תשעה באב.

Patrick kim

New member
אני בז ליום ט באב ודווקא משום שאני

יודע את הסיבות ההסטוריות שגרמו לחורבן.ועוד: בית המקדש היה תאטרון גדול ומועדון חובבי גריל, מהבית הזה לא יצאה שום קריאה אמיתית לאחדות שוויון ודרך מימשל מתוקן. הכל התנהל ברוח הדיכוי והאכזריות הפרימיטיבית שרווחו ברחבי העולם הקדום.בדת היהודית דרך חיי היום יום אין שום דבר מתקדם שוויוני בטח לא באותם ימים.

תשעה באב

הינו יום רגיל לחלוטין עבורי (קצת חם האמת) מלבד הידיעה הסתמית שיום זה הוא יום אבל בדת היהודית על שריפת שני פולחני המקדש הקדמונים של הדת.

jow E

New member
שאלה אחרת? ? ?

מה מסמל בשבילכם יום השואה? ........ עם, שאינו מכיר את עברו, אין לו עתיד. מצער מאוד.

heaven is here

New member
משום מה

תמיד יוצא בתקופה הזאת של השנה שאיפשהו זה "ימים נוראים", לפחות בשבילי. וגם בשביל הצבא מסתבר, שנה שעברה המלחמה, לפני זה ההנתקות.. השנה גם לא שקט עם הקסאמים על שדרות והאיומים של נסראללה.. תשעה באב.. מודעת אל היום ומכבדת אותו אך לא צמה בעצמי

ג ח ל ת

New member
תשעה באב - רלוונטי?

כאחת שצמה היום, שאלתי את עצמי כמה פעמים את עצמי את השאלה הזאת. קל לצום, כולה יום בלי אוכל ושתיה, ששאלו אותי למה את צמה עניתי "שנאת חינם" ניסיתי פשוט קצת לחשוב על המקומות שאני שונאת אדם אחר, וקוות שאני "אנקה" את זה מן יום "רוחני" , מן "יום ללא שינאה" וזה היה ה9 באב שלי ו................אולי צריך לפנות מקום שהשנאה תופשת ולפנות מקום לאהבה בטו באב:)

כלום.

לא צמה, אני בן אדם של או הכל או כלום אני לא יכולה לא לשמור כשר ושבת ולצום , לא שלמה עם זה.

b l a c k eyes

New member
לא צמתי אבל...

היום הזה משמעותי מבחינתי ואני משתדלת לכבד אותו בדרכי. אני לא שומעת מוזיקה, לא אוכלת בשר ולא הולכת לים בתשעת הימים. אני לא צמה כי אצלנו במשפחה אף פעם לא צמים בתשעה באב (רק ביום כיפור), אבל גם בלי לצום זה נורא קשה לברוח מהיום הזה... בכל זאת יש משהו שונה באוויר... השירים העצובים ברדיו, התכניות בטלויזיה, המסעדות הסגורות, הרחובות יותר שקטים (דווקא יש בזה משהו יפה לדעתי לא?...) בעקרון אני מאוד בעד "חיה ותן לחיות", אבל נורא מפריע לי לראות אנשים בלי טיפת כבוד למסורת, שרק מתלוננים כל היום למה הכל סגור ולמה אין טלוויזיה. חצי עם מתפלל ובוכה בגלל שנאת חינם והחצי השני רק מחפש עוד סיבות לשנאת חינם. "הדתיים האלה... סוגרים לנו, לוקחים לנו, כפייה דתית... בלה בלה..." בסדר, לא חייבים להיות דוסים, אבל רבאק, מדובר על שני בתי מקדש שחרבו ואלפי יהודים שנרצחו ואתם חושבים על הקפה שלכם?? כמה אפשר לחשוב רק על עצמך? זה משגע אותי.... אז לא תשבו היום בבית קפה, מה יקרה?! גם אם אתם לא מאמינים, תנו כבוד לערכים הכי בסיסיים! זה יום כ"כ חשוב לעם ישראל, ואתם לצערכם נמצאים במדינת ישראל, אז אתם גם באים בדרישות למחוק את היום הזה מהזכרון הקולקטיבי?! מה כבר נשאר לנו?...

למעלה