תשעה באב.

../images/Emo197.gif תשעה באב.

מה מסמל עבורכם תשעה באב בפרט ותקופת הימים הנוראים בכלל? האם לאור השנתיים האחרונות (ההינתקות, המלחמה בצפון), אתם מרגישים שהתקופה הזאת באמת מסמלת דברים רעים? אתם צמים?

Shaycus

New member
אממ

הדבר היחיד שזה מסמל עבורי זה שאני עובד היום שעתיים במקום 11 שעות ושבסוף החודש אני אתבאס על זה נורא.. סורי על החוסר רגישות אבל זה מה שזה מסמל :)

אתה עובד לילה?

דווקא הבוקר פורסם סקר ש-57% מהחילונים אדישים ליום הזה, כנראה שאתה אחד מהם :)

Shaycus

New member
כן מסתבר..

אני קצת שומר מסורת.. צם ביום כיפור, לא אוכל חמץ בפסח, אבל בטח שלא מפריד חלב ובשר או הולך כל שישי לבית כנסת.. אני עושה קידוש אבל זה יותר בשביל הקטע המשפחתי ופחות בשביל הדת אבל איש איש באמונתו יחיה :)

קסמאישי

New member
סתם שתדע שאיש באמונתו יחיה זו המצאה

מה שכתוב בתנ``ך זה צדיק באמונתו יחיה

אז יש לומר שההבדל גדול.

"צדיק באמונתו יחיה" כך נאמר. וכאן נשאלת השאלה: מיהו הצדיק? צדיק בעיני ה' כבר ממילא חי ע"פ אמונת ה' היא אמונתו. וכך, הפירוש מתרדד מהפירוש לאימרה הליברלית "איש באמונתו יחיה".

the new L

New member
מי אמר שמצטטים את הפסוק התנכי?

איש באמונתו יחיה זהו ציטוט מאוד נכון, ללא קשר למקורו.

כמו כל חידוש המתבסס ונוצר

על תבנית של משהו הקודם לו, גם חידוש זה קשור למקורו המקראי. בין עם כטענה, קובלנה או הוכחה. צר לי.

Shaycus

New member
אתה מעצבן אותי

בשעות הקטנות של הלילה? חבל עליך :) סתם אני קצת עצבני כי כרגע חזרתי ממשמרת שהיה שם בחור דתי שמאוד עצבן אותי, כי הוא חושב שהוא כל כך חזק בדת ויש לו כיפה שחורה וסרוגה, אבל הוא לא צם בתשעה באב, כי הוא לא הרגיש "שבא לו", אחלה איש דת. סיימתי את השיחה במשפט נחמד שאמרתי פה אתמול, "איש איש באמונתו יחיה" והוא ענה לי שזה לא כמו שאמרתי, אלא שזה "צדיק באמונתו יחיה", אז אני אחיה באמונה שלי ואתה תחיה באמונה שלך ושנינו נחיה בצוותא
כי אני לא רוצה להיזכר בעשרות הפעמים שהייתי בגיוס של חברים בבקו"ם ונתקלתי בפינגווין בכניסה לבקו"ם -שדרשו- ממני להניח תפילין.. פעם ראשונה הייתי נחמד.. האמת שגם בשנייה ובשלישית.. ברביעית הייתי כבר דרוזי, בחמישית אכלתי חזיר לפני שעה ובשישית.. פשוט קיללתי אותו אני אתן לצד שמאל של המוח שלך לחשוב בצורה יצירתית מה עשיתי בשביעית/שמינית/תשיעית כל כך שונא דתיים.. כמה שהתאכזבתי לגלות בצבא שהם אנשים מעולים ואיכותיים ושהדרך שלהם הורסת להם את האופי.

דוVשה

New member
הדרך של הדתיים הורסת להם את האופי?

או שאתה מכליל על דרך של כמה דתיים [והכמות יכולה להיות של מאה או של חמישה] ומשליך את זה על כולם?

את המשפט האחרון שלך שכלכך חכם ונכון תנסה .. למכור בחזרה לדתי שהמציא אותו כי הרבנים של היום גורסים איש איש באמונתו יחייה כל עוד זה האמונה שאנחנו נכתיב לו ... בגללזה אני אמרתי .. אומר .. וימשיך להגיד את זה בעתיד שדת כיום זה פאסה .. אם כבר אז עדיף להתחזק ברוחניות ולא בדת כי רוחניות זה מעבר לכל החארטא הזה ...

9 באב..

הדבר היחיד הטוב זה שהוא מסתיים מחר ואז אני יכול לחגוג את היום ההולדת שלי ( 25 ביולי ) חחחחח וברצינות .. אני צם ( בין ארוחות ) , אוכל בשר ( לא בבית ) , הולך למועדון ( אבל לא רוקד ) , הולך לחוף ( רק לחפש חתיכות ) קיצר אחרי שראיתי עכשיו את אבא שלי יושב על הריצפה ואוכל ארוחת מפסקת אני חושב שכולנו פה קצת השתגענו ... בתכלס הדבר היחיד שצריך לקחת מהיום הזה הוא - שנאת חינם . חבר'ה תרגיעו , תעזרו אחד לשני . תיהיו בני אדם !!! בנוגע להתנתקות והמלחמה בצפון - מה הם קשורים בכלל ? אז היה מקרה וקרה בקייץ . ומה היה לפני כן ? כל אופן קחו הכל באיזי ותהנו מהחיים . חיים רק פעם אחת אז תחיו באהבה ולא במלחמה :)

אני ראיתי אותו רוקד .... וזה לא מחזה נעים לעין ../images/Emo3.gif עדיף שהוא ישב בצד ויחפש כוסיות שיכורות .. זה יעשה טוב לכולנו ../images/Emo3.gif

למעלה