מעדיפה לא לקחת אחריות עלק
אני מצטערת, אבל אני לא מקבלת את הטענה הזאת. למה, כשבביצפר פוצצו נפצים פינו את הביצפר כי "לא רוצים לקחת אחריות"?! אם מישהו היה נפצא מנפץ בביצפר לא היו מאשימים את ההנהלה? למה מישהו בכלל עשה משהו עם הנפצים בביצפר? ניסה לעשות?! לדעתי ההחלטה שהתקבלה אצל המורים, להחזיר אותנו הבייתה, הייתה (אולי לא לגמרי אבל בעיקר) בשביל להראות לנו שהם לא מבליגים, כי כבר התרגלנו שתמיד מוותרים לנו ושגם אם קורה משהו מתעלמים. חוץ מזה, עוד דבר לכם - התלמידים. קל מאוד לבוא עכשיו ולומר "לא היו צריכים לעשות את זה" אבל כשאנחנו עמדנו מחוץ לאוטובוסים כולכם (רובכם לפחות) עליתם לאוטובוסים כמו טטעלה ממושמעים, ובמקום לתמוך בנו כי המחאה שהבענו הייתה גם בשבילכם - אלה שרצו להמשיך לטייל - באתם ובכיתם לנו שאנחנו מעכבים אתכם. להסתכל מהחלון של האוטובוס עלינו נלחמים את המלחמות של כולכם ואחר כך לבוא ולהגיד שההחלטה של המורים שגויה מוציא אתכם קטנים. ממש קטנים. השכבה הזאת מעפנה רק בגלל שדופקים אותנו ואנחנו אוהבים את זה! פעם הבאה אל תגידו רק "תמיד דופקים את המחזור שלנו" אלא תעמדו על שלכם! אל תתנו לדפוק אתכם! התביישתי בשכבה שלנו שככה מרימה ידיים, אחרי ששני לילות לפני חצי מאיתנו נלחמו את המלחמה של שני ילדים, שני ילדים(!), שעשו טעות ועישנו נרגילה בתוך האוהל. יפה מאוד, איפה כל ההתלהמות הזאת כשמדובר בכל השכבה?! התביישתי כשלא ראיתי את מועצת תלמידים שם למטה, משכנעת ומוחה על ההחלטה הדבילית הזאת. התביישתי שכשבאנו לאוטובוסים ואמרנו לכם "אתם רוצים להמשיך בטיול? תרדו" קיבלנו תגובות מביכות, של עצלנים, של מקבלים בתחת שאחרי כל דפיקה בוכים אבל ממשיכים לקבל בתחת! התביישתי בכל מי שעלה לאוטובוסים ולא נשאר עד הסוף. זה היה בשבילכם! לא רק בשבילי, לא רק בשביל החברים שלי - בשביל כולנו!