יפתח הוא הצדק!

Jo MilleR

New member
שהם אמנים ישראלים

מוזיקה אף פעם לא נשמעת טוב בעברית היא תמיד תישמע יותר טוב באנגלית

GIANTG

New member
מוזר...

את רוצה להגיד לי, שיצא לך להקשיב לכל השירים שנכתבו בעיברית בין אם בוצעו ע"י להקות מפורסמות ובין אם נוגנו סתם ככה במרתף של הדודה? יצא לך להקשיב לכל אחד ואחד מהם ואמרת לעצמך: "האמ... לא! זה לא זה... פשוט לא זה..."? זה משעשע אותי.

LPMCR

New member
נו היא מדברת בהכללה

כאילו, בכללי היא יותר אוהבת מוזיקה באנגלית כי ההתרשמויות שלה עד עכשיו היו יותר טובות ממוזיקה באנגלית

GIANTG

New member
לדבר בהכללה ובבטחון כזה נגד מוזיקה ישראלית זה

לא חכם. אי אפשר להכליל במוזיקה. מוזיקה ישראלית זה כ"כ גדול ועצום שאיך אפשר בכלל להכליל? הרי יש את, הרוק הישראלי של שנות ה60-70 שקלל אמנים כמו אריק איינשטיין, שלמה גרוניך, כוורת, תמוז ואז לשנות ה80 עם הסצינה שגדלה והתפתחה עם משינה, בנזין, תיסלם, נוער שוליים ועד לשנות ה90 עם להקות כמו:ברי סחרוף, רמי פורטיס,אביב גפן, זקני צפת, איפה הילד, נקמת הטרקטור, אלג'יר, כנסיית השכל, היהודים ועוד... (לקראת אמצע- סוף שנות ה90). איך אפשר להגדיר את הרוק הישראלי ולהכליל אותו? סיילם, להקת הדום מטאל הישראלית עושה את הביצוע שלפי דעתי היפה מכולם לשיר "העיירה בוערת" ושוב אני שואל, איך אפשר? ואם אי אפשר את הרוק, בטח שאי אפשר את שאר המוזיקה הישראלית.. לדוגמא, מזרחית. מישהו פה באמת ניסה להקשיב לזוהר ארגוב? מילים מדהימות שיצאו מהלב ומהנשמה. איך אפשר שלא לאהוב שירים שלו? איך אפשר שלא להעריך לפחות שירים של עמיר בניון אם לא להתאהב במוזיקה המדהימה שלו? וכמובן לא הזכרתי אמנים של הזמר העיברי הישן והטוב... אז להכליל את כל העושר המוזיקלי שיש לנו? זה לא מתקבל על הדעת... הטיעון הזה כ"כ לא טוב. זה ממש להיות בראש קטן... מקווה שהחפירה שלי קצת עזרה פה...

SAMAR

New member
../images/Emo203.gif אם בא לה להכליל שתכליל.

אם היא לא אוהב מוזיעה עיברית אז היא לא אוהבת, אולי לה זה פשוט נשמע יותר טוב במילים באנגלית...אז כל שיר בעברית לא יכול להיות לטעמה O_ם.

LPMCR

New member
טוב יש אנשים שאוהבים מוזיקה בשפה מסוימת

כמו שיש את אלה שאוהבים רוק ושונאים פופ או מזרחי וכו' זאת גם סוג של הכללה לא?

GIANTG

New member
בדיוק. זאת הכללה ולכן, אני לא אומר אף פעם לא

לפני שאני שומע. יש לי הכל מהכל (או לפחות מנסה שיהיה לי הכל מהכל). וסמר, את צודקת. טעיתי ושיחקת אותה.

SAMAR

New member
../images/Emo203.gif זה שונה

יש הבדל ברור ומוחלט בין עיברית ואנגלית. פופ יכול להישמע מדי פעם נחמד, באמת שאני לא מכירה אדם שלא נדבק או חייך כששמע איזה שיר פופ. כנ"ל רוק, אלה הכללות נורא גדולות, שכל אדם מוצא בהם הבדלים שונים, אין קו ברור ודק, ואם יש, הרי שזו הכללה.

LPMCR

New member
צודקת ../images/Emo45.gif

וואלה לא חשבתי על זה אבל את צודקת 100%

Jo MilleR

New member
צודק אני לא יכולה להכליל

כי יש שירים שיש להם עומק ותוכן ויש זמרים טובים [אני חושבת שאייל גולן ושי גבסו זמרים טובים]. אבל נגיד שירים בשפה שלך אתה מבין מה הולך שם ואתה יכול לראות מתי המילים שם סתם משהו שנזרק בשניות או שסתם לא מדברות על כלום ומתי למילים יש משמעות באנגלית יש הטייה כזאת מעין טשטוש של המילים כי הכל נשמע טוב יותר באנגלית ואז הרבה פעמים לא שמים לב שלמילים אין משמעות רצינית. אני אישית לא אוהבת לשמוע מילים בעברית זה נשמע לי לא טוב, לא כמו באנגלית.

LPMCR

New member
דווקא אני מבינה גם את המשמעות באנגלית

בגלל זה אני מעדיפה שירים באנגלית, גם יותר קל לי לזכור מילים באנגלית- אז הליריקס נקלט אצלי יותר טוב... ובעברית רוב השירים שנתנו לי לשמוע מאז שאני ילדה קטנה זה מזרחית בעיקר, וגם כל מיני שירים וזמרים או להקות שבכלל לא אהבתי אז אפשר להגיד שהתרגלתי לשנוא את המוזיקה הזאת :S

GIANTG

New member
טוב... כנראה שזה אינדיבידואלי, אבל אני עדיין

מתקשה להבין את זה. אם תרצי מתישהו לתת הזדמנות למוזיקה ישראלית, תדברי איתי. אני כבר אתן לך המלצות.

Jo MilleR

New member
זה לא שאני לא נותנת צ'אנס למוזיקה ישראלית

זה ששירים בעברית לא עושים לי את זה. אני לא אוהבת לשמוע שירים בשפה שלי אני אוהבת לשמוע שירים בשפות שאני לא מבינה ופעם לא הבנתי אנגלית ובגלל זה התחלתי לאהוב את השירים בשפה הזאת. היום אני מבינה ובגלל זה אני מחפשת שפות אחרות שאני לא מבינה נגיד אני שומעת שירים בצרפתית [R&B צרפתי הוא טוב] כי אני אוהבת את הקטע של השירים שלא מבינים מה הם אומרים.

sapir lee

New member
יהיו עשר לועזיות, כלומר מיוז+פלסיבו+

דה רפטצ'ור+7 להקות בינלאומיות נוספות.... לירון אמרה את זה

GIANTG

New member
תראי, זה מה שכתוב שם בנתיים...

http://www.last.fm/event/246810

למעלה