WTF?!

glebRa

New member
לא ביקשתי מאף אחד שילחם בשבילי.

כשאני רוצה למחות על משהו אני עושה זאת. בעצמי ובבשרי. מלכתחילה, עוד כשקרן הודיעה על זה בבוקר הבנתי וראיתי שאין טעם להילחם בזה היום. ההחלטה הייתה מנומקת וחד משמעית. אי אפשר גם להגיד שלא ראו את זה בא. כשיש כ"כ הרבה הפרות של הכללים וחוקים שהובהרו לפני הטיול. הנפצים היה העניין ששבר את קש הגמל ותו לא. מס' אנשים מהסגל אמרו לי שאם זה היה רק זה או רק זה או רק זה, היו מחליקים איכשהו. אבל זה לא. לא היה על מה למחות. רציתי להמשיך לטייל. למעשה, היום הזה הוא היום שהכי חיכיתי לו. אבל אני ראיתי שלא היה במי ולשם מה להתווכח על החזרה. הדבר היחידי שכן עיצבן אותי היא הקלות הבלתי נסבלת שהחבר'ה שאשמים בכל המעשים הנ"ל מתחמקים מעונש. על זה אני לא אשתוק. מצער אותי שלא יכולתי להעניש רק אותם היום, אבל זו ההחלטה שנתקבלה. וכל מי שהיה כאן בסגל הדרכתי כלשהו יכול להגיד לך שלא שוברים מילה וסמכות של מישהו מהסגל, ואלא אם כן ההחלטה היא נוראית ברמה של סכנת חיים (דוג' מעט קיצונית) לא מערערים עליה. לא בכיתי שאתם מעכבים אותי, חיכיתי בסבלנות שתסיימו את המלחמות שלכם, ואם ביקשתי מאנשים לעלות זה מכיוון, ואני כבר חוזר על זה בפעם המיו יודע כמה, שלא היה טעם לריב על זה. לגבי שני הילדים שעשו טעות. זו ממש לא טעות. אין להם שום זכות גם לטעון שזו הייתה טעות מצערת. לכלל התלמידים הובהרו הכללים. עישון אסור בטיול. כנ"ל נרגילה. אז כמורים ראו מס' אנשים מאוחרי השירותים וכד' הם היו מסוגלים להחליק, כשעושים זאת בחצופה רבה מול כל השכבה והמורים, אין שום סיבה שמישהו ינסה להגן עליהם. לחבר'ה האלה אין שום זכות לגרום לי לעשן פאסיבי, כי בזין שלהם - ואל תגידי מה אתה מזיין בשכל מעשן פאסיבי?!, לא מדובר רק בי. לא כל אחד אוהב להריח את העשן של הנרגילה והסיגריות. כמו שבמקרה של שני החבר'ה האלה, לא היה מה למחות לכעוס כך גם עם שאר השכבה. כשעליתם לאוטובוסים זה היה צעד נואש ומיותר, למרבית האנשים הרוח כבר יצאה מהפרשים. ורק רצו להגיע הביתה. לכן גם לא היה טעם להמשיך ברוח הזו את הטיול, זה רק היה גורם לעוד אכזבה. כמו שאת תמיד אומרת שאם רוצים לשנות משהו תעשו זאת בעצמכם, לא צריך את מועצ"ת בשביל זה. אז גם פה. התלמידים הצביעו ברגליים ולא רצו למחות. אין לי ספק שאם זה באמת היה חשוב מספיק כדי שהתלמידים של השכבה יימחו בצורה הזו כנגד ההחלטה, הם היו עושים זאת. ואני בינהם. אבל מה לעשות שאני הסקתי והחלטתי שאני לא נלחם בזה, אלא מנסה לקבל בהבנה ודואג שאלו שגרמו למצב הזה ייענשו. ומבחינתי תיק במשטרה לא מספיק.

אנימסכימה איתך לגמרי בעניין הנרגילה

שלא תבינו אותי לא נכון, שני הטמבלים האלה לא מקבלים ממני גיבוי או משהו, פשוט לא רציתי להתעכב על העניין של הנרגילה כי התעסקתי במשהו אחר בהודעה. חוץ מזה שאף אחד לא נענש בגללם חוץ מהם (לפחות לא מרצונו)

R a a B

New member
+

כמה דקות אחרי ההודעה המדריכים והמאבטחים פשוט הלכו. הצוות שחרר אותם כך שאם היינו רוצים או לא, הטיול לא היה ממשיך.. הם היו נוקשים בהחלטה הזאת וממש התאכזבתי שהם לא חזרו ערב לפני עם השני טמבלים שעישנו נרגילה. היו צריכים להחזיר אותם בכוח. או יותר הגיוני- לשים אותם בתאי גזים.

green witch

New member
המדרכים לא הלכו בכלל

המדריך שלנו היה איתנו עד הסוף באוטובוס ואמרתי לו "מה אמרו שהלכתם..מה אתה עושה פה?" אז הוא אמר לי "אפאחד לא הלך..שיקרו לכם כנראה.."

שירה,פאנק פאנק אבל די

אחרי שהוחטל שנחזור הביתה ההפגנה הייתה מיותרת. מחאה לא עושים בדיעבד.

trasher

New member
את באמת חושבת

שאפשר לבצע השוואה באחריות מול נפצים לטיול שנתי לנפצים בחצר ביה"ס? זאת השוואה מטומטמת וחסרת בסיס. האחריות גדולה פי כמה וכמה בטיול השנתי ואני לא מאחל לאף אחד שאני מכיר להרגיש את ההרגשה והנטל שאחריות כזאת מביאה איתה. צריך להפסיק עם הקטע המטומטם הזה של "למרוד! למרוד! דופקים אותנו!". כמו שקרן ושאר המארגנים של הטיול הסכימו לקחת אחריות עלינו, שכל שריטה קטנה יכולה להרוס להם את החיים (להם! לא לנו), אנחנו צריכים ללמוד לקחת אחריות על המעשים של השכנים שלנו באוהל. המחשבה הזאת שתמיד דופקים את השכבה שלנו זה לא חדש, כל שכבה חושבת ככה. אני לא ראיתי מישהו מעמיד את עצמו במקום המורים שלנו, שספרו לנו בדמעות שהטיול נגמר וניסו להסביר בהגיון את הסיבות (שאנחנו חושבים ללא הגיוניות ומבטלים אותן כליל). תסתכלי שוב פעם אחרי שתרגעי קצת על כל הדברים שכתבת פה, זה לא *קצת* פאנאטי? זה לא *קצת* קיצוני? אם אני הייתי במקום קרן הייתי מטיס תשכבה הזאת הבייתה כבר אחרי התגובה של מה שקרה בלילה הראשון! הקללות שהוטחו כלפי צוות המורים, אפילו שלא נאמרו על ידינו, היו משפילות. בקיצור אין מלחמה, את יצרת אותה. הם לא באים נגדנו כל הזמן, הם באים נגד הפעולות המפגרות והחסרות, כן! חסרות אחריות שלפעמים אנחנו עושים. ואם מה שהיה צריך לקרות בשביל לרסן את כל המרידות האלה זה שאחד מהחברים השיכורים שלנו יטבעו בכנרת או שאחר מהשק"שים יוצתו בזמן שילד ישן בתוכם (וזה לא כייף להישרף), זה חבל. קצת הגיון. ואני מצפה לתגובה מתונה, ולא "תהומו תהומו"

ofrikit

New member
אתה טועה לדעתי..

המורים מתחילת הטיול כבר באו בגישה של ללכת ראש בראש וגם התלמידים.. הטעות פה היתה של כולם שכנראה אנשים לא יודעים לתקשר כמו שצריך.. מצד אחד אני מבינה את המורים ששלחו אותנו הביתה כי הם לא יכולים ממש להוכיח שאותה קבוצת ילדים פוצצה את הנפצים..כי הם לא מודים בזה וחברים שלהם מאחוריהם. מצד שני אני חושבת שהם יכלו בערב לערב אותנו קצת יותר בהחלטה שלהם והיו יכולים לתת לנו את האופציה של למצוא מי עשה את זה, לנסות לדבר איתו שיודה במה שהוא עשה ולראות אם אפשר לשלוח את אותו בנאדם הביתה במקום את כולם. בכלמקרה.. אני לא חושבת שצריך לכעוס על המורים כל כך אלא יותר, הרבה יותר על הקבוצה המעפנה הזאת שמהתחלה פשוט הרסה את האוירה של רוב הטיול. עכשיו,אני חושבת שממש חבל שאנשים עמדו ובכו והתלוננו וצעקו וברגע שאמרו להם לעלות לאוטובוס הם עלו כי אם היינו נשארים כולם ביחד זה לא היה כל כך חסר משמעות..ברגע שנשארה קבוצה של ילדים כל כך קטנה זה כבר לא היה הכי רלוונטי אבל בכלזאת זאת הבעת דיעה, קצת מחאה לא תזיק.. להראות שאנחנו לא מוותרים כל כך בקלות על מה שחשוב לנו, שיש לנו מה להגיד. בכלמקרה זה כבר לא משנה מה היה, עכשיו אנחנו צריכים לחשוב על מה יהיה בהמשך, מה אנחנו יכולים לעשות עכשיו! ואנשים תפסיקו לריב אחד עם השני, זה בטוח לא יעזור בשומדבר. [:

trasher

New member
ממ

תקראי עוד פעם את מה שכתבתי, אנלא חושב שהבנת את זה נכון

garini

New member
הממ אני כזה גם הגבתי

בלי קשר למה שאמרת..זאת דעתי פשוט!

מסתבר

New member
זו לא היתה החלטה של קרן לחזור

לפחות כך אומרים, ההחלטה באה מאהוד ורונן.

Mooa-Numi

New member
ראינו את אהוד שהגענו לבצפר

לא היה לו הרבה ידע על מה שקרה והוא באמת שלא ממש היה מודע לפרטים ונתן כל מיני הערות לא רציניות כמו "הייתם צריכים להלשין על חברים שלכם וזהו" (כמובן שבנוסח הרבה יותר מסוגנן ורהוט). "אבל למורים היה את הרשימה של השמות של מי שעשה את זה" "מה? לא נראה לי, אבל בסדר"

הבנאדם הזה הוא אדם נורא

בכל אופן, גם כשאמרו לקרן את השמות ושאלו אותה אם הם יעשו לאותם הילדים משהו היא אמרה "נראה"

למעלה