העיקר הבריאות

פונה אליכן בתור אמהות מנוסות

אני בשליש השני שלי, מתעוררת (כמעט) כל לילה מכיווצי שרירים נוראיים בשריר התאומים. אשמח לדעת כיצד אתן התמודדתן עם התופעה הכואבת בזמן אמת, ואם למשהי יש דרך למנוע אותה? שבוע מקסים לכולן

../images/Emo70.gif דחוף לנו, צריכים ../images/Emo193.gif אורטופד מומחה

לילדים. בד"כ אני כותבת (אם בכלל) בהריון בסיכון או בהורים לפגים. צריכים אורטופד מומחה עקב פאשלה. אז ככה. סיפורינו מתחיל בבוקר שבת שעברה, הבכור (3.5) שבר את ידו בנפילה ממיטת התינוק של אחותו. (הוא טיפס ורצה לקפוץ/לרדת.) עוד לפני 10 בבוקר, הוא כבר היה בשניידר. מפה לשם, חשדו בשבר, אז שלחו אותו לצילום בבילינסון (בלי שום תמיכה ליד או קיבוע זמני) הצילום היה לא טוב, ואז האורטופדית אמרה, שנדרש צילום חוזר, אז סוף סוף היא שמה לב שהילד בלי שום קיבוע ובצעה את זה. אז שוב הוא טורטר לבילינסון. מדובר בשבר חמור לגילו, של 2 עצמות האמה. החזיקו אותו יום שלם! בצום (ומדובר על ילד שגם ככה בתת משקל חמור, לא קשה לראות), כי הוא היה אמור להיכנס לניתוח בהרדמה מלאה, רק עד שהם זזו, הוא נכנס לחדר ניתוח רק ב19:00 בערב, במוצ"ש! לניתוח שלו נדרש רופא מומחה, רק שהמעפנים, לא טרחו לידע אותנו, וגם לא טרחו להביא מישהו כזה שיראה אותו במשך היום, (עד 15:00 יש, וכאמור הילדון הגיע עוד לפני 10 בבוקר). היום בבוקר, עשינו לו צילום ביקורת ובלי להיות גאונים ישר ראינו שהעצמות בדרך להתחבר עקום. האורטופד בקופה טוען, שמה שחשוב זה שהם שמרו על הציר, ולא כדאי להתעסק עם זה, מאחר ומדובר בילד קטן (3.5) שיש סיכוי שעם הגדילה והתארכות העצמות זה יתישר. לטענתו של האורטופד, שישר אמר שזו לא עבודה טובה, לא אמורה להיות לילד בעיה עם תפעול היד. רק שהבנו (באדיבות רופא הילדים שהתקשר לחבר שלו מומחה) שזה לא כ"כ חד משמעי, ויתכן שבעתיד הוא יצטרך טיפול נוסף. אנחנו מעונינים לקבל שם של אורטופד מומחה לילדים לצורך חוו"ד נוספת + דעתכם, האם זה נחשב שיש פה רשלנות? (כי אם היו טורחים לידע אותנו שמדובר במשהו חמור לילד כזה מיניאטורי, היינו דורשים מומחה ואפילו מביאים אותו באופן פרטי.) בתודה מראש, גברת מכינרת והאדון.

מיקגאפ

New member
אורטופדים מומלצים לילדים

מניסיון אישי - יכולה להמליץ על ד"ר וייגל משניידר (רופא מצוין וגם עדין ונחמד). אורטופד שהוא בעל שם ונחשב למצויין (לא מכירה באופן אישי) - פרופ' וינטראוב מאיכילוב. החלמה מהירה לילד.

KINERET22

New member
מניסיוננו...

ד"ר פנסקי אורטופד ילדים מקסים! מקבל בקפלן.

אוצה

New member
זו בדיוק הסיבה. מומלץ לאכול בננות

זה ישפר את תופעת ההתכווצויות.

mAmA MiSiSiPi

New member
להתיישב מיד

ולהניח רגל על הריצפה כשהברך מכופפת ב 90 מעלות הכאב משתחרר במידית.

xxss1

New member
לעמוד על הרצפה

אני לא אוכלת בננות, אבל בהריונות שלי סבלתי מזה כל לילה. הפיתרון שלי היה לעמוד על הרצפה.

דיינו

New member
בזמן אמת - לעשות תנועת "flex " של כף הרגל

של הרגל התפוסה. הכוונה שאת בישיבה או בשכיבה על הגב, מניעה את האצבעות של כף הרגל חזק לכיווןהראש שלך. משחרר את זה בצ'יק...

ישר לעמוד על רצפה קרה

ובננה אחת ביום גם עושה פלאים ברגע שגם נתפס אני דופקת על השריר ולאט לאט הוא משתחרר (ביחד עם הרצפה הקרה)

Honey Annie

New member
מגנזיום כפי שאמרה אמא עמיתית

אני גם בהריון ומגנזיום דיאספורל מונע כיווצי שרירים מסוג זה. שימי לב לקחת את זה רחוק מכל ארוחה או תוסף מזון אחר. לפחות שעתיים. רצוי ללעוס אם כי זה לא ממש טעים. לי זה נרשם על ידי הדיאטנית אולגה רז כחלק מהתוספים להריון וגם כעזרה במניעת צירים מוקדמים. אני מציעה לך גם לפנות לרופא הנשים שלך ולהתייעץ איתו. זה דיי יקר - נסי להשיג מרשם.

לולי789

New member
|רמ|המלצשרשור למומחה א.א.ג והומיאופת ../images/Emo184.gif

בפורום התפתחות תינוקות ופעוטות בתפוז. לא בטוחה שאצליח לשים קישור... http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=1633 דר' פרסיקו יתארח בפורום ביום רביעי הקרוב בשעות הצהריים: מס' מילים על ד"ר פרסיקו- בוגר מחלקת א.א.ג. בי"ח בני ציון, חיפה. 1981. מומחה א.א.ג. לימוד הומאופאתיה קלאסית אצל ג'ורג' ויטולקאס, אלוניסוס, יוון. השתלמות בקורסים נוספים בארץ. היום משלב בצורה ייחודית רפואת א.א.ג עם טיפול הומאופתי קלאסי, כאשר בין רפואה מדעית לרפואה המשלימה משתדל לעשות רפואה שלמה... ניתן לשאול בנושאי הומאופתיה, נושא בעיות אף אוזן גרון או השילוב בינהם.

ThaliaArt

New member
איפה עושים בדיקת שמיעה לבת שנה ותשע

אני חברה במכבי וגרה בר"ג

אפרתי פ

New member
הכי טוב במכבי השלום

תתקשרי לקבוע תור (זה לוקח קצת זמן) צריך כמובן הפניה מרופא ילדים / אאג

רוני75

New member
בעיות חוזרות של שלשולים....

אולי יהיה לכן רעיון... לילד שלי כנראה יש בטן רגישה, קורה לפחות פעם בשבוע שאני מקבלת טל' מהגן שהילד משלשל כבר 3 פעמים. אני באה לקחת אותו ומאותו רגע עד היום למחרת הוא לא עושה קקי אפילו פעם אחת כלומר, הוא כנראה אכל משהו בעייתי ספציפי, הגוף שלו הגיב בשלשול ובזה זה נגמר. הבעיה העיקרית שלי היא עם הגן. הנהלים שלהם אומרים שאחרי 2 שלשולים קוראים להורים. הצלחתי לשכנע אותם שבמקרה שלי זה יהיה 3 אבל לפעמים זה מגיע ל 3 והם קוראים לי (כאמור, אחת לשבוע בערך) אני מבינה שהם בבעיה כי אם זה באמת וירוס הם לא רוצים שילדים אחרים יידבקו, מצד שני אני מרגישה שאני ממש באה לשווא לגן כי הוא לא באמת משלשל וגם בגלל שהתדירות גבוהה זה מתחיל להיות מאוד בעייתי מבחינת עבודה- אני לא הולכת איתו לרופא להוציא אישור מחלה כי חבל לי על השעתיים אצל הרופא+ החשש שיידבק מילדים שחולים באמת ואז זה יורד לי בימי חופש. אתמול שוחחתי עם הגן שהסבירו לי את הצד שלהן, אמרתי להן שיראו עפי העבר שהוא תמיד יום למחרת חוזר לגן והוא בסדר אבל הן אמרו שהן לא יכולות להשאיר אותו ככה ואולי להוציא אישור מרופא שיש לילד קיבה רגישה. איזה רופא ייתן לי כזה אישור? הרי אם הוא בסדר, הרופא פשוט יאמר שהוא בסדר ולא נראה לי שהוא יכול לתת כזה אישור. יש למישהו רעיון מה עוד ניתן לעשות? אנחנו משתדלים לאחרונה לתת לו בננה בבוקר בשביל למנוע כאלו מצבים אבל הוא לא תמיד רוצה וגם זה לא נראה לי פתרון לטווח ארוך. אשמח לעצות...

קודם כל לעשות בדיקות מקיפות

לבדוק רגישויות ואלרגיות. לעשות בדיקת צואה מקיפה. לגבי הגן,מבינה את הגננות שלא מוכנות לקחת אחריות על מקרה כזה. לתת פרוביוטיקה כתוסף באופן קבוע ,להקפיד לשלב בתזונה אקטימל ויוגורטים שהם דלי לקטוז ומלאים בחיידקים טובים. והעיקר ,המון בריאות.

למעלה