על התוכנה הזאת מלחיץ,אבל אין צורך להילחץ.נלך שלב שלב. דבר ראשון נעלה את הוידיאו: Video -> open Video בוחרים קובץ. דבר שני נצטרך לעלות גם את גרסת האודיו של הפרק,לא להילחץ!אתם לא צריכים שום קובץ אחר,אנחנו נעלה פשוט את קובץ של הוידיאו והתוכנה תשנה את זה לקובץ אודיו.Audio ->Open Audio file ועכשיו שימו לב,תבדקו שהפורמט בחלון שממנו פותחים קבצים יהיה על AVI,MKV וכל שאר שמות קבצי וידיאו.בוחרים את קובץ הוידיאו שלנו ונותנים לו לעלות.אחרי שהעלנו את שני הדברים הללו,אנחנו צריכים כתוביות...file->open subtitle ובוחרים את הקובץ שרצינו. לאחר כל הדברים הללו,התוכנה נראת ככה:
http://img269.imageshack.us/img269/6343/ae102.jpg מכיוון שאין לי על המחשב שום פרק ללא כתוביות ואין לי כתוביות באנגלית על המחשב תדמיינו שמה שאתם רואים לא כתוב בעברית אלא באנגלית. הסיבה לכך שפתחנו את קובץ האודיו היא לעקוב כי הכתוביות בגרסא האנגלית והקליפ מקבילים,אם הכתוביות שלנו ארוכות מדי [ז"א הן מסתיימות הרבה אחרי שדמות סיימה לדבר] אנחנו נצטרך לתקן ולזה נגיע יותר מאוחר. שלב 2- לפני שנתחיל לעבוד עם כתוביות אני רוצה לתת הסבר קצרצר וזריז על דברים שבהם נשתמש בתרגום.לצורך זה תסתכלו על צילום מסך ועל מספרים שיש ליד כל דבר,יכול להיות שבהתחלה לא תבינו אבל כאשר נתחיל לעבוד זה נקלט מהר יותר:
http://img269.imageshack.us/img269/8210/ae202.jpg 1 אישית אני מעדיפה לעבוד כאשר חלון הוידיאו בגודל בינוני,בעזרת הגדלה והקטנה אנחנו ניקבע לעצמינו את גודל המסך שבו נראה את הוידיאו. 2 בעזרת השורה הזאת,אנחנו קובעים את מיקומן של הכתוביות.אבל אנחנו לא נשתמש בזה בשביל לקבוע לכל הכתוביות את מיקומן.משתמשים בזה בעיקר בשביל שכתוביות יהיו למעלה,בצורה אנכית או יראו כאילו שהן בולטות. 3 עיצוב הכתוביות.כפי שכבר אמרתי,בAegi אפשר לשחק עם הצבעים ועם הכתב עד שמוצאים את מה שאוהבים,כאשר מכינים כתוביות מכניסים שם הסטייל [כמו הגופן באופיס]. 4 הזמנים האלה,הם בעצם הזמן שבו קובעים מתי הכתוביות מופיעות.השעון השמאלי התחלה ושעון ימני סיום.לפעמים קורה מצב שבו שתי דמויות מדברות באותו הזמן והכי פשוט יהיה לעשות העתק הדבק במקום לקבוע מחדש את מיקום. 5 הכתוביות!שם בעצם מכניסים את טקסט לכתוביות. 6 נשתמש בזה בשביל לשמוע שורה אחת של כתוביות,בעצם לבדוק שחתכנו מתחילת עד סוף המשפט. 7 סימן הV בעצם הוא זה שחותך,ברגע שמסמנים מאיפה שורת כתוביות מתחילה ואיפה היא מסתיימת 8 הדבר הכי חשוב בכתוביות.המסגרת הזאת היא שממסגרת לנו את שורת הכתוביות.ברגע שממסגרים את השורה אנחנו נלחץ על הV.