אני חושבת
שאנשים כל הזמן מתרעמים על המנפצים כאילו הם עשו ככה וככה. ואיך נפצים ולא יודעת מה. אבל צריך גם לחשוב מה גורם לאנשים לנפץ נפצים. כן, זה כן קשור. זה מן יצר כזה שיש בכולנו, ההנאה לראות דברים אחרים נהרסים. פרויד קרא לזה יצר המוות, אבל פרויד הומו ואף אחד לא באמת מאמין לו, אבל זו סתם הגדרה. כמו שנהנינו לראות את הפספוסים האלו בהכנה לטיול, של כל מיני דברים שנתקעים בביצים של אנשים, אז אנשים גם נהנים לפוצץ משהו שגורם לאנשים אחרים לקפוץ. יש משהו נורא מצחיק בלראות אנשים אחרים נבהלים או סובלים ובכלל בלהרוס. שפצים, שוד ושבר, אבל מה עם כל אותם שירים של "האוהל לא הולך לישון" שנמשכו עד ללילה? שני חבורות שונות, בשני הקצוות השונים של האוהל, החליטו לפצוח בשירה וריקוד באמצע הלילה. כן, כדי להרוס לאחרים, כי זה נורא מצחיק לראות אנשים אחרים סובלים. זה מאותו שורש של המקרה עם האוהל והנפצים ואיזה אלף דברים. והיו עוד כאלו בטיול ובכלל. רק כי זה היה הקש ששבר את גב ההנהלה, או כי האנשים האלו זה אנשים שאני מסתדר איתם והם אפילו בכיתה עיונית רגילה, וכי זה לא מסכן ממשית חיים של אנשים (אבל לטייל עם 2-3 שעות שינה כן?)...זה הכל בא מאותו מקום ומאותו צורך ומאותו יצר, לא? חוץ מזה שהטיול היה אחלה (כאילו, הטיול עצמו היה על הפנים, מבחינת מסלולים ומזגאוויר והכל. אבל נהניתי), הוא גם הראה המון בעיות שיש בשכבה. אפשר לפתוח בכל מיני פרובוקציות של ספר מחזור וכאלה, אבל אפשר לנסות ולראות מה גרם לדברים לקרות ולנסות לפתור אותם. אל תשאלו אותי איך, רק הצעתי רעיון. אני יודעת שזה נשמע תלוש והכל, ויופי, 2-3 חודשים לפני שעפנו מבצפר להתחיל להכיר את השכבה ולפעול לכל מיני דברים. טוב, הלכתי לאיבוד במה שאמרתי, לא משנה.