ביאת המשיח

khamala

New member
../images/Emo197.gif ביאת המשיח

שלום לכולכם חדשה בפורום...בזמן האחרון התחלתי לחזור למקורות ,לקרא בתנך ביום שבת. רציתי לדעת באילו ספרים בתנ"ך מדברים על ביאת המשיח, אחרית הימים. מהיכן לקוח המשפט "ויגור זאב עם כבש..."? תודה רבה

סקיפי

New member
ישעיהו, אאל"ט

וגר זאב עם כבש, ונמר עם גדי ירבץ.. ליחזקאל יש את חזון העצמות היבשות, לישעיהו את חזון השלום ואת "אחרית הימים" ולנביאים אחרים נבואות חורבן וגאולה למיניהן. מה את מחפשת? וברוכה הבאה

justborn

New member
המלצה שלא ימליצו לך פה

לקרוא בישעיהו את פרק נ``ג. זה עלול לפתוח לך עולם חדש. בהצלחה.

פלגיה

New member
למה לא ימליצו?

ישעיהו ספר נפלא, והנבואה בפרק נ"ג אינה יוצאת מכלל כל הנבואות שלו, למרות כל הפרשנויות שהדביקו לה.

justborn

New member
לא ימליצו כנראה מאותה סיבה

שהפרק הזה לו מופיעה בהפטרות...

ולמה הפרק הזה לא מופיע?

למיטב ידיעתי, אין צורך לחפש סיבה למה פרק לא מופיע בהפטרה, משום שמדובר על רוב התנ"ך. ניתן לשאול מדוטע פרק מסוים כן הופיע - ולזה יש תשובות.

פלגיה

New member
אני יכולה למנות עוד כמה מאות פרקים

שלא מופיעים בהפטרות. בסך הכל יש כשישים הפטרות.

pembencipolisi

New member
מרותה סבה שאדם נורמאלי לא ירצה לקבל

עליו שלטונו של "מלך" שהוגדר על ידי הנביא כ"נבזה וחדל אישים", וגם לא "איש מכאובות וידוע חולי , ומי שירצה מלך שכזה, לו הפתרונות.

mirco

New member
מספר נבואות בולטות בנוגע למשיח

ילדותו: ייולד לעלמה- ישעיהו ז' 14 הרג תינוקות לאחר לידתו- ירמיהו לא' 15 שירותו: שליחותו מאת אלוהים - ישעיהו סא' 1-2 שירותו יגרום לאנשים לראות אור גדול- ישעיהו ח' 23 עד ט' 1 יקנא לבית יהוה- תהילים סט' 10 לא יאמינו בו- ישעיהו נג' 1 יכנס לירושלים רכוב על עיר בן-אתונות- זכריה ט' 9 יריעו לו כמלך וכאחד אשר בא בשם יהוה- תהילים קיח' 26 הסגרתו ומותו : שליח אחד לא נאמן יבגוד בו ואחר ימלא את מקומו- תהילים מא' 10 , קיט' 8 יוסגר תמורת 30 שקלי כסף- זכריה יא' 12 יגוייסו נגדו עדי שקר- תהילים כז' 12 יופל גורל על בגדיו- תהילים כב' 19 יימנה עם פושעים- ישעיהו נג' 12 יושמץ בהיותו על סף מוות- תהילים כב' 8,9 יינתן לו חומץ לשתיה- תהילים סט' 22 ידקרו אותו ישעיהו- נג' 5, זכריה יב' 10 יקבר בקבר עשירים- ישעיהו נג' 9 יקום לתחיה בטרם יראה שחת- תהילים טז' 11-8

יוסי ר1

Active member
והחצי השלישי (justborn ו mirco)

עם רמיזה בוטה למיסיונריות נוצרית. אגב, ל justborn , אני אישית לא נמנע מלהמליץ על שום פרק בתנך. גם שירים, גם נבואות זעם, גם רשימות יוחסין. מה שאני כן יכול להמליץ, הוא שכל המבקש פרשנות מסויימת, ישים לב מה המקור מאחורי הפרשנות. ומה המוטיבציה של מי שמפרש. וזה נכון לגבי כל פרק ופרק בתנ"ך.

justborn

New member
האמת שהפרשנות שלי תואמת את הפרשנות

של חז``ל שחיו לפני הספירה...

יוסי ר1

Active member
חז"ל להבנתי הם ראשי תיבות של

חכמינו זכרונם לברכה. חכמינו, ולא חכמים של מי שייסדו דת חדשה. והדת החדשה, כדרכן של דתות חדשות, נטלה מהישן והטוב שהיה לפניה (אפילו שימרה זאת בשם, "הברית הישנה") ונתנה לחכמיה את המשימה היאך לתת פירוש חדש, שיתאים לעיקרי הדת החדשה, לתוכן הישן. כיוון שישבו היהודים אז, בתחילת הספירה, ונדברו, וגמרו שלא לקבל את הברית החדשה ואת הבשורות שבה, הוציאו אותה ואת חכמיה אל מחוץ לדת היהודית אז נכון שהיו שפירשו כפי שאתה מפרש סביב תקופת הספירה, אך הם הוקעו ככופרים בעיקר. אני לא מתכוון להכנס איתך לויכוח תיאולוגי על נכונותה של הנצרות, אבל ראוי שנבהיר איזה פירוש מקובל על יהודים, ואיזה נחשב לנוצרי.

justborn

New member
נתחיל בזה שאני לא נוצרי

ודבר שני אם אתה רוצה אני אראה לך ציטוטים מהתלמוד ומהמדרשים שמוכיחים שהפרשנים היהודיים קבעו שהדמות בישעיהו נג היא המשיח.

ואני יכול ההיפך.

אני חושב שהדרך לפתור את הדיון היא במשחק זוג או פרט סוער, כי שום דבר אחר לא. כל העניין מתחיל מנסיון לקשר לכל מקור שכתובה בו המילה "משיח", את המשיח שאנחנו מדברים עליו. רוב המקורות הללו לא עוסקים כלל במשיח שיבוא בעתיד, וחבל על כל דיון.

justborn

New member
כשחז``ל אומרים ``משיח``

הם לרוב לא מתכוונים לשום דמות אחרת מלבד המשיח שבא באחרית הימים. וזה בניגוד לתנ``ך שם המילה ``משיח`` כוונתה מי שנמשך להיות מלך או כהן או נביא. בתנ``ך כדי להבין שמדובר במשיח (כפי שאנו היום מבינים מושג זה) מסתכלים בהקשר ולא רק בכינוי של הדמות.

masorti

New member
שכחת דבר פצפון...

שהמשיח אינו ישו, וישעיהו ודאי לא טען כך. אז ממש לא משנה האם ישעיהו נ"ג עוסק במשיח או לא. ישו היה אדם רגיל שעצבן את השלטון ונצלב, ונשמתו הטמאה מתבשלת לנצח בגיהנום בתוך חבית של צואה רותחת.

למעלה