זוגיות..

luliy

New member
../images/Emo204.gif זוגיות..

הייתה לי שיחה עם הקוסמטיקאית שלי בשנות ה-40 לחייה פלוס 2 ילדים. היא סיפרה לי שהיא נשואה 18 שנה ועוד לא קרה פעם אחת שבעלה יתקשר אליה ביום האהבה או שישלח לך אס אמ אס. אמרתי לה שגם היא יכולה לתהקשר אליו אז היא ענתה לי שהיא "רצה" אחריו כבר 15 שנה, מספיק. שהוא יתחיל להתאמץ. הגענו באיזשהו שלב לדבר על ילדים ( היא עברה הרבה טיפולים כדי להביא את שני ילדיה לעולם מה שנקרא הפריית מבחנה) ואמרה לי שאפשר להביא ילד מתרמות זרע.. הסברתי לה שזה נורא קשה לגדל ילד לבד בלי בן זוג מבחינה כלכלית, נפשית, עזרה בבבית.. היא צחקה ואמרה לי: " ונראה לך שבעלי עוזר לי במשהו ? ואתמול הוא היה צריך שאני אארגן לו משהו עם אימא לו.. ואירגנתי את זה, ובלילה.. כשרציתי.. ... הוא התהפך והפנה לי את גבו, וזה בסדר? יום האהבה..." והיא מספרת שיש לה מישהו מהצד.. רק כדי לספק יצרים.. דיברנו גם על אימוץ.. שאלתי אותה אם היא לא שקלה על אימוץ במקום לעבור את כל הסבל הזה. אז ענתה לי" אין כמו ילד שלך" "שזה שלך.. זה משהו אחר" "אישה יש לה כל כך הרבה לתת" והגענו לזה שלדעתי להביא ילד רק בשביל לא להיות לבד( כי למשל גבר זו לא אופציה) אז זה אגואיסטי מבחינתי. והיא שאלה ו"להיות עם בן זוג זה לא אגואיסטי"? עניתי לה שכן... אבל אני לא מולידה עוד בנאדם כך שאני נמצאת עם בנאדם שכבר "חי". היו לה כל כך הרבה טענות לגבי בעלה וסיפרה שהיו לו גם סטוצים ובאותה נשימה שאלה אותי אם אני רוצה להכיר גבר בן 38 חמדדדד של בחור, ואם היא לא הייתה נשואה היא הייתה חוטפת אותו. ואז אני שואלת אתכם וגם את עצמי..: לשם מה להתחתן? או אפילו בלי להתחתן- לחיות עם בן זוג.. אם בכל מקרה מערכת יחסים אפילו הטובה ביותר נכנסת למצב שיגרתי, משעמם, מובן מאליו.. ותוך זמן קצר רוצים "ריגושים"? תראו אנשים שנשואים 30 שנה .. הם בכלל לא מבינים מה הם עושים ביחד. למה להכנס מראש לזוגיות אם מראש יודעים מה התוחלת לה. לדעתי אהבה מתאדה עם השנים, כי יש בעיות כלכליות, משכנתא, ילדים, בעיות בעבודה, שיגרה וכו'. ברור שאני לא מצפה שזוגיות ארוכת שנים תלווה בפרפרים ואיך שרואים אחד את השני מתעלפים וזקוקים למקלחות קרות- אבל משהו שם אובד.. נעלם.. נשארים במסגרת בגלל הילדים.. פשוט שני אנשים שמחלקים הוראות אחד לשני לגבי הילדים וצרכי הבית: " תביא/י, תקח/י, תקנה/י. אז.. בגדול.. עם כל זה שאני רוצה אהבה... אבל גם יודעת את מגבלותיה. אז בשביל מה להכניס את עצמי לדבר כזה מלכתחילה? רק כדי לא להיות לבד?.. או שהפתרון הוא "לקפוץ" ממערכת יחסים אחת לשניה-( כאילו זה קל) כלומר לא למצא את "האחד"

נכון, המציאות מייאשת...../images/Emo201.gif

כשליש מהזוגות בארץ מתגרשים. מהדור שלנו-אפילו חצי ויותר לדעתי. תמיד הרגשתי שבשביל זוגיות צריך שני מלאכים, שכבר יודעים לנטרל את האגו, כבר שלמים עצמם,יודעים להתמודד עם לחצים פנימיים וחיצוניים, כבר שלמים עם הסביבה ומושלמים בכל המעלות, ובמצב כזה מי צריך בנזוג
? בכל זאת אני מאד מאמינה בזוגיות, לפחות במקרה שלי... אני מאמינה שדרך הזוגיות אני התפתחתי, קיבלתי המון ברמה ריגשית ובכלל לעבור "תיקון" לסריטות העבר. שוב, כמו לרצות להיות הורה, זה דבר שרוצים או לא, זקוקים לו ריגשית או שלא. האם את זקוקה לזוגיות?

herouth

New member
השאלה למה את קופצת למסקנות מסיפור אחד?

הרי למעשה, כל זוג והסיפור שלו. מי שחיים בלי מודעות והתחתנו רק כי "צריך", ברור שיהיו להם חיים בנאליים. אבל הזוגות המודעים, זה כבר עניין אינדיבידואלי. יש זוגות אוהבים עד יום מותם. יש זוגות שהם חברים טובים גם אם אין להם "ריגושים", אבל זה מה שמתאים להם. יש זוגות שהחליטו לא להתמסד בכלל. יש כל מיני המצאות ודרכים שונות להתמודד עם השגרה (אם השגרה היא דבר רע בעיניך), ועוד ועוד... (כל זה, כמובן, ממישהי שכבר מזמן החליטה שזוגיות לא בראש שלה... אבל זה לא על סמך סיפורו של מישהו אחר, אלא על סמך ההתנסויות האישיות שלי, וההבנה שלי את מה שטוב לי אישית).

luliy

New member
העניין הוא.. שמסקנתי אינה עולה

מסיפור אחד. למעשה.. במשפחתי אני יכולה לציין 2 זוגות מאושרים.. וזה כי הבעלים כאלה.- חושבים על טובתה של האשה, שמים אותה במקום ראשון. וחושבים איך לעשות לה טוב. כל מה שאני טוענת לא עולה מסיפור אחד, אלא כמעט כל מי שאני מכירה שנשוי, והמון המון תכניות רדיו שהנושא של התכנית הוא זוגיות. חרות, את צריכה לשמע כמה אנשים עולים ומספרים שנמאז להם. שדי.. הכל כבר שיגרתי, מן תחושת ריקנות כזו. חיים בתוך מסגרת.. אבל בפנים הכל נבול. כל שני וחמישי עולה גבר שמספר שאשתו כבר" לא עושה לו את זה" - היא עלתה במשקל, הוא כבר לא נמשך אליה, הכל משעמם, יש ריבים, יש כעסים ואלו מבוגרים שחיים מעל 20 שנות נשואין. והצעירים שמעלים את אותם טענות עוד דואגים לעשות עוד ילדים בתקווה שהכל יסתדר( כולם הרי יודעים שזה בולשיט). אני מכירה זוג שהאשה הייתה הולכת לישון ב-8 והבעל היה יוצא.. לפאב/בר או חברים, ויש להם 3 ילדים.אז כן.. יש מסגרת.. יש נישואין ויש ילדים, אבל איזו מערכת יחסים זו? לשאלתך זרבובית- כן אני רוצה זוגיות אבל עם על מה שציינתי, אני חושבת.. מה הטעם? התאהבות זה דבר נפלא ( שהרבה פעמים זוגות מתחתנים בשלב הזה, שלב כל כך לא נכון לבחון זוגיות ) מצב שהכימיקלים במח מעורבים בו. אז.. עם כל המודעות לבעיתיות של זוגיות.. ועוד נוסיף לזה את ההתלבטות שלי לגבי הבאת ילדים- הממ יהיה לי קשה למצא.

efroch99

New member
להבדיל מילדים

בזוגיות יש לך את כל האוטונומיה לשנות ולהפסיק אם לא מתאים לך. יש יתרונות בזוגיות, ואני לא מבינה בשבל מה זה טוב מראש לותר בגלל שאצל אחרים זה לא הולך.

herouth

New member
השאלה כמה מהם

...נופלים בקטגוריה שציינתי. היינו, אלה שהתחתנו ללא מודעות, ומנווטים את הזוגיות והמשפחה שלהם ללא מודעות, תוך כיבוי שריפות וזהו. להערכתי הגסה, לפחות 80% מהאוכלוסיה נופלים בקטגוריה הזו, ומהם באמת לא שווה לקחת דוגמא. הנה, ציינת שבמשפחתך יש שני זוגות מאושרים. לא שווה להם? אז אולי תהיי זוג כזה, במקום להיות זוג שלא חושב? כלומר, כאשר יהיה לך מועמד לזוגיות, ודאי שהוא אדם שמתכנן את הנושאים האלה לטווח רחוק, שיש לכם מטרות משותפות, שאת חשובה לו. אם לא - מכסימום לא תהיי בזוגיות. תאמיני לי, זה לא אסון.

luliy

New member
גם להערכתי

אצל 80 אחוז המצב לא מזהיר. אבל מה הסיכוי אפרוח למצא בנאדם כזה ושאותו אחד לא ירצה ילדים? או יותר נכון יהיה פתוח לכל האפשרויות..? ( בלי ילדים, ילד 1 , אימוץ)

luliy

New member
מה שאני מנסה להגיד

ששני הבעלים המקסימים במשפחתי - אלו בוודאי לא היו חוברים לבת זוג שלא רוצה ילדים....

אני מבין שאת לא כוללת גם את כל שאר ההעדפות

שלך לבן זוג (שאגב אין לי מוסג מה הן - אני רק בטוח שהן קיימות). גם בלי הקטע של לרצות או לא לרצות ילדים. ההתאמה היא דבר קשה ויש צורך בבגרות בוויתורים, העובדה היא שלא מעטים מוצאים בני/בנות זוג אני בטוח שאם תחפשי מחוץ לישראל האפשרויות שלך ישתנו - האם זה משהוא שאת מוכנה לישקול ?

luliy

New member
כן אני מודעת לקושי

שבבחירת בן זוג גם בלי נושא הילדים. והחיים ביחד דורשים הרבה ויתורים. אך כמו שאמרתי נדמה לי ל "הבעיה הפסיכו'" אני מוכנה לויתורים אבל לא על מהות האדם, דהיינו על אישיותו. אתן דוגמא מתוך היחסים שלי עם ידיד שלי ( כמובן שזה לא אותו דבר עם בן זוג, אבל רק לצורך המחשה) הוא תמיד אהב ללכת לסרטים בדיוק בזמן! ואני שנאתי להיות בזמן רק בגלל הפירסומות. מבחינתי היה אפשר להגיע 10 דקות אחרי זה. אבל... בגלל שהוא כזה בחור מקסים ומתוק ואכפת לו ממני הייתי מוכנה לוותר ולסבול את הפרסומות המעצבנות האלה. למה אתה חושב שאם אחפש מחוץ לישראל אפשרותיי ישתנו? האם אתה מתכוון למגורים בחו"ל? או רק בחירת בן הזוג מחו"ל וחיים בארץ? בכל מקרה לא הייתי רוצה לגור בחו"ל. כרגע זה לא משהו שאני בכלל שוקלת.

לצעוק

לולי, מאד מסקרן אותי, ואני מניח שגם נפשות אחרות פה, מהי אותה "מהות" שאת מדברת עליה? אחת הבעיות שפנויים פנויות נתקלים בה היא הדרך להגדיר מה הם רוצים- ברמת הקשר, ומי הם רוצים- ברמה של בן הזוג. סיסמאות רצות לכל עבר כמו: "שיהיה בן אדם" "אחד שיעשה לי את זה"- שתי הדוגמאות הנ"ל אינן הגדרות, יותר נכון הן התחמקות מהגדרה. האם יש לך משהו מוחשי באותה מהות שגם אני והאחרים נבין? אני שואל בזהירות, שכן מדובר בנושא אישי, וכמובן שאינך חייבת לענות, אך מה שחשוב זה, האם לך ברור הדבר? דבר שני: בנוגע למה שמלח הציע: עריקה לחו"ל- אני חושב שזו אופציה, אך אנו רואים שגם זכרים משוטטים בפורום זה, כך שאפשר להניח שיש לא מעט גברים שילדים לא בראש מעייניהם. אני חושב שהבעיה אחרת: אנשים מפחדים לצעוק את זה. זכורים לי דיונים פה בהם אמרו נשים שהן חוששות לספר לבן זוג פוטנציאלי (דרך האינטרנט למשל) שהן לא מעוניינות בילדים. פה טמונה הבעיה, ברגע שישמעו את קולך וקולם של אחרים ואחרות זה יהפוך ליותר לגיטימי ואת תמצאי לך את הנישה שלך, שתצא ממקום מסתורה, ובתוכה תוכלי למצוא בן זוג, ובעיני לפחות, העובדה שמדובר בנישה מצומצת רק תעזור לך- ראי מה עושה היצע רחב לגברים ונשים בשוק הסינגלס- טוב הוא לא עושה רק גורם להם לחשוב שמחר יגיע משהו טוב יותר.

luliy

New member
אז ככה:

אני עדיין לא רצה ומחפשת זוגויות, אלו רק מחשבות על העתיד. איזה בן אדם אני מחפשת ? שיהיה בנאדם
אבל בא נפרוט את זה ונבין למה אני מתכוונת: אחד שאהיה מאוד חשובה לו במובן הזה שאני אהיה במקום הראשון. שתמיד יהיה לו חשוב לעשות לי טוב. שנצא למסע החיים יחדיו. שותף לחיים. שיחשב איך להקל עליי בכל מיני דברים. שלא יחשב שמקומה של האישה במטבח ויצפה שכל המטלות "שייכות" לה.כזה אחד שאם למישהו יהיה מה להגיד במשפחתו עליי ( בדמות אימו של בן זוגי :) ) שיעמוד לצידי. וכמובן כל מה שציינתי חל גם עליי. רק הערה קטנה: אני עדיין לא סגורה על נושא הילדים. אני עדיין בהתלבטות. והייתי רוצה שבן זוגי גם יהיה כזה שלא יהיה "נעול" על אופציה אחת בלבד. ו.... עם כל מה שציינתי עדיין יש בי את החשש או תמיהה . האם אפשר לחיות עם בן זוג אחד לכל החיים? במיוחד לאור אחוז הגירושים ועל אחוז הנשואים הגובה בצ'אטים. קיבלת תשובה? :)

עדיין לא

לולי, התיאורים הללו, שיצאו מעמקי נפשך, נוגעים אמנם ברצון או בחלומות שלך, אך אינני יודע אם הם עובדים או עומדים במבחן המציאות. הדיון הזה על נסיון הגדרה של בן הזוג הוא כל כך ארוך שלבינתיים אסתפק בהערה אחת: לו היה זה חלק מכרטיס הביקור שלך באתר היכרויות, מבטיח לך שמאות גברים היו קופצים ואומרים: כן זה אני!- מה שעוד אוכל להבטיח לך זה שרק עם מעטים היתה לך שפה משותפת. האם פגשת פעם גבר אשר מצהיר על עצמו כאחד שאשה עבורו היא סמרטוט? האם פגשת גבר שלא מצהיר כי יעמוד לצד אשתו? . התיאורים נוגעים לרצון העמוק שלך אך לא מהווים אמת מידה עבור הגבר ששומע מי זאת לולי. דרך אגב, אינני יודע אם זה רעיון טוב שבן זוג יהיה כמוך, אחד שטרם החליט. איזה יתרון זה נותן לך? הייתי מציע לך לעשות את הסדר הבא: את אינך רוצה ילדים ומעוניינת ליצור קשר עם בחור שלא מעוניין בילדים, אם בעתיד תשני את דעתך אז זה חלק מן הסיכונים שלוקחים בחיים, שכן עולמם של אנשים משתנה.

luliy

New member
הצהרות

תראה, אני לא מתכוונת לצאת עם גבר ש"מצהיר" אלא עם גבר שמוכיח את הצהרותיו. אולי אף גבר לא יצהיר שעבורו אשתו היא סמרטוט, אך בבדיקה מעמיקה יותר אפשר בהחלט לראות זאת. אפשר לבדק התנהגות... וגם גבר שמצהיר את כל הנ"ל שציינתי, עדיין חלה עליו חובת ההוכחה.. דהיינו במעשים. איזה יתרון זה יתן לי שבן זוגי יהיה כמוני?- בזה שהוא יהיה גמיש. בזה שהוא לא מקובע על החלטה מסויימת, בדיוק כמו שכתבת " שכן עולמם של אנשים משתנה". מעניין אותי למה התכוונת שכתבת:"התיאורים נוגעים לרצון העמוק שלך אך לא מהווים אמת מידה עבור הגבר ששומע מי זאת לולי." ולמה אתה חושב שתיאוריי אולי לא עומדים במבחן המציאות?- האם הכוונתך שאני מחפשת... משהו שלא אמצא? שלא קיים?

פילטר

בדיוק לולי, אינך זקוקה להצהרות אלא להוכחות, אולם אפילו את אומרת ש"בבדיקה מעמיקה יותר אפשר בהחלט לראות זאת...."- גם אני סמוך ובטוח שתוכלי לבדוק זאת, אך ראי מה קורה בינתיים: את "בודקת" אחד במשך שלושה חודשים, "בודקת" שני במשך חודש, ושלישי במשך שבועיים, את בודקת בודקת ובודקת, מכיוון, שכל גבר שני חושב שהוא עונה לתיאור שלך, משמע התיאור שלך לא כולל קריטריונים ברורים שבאמצעותם יוכל הגבר שעומד מולך לדעת אם הוא עונה לדרישה או לאו. אתן לך דוגמה, מעט קיצונית, כדי שדבריי יהיו ברורים: אם את חושקת בגבר גבוה ואת מצהירה על כך, יש לגבר שמולך קריטריון ברור. נניח שאת מצהירה שעל בן זוגך להיות בגובה של 1.80+ , מבחינת הגבר שעומד מולך, יש לדרישה זו שתי תשובות או התייחסויות: אני מתאים או לא, אני בגבוה הזה או שלא- זהו איננו תחום אפור, אלא מחולט. בעוד שדרישה כגון: מישהו שיהיה לצדי, או מישהו שעומד לצד זוגתו לאורך כל הדרך- מהי הדרישה הזו? איפה הפילטר שיכול לסנן לנו כך וכך גברים? ואני מדבר איתך על סינון משמעותי לפני הפגישה ולא במהלכה. אני חוזר ואומר לך שיותר שלמעלה מ 50% מן הגברים היו רואים עצמם כפוטנציאלים עם הצגת דרישות אילו, ואני מבטיח לך שעם 90% מהם לא הייתה לך שפה משותפת. והאמת שאינני צריך להבטיח לך, כל שעלייך לעשות הוא לראות מה קורה בעולם הסינגלס, מרבית הקשרים של פנויים פנויות, אשר נפגשו בשיטה עיוורת, מסתיימים לאחר מס' פגישות מצומצם. לו ידעו אנשים מה הם רוצים מבן הזוג- התופעה לא הייתה מתפתחת למימדים הללו. בנוגע להתלבטות: בן זוג גמיש מהווה יתרון בזה שהוא לא מקובע, כפי שאת מציינת, אולם למטבע שני צדדים: לאחר שהכרתם ופתחתם קשר אותה "גמישות" יכולה גם לפגוע בך ובו, אם לדוגמה את הגשמת עמדותייך והחלטת שאת כן רוצה ילד, בעוד שהוא החליט שהוא בשום פנים ואופן לא רוצה. מצב לא תיאורטי בכלל שנובע מטווח התמרון ששניכם אפשרתם לעצמכם.

luliy

New member
קריטריונים נוספים

פסיכו' כתבת:"התיאור שלך לא כולל קריטריונים ברורים שבאמצעותם יוכל הגבר שעומד מולך לדעת אם הוא עונה לדרישה או לאו."- בוודאי שתיאורי לא כולל ה-כ-ל. מה שכתבתי מתאר את אישיות האדם שארצה לחיות איתו. ובוודאי שלא אוכל לרשום הכל מפני שיש דברים שאי אפשר לכתב אותם לדוגמא: "שתהיה כימיה" ומהי אותה כימיה? כימיה אפשר לבדק רק כשנפגשים עם האדם. או קריטריון נוסף הוא "שפה משותפת". אלו דברים שרק אינטרקציה בין שניים יכולה להבנות. ודבר נוסף הוא כמובן המשיכה אי אפשר "לסנן" דברים לפני פגישה. כלומר, אפשר אבל לא את הכל. את השאר עושים במהלך הפגישה. אין דרך אחרת חוץ מ.. לצאת עם אחד או יותר מספ' פעמים כמו שכתבת. אולי ישנם דברים שיעלו בפגישות ולא חשבתי עליהם לפני. מעבר לזה, אני סומכת על האינטואציות שלי. לגבי בן זוג גמיש והדוגמא שנתת- אני מעדיפה את ההשלכות האלו מאשר השלכות של בן זוג שכבר החליט מראש.

Jeannie

New member
איחרת את המועד

הוא כבר התחתן עם שושה...
(רק לצורך הבהרה: שושה, אני כותבת את זה כמחמאה
)

אנילה1

New member
מי שחי בזוגיות הוא אדם שצריך את הזוגיות

חשובה לו אינטראקציה עם עוד אדם על בסיס יומי, אלה אנשים שלא מתגרשים, לא משנה מה. יש להם מערכת יחסים אחת חשובה הם נעשים פנויים רק כשאחד מבני הזוג נפטר. לא לכל אחד זה מתאים. והראיה היא שחלק גדול מהזוגות הנשואים מתגרשים, יש מספר גדל והולך של אנשים שמעולם לא יתחתנו, לרוב יש להם מספר מערכות יחסים חשובות, וקשה להם להתחייב למערכת יחסים אחת.

למעלה