בלי פאניקה!
לפי דעתי האשכול הזה הפך סתם לאשכות הוצאת אגרסיות ותסכול מיני. נראה לי שהזעם גלש הרבה מעבר לטיול השנתי, מדובר כאן על תסכול בממדי עתק!. אבל אל דאגה! העולם עוד לא נחרב, יש לי פתרון לכל בעיותינו. נמאס לכם להוציא אגרסיות ולקלל כל מה שזז? נמאס לכם למצוא סיבות מצוצות מהאצבע לבעיות שלכם? נמאס לכם למרוד ולהיות הצעירים הטיפוסיים שרואים בסרטים? אם נמאס לכם מכל הדברים האלו, תתאבדו! העולם יהיה ירוק יותר ויפה יותר

הדרעק הזה תפח למימדים עצומים, עוד מעט הכל יתפוצץ ותגלו שאתם מתעצבנים על כלום. כולם פה שוכחים שבבית הספר לא מונהגת דמוקרטיה!! ולא צריכה להיות שם דמוקרטיה! יש מנהלים ומורים שמחליטים החלטות, ואין להם שום סיבה ללכת תמיד נגדנו (כל מחשבה של "תמיד דופקים אותנו! ~בכי~" היא מפגרת וטיפוסית). נכון יש פעמים שההחלטות שלהם שגויות או שהתקשורת שלהם איתנו סתומה, אבל תפסיקו להאשים אותם בכל הבעיות הטפשיות שלנו. השכבה שלנו מחולקת מאז ומתמיד, אין שום אפשרות לבצע ענישה לא קולקטיבית שזה נוגע לבעיות משמעת של אחוז גדול מאוז מהשכבה (שכן! הם חלק מהשכבה שלנו). את האלכוהול והסגריות הם ספגו, את הקללות, נפצים, ההפרעות בלילה, החוסר אכפתיות, החוסר אחריות הטמטום הכללי של חלק מהילדים הם ספגו עד שלב מסויים. אבל כמה אפשר לספוג? לכל מעשה יש תוצאה! אנשים ידעו מה התוצאה של רוב הפעולות שהם עשו ורובם הסכימו לקבל את התוצאות!. בסופו של דבר לאחר שבאמת הייתה סכנת חיים שזה נגע לפיצוץ נפצים, נראה לי שזה שבר אותם, הם היו נגדנו אתם טוענים? הם לא הסכימו לקבל את רשימת השמות של האחראיים אתם טוענים? תזכרו שזה היה הפעם השלישית שהם פיצצו נפצים! למה לא נעשה מעשה כלשהו מוקדם יותר? למה בלילה הראשון שפוצצו נפצים לא עשיתם המולה כזאת כמו שאתם עושים עכשיו? למה אז לא ניסיתם לסחוט את השמות של האחראיים למעשים האלו? רק שמאבדים משהו באמת מעריכים אותו, במקרה שלנו זה היה הטיול השנתי. ואני מבואס כמו כל אחד מכם, ואני מעוצבן בדיוק כמוכם ואני רוצה שהאשמים יועמדו לדין! ומצידי לכיתת יורים! אבל היינו יכולים לעשות משהו קודם לכן ולא עשינו, ואני לא מדבר רק על הנפצים.. כבר בביה"ס לפני הטיול בהרצאה שקרן ורונן התחננו שניקח טיפה אחריות על המעשים שלנו וננסה להבין אותם, אחרי ששמעתי את כל הצחקוקים של חברים שלי ושל כל שאר הסובבים, ידעתי שהטיול לא יגמר בטוב. המעשים שלנו חרגו הרבה מעבר לגבול הטעם הטוב, ואני לא אומר שזה מה שגרם לביטול הטיול, אבל אני בטוח שמנקודת המבט של המורים זה לא עזר למתן את ההחלטה שלהם. ובקיצור, נדפקנו, יכול להיות שאנחנו צריכים להיות מפוצים ויכול להיות שלא. אבל אני בטוח שמצד המורים הם לא רצו לדפוק אותנו בכוונה. אבל מהצד שלנו? של השכבה שלנו? (או של חלק ממנה לפחות), אני כבר לא בטוח. כמו שזה נראה יש הרבה ילדים שנהנו מזה שנדפקנו, וזאת הבעיה האמיתית. ועם זה צריך להתמודד לפני שאנחנו באים ומאשימים את כל העולם. אבל זה רק אני.