מעב"ר

שירלי317

New member
מזג אוויר זוועתי! ../images/Emo4.gif ליפול זה רע

רכבתי על קים לא בשעור מזל שאמא באה איתי למנז' (10 דקות הליכה) כדי לראות כי נפלתי מקימי שלי (פעם ראשונה ממנה) המופרעת נלחצה קצת הרבה, מהמזג אוויר, מהחמורים ובגמל שהיו קשורים ליד השביל למנז', מהשדה ליד והשד יודע ממה עוד אז המשוגעת התחילה לעשות באקים מטורפים, לא נחמד במיוחד, הרגישה את עצמה ברודאו, ואז בגלל הבאקים (כשפחדתי שהיא תעלה לי על שתיים) האוכף זז ועלה לה על הגבנון, ואז היא עוד המשיכה באקים ונטרפה אז כשקלטתי שלא יעזור לי לשבת אחורה ולנסות לעצור אותה, וויתרתי, ונפלתי, קיבלתי קצת מכה במרפק וטיפה בראש.. הקטע הכי מפחיד היה שהייתה לי סחרחורת קצת ולאיזה חצי דקה ראיתי טיפה מטושטש והאוזן שלי נסתמה, מזה נלחצתי, ואמא שלי בכלל, אחרי שהיא תפסה את קים שהתחרפנה ונעמדה קפואה מלחץ מסתכלת לכיוון הגבעה.. אבל הכל טוב, החזרתי את קים לחווה ברגל בגלל שהיא גם ככה הייתה לחוצה בטרוף וכאבה לי היד, אז החלטתי שעדיף שאני לא אעלה עליה בדרך חזרה, אז הלכתי איתה את כל הדרך מהמנז' כשאמא שלי נוסעת מאחורה עם הג'יפ לאט... יום זוועתי, אבל לא נורא, מחר הדס חוזרת ויהיה טוב... האמת שהוכחתי לעצמי שאני באמת בוטחת בקים ושבעצמי, וזה טוב.. אז כנראה שליפול זה לא לגמרי רע..

Nemo the star

New member
../images/Emo10.gif מזכיר לי מה שקרה לי עם בל ...

חח היה לבל פשוט מרץ התחילה לרוץ ולתקוע באקים ואני עשיתי סלטה קדימה והיא רצה ועלתה עליי
ויש לי עכשיו צלקת בשפה ... בעע ..

ram ram

New member
אם את שואלת אותי..

ליפול זה כמעט תמיד טוב... זה מלמד אותך איך להסתדר במצבים יותר קשים... זה בונה ביטחון ומחזק את הקשר שלך עם הסוס...

שירלי317

New member
בהחלט

בגלל זה אני לא כזה מבואסת מהעניין, כי זו נפילה ראשונה שלי מקים והיא הייתה צריכה בוא ממזמן מהעובדה שאני "יודעת ליפול" ושקים לא שונאת אותי במיוחד וחפצה לדרוס אותי מאוד מועילה ל"בונדינג" (התקשרות, התחברות) שלנו
אז הנה יש לי נפילה שלשם שינוי לא מצחיקה במיוחד, אבל גם לא נוראית בכלל =]

ram ram

New member
אני כבר לא סופרת את

כמות הנפילות שהיו לי... (כולן מרכיבה בלי אוכף)

אני דווקא חושבת שזה לא כל כך טוב

כי אומנם שאת נופלת כמה שיותר אז את פחות מאבדת את הפחד של ליפול ואת אומרת לעצמך שמקסימום תיפלי שזה מצב אחד טוב.. אבל נגיד כל פעם שהסוס ישתגע קצת ואת תפחדי שיעלה על 2 או שיעשה באק ואת תגידי טוב אני יפול זה לא טוב כי קודם כל זה להתחמק מהבעיות של הסוס ודבר שני זה גם יכול ללמד את הסוס בשלב מסויים שמתי שהוא מתחיל באקים את פשוט תיפלי.. זה לא אופציה.. דבר שני אני מדברת על הקפיצות... ווסטרן אני לא יודעת. אבל נגיד את כל הזמן נופלת מסוס בקפיצות זה לא טוב כי זה גם מוריד מהבטחון של הסוס.. הוא לא יכול לסמוך על הרוכב לו ברגע שכל קפיצה קצת עקומה הרוכב נופל.. ככה שזה יכול להביא לסוס שיפחד לקפוץ ויהסס לפניי ושיהייו לו מצבים קשים של קפיצה הוא יעדיף לא לקפוץ..

שירלי317

New member
אז זהו

שהכוונה מצדי לפחות היא למשל שאני פשוט נפלתי כי לא יכולתי להרגיע אותה ולא יכולתי להתמודד איתה בגלל שהאוכף במקרה שלי פשוט היה לה על הגבנון מתוך הבאקים שהיא דפקה והלחץ שהיא שרתה בו בגלל זה, וגם פחדתי שהיא תפגע בעצמה בצורה כלשהי.. כך שמתוך חוסר ברירה וחוסר יכולתי לצאת מהתסבוכת לא יכולתי לנסות לעצור אותה, כך שלא צללתי בוא נגיד או משו כזה, לא קפצתי ממנה, אבל פשוט ההייתי לה כמעט על הצוואר כבר ואז היא נתנה עוד באק קטן מתוך לחץ על הגבנון שלה (שאני רק הוספתי לו בגלל שישבתי על האוכף) ונפלתי, נחיתה יחסית רכה, והיא מיד נעמדה ואז עשתה טיפה טרוט לקצה השני של המגרש והסתכלה על משהו שהלחיץ אותה ברור שליפול כל פעם כשהסוס קצת מתחרפן או עושה בעיות זה ממש לא הפתרון הפתרון הוא לחנך אותו אבל כשהסוס משתגע מתוך לחץ ופחד ואין אפשרות במיוחד לעצור אותו או להרגיע אותו כיוון שהרוכב הוא איכשהו בוא נגיד ממוקדי הלחץ, אין במיוחד אפשרות אחרת, וזה לא שרוצים ליפול אבל לפעמים נתקלים במבוי סתום בקפיצות זה באמת יכול להוריד מהבטחון של הסוס ובכלל, ליפול יותר מדי זה לא כזה טוב, אבל ליפול כשיוצא זה לאו דווקא כל כך רע תמיד, כי זה חלק מאימון של סוס צעיר, הוא ישתולל וילחץ ולאט לאט ירגע וילמד לא לעשות שטוית ויתגבר על הפחדים שלו האמת שאיזה שנתיים כמעט שלא נפלתי =] עד היום כמובן.. חח.. הכי מצחיק זה ליפול מאתון!

אמממ

תראי לא אמרתי לא ליפול בכלל... כמובן שאם הסוסה משתגעת ואת מרגישה שאת לא יכולה להשתלט עלייה ואת עומדת ליפול אז תעזבי.. אבל אם הסוס נבהל או עושה כמה באקים אז לא לעזוב ופשוט ליפול.. זה לא טוב.. דבר נוסף להפך דווקא בגלל שזה סוס צעיר צריכים להיות יותר יציבים ולהראות לו שזה שום דבר ושאת לא נלחצת מזה כי אם את תיפלי ממנו אז בכלל לסוס צעיר אין בטחון כי הוא חדש בעבודה ולכן ההשפעה עליו שאת נופלת יותר מגדולה מליפול מסוס בוגר שיודע את העבודה.. ואם האוכף זז קדימה יכול להיות שהחגורת בטן לא הייתה מחוזקת מספיק או שהאוכף לא מתאים לה.. כי הוא לא אמור לזוז.. אניווי זה לא נורא שנפלת רק אני אומרת שזה לא טוב ליפול בכל אפשרות שהסוס משתגע..

שירלי317

New member
ברור...

ברור שלא טוב ליפול כל פעם שהסוס משתגע ולא התכוונתי שטוב ליפול מסוס צעיר, זה פשוט חלק מהעניין מן הסתם, אני בהחלט לא רוצה ליפול, אבל אם כבר נופלים, לכל דבר יש את החסרונות והיתרונות שלו... ואמנם נפילה לרב נחשבת כדבר רע בלבד כל מה שאני וram ram ציינו והוא שזה לא תמיד רע ליפול ושנפילה יכולה אף לחזק את הקשר בין הרוכב לסוס לפעמים, לפחות בשבילי הנפילה שלי הוכיחה לי שאני יכולה לסמוך על קים ושאני באמת בוטחת בה ושהבטחון העצמי שלי השתפר (כי הוא לא היה ממש במיטבו לפני כן..) ואין לי בעיה ליפול, זה באמת לא נורא, פשוט חלקתי את חוויותי מהרכיבה כפי שאני עושה מדי פעם בשרשורי מעב''רים והנושא התפתח לדיון מוזר מעט... טוב, מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב, אני הלכתי לנוח כי כואבת לי היד ואני סחוטה מעייפות

חופששש

New member
פףףף דרורי אבל לא תמיד...

אפשר לא ליפול! לפחות אנשים שאני מכירה בד"כ לא נופלים כי הם רוצים אלא בגלל שהם נופלים! בד"כ אתה לא שולט בזה שאתה נופל..אלא הנפילה באה מכל מיני סיבות....לרוב חוסר שיווי משקל בגלל משהו שהסוס עשה. קיצר מקווה שהבנת אוהבתתת

שירלי317

New member
נראה לי שהיא התכוונה

יאנו, לא לוותר כל כך מהר וליפול ברגע שהסוס עושה בלאגן קצת אלא להלחם בו ולחנך אותו כאילו להרגיע אותו...ומן הסתם, כשמאבדים שיווי משקל או משו כזה אין הרבה מה לעשות, אבל לא לוותר וליפול כל פעם שהסוס עושה טיפה בלאגן.... להחזיק מעמד על הסוס כמה שאפשר (מן הסתם זה מה שהרב מנסים לעשות...)

חופששש

New member
כן....אבל אני לא מבינה את זה

מה שהרוב עושים בד"כ מנסים לא ליפול אבל אם הם נופלים אין להם הרבה בררות!! חחחח זה קורה לפעמים גם אתה לא קולט שנפלת וזה בא פתאום!

שירלי317

New member
מן הסתם..

לפעמים.. אבל יש את אלה שפשוט מהפחד וכאלה פשוט מוותרים על הבאק הראשון, אפשר גם להשאר על הסוס הרי בבאקים, אני לא מדברת על בקפיצות למשל כשזה פשוט, איבדת שיווי משקל איבדת שיווי משקל, נפלת.. אין הרבה אפשרויות.. זה ממש תלוי ...

אתה לא רואה שזה פליינגצ'ינג'?

יש לי בעיות אישיות איתה במעברים לקאנטר ובתחרות נילחצתי שהיא לא תעבור אז נתתי לה בעיטה והיא התעצבנה [בצדק!] ונתנה כמה קפיצות קטנות

למעלה