תשעה באב.

TEPELA

New member
אבל זה לא דווקא צביעות

פשוט כל אחד שומר על מה שהוא מרגיש שהוא יכול. זה נראה לי ממש טבעי..

b0redavid

New member
אצלי זה מסמל את איחוד

ערוצי הכבלים, בשידור סרטי דרמה .
אה, וחבל שהרסנו את בית המקדש וזה.. היה סבבה שם. למי שטיפש ולא יודע כלום, בבית המקדש היינו מקריבים בתולות ושותים את דמם הטהור מאיבר מין זכרי (פוי!! פוי!!)

b0redavid

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo124.gifהיי! אדי מלמדת אותי המון!

לאחרונה חקרנו את עינוג הערמונית, היא ממש עזרה/עוזרת לי בזה!
אדי מושיטה לי את ידה לעזרה בכל עת!
תודה מותק!

b0redavid

New member
אוככ מותק! העונג במיוחד שלי!!../images/Emo175.gif

במיוחד! שאת זוכרת לגזור ציפורניים..
*FUCKIN' OUCHY*

b0redavid

New member
אני אגלה לך סוד קטן.

זה שזה נראה כמו מילקשייק, לא אומר שזה אכן מילקשייק. אז.. אני הייתי מוותר על הקשית של טרופית בינתיים!

../images/Emo41.gif לחסום את הבורות ../images/Emo41.gif

קצת על ט' באב- היום התשיעי לחודש אב הוא יום אבל על חורבן בית המקדש הראשון (ע"י נבוכדנצאר, מלך בבל) ובית המקדש השני (ע"י טיטוס, המצביא הרומאי ימ"ש). כמו כן, הוא מוגדר כיום אבל לחורבן הלאומי, כלומר כל האסונות שקרו לעם היהודי מאז החורבן הראשון ועד השואה. חורבן הבית השני היה תחילת הגלות בת ה-2000 של העם היהודי, שהסתיימה בתחילת המאה ה-19 עם עליית החלוצים לארץ והקונגרס הציוני הראשון. סופה המוחלט בשנת 1948 עם שובו של העם לאדמתו, אדמת ארץ ישראל. לפי המסורת היהודית, החורבן היה תוצאה של שנאת חינם. כיום מה שנותר מהבית המפואר ומירושלים הגדולה הוא הכותל המערבי, ששוחרר בשנת 1967 במלחמת ששת הימים, באחד האירועים המרגשים בתולדות האומה.

שאלה לכל אלה שתשעה באב לא מסמל בשבילם כלום:

על השואה אנחנו יודעים לזעוק יפה מאוד ולזכור את הנרצחים ולעשות טקסים ואם יש חרדי שחס וחלילה לא עומד בצפירה אז צריך להרוג אותו. את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל אנחנו גם מציינים. ביום כיפור כולנו (יותר נכון רובנו) נזכרים שיש אלוהים. אפילו את הסילבסטר אנחנו זוכרים לחגוג! אז למה את תשעה באב אנחנו שוכחים לציין? למה דווקא התאריך הזה לא מסמל עבור חלק מאיתנו כלום? זה תאריך חשוב לנו, היהודים. (ר' הודעה אחת למעלה). סתם חשבתי על זה פתאום...

סליחה שאני לא מתאפק ומתערב.

ביום ט באב נהרגו אלפי אנשים במיתות אכזריות חלקם היו סבינו ושאר משפחה האם זה שזה כמה דורות אחורה זה מתיר לנו לו להתאבל עליהם??? ולשאלת הסילבסטר מה זה קשור לעם היהודי בכלל? חוץ מזה שהוא היה אחד שהציק לעם היהודי. השואה ומאורעות ט באב ומסעות הצלב ועוד צרות שעברו עלינו בתור האומה הוותיקה בעולם הם סוד ההמשכיות שלנו וחובה עלינו לזכור מאורעות אלו מסיבה שאין עתיד ללא עבר. וכן מסיבה פשוטה שאנשים אלו שנטבחו חיו למען הדורות הבאים שזה אנחנו ולא משנה עם עברו מאז דור אחד או שניים או עשרים! כך לדעתי. אשמח אם יש למישהו משהו חכם להוסיף

מwרוmית

New member
תשעה באב

יום זה הוא יום בו נחרב ביתו של ה` בגלל שנאת חינם..יש משהו שלא מעונין שהגלות תפסק שהמשיח יבא??!לכן אנו עצובים וממעטים בשמחה ומרבים באהבת חינם. כדי שיבנה הבית!!

על אבל, צום והחברה הישראלית, קיץ תשס"ז.

"שאלה לכל אלה שתשעה באב לא מסמל בשבילם כלום" כלומר, אתה וודאי מתכוון לעמי הארצות. באשר ליושבי הארץ, תשעה באב הוא תאריך המסמל את חורבן בתי המקדש אשר מאגד בתוכו התפוררות דתית וחברתית. יש כאלה במדינת ישראל תבדל"א שלמדו את זה בבית הספר, ותשעה באב הוא עבורם באחת המחברות כותרת יפה עם קו מסולסל מתחת והסבר קצר מפי מורתם, כפי שנלמד באחד מהשיעורים, אימתי שהיינו עליזים, משוחררים ואו אז החלה התקופה ממנה אנו משמרים את מכנסי הג'ינס בארון לזכר אותה התקופה וכו'. "על השואה אנחנו יודעים לזעוק יפה מאוד ולזכור את הנרצחים ולעשות טקסים ואם יש חרדי שחס וחלילה לא עומד בצפירה אז צריך להרוג אותו." רגע, ואם נהרוג אותו דווקא בימי זיכרון אלה, אנחנו לא מפספסים את המטרה שלשמה התכנסנו? לא יודעת, אבל לדידי, הרג של יהודי ביום הזיכרון ליהודים נראה לי לכוון לדעתם של גויים. "ביום כיפור כולנו (יותר נכון רובנו) נזכרים שיש אלוהים. " רובנו נזכרים שצריך לצום גם כי "ועיניתם את נפשותיכם" וגם כי "תהיי יפה ותשתקי- ותסגרי-את-הפה-יא-שמנה-הנה-הזדמנות-להיות-אנורקסית" וגם כי הם לא ממש יודעים מה עוד עושים ביום הזה ועל מה ולמה הצום. (אז נכון שהגננת בגן רינה סיפרה את הסיפור הפסאבדו מיסטי הנפלא אודות אותו אל אחד ויחיד החותם דינים בפנקסו שבשמיים. אז מה). רובנו נזכרים שהם קנו באחד מהתקפי יהודה-סעדו-מקום-ראשון-שמע-ישראל וכו' כיפה גדולה ולבנה שהנה זמנה להתקין אותה על הראשים. היא תסתיר מפרצי שיער, קרחת, וגם כמה שטרות שרוששנו באיומים מכבוד הרב. "אפילו את הסילבסטר אנחנו זוכרים לחגוג!" אני לא חוגגת. "אז למה את תשעה באב אנחנו שוכחים לציין? למה דווקא התאריך הזה לא מסמל עבור חלק מאיתנו כלום? זה תאריך חשוב לנו, היהודים. (ר' הודעה אחת למעלה). סתם חשבתי על זה פתאום" שואל ר' כינוי בשיפוצים. אנסה לענות. נדמה כי את יום האבל החשוב הזה על חורבן הבתים והחברה, ניכסו מגזרים מאוד מסויימים בחברה הישראלית. אלה הם המגזרים הדתיים והחרדיים, הדואגים להמאיס עצמם באופן צדקני ובלתי מתפשר, על המגזר החילוני. במסגרת העמסת ההמאסה, המאיסו שלא בכוונה תחילה את המסורת, את ההיסטוריה ואת גרעין העבר וההזדהות עימו. אם הדגש, וכך אני מאמינה שהוא צריך להיות, יחול על משמעות היום ולא על משמעות הצום, ועם הדגש יחול על חורבן חברתי ולא רק החורבן הדתי, וידונו דיוני טעם (אופס, שכחתי שיש כאלה שצמים. אז שיהיה דיונים בלי טעם, אלא דיונים מושכלים. מקובל?) אודות השלכות חברתיות עמוקות של התפוררות חברה שלמה בעקבות מה מי ומו, תוכל ר' כינוי בשיפוצים למשוך תחת קורתך יהודים רבים יותר. לא צמים, אלא מתחשבנים. דגש חברתי, פחות דתי פאנאטי. כחילונית מודרנית (ה' ישמור טפו טפו טפו) אני מודעת להיסטוריה היהודית, אבל לא ממש כואבת על התמוטטותם של שני הבתים. אני מודעת לכך, ואני מודעת לסמליותם, אבל אני גם מודעת לרגשותיי. כן, כואב ליבי ודואב על שנאת החינם הפושה גם כיום, על מצבי רוח נדכאים ושפיכות דמים פיזית ומילולית ביומיום. פחות כואב לי על כניסתם של הכוהנים אל שוק האבטלה במאה הראשונה לספירה.

למעלה