WTF?!

התקלת אותי עם זה שלא הייתי להשפיע

על הסטיקר... בכל זאת,פחות מרוב ממהמועצה היו בעד האמנה ובכל זאת היא קרתה והוצגה לפני השכבה כיוזמה מועצתית,אפשר לשאול למה?

orbanneo

New member
את זה גם אני לא מבין

גם אני הייתי נגד רעיון האמנה. אני מאמין שהיא יצאה לפועל כי לא הועלו, לא ע"י חברי המועצה ולא ע"י תלמידים אחרים באשר הם, רעיונות בעלי יכולת השפעה גבוהה יותר בנושא. במילים אחרות- היינו חייבים לעשות משהו וזה הדבר היחידי שהועלה. ובוא לא נשכח שעדיין רוב חברי המועצה לא טורחים להתעניין במה שקורה, ובטח לא להופיע לפגישות

מה פתאום.

מועצ"ת היא לא הביץ' של בית הספר. עדיף היה לא לעשות כלום וחבל שאל השתתפתי בישיבות. נראה לי לכולם יש כבר דיכאון מלדבר על הנושא אז די.

היית אחלה ראש מועצה.

עשיתם (ועשינו) הרבה יותר ממועצות קודמות. רק חבל שהיית דיקטטורית ינבוכדנאצר! אני אפרק אותך אנטיוכוס!

pine·apple

New member
"היית" אה!!

כבר הרגת אותי כולנו יפים וטובים ובזה תם הדיון. דיקטטורית או לא?

זה עניין שכבתי ולא עניין של המועצה

אנחנו כשכבה רוצים לטפל בעניין וכל מי שזה מעניין אותו מוזמן ביום שבת בשבע בערב יש מפגש אצל לואי (בן עופר) בחרות שבו אנחנו רוצים להזמין אתכם למפגש אשר בו אנחנו רוצים לדבר על האופן שהטיול שנתי הסתיים ,על הסיבה שהוא הסתיים על אופן ההחלטה לסיומו ומה אנו עושים עם זה כשכבה. אין צורך להבדיל את המועצה משאר השכבה העניין הוא שכבתי ויש צורך שנשוחח כל השכבה ולא גרעין מסויים שאמור לייצג את דעת השכבה ולא ייצג אף דעה שלה במשך כל השנה..

ArchangeI

New member
../images/Emo45.gif

ורוב השיכבה חושבת ככה.. בבקשה אל תעשו את הישיבה כי אח"כ אתם דופקים אותנו.

ArchangeI

New member
+

לכל השיכבה + הורים יש יותר כח ממכם (לא להעלב יפי נפש שלי שום דבר אישי)

ofrikit

New member
את ההורים

צריך לערב רק בעניין של הכסף ואנחנו לא מעוניינים שהם יגיעו לפגישה ביום שבת..

trasher

New member
שניה

וכל השכבה תיהיה שם? או רק חלק אחד (כולנו יודעים למה אני מתכוון). כי אני חושב שכדי שזה יהיה אפקטיבי כולם צריכים להיות שם. גם כל מי שפיצץ את הנפצים ובעצם כולם. עכשיו... מה הסיכוי שזה יקרה? קלוש לפי דעתי.

trasher

New member
בלי פאניקה!

לפי דעתי האשכול הזה הפך סתם לאשכות הוצאת אגרסיות ותסכול מיני. נראה לי שהזעם גלש הרבה מעבר לטיול השנתי, מדובר כאן על תסכול בממדי עתק!. אבל אל דאגה! העולם עוד לא נחרב, יש לי פתרון לכל בעיותינו. נמאס לכם להוציא אגרסיות ולקלל כל מה שזז? נמאס לכם למצוא סיבות מצוצות מהאצבע לבעיות שלכם? נמאס לכם למרוד ולהיות הצעירים הטיפוסיים שרואים בסרטים? אם נמאס לכם מכל הדברים האלו, תתאבדו! העולם יהיה ירוק יותר ויפה יותר :) הדרעק הזה תפח למימדים עצומים, עוד מעט הכל יתפוצץ ותגלו שאתם מתעצבנים על כלום. כולם פה שוכחים שבבית הספר לא מונהגת דמוקרטיה!! ולא צריכה להיות שם דמוקרטיה! יש מנהלים ומורים שמחליטים החלטות, ואין להם שום סיבה ללכת תמיד נגדנו (כל מחשבה של "תמיד דופקים אותנו! ~בכי~" היא מפגרת וטיפוסית). נכון יש פעמים שההחלטות שלהם שגויות או שהתקשורת שלהם איתנו סתומה, אבל תפסיקו להאשים אותם בכל הבעיות הטפשיות שלנו. השכבה שלנו מחולקת מאז ומתמיד, אין שום אפשרות לבצע ענישה לא קולקטיבית שזה נוגע לבעיות משמעת של אחוז גדול מאוז מהשכבה (שכן! הם חלק מהשכבה שלנו). את האלכוהול והסגריות הם ספגו, את הקללות, נפצים, ההפרעות בלילה, החוסר אכפתיות, החוסר אחריות הטמטום הכללי של חלק מהילדים הם ספגו עד שלב מסויים. אבל כמה אפשר לספוג? לכל מעשה יש תוצאה! אנשים ידעו מה התוצאה של רוב הפעולות שהם עשו ורובם הסכימו לקבל את התוצאות!. בסופו של דבר לאחר שבאמת הייתה סכנת חיים שזה נגע לפיצוץ נפצים, נראה לי שזה שבר אותם, הם היו נגדנו אתם טוענים? הם לא הסכימו לקבל את רשימת השמות של האחראיים אתם טוענים? תזכרו שזה היה הפעם השלישית שהם פיצצו נפצים! למה לא נעשה מעשה כלשהו מוקדם יותר? למה בלילה הראשון שפוצצו נפצים לא עשיתם המולה כזאת כמו שאתם עושים עכשיו? למה אז לא ניסיתם לסחוט את השמות של האחראיים למעשים האלו? רק שמאבדים משהו באמת מעריכים אותו, במקרה שלנו זה היה הטיול השנתי. ואני מבואס כמו כל אחד מכם, ואני מעוצבן בדיוק כמוכם ואני רוצה שהאשמים יועמדו לדין! ומצידי לכיתת יורים! אבל היינו יכולים לעשות משהו קודם לכן ולא עשינו, ואני לא מדבר רק על הנפצים.. כבר בביה"ס לפני הטיול בהרצאה שקרן ורונן התחננו שניקח טיפה אחריות על המעשים שלנו וננסה להבין אותם, אחרי ששמעתי את כל הצחקוקים של חברים שלי ושל כל שאר הסובבים, ידעתי שהטיול לא יגמר בטוב. המעשים שלנו חרגו הרבה מעבר לגבול הטעם הטוב, ואני לא אומר שזה מה שגרם לביטול הטיול, אבל אני בטוח שמנקודת המבט של המורים זה לא עזר למתן את ההחלטה שלהם. ובקיצור, נדפקנו, יכול להיות שאנחנו צריכים להיות מפוצים ויכול להיות שלא. אבל אני בטוח שמצד המורים הם לא רצו לדפוק אותנו בכוונה. אבל מהצד שלנו? של השכבה שלנו? (או של חלק ממנה לפחות), אני כבר לא בטוח. כמו שזה נראה יש הרבה ילדים שנהנו מזה שנדפקנו, וזאת הבעיה האמיתית. ועם זה צריך להתמודד לפני שאנחנו באים ומאשימים את כל העולם. אבל זה רק אני.

ArchangeI

New member
אתה קולט

שזה היה הטיול השנתי האחרון שלך ? שאתה בכיתה יב' ועוד מאט מסיים ללמוד..? תפך לממדי ענק? אולי כי זאת תקופת הנעורים שלך..? אתה ראית איזה שינאה הייתה שם בין אנשים לאחר מה שקרן אמרה ? אנשים שרקדו בלילה ביחד ושרו דנוור הדינוזאור האחרון ביחד ממש צעקו וקיללו אחד את השני ("אלה מלשינים", "אלה חארות שדופקים לנו את הטיול").. אתה מבין שכשתגדל ותנסה להסתכל אחורה ולהזכר בתקופה הזאת, מה שתזכור זה את הטיול השנתי האחרון ולא את זה שהיה בכיתה ז' ח' או ט'.. (אוי, י' כבר לא היה)? אני מסכים איתך שצריך למצוא פיתרון גם לאותם ילדים שרצו לדפוק אותנו מההתחלה אבל בהחלט יש מקום גם להאשים את ההנהלה ולבקש איזשהו פיצוי (יום כיף או משו אנחנו כבר נראה) על האבל שנגרם לנו ועל זכויותינו שנרמסו. עוד דבר.. עשה לי טובה ואל תיהיה נאיבי. אנחנו ילדים בני 18, ומי שמעשן ומכור לא יכול להפסיק לעשן ל3 ימים, לבקש ממנו לעשות את זה זה פשוט בלתי אפשרי. הם חתמו על תופס אתה אומר, אולי בגלל שאיימו עליהם 4 ימים לפני הטיול שמי שלא חותם לא יוצא..!? ובכל זאת הם עישנו בצד ולא הפריעו לאף אחד אז עשה לי טובה.. דבר שני, בקשר לזה שלא הייתה להם ברירה עם הנפצים. הם לא נתנו לנו שום אפשרות להתמודד עם העניין, הם פשוט החליטו את ההחלטה והודיעו לנו. למה הם לא הציבו לנו את האולטימטום הזה מהנפץ הראשון?? למה הם לא שיתפו אותנו בהחלטה ?? כמו שהם יכלו להחזיר הבייתה 2-3 ילדים שנתפסו עם נרגילה הם יכלו טוב מאד להוציא הבייתה ילדים עם נפצים. ביום שבת נארגן פגישה של כל השיכבה, כל מי שיש לו מה לאמר שיבוא ויידבר.

trasher

New member
אני חושב

שלהאשים את המורים בהכל זה נאיביות שלך וחוסר רצון להתמודד עם המציאות האמיתית שהיא השכבה שלנו ובעיות שיש בה.

ArchangeI

New member
קראת מה שכתבתי ?

"אני מסכים איתך שצריך למצוא פיתרון גם לאותם ילדים שרצו לדפוק אותנו מההתחלה אבל בהחלט יש מקום גם להאשים את ההנהלה ולבקש איזשהו פיצוי (יום כיף או משו אנחנו כבר נראה) על האבל שנגרם לנו ועל זכויותינו שנרמסו." אני אסביר עוד קצת אם לא הבנת. יש בעיות בשיכבה כן, אבל מצד שני לא אנחנו צריכים להתמודד איתם או לחנך ילדים אלא המורים (כן, מורים, מחנכים, הוראה, תעשה הקשרים). סתם בשביל הפרוטוקול, אחרי הנפץ הראשון שהתפוצף באוהל אני אישית הלכתי ל"אזור" והתחננתי שם לילדים שיפסיקו ושזה מה שייקרה לבסוף אם הם לא. חוסר רצון להתמודד עם המציאות האמיתית? בשביל זה החלטנו לנהל ישיבה כל השיכבה ביום שבת.. מקווה שהייתי עכשיו קצת יותר ברור

trasher

New member
אוקי

הבנתי בערך את דבריך. ול"יום כייף" או לכל פיצוי נאות אחר שאתה מצפה לו, מי יהיה מוזמן? כל השכבה? חלק ממנה? כולם ללא מפוצצי הנפצים? מה ההבדל במעבר על החוקים בין פיצוץ נפצים, לשתיית אלכוהול, לעישון סגריות וכו'? האם צריך להתייחס לכל דבר בחומרה אחרת או להכל אותו באותה החומרה? אם באותה החומרה אז בכלל מה עושים? הרי זה ברור שחלק גדול מהשכבה שתה, וחלק עישן. אני לא אומר שצריך לעשות משהו בנידון אני רק שואל ותוהה איך ניתן לקבוע ממה אפשר להעלים עין וממה אי אפשר? ומי אשם במה? וכו'..

ArchangeI

New member
זה בדיוק העניין

הקטע הוא שכל העסק ממש בעייתי, ולפי דעתי באמת צריכה להיות כאן הפרדה בין הנושאים. כתבתי מה אני חושב על האנשים שעישנו (בצד, הם מכורים, והדבר לא פוגע באף אחד), על האנשים ששתו אלכוהול הדעה שלי גם כן חצויה. אבל אל תשכח שהדבר לא היה מסוכן לאנשים אחרים, אלה זה שהם שתו הם לקחו אחריות ויכלו לסכן רק את עצמם. הם גם שתו בצד ולא בפומבי, ורק עשו שמח בטיול.. אם תסתכל על הטיול של שנה שעברה למשל (שלא נדבר על בתי ספר אחרים שיש שם מכות דקירות ומה לא.. אל תשכח שהשיכבה שלנו היא אחת השכבות הטובות ביותר שהייתה לבי"ס איי פעם [גם מורים אמרו לי את זה בטיול] ולפי מה שנראה גם שיהיו..) אנשים הקיאו כל המסלולים ובאוטובוסים ובכל זאת לא הוציאו את השיכבה שלהם הבייתה.. על הנפצים ומה קרה עם האוהל אין בכלל מה לדבר, כי זה כבר סכנה לשאר השיכבה, אבל עדיין לא כל השיכבה צריכה להענש אלה רק אותם אחראים (וכן, *דגש* המורים *סיום דגש* יכלו להתמודד אם זה אחרת ולמצוא את האשמים ולשלוח אותם הבייהת בדיוק כמו ששלחו את אלו עם הנרגילה..) בקשר לכל השאלות של איך ניתן לקבוע ממה להעלים עין וכו', על זה בדיוק אנחנו עושים מפגש ביום שבת ונחליט כשיכבה מה לעשות בנידון. מקווה שלא שכחתי כלום.. ד.א מי אתה? כולם פה בכינויים אני לא יודע עם מי אני מדבר בכלל =/ אלון.

trasher

New member
אני הוא

נמרוד גוטמן כמובן. ובכל אופן, המפגש לא יהיה שלם ביום שבת לפי דעתי. אבל אני גם לא יודע מה הפיתרון יהיה. הבעיות הן הרבה יותר מושרשות ובסיסיות מרק מה שקרה בטיול השנתי. כולם יודעים על הפילוג העמוק שיש בשכבה שלנו כשכבה, ורק עכשיו התוצאות והחומרה של המצב מתחילות לצוץ על פני השטח

למעלה