שרשור שאלות לאירוח 2.11

m i r i t 7

New member
תשובה

שלום לך , תוכלי לפנות לעמותת אנוש בטל'- 03-5400672 ושם נפנה אותך לסניף באזור מגורך. ישנם מועדונים תעסוקתיים כמו שראית בטלביזיה. המועדונים הללו מנסים לסייע להחזרת המשתקם למעגל העבודה בשוק החופשי. מועדוני התעסוקה פועלים בשעות הבוקר עד הצהריים/אחר הצהריים. נשמח לעזור לך.
 
תשובה לשרון

מכיוון ואיני רופא או מומחה לרפואה טבעית אינני רואה את עצמי כמוסמך לענות לך על כך. בכל מקרה, תוכלי למצוא מידע רב על הפרעה דו-קוטבית במאמר הזה שהתפרסם באתר סהר.
 
תשובה לענת

היי ענת, לצערי, אני יכול לומר מעט מאד בהסתמך על הפרטים שמסרת. ברור שהתנהגות זו, של הסתגרות, התבודדות והתרחקות מאנשים במשך תקופה ממושכת, מלמדת על קיומה של בעיה נפשית שיש לטפל בה, ומוטב מוקדם ממאוחר. אם הבחור אינו מוכן לפנות לטיפול נפשי, הייתי מציע שהוריו יפנו להתייעצות עם איש מקצוע (כמו, למשל, בתחנת בריאות הנפש של משרד הבריאות באזור המגורים שלהם), שם הם יוכלו לפרט הרבה יותר ולקבל ייעוץ מקצועי ראוי. יש אנשים שיש להם מועקה נפשית אשר מוכנים להיפתח ולשתף אחרים שלא בקשר של פנים-אל-פנים אלא דווקא באמצעות המחשב והאינטרנט. אפשר אולי להציע לבחור לפנות לסהר לשיחה, ואולי שיחה זו תביא אותו לידי כך שיחליט לעשות מעשה כלשהו של שינוי במצבו או לפנות לייעוץ מקצועי. אפשרות אחרת היא להציע לבחור להיעזר בקבוצת תמיכה מקוונת של סהר (בפורום בתפוז), שם נמצאים לא מעט אנשים הנמצאים המצוקה נפשית זו-או-אחרת, ויתכן והוא יוכל למצוא בקבוצה זו תמיכה נפשית שהוא זקוק לה.
 
תשובה לשרי

לצערי - קשה לי לייעץ לך לאור הנתונים שפירטת. נראה לי שהפתרון הריאלי היחיד הוא במסגרת בית-החולים בו היא הייתה בטיפול. יתכן וכדאי שה"ילדים" ייפגשו עם מנהל המחלקה הרלוונטית וישתפו אותו בבעיה. אני מניח שיש אפרויות טיפוליות נוספות על מה שהיא קיבלה אשר יתרמו לשיפור המצב.
 
גנדי יקר הצטערתי לשמוע על מצבך ומה שעבר עליך. אני בהחלט יכול להבין ולהזדהות עם תחושת ה"אבוד" שלך. אני מניח שזה שאתה "מחזיק הכל בפנים" ולא משתף מישהו שיכול להבין אותך במצוקה שאתה חווה מקשה הרבה יותר. אני רוצה להציע לך לבוא לשיחה עם סייע בסהר. השיחה היא באינטרנט, אנונימית ודיסקרטית, ותוכל לשתף בקשיים הנוראיים שלך מישהו שמקשיב ומבין, ואולי לחשוב ביחד על מה ניתן לעשות... אנא היכנס לאתר סהר וראה את הפרטים לצורך כניסה לשיחה בסהר.
 
תשובה לענת

שלום ענת, קשה לי לייעץ על סמך פרטים כה מועטים, אך יחד עם זאת, לאור זאת שהמצב נמשך תקופה ארוכה מומלץ כי המשפחה תפנה להתייעצות עם איש מקצוע בתחום בריאות הנפש, ניתן לפנות למרפאה לבריאות הנפש בעיר מגוריהם ולבקש עזרה / יעוץ. אפשר גם לפנות דרך האינטרנט לאתר של עמותת "קולות - העצמה לצרכנים בבריאות הנפש" (אני המנכל"ית שלה), ושם ניתן לפנות דרך האתר בשאלות ספציפיות בתחום בריאות הנפש. הפנייה היא אישית וסודית (לא כמו בפורום), ואולי אם תתנו רקע נוסף אפשר יהיה לתת הכוונה יותר מדויקת . אתר האינטרנט של עמותת "קולות - העצמה לצרכנים בבריאות הנפש: "www.voices.co.il בברכה, דפנה כ
 
תגובה

שלום רב, אמנם איני מומחית לנושא של הפרעת חרדה, אך אני יודעת שטיפול פרטני/קבוצתי הממוקד בהפרעה יכול לעזור. את מתארת התמודדות מאד מורכבת שמשפיעה על איכות החיים שלך ולכן כדאי לפנות לעזרה של טיפול פסיכולוגי. ישנם מטפלים/ מרפאות המתמחות בטיפול בהפרעות חרדה ואת יכולה לברר שם על טיפול. בהצלחה, דפנה
 
../images/Emo20.gif שרשור שאלות לאירוח 2.11

התוכנית הפעם תעסוק בבריאות הנפש. ביום רביעי בשעה 18:00 מיד לאחר סיום התוכנית יתארחו בפורום דפנה בר יעקב – עובדת סוציאלית ומתאמת טיפול פרופ' עזי ברק – יו"ר עמותת סה``ר: סיוע והקשבה ברשת אתם מוזמנים לצרף את שאלותיכם לשרשור זה.
 

שלמה ל

New member
ליו"ר סה"ר שלום

מדוע אינכם מקיימים קורסים למתנדבים גם באזור הצפון? תודה, שלמה
 
תשובה לשלמה ל

סהר מקיים אמנם קורסים למתנדבים באזור המרכז בלבד. יש מספר סיבות לכך, והעיקריות שבהן: (א) קשה מאד לקבל אפשרות שימוש, בתרומה, במתקנים המתאימים לצורך הכשרת המתנדבים של סהר, לאורך תקופה של כחצי שנה, כשהקורס מתקיים בתנאים דיסקרטיים ובאווירה לימודית מתאימה. לאחר מגעים רבים, הצלחנו לקבל תרומה שכזו באזור המרכז בלבד ושם אמנם מתקיימים קורסי ההכשרה של סהר פעמיים בשנה. (ב) בהליך ההכשרה לוקחים חלק מומחים רבים ממגוון רחב של התמחויות אשר נותנים מזמנם ומידיעותיהם בהתנדבות לצורך הכשרת הסייעים של סהר. כמעט כל המומחים, כמו גם המדריכים האחרים בהכשרה, באים מאזור המרכז ואין להם רצון להשקיע מזמנם בנסיעות ובהוצאות הכספיות הכרוכות בכך לאזורים אחרים. הייתי רוצה גם להוסיף שמצאנו שמי שרוצה להתנדב לסהר ולהשקיע בו ממרצו ומזמנו -- מוכן גם לעשות מאמץ ולהגיע למפגשי ההכשרה באזור המרכז. ולראיה, הגיעו מתנדבים כאלו מחיפה, מהקריות, ואפילו מרמת הגולן!
 
ברכות על התוכנית המצויינת בערוץ 2

שאלה לפרופ' עזי ברק. היו וישנם נסיונות רבים להחיל את O.C.D כמצב מוכר ע"י המוסד לביטוח לאומי שמקנה אחוזי לקות התאם לאופי הפגיעה. ההוצאות של אנשים אלו ענקיות. החברה לא מכירה, וקופות החולים לא מסייעות כי חומרי ניקוי הם מצרך רגיל בכל בית. האם יש משהוא נוסף שיסייע להעביר חוק בנושא? כדי שמי שסובלים מפגיעה זו יוכרו ע"י המל"ל ויקבלו אחוזים בגין פגיעתם. תודה לתשובתך ותודה על עשיתכם המפוארת אתי פורום זכויות ומוגבלות(נכים) 286
 
תשובה לאתי אברהמי

שלום אתי
לצערי, אינני מכיר את חוקי הביטוח הלאומי במידה מספקת כדי שאוכל לתת לך תשובה אחראית מההיבט הזה דווקא. עם זאת, אני בהחלט מצטרף לדעתך ולקריאתך כי מחלות נפש שונות, בנוסף על אלו המוכרות, צריכות להיות מקובלות על-ידי הביטוח הלאומי כדי להקל על מצוקתם הכספית של החולים ומשפחותיהם. ברור לי שזה עניין של לחץ פוליטי בעיקרו, ולא שאלה עניינית של צדק, וכנראה שבכיוון זה יש לפעול על-מנת להביא לשינוי.
 
לאן אפשר לפנות?

בתי בת כמעט 11, מגיל 5 יש לה פסיכוזת ילדות. יש לה גם בעיות תקשורת(PDD) אבל מכיון שהפסיכוזה היא העיקרית בבעיה שלה, אנחנו לא משתייכים למחלקת האוטיסטים ברווחה, מפנים אותנו לחפש איפה אפשר לעזור לנו במסגרת מחלות הנפש, ואין לי לאן לפנות. אנחנו זקוקים לעזרה מכיון שמצבה של הילדה ממש רע, ואין לנו למי לפנות בבקשה לעזרה לילדה כ"כ צעירה וכ"כ חולה, אני מתכוונת גם לחונכת בשעות אחה"צ וגם לעזרה נפשית עבורינו ההורים ובני המשפחה האחרים וכמובן גם לאיזושהי הדרכה בטיפול במצבה. מה עושים?
 

m i r i t 7

New member
הצעה לעזרה בתחום החונכות וסיוע למשפ

באנוש ישנה מסגרת של חונכות. חונכ/ת אשר מגיע/ה ומלווה את הילדה במה שצריך. ניתן להתקשר לטלפון 03-5400672 ויפנו אותך לרכז החונכות באזורך. יש בסניפי אנוש השונים גם שירותי ייעוץ למשפחות, צרי עימנו קשר ונפנה אותך לעובדת משפחות באזורך. 03-5400672.
 
תשובה לשיריתיה

שיריתיה שלום, האם ניסית לפנות למרכז הקהילתי לברה"נ בעיר מגורייך? יש גם מרכזים ממשלתיים לטיפול נפשי בילד ובנוער שניתן לפנות אליהם וגם, לפי מיטב ידיעתי, הם יכולים להפנות לקבלת חונכות. הם אולי אף יוכלו לתת לך מידע על אפשרויות נוספות. בהצלחה, דפנה
 
פניתי בעבר

והתשובה שקיבלתי אז שהם לא מטפלים בילדים, בכלל, לכל מקום שפניתי לפני כמה שנים אמרו לי שאין להם שום מושג מה עושים ולאן פונים בקשר לילדה כ"כ צעירה.
 

m i r i t 7

New member
עמותת אנוש- העמותה הישראלית לברה"נ|

עמותת אנוש גם נותנת שירות למשפחות של נכי הנפש, כמו כן נותנת ייעוץ טלפוני לכל דורש בתחום. דיור מוגן למטופלים, מועדונים תעסוקתיים למטופלים והוסטלים למטופלים. לעמותת אנוש ישנו אתר: www.enosh.org.il והטלפון הוא: 03-5400672. כמו כן ב- 8.11.2005 מתקיים מצעד הזדהות עם נכי הנפש (ניתן לקבל פרטים בטלפון המצוין).
 

א וו ה

New member
כיצד מביאים חולה לרופא

חולה בדפרסיה מתקשה לצאת מהבית ואינו מגיע לפסיכיאטר המטפל בו. מה עושים?
 

avio1973

New member
כיצד מביאים רופא לחולה

אפשר להביא את הפסיכיאטר לבית הלקוח...אם באופן פרטי או בפנייה לתחנה לבריאות הנפש באזור מגורייך, באמצעות הסבר המצב ישנם פסיכיאטרים שמחויבים לביקורי בית.
 
למעלה