משהו לחלוק אתכם.

stormy

New member
../images/Emo20.gifמשהו לחלוק אתכם.

שלום, אני בת 17, ואני לא אציין את שמי בגלל שעד לא מזמן כתבתי בפורום אחר תקופה ארוכה ואני לא רוצה שידעו את שמי בגלל אופי הפורום הקודם. נכנסתי לאיזה אתר של תוכנית החדר, והתכוונתי להגיב להודעה על גן עדן, התחלתי לכתוב והגעתי למקום שונה לגמרי ממה שתכננתי. בסוף החלטתי שזה לא מתאים בתור תגובה להודעה ההיא, אז החלטתי לפרסם את מה שכתבתי כאן. אולי זה לא יתאים לחלק מכם, אני מקווה שמי שזה לא יתאים לו, לא יתעצבן מזה. מי שזה לא מתאים לו, כנראה שזה לא הזמן בשבילו לחשוב על זה. אני עדיין תיכוניסטית (יב´) ואני לומדת עדיין בשיעורי תנ"ך. בנוסף אני גם קוראת ומתעניינת לגבי תורות המזרח ונוכחתי לדעת שיש קשר ישיר בין היהדות לבין התורות האלה. אני מאמינה שהיהדות קדמה לכל והתמקדה בתמצית העיקר בעוד שרוב התורות המזרחיות סוגדות לאלילים. היהדות הייתה האמונה הטהורה. אני מאמינה שהיהדות המקורית היא היהדות הנכונה ושיש חרדים שאבדו את המשמעות של להיות יהודי. כי הם נתפסים בחוקים והגבלות שאנשים יצרו לא היהדות עצמה. אני רואה את הקשר בין התורות השונות לתורה היהודית בכל מיני דברים. למשל, קראתי בספר של טיוהר אושו שהוא מאמין שאלוהים זה "היקום" אם נחליף את השם אלוהים בשם היקום זה יתחבר. ניסיתי את זה. אני באה מבית מסורתי ומכירה מספר תפילות, החלפתי את השם "אלוהים" בשם "היקום" וזה התאים. יש תפיסה מסויימת שאומרת שאם מאמינים ממש חזק בדברים או בייקום הם קורים (ע"פ תפיסה מזרחית שקראתי) בשמע ישראל שעל המיטה נאמר: "ואהבת את ה´ אלוהיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך והיו הדברים האלה אשר אנוכי מצווך היום: על לבבך ושננתם לבנך ודיברת בם בשבתך בביתך..." הכוונה שתאהב את היקום, תהיה חלק ממנו ותעביר את התורה הזאת לדורות הבאים כי זאת התורה הנכונה. כיום אנשים מתחילים להתעורר ולגלות. למדנו בשיעור תנ"ך שהאדם היה צמחוני בעבר וכשהתחיל לאכול חיות החל הרוע בעולם. לא זמן ראיתי תוכנית בישול בטלויזיה שבא התארח מרפא ברפואה הסינית שטען כי האדם אינו אמור לאכול חיות, וכי אינו בנוי לכך פיזית, מעניין לא? החרדים מאמינים במשיח ומחכים לבואו. הם מדמיינים איזה איש על חמור לבן, האמונה בבסיסה היא נכונה, והמשיח אמור לבוא או שהוא כבר החל בתהליך. אני מאמינה שהמשיח היא החזרה לאמונה הבסיסית של היהדות, שהיא זו הדומה לתורות המזרח. לאמא שלי קרה מקרה לפני כמה זמן, היא התעוררה באמצע הלילה ושמעה ציפורים שרות. ידוע לכולנו שציפורים אינן שרות בלילה (מדובר על 2 בלילה). היא דיברה עם חברה שלה על זה וחברה שלה אמרה שהאמונה אומרת ששמיעת ציפורים באמצע הלילה מסמלת את בוא המשיח. כעבור שבוע גם אני שמעתי ציפורים באמצע הלילה. וחברה אחרת שלה סיפרה שגם היא שמעה. אני מאמינה שתקופה זו היא תקופת המשיח בה כולם מתעוררים ומגלים את האמת. מתחילים לגלות מודעות וחוזרים למקור. וכשאני אומרת חוזרים למקור אני לא מתכוונת, "חוזרים בתשובה" במובן החרדי, אלא במובן האנושי. רבים פתחו "אנטי" כנגד היהדות בגלל חרדים קיצוניים שאינם מודעים בכלל לאמת, היהדות היא לא הפירושים שלה, היהדות היא היהדות כמו שהיא. היהדות העתיקה. (כמובן שאני לא משמיצה את כל החרדים, יש זרמים חרדיים שכן יודעים את מקור היהדות). אני מאמינה שכשנאמר "חטא" הכוונה לא למשהו אסור שעליו מתקבל עונש, אלא למשהו שהוא טעות. למשל לא להאמין באלוהים הוא טעות. כמו שציינתי מקודם, אלוהים הוא היקום, ולכן זו טעות לא להאמין בו. גם אדם שאינו יהודי יכול להאמין ביקום והוא אינו טועה. אני מאמינה שרוב הידע שיש לנו כיום לגבי התורה והיהדות אינו תקף. הוא אינו תקף משום שהוא השתבש במשך השנים, אך הנה החלה הגאולה בכל זאת, ואנשים בכל זאת מתעוררים ומגלים. המשיח מגיע, אנחנו צריכים להעיר את אחינו.

Tal_Ya_Tal

New member
היי stormy ../images/Emo24.gifברוכה הבאה../images/Emo42.gif

אהבתי את כנותך ואת יכולתך להביע את ההבנו שהגעת אליהן. לפני קצת יותר משתי הודעות, כתבתי כאן בפורום, על ההבנות שהגעתי אליהן אני בגיל 17 (אשמח אם תקראי-בתגובה ל"איך מתגברים על מכשול ההגיון". מסתבר, שלמרות שבאנו מרקע שונה לגמרי, המסקנות מאד דומות. רק שאת החלפת את המילה אלוהים במילה יקום ואני החלפתי אותה במילה טבע. אגב, בשל העובדה שגדלתי בבית טבעוני, הגעתי לאותן הבנות הקשורות בצמחונות ובכתה י´ הכינותי הרצאה על כך לשיעור ביולוגיה. על איך בנויה מערכת העכול של האדם ומערכת השיניים שלו, שהן ההוכחה, שהאדם הוא יצור אוכל פירות מיסודו. בקשר לביאת המשיח, התפישה שלי אומרת, שמשיח הוא מצב של תודעה. מעבר לישות על החמור הלבן.(למרות שאין זה סותר האחד את השני) אולם ביאת המשיח תתרחש, כאשר כולנו נכיר בעובדה שכולנו א-ח-ד!!! ´יהודים כלא יהודים, חילוניים כחרדיים, גברים כנשים וכו´. משיח הוא מצב של תודעה, המכיל את השכינה ואת העצמי העליון בתוכה. זוהי ההכרה, ש"בן האלוהים הוא אחד". זהו העצמי המשותף שלנו. הידיעה, שמעולם לא עזבנו את אלוהים. זוהי התגלמות "גוף האור" בתוך הצורה הפיזית, שתוצאתו היא חופש מוחלט. כולל אפשרות של "לקיחת הגוף הפיזי אל ממדים אחרים". זהו מצב טבעי, שבו כל התדירויות שלנו, מאוחדות בעצמי העליון ומכוילים לדפוס הנרחב (היקום) בשלמות. זהו האיזון של כל ההיבטים של הקיום האנושי. נ.ב. המיתולוגיה ההודית איננה עבודת אלילים, אלא סגידה לפנים הרבות שבהם מתגלם הבורא, הנקרא בפיהם ´קרישנה´ או ´הריבון´ ואני סבורה, שסגידה לרבנים מסוימים, ולא חשוב עד כמה גבוה הם הגיעו, היא ´יותר עבודת אלילים´
L&L TALYA

stormy

New member
ממממ....

הסכמתי עם כל מילה שאמרת, זה מה שניסיתי להגיד רק יצא לי במילים אחרות. אני לא מסכימה עם מה שאמרת "הסגידה" כי אני מאמינה שבמקור במקור, הכי קדום, לא היה מדובר בסגידה ואני לא מדברת על כל התנ"ך אלא עוד לפניו. כל סיפורי התנ"ך הם סיפורים שנכתבו בידי אנשים בעלי השקפות שונות, וברור שהתנ"ך מבטא את ההשקפות שלהם ושל החברה שבה הם חיו אז. מה שניסיתי להגיד זה שאני מאמינה שאז, לפני אלפי שנים הם ידעו את מה שאנחנו מתחילים לגלות היום. מה שאת כתבת, החיבור הזה ל"אני העליון" והידיעה שמעולם לא עזבנו את אלוהים...

Tal_Ya_Tal

New member
זה´בדיוק מה שגם אני אמרתי אז../images/Emo8.gif../images/Emo42.gif

גם אני מאמינה שאז, לפני אלפי שנים הם ידעו את מה שאנחנו מתחילים לגלות היום.
L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
היי stormy ../images/Emo24.gifברוכה הבאה../images/Emo42.gif

אהבתי את כנותך ואת יכולתך להביע את ההבנו שהגעת אליהן. לפני קצת יותר משתי הודעות, כתבתי כאן בפורום, על ההבנות שהגעתי אליהן אני בגיל 17 (אשמח אם תקראי-בתגובה ל"איך מתגברים על מכשול ההגיון". מסתבר, שלמרות שבאנו מרקע שונה לגמרי, המסקנות מאד דומות. רק שאת החלפת את המילה אלוהים במילה יקום ואני החלפתי אותה במילה טבע. אגב, בשל העובדה שגדלתי בבית טבעוני, הגעתי לאותן הבנות הקשורות בצמחונות ובכתה י´ הכינותי הרצאה על כך לשיעור ביולוגיה. על איך בנויה מערכת העכול של האדם ומערכת השיניים שלו, שהן ההוכחה, שהאדם הוא יצור אוכל פירות מיסודו. בקשר לביאת המשיח, התפישה שלי אומרת, שמשיח הוא מצב של תודעה. מעבר לישות על החמור הלבן.(למרות שאין זה סותר האחד את השני) אולם ביאת המשיח תתרחש, כאשר כולנו נכיר בעובדה שכולנו א-ח-ד!!! ´יהודים כלא יהודים, חילוניים כחרדיים, גברים כנשים וכו´. משיח הוא מצב של תודעה, המכיל את השכינה ואת העצמי העליון בתוכה. זוהי ההכרה, ש"בן האלוהים הוא אחד". זהו העצמי המשותף שלנו. הידיעה, שמעולם לא עזבנו את אלוהים. זוהי התגלמות "גוף האור" בתוך הצורה הפיזית, שתוצאתו היא חופש מוחלט. כולל אפשרות של "לקיחת הגוף הפיזי אל ממדים אחרים". זהו מצב טבעי, שבו כל התדירויות שלנו, מאוחדות בעצמי העליון ומכוילים לדפוס הנרחב (היקום) בשלמות. זהו האיזון של כל ההיבטים של הקיום האנושי. נ.ב. המיתולוגיה ההודית איננה עבודת אלילים, אלא סגידה לפנים הרבות שבהם מתגלם הבורא, הנקרא בפיהם ´קרישנה´ או ´הריבון´ ואני סבורה, שסגידה לרבנים מסוימים, ולא חשוב עד כמה גבוה הם הגיעו, היא ´יותר עבודת אלילים´
L&L TALYA

tksrrrr

New member
יפה יפה

אבל מה הנקודה שלך? מה המטרה של הקטע שלך? בלי לפגוע לשניה! אבל לא הבנתי מה רצית להביא בזה? את הכיוון שלך בחיים? את דרך החיים שלך? את המחשבות שלך? או שרק רצית להוציא ממך חלק שרצית לספר אותו סוף סוף ולא לשמור בבטן? לא הבנתי ממש את כל מה שכתבת אני מתנגד האומנם לכמה וכמה דברים יקום=קטע=אלוהים=חיים ככה זה מובן יותר הכל שווה בשווה החיים זה הערך העליון לא הטבע ולא היקום בלי חיים כלום לא קיים חיים לא בשר ודם היקום גם חיי הוא חייב לחיות גם הטבע צריך את התנאים כדי לחיות ולשרוד אחרת אם היה הכל מדבר החום היה הורג את הכל בסופו של דבר או שאם הכל היה מיים אז לא היו צומחים צמחים בכלל החיים זה הערך העליון בעיניי וזה מאוד מאוד מוזר שאני בקרוב ישליך את הערך הזה לכל הרוחות מאוד מוזר אני הערך העליון שלי זה חיים של כל דבר אבל במקרה זה לא שלי אבל עדיין יקום? טבע? על מה שני אלה מתבססים? אם חיים אחרי הכל ש הרבה שאומרים שאלוהים עושה דברים נכון אבל הוא לא חיי כל מהש חיי מת בסופו של דבר ומימנו נברא משהו חדש כמו פיניקס ככה כל דבר בעיניי

stormy

New member
ותשובה לך...

אני לא שומעת אותך מדבר אלא רק קוראת, אז אני לא יכולה לשמוע את טון הדברים שאתה אומר...זה נשמע פוגע אבל אני מניחה שלא לזה התכוונת, לכן אני לא אפגע. כתבתי בתחילת מה שכתבתי למה כתבתי את זה. התחלתי לכתוב תגובה למאמר בתוכנית "החדר" לגבי בריאת העולם, ובסוף ראיתי שבכלל איבדתי את הנושא של התגובה, הגעתי רחוק יותר ממה שתכננתי, ואז החלטתי שאני אחלוק את זה אולי עם העולם שבחוץ ולא אמחק את זה סתם. כשאמרתי יקום, התכוונתי חיים, הכוח שמניע, לזה התכוונתי ואני חושבת שזאת שענתה לי התכוונה גם היא לכוח שמניע. אתה יכול לקרוא לכוח שמניע בהמון צורות, זה לא משנה, האמת שבאמת התכוונתי לחיים, פשוט שכחתי שככה טיוהר אושו קרא לזה בעצמו בספר "חיים אהבה צחוק" אז השתמשתי במילה יקום. מבחינתי, לא משנה איך תקרא לזה.

tksrrrr

New member
כמו שחשבתי

כתבת את זה בשביל להדריך אחרים באמונה שלך שיקראו את זה כמה שיותר וטליה המנהלת של הפורום ענתה לך מלמעלה ואני? סתם בן 16 וקצת מפגר על כל הראש זה מי שאני ולא חסר לי בעיות נפשיות (התאבדויות וכו.....) בכל מקרה קראתי כל מילה ומילה שלך לחלק אני מאמין חלק הכרתי כבר וחלק היה חדש לי אבל את יודעת מה הבעיה שלי? האמיתית לקבל את הדברים שלך? כתבת משהו אבל זה לא שלם זה רק חלק כמו שאת יודעת לי קשה מאוד לקבל משהו שהוא רק "חלק מהשלם" כי אם כל התמונה השלמה אפשר לדעת שזאת רמאות אם במשחק תראה כל שחקן לבד לא תוכל לדעת שבשאר בלוח לא מרמאים ולא תדע מה יש בשאר הלוח צריך לראות את השלם כדי לקלוט להבין ולראות שזה אמיתי ולא סתם "ה´" אלה אלוהים אמיתי ממש מבינה עכשיו מה הבעיה?

stormy

New member
סתם בן 16....

קודם כל, נחמד שנפגשנו...גם לי לא חסרות בעיות נפשיות...(רבות למינהן בכל צורותיהן) קודם כל תן לי לתקן אותך, אני לא כתבתי את זה כדי להדריך אף אחד באמונה שלי. אני אפילו לא גיבשתי לעצמי אמונה כוללת. אלו מחשבות שעלו לי בראש, והם רק חלק מאמונה גדולה. אני לא יכולה לכתוב פה את כל מה שאני מאמינה בו כי לא גיבשתי את זה עדיין. אני מאמינה שכשהכל יהיה מגובש אצלי אני כבר אהיה בעולם אחר...או לפחות לא במצב שאני בו היום. אני לא מממשת את כל האמונות שלי בגלל כל הבעיות הנפשיות שיש לי...אני צריכה קודם לפתור אותם כדי שיהיו לי מספיק כוחות ואופטימיות כדי באמת להאמין בכל מה שאני יודעת שנכון....מסובך....? תנסה לקרוא את זה שוב ולראות אם אתה מבין טוב...? לא כתבתי שום דבר כדי להדריך, כתבתי כי פשוט הרגשתי צורך לכתוב...בהתחלה בכלל כתבתי את זה לעצמי...אח"כ החלטתי לכתוב פה כי חשבתי שאולי אנשים יפיקו מזה תועלת. אנשים שמנסים לצמוח רוחנית מחפשים ידע או דיעות של אנשים, אז חשבתי לחלוק את הדיעה שלי עם עוד אנשים...מי שזה לא מתאים לו לא יקח את זה, מי שזה כן מתאים לו כן יקח את זה. בעניינים האלה אי אפשר להדריך אף אחד אם הוא לא מעוניין בזה...ואני גם כרגע לא מסוגלת להדריך אף אחד בעצמי...כי אני בעצמי צריכה הדרכה.... אגב, את מה שכתבתי כתבתי ברגע של אופטימיות...אני נתקפת כאלה רגעים לפעמים...אני גם נתקפת ברגעים הפוכים...

tksrrrr

New member
את חושבת שאני לא יבין את זה?

"מסובך....? תנסה לקרוא את זה שוב ולראות אם אתה מבין טוב...? " למה חשבת שאני לא יבין? אז הבנתי את זה על הקריאה הראשונה זה ממש קל להבנה דבר שני בעיות לא חסרות לאף אחד רק האם את מספיק חזקה כדי לעמוד מול הבעיות בסנטר זכורה וישרה? או שאת לא מסוגת ואת בורחת מהבעיות ומהכל? זאת השאלה בחיים דבר שני צדקתי אחרי הכל ענית לי ותודה צדקתי זה מה שחשוב רגעי אופטימיות......כן למען האמת זה קורה מידי פעם גם רגעי כאב ובכי קורים בחיים גם רגעי שמחה ואהבה נמצאים מידי פעם בחיים הכל נמצא בחיים מידי פעם אבל רק המוות מגיע פעם אחת בחיים ואחריו אין כלום לפחות לא בגלגול הזה

stormy

New member
אמממ.....איש...

שאלתי אם זה מסובך, כי איך שהסברתי את זה, לא בטוח שכל בנאדם יבין. האמת שרוב הזמן אני כן בורחת...מוצאתלי פתרונות לא בריאים לכאב שלי... והקטע, שאני יודעת שאם אני רק אחליט, אבל אני לא מחליטה, כי גם מזה אני מפחדת. לפעמים יותר קל פשוט להיות עצובים. ואתה מדבר על "רגעי כאב ובכי" אצלי זה בעיקר תקופות...תקופות ארוכות... וזה מתסכל, כי מצד שני יש בי טיפת אור ואני יודעת איך "צריך" או "יכול" להיות לי, אבל מבחינה נפשית אני לא מסוגלת ליישם....

tksrrrr

New member
כמה קרובה לתחושות שלי ילדתי........

את מדברת כאילו את עוברת מה שאני עובר רק שכמו שאמרת אצלך זה תקופות אצלי זה רק רגעיים של אושר ושמחה בחיים רגעיים מאוד נדירים כל השאר פשוט לא נמצא אני מרגיש כאב "יובש" פנימי אני מרגיש כל כך הרבה רגשות שאני לא מצליח לכתוב אותם לפרש את הרגשות אני לא מצליח אבל נשמע לי שמה שאת עוברת זה זמני יקירתי ואם לא אכפט לך בבקשה לספר את הסיפור שלך כולו בבקשה? אני הייתי מאוד רוצה לשמוע את הסיפור שלך כאן או במקום אחר וכתור נערה בת 17 וחצי או משהו כזה כמו שאמרת יקירתי בטח נתקלת בתוכנה איי סי קיו "איציק" (כמו שהרבה אחרים קוראים לה) יש לך איי סי אולי במקרה? ואם לו אולי אודיגו? או שפשוט אם תוכלי בלי לחשוף את השם שלך את הסיפור שלך בפורום הזה בשבילי בבקשה? או שאת מעדיפה לכתוב משהו במסרים? לא שאני יכול להכנס לשם ממש אבל אני ינסה ממחשב אחר במחשב הזה האישי שלי אי אפשר להכנס למסרים רק במחשב בסלון שאני לא אוהב אותו אבל תחשבי על זה אחרי הכל יש גם פסיכולוגים צעירים (במקרה כמו שאמרו לי אני כזה) אבל מה לעשות? הייתי מאוד רוצה לדעת אם הייתי יכול לעזור לך קצת או להקל עליך בחיים שלך בקצת אפילו

stormy

New member
איש....

אצל כל אחד זה זמני...השאלה מה פרק הזמן...למשל אצלי זה נמשך כבר מכיתה ט´, ואני ביב´ עכשיו...אממ...זה התחיל המון לפני כן בכל הצורה שבה חונכתי ואז עברתי כמה טראומות בחיים שהוסיפו...זה סיפור קצת ארוך... אפשר להגיד שזה הרבה סיפורים...הם לא קשורים אחד לשני (רובם) אבל כל חלק בפאזל תורם לתמונה אחת גדולה ועצובה. אני לא חושבת שאתה יכול להקל עליי (אגב יש לי פסיכית משלי...) למה אתה כלכך רוצה לדעת מה הסיפור שלי? אני שונאת לחזור עליו...

tksrrrr

New member
כן למען האמת אני רוצה לדעת את הסיפו

ר שלך יקירתי הסיבה? הסיבה היא מורכבת וממש לא חשובה ממש אבל ממש לא חשובה אבל העובדה שעזרתי לידידה טובה מאוד שלי מהאיי סי קיו ומהטלפון במשך מעל שנה וחצי כבר של קשר קרוב יש ביננו עד שהיא התגייסה אבל עדיין אנחנו מדברים מידי פעם עזרתי לה להתגבר על החבר שלה שנהרג בתאונת דרכים אולי זה לא מה שעובר עלי יקירתי אבל אני מאמין בעצמי מספיק כדי לנסות לעזור לך ואני חושב שאני יכול אם תתני בי קצת אמון ותתני לי סיכוי כזה ואני ישמח שלמוע את הסיפור שלך כולו וזה שווה את זה תוכלי להתמודד איתו פעם אחת אם כולו ולעמוד מאחורי זה כמו בוגרת אני חושב אולי אני טועה אבל אין סיכוי שאני ישקר או יוצא דבר שקר או טעות מפי יקירתי אבל זאת הבחירה שלך בלבד ולא שלי שלך באור ואהבה אלדר

stormy

New member
.......

אני אאלץ לסרב להצעה שלך... לא רוצה לפגוע אבל אני קולטת מאין התנשאות גם אם לא בחרת לשדר אותה. אתה לא יכול להוציא אותי מהדיכאון, רק אני יכולה. עברתי דברים בחיים יקירי, שאתה לא מסוגל להבין. שאני לא מסוגלת להבין. אני בטיפול פסיכולוגי, ויש לי חברים, אני לא צריכה רחמים של אף אחד. (אני יודעת שזה נשמע תוקפני...אל תקח את זה כתוקפנות)

tksrrrr

New member
איך שאת רוצה

אני מצטער שפגעתי בך ככה ממש מצטער שפגעתי בך התנשאות? אם את אומרת אבל את בוחרת להבין שזאת התנשאות אם היית רואה את זה רק מנקודת מבט קצת צדדית יותר היית רואה את זה כמשהו אחר לא? בכל מקרה יקירתי אני לא מרחם עליך לטוב או לרע אני לא מרחם עליך בכלל רק רוצה לעזור בלי קשר לרחמים ואני לא חושב שעברת משהו קשה ממה שאני עברתי אבל מי יודע? ואם רק את יכולה אז למה את לא עושה את זה כבר? למה את לא יוצאת מהדיכאון שלך לבדך? ואם את בוחרת לראות את מה שכתבתי כהתנשאות וכרחמים עליך אז לי מותר לראות את התוקפנות שלך כלפי ואת ההתגוננות המהירה כל כך שלך תשני את דעתך ואני את שלי תלוי רק בך בלי לריב או משהו

stormy

New member
.......................

אני לא אתווכח איתך על "מי עבר יותר" כי זה מטומטם...כל אחד לוקח דברים באופן שונה. יש אנשים שנכנסים לדיכאון אפילו מחיים רגילים בלי טראומות מיותרות. אני לא יוצאת מהדיכאון שלי (וזה לא לגמרי לבד, זה עם פסיכולוגית) בגלל שזה קשה. זה קשה ללכת למשהו לא מוכר וזה קשה להפרד מהאובססיביות שבדיכאון. בידיוק בשביל זה אני אצל פסיכולוגית. אולי ההתגוננות המהירה שלי באה בגלל שאני מרגישה פגיעה? חשבת על זה? קשה לי לראות את הדברים שאמרת כלא התנשאות בגלל שיש המון אנשים מתנשאים סביבי. והם באמת מתנשאים אחרת לא הייתי קולטת את זה. אי אפשר לקלוט משהו מבנאדם אם הוא לא משדר את זה.

tksrrrr

New member
את כמובן צודקת יקירתי

אבל האם חשבת פעם אחת על מישהו אחר חוץ ממך בדרך שהוא לא רוצה לנצל אותך? אני מכיר הרבה פסיכולוגים שמנצלים בדרכם שלם את המטופלים שלהם לטוב או לרע לי יש שני פסיכולוגים אז מה? לא משנה ממש כל מה שאני יגיד את לא תשני את הדעה שלך כבר נכון שקשה ללכת לשהוא שאתה לא מכיר ולא ידוע כבר איך זה לצאת מהדיכאון זה באמת קשה כי אתה צריך להשנות כולך ותמיד קשה להשתנות מבתוכו זה תמיד קשה אבל שינוי זה תמיד לטובה וכל שינוי בעצם את פגיעה אבל האם חשבת שעוד פגיעים? האם חשבת שמי שמנצל אותך ומי שמתנשא לידך הוא לא פגיע? מי שמתנשא הוא פגיע כל כך מהרבה סיבות בגלל זה או מתנשא כדי להסתיר את הפגיעות שלו ולדעתו להתנשואת מעל אחרים זה לטובה כדי לא להראות פגיעות את מתגוננת ומתקיפה ישירות כדי לא להראות פגיעות שלך אבל רואים אותה ורואים את מי שמתנשא שאם לוחצים עליו מספיק ועל ההתנשאות שלו ואם אתה מצליח להתנשאות אפילו עליו הוא נופל והחומה שהוא הקים מסביבו נופלת אז מה? פגיעה? כל אחד פגיע בדרכו שלו מה אפשר לקלוט מימני? כלום ממש מה אני משדר? חוסר רצון לעשות משהו אי שלווה רצון לזוז כל הזמן חום רב כפי שכולם אומרים כאב וסבל וזהו זה מה שאני משדר אבל אם לא הייתי אומר לכמה וכמה את הרצונות שלי למות וכל זה לעולם לא היו יודעים שאני בכלל חושב על זה אי אפשר לקרוא בן אדם על פי מה שהוא משדר תאמיני לי עלי זה לא עובד אבל אני קורא טוב מאוד אחרים אולי זה נכון ואולי לא מי יודע? אבל אחרי הכל יקירתי האם זה משנה באמת? האם הכל משנה משהו בחיים? אני יכול להוליך שולל הכי טוב שאפשר ועשיתי את זה כבר ואני לא מתגאה בזה! אבל כתור בן תאומים אמיתי שיש לו פיצול נפשי חזק מאוד וזה נכון אני יכול להיות דוגמא די טובה לתאומים במיוחד אם יש לו סרטן חזק מאוד באישיות שלו...... תביני מה שאת רוצה אבל לא ניסיתי לפגוע בך! ולא להתנשאות מעליך!

urifelsher

New member
קראת את "חיים אהבה צחוק" בדיוק

השבוע נתתי אותו במתנה לספריה בקיבוץ בתיקווה שעוד אנשים יקראו אותו. אור ואהבה אורי

סטורמי - רק הערה קטנטנה אחת.

"אולי זה לא יתאים לחלק מכם, אני מקווה שמי שזה לא יתאים לו, לא יתעצבן מזה. מי שזה לא מתאים לו, כנראה שזה לא הזמן בשבילו לחשוב על זה." "כנראה שזה לא הזמן בשבילו לחשוב על זה". - האם לא יתכן שהוא כבר היה בחשיבה הזו, איך אומרים "כבר היה בסרט הזה זמן רב לפניך" והגיע למסקנה שהסרט לא משקף את האמת שלו? הן מה שאת מנסה להעביר כאן היא את האמת הסובייקטיבית שלך, לא?. משהו מעניין - כל ה"מורים הרוחניים" (אגב, רובם יותר ריחניים מרוחניים) שצצו כמו פטריות אחרי הגשם, אוהבים לומר לאלה שאינם מתחברים למה שהם מעבירים - בדוק בתוך עצמך מדוע אתה דוחה זאת!!. האם לא נכון יותר יהיה למורה רוחני לומר - אבדוק בתוך עצמי מדוע אתה דוחה ולא מתחבר למה שאני מנסה ללמד?. כלומר, היכן אני לא בסדר? משפט כמו "בדוק את עצמך מדוע אתה דוחה זאת" או "כנראה שזה לא הזמן בשבילו לחשוב על זה" יוצאים מתוך נקודה של "אני יודע טוב יותר" ומכאן שלא הרוחניות שולטת אלא האגו במלוא הדרו .... חישבי על כך!!

למעלה