קשה קשה ../images/Emo6.gif
הי, זוכרת את קשה קשה מקודם?............. אז גם עכשיו. גם אני שואלת את עצמי את אותן שאלות, פחות או יותר. תיראי, מאיפה שאני עומדת, אם הייתי ייצור הגיוני לחלוטין אז הייתי חיה לבד כל חיי בלי בן זוג בכלל, כי מי צריך את הצרות האלו, הכאבים, הפרידות, העניינים, החששות, הפשרות. כן. אלו הם החומרים מהם בנויה ה"אהבה". מערכות יחסים בנויות מכל החומרים הנוראים האלו. אך הן בנויות גם מחומרים אחרים: התשוקה, הלהבה, ההתחדשות, ההתלהבות, העניין, החשיפה, הלימידה על עצמנו, האתגר, ההתמזגות. ועוד. זו הסיבה שמערכות יחסים שוב ושוב מושכות אותי אליהן. נכון, נורא קל להיות לבד בלי כל הציפיות מהצד השני. אבל..............אוף.......איזה שיעמום! אני חושבת שבסה"כ החוכמה הכי גדולה היא להבין את המגבלות של יחסים בין אישיים, את העובדה שאולי אין ברירה אלא לעבור כמה פרידות במהלך החיים ולהחליף בני זוג, כי קשה מאד לקיים מערכת יחסים יציבה לאורך עשרות שנים. זה לא אומר להפסיק לקוות שעם החבר הנוכחי זהו, זה זה, ויותר לא יהיה מישהו אחר. אבל זה אומר להשתדל לא להיות כל כך מופתעים כאשר הדברים משתבשים, ולהשתדל לקחת את זה כשיעור ולא כעונש. ובהחלט אפשר להיות לבד לתקופות מסויימות ולהפסיק לחפש. ובהחלט אפשר לחפש בתקופות אחרות. הכל לגיטימי.....זה משחק קשה ומאתגר........זוגיות בימינו. לפעמים מאתגר במידה, ולפעמים יותר מדיי..... אני משתדלת באופן כללי לעשות לעצמי טובה ולא לקחת את זה כל כך ברצינות תהומית.