אני יהוה

רותי 11

New member
../images/Emo189.gifאני יהוה../images/Emo189.gif

אני יהוה אשר נגלה למשה בסנה הבוער, ואשר העביר את החוקות של זמן זה. זהו תום עידן ובמהלכו שובשו אותם חוקות שניתנו לכם, כדי שתרימו עצמכם מערבוב של אדמה ומים, אשר מרכיבים עידן זה. כל אותם מים קשים של צער, (מים = רגש) שנאה וקנאה, שהפכו את עידן חוויה זה לקשה מאין כמותו.
אותם חוקות (חוקים) ניתנו להדריך את הרוצים בכך, לשנות את תדריהם ולהתרומם מעל מוגבלות החומר הדחוס, אך מעת החל העידן, ובו הורדו אליכם חוקות החיים המאוזנים על ידי שליחי משה, חל שיבוב, שהוא מדרך העברת המסר, ובו החוקות וההדרכות איך להפוך את חייכם לטובים ומאוזנים, הפכו לכם לרועץ כאשר שושבה כוונתם. כי אין אני חפץ באותם אלה הממלאים פקודות, ומנחיתים את כוח הנשמה היוצר אשר להם, ומכופפים אותם בפני רצוני. לא זו הייתה הכוונה. נשמותיכם שניתנו להדרכתי בעידן זה - את החוויה אישית באו לחוות. את החיבור מתוך נשמתכם באו לחוות. אותה נשמה, שמקורה מאור גדול, שאני שלוחו, את האחד, באו לחוות ואילו אותם אלו, שפרשו לכם חוקות אלה, הפרדה שמו לכם בינותיכם ובין עצמכם.
ושימו על ליבכם - אתם האחד, ואין השלוח פוקד על בוראו מאומה, וחופשייה דרככם לחוות בה, לפי התוכנית בה ירדה נשמתכם לעשות, אבל משירדתם לעולם ארצי זה, ונשתכח מכם מקורכם, ניתנה לכם הדרכה ואיזכור מאיפה באתם, וזו היתה דרכו של החושך להטעותכם, שאין דבר מעבר לחומר, והוא הסתייע בשליחו ההגיון, אשר הורה לכם לראות אך ורק דרך החומר. אבל גדלות נשמתכם עוררה בכם את הזכרון הנשכח של האחד, ושליחים אשר שמתי בפניכם הורוכם את הנשגב מן החומר.
אין אני חפץ בצייתנות. אין זו כוונתי. אלא רק מתוך אותו חופש פנימי אשר לכם, תוכל להיות אותה התפתחות, אשר לשמה אתם כאן. וכשם שאין אתם דומים, אין דרככם דומה, ואין בנמצא ספר הוראות זה לאותם שניים, ורק מאותו חופש פנימי, שאין הוא כבול לחוקים ולציווים, שכפיתם על עצמכם, תוכל לבוא אותה התפתחות אשר תנתב אתכם מאותו חומר דחוס.
לכן אני יהוה אומר לכם זאת: אין רצוני בצייתנותכם. אין רצוני בחוקי כפייה השולטים על נפשכם, עד שאינכם יכולים להבחין בתוכנית הנשמה, שנטוותה לכם ברדתכם הנה. אין רצוני בחוקי אסור ומותר הכובלים אתכם לפחד ולהשבתת שמחתכם.
מכיוון שדורות רבים הועברו אליכם פירושים של אותם כתובים באותה צורה של איסורים ועונשים, חלה סטיה גדולה מפירושם המקורי, שלא כלל איסורים פיזיים, אלא חוקים קוסמיים, ובמשך הזמן שעבר, נשתכחו אותם חוקים מטאפיזיים, ואתם נותרתם עם קליפה של ציוויים ריקים מתוכן.
ואותו משה שלוחי העביר לכם תורה זו בצורה מדויקת, כי אני העברתי לו אותה, אבל דורות על דורות של העברה זו של הכתוב מבלי לכתבו, יצרו את השיכחה של חוקי המקור, וכך נותרתם רק עם הפשט אשר אינו דומה למקור.
אין אני מעניש אתכם על חטאותיכם. נישמותיכם הן אלה אשר עושות את חשבון הנפש שלהן, ובאות לתיקונם של חוויות ושיעורים, אשר לא נלמדו כיאות. אין אני שופט אתכם על התנסויותיכם, הבאתי לפניכם חוקות בכתובים, כדי שתקל עליכם ההבחנה בין אור לבין שאינו אור... אבל חוקות אלו לא יכולים לשרת אתכם בצלים של שכר ועונש הכרוכים בפחד ויראה. דבר זה נמצא מרחיקכם יותר ממטרותיכם... על כן אומר אני לכם, אני יהוה, לא כפיתי עליכם אותו פחד, אשר אנשים רבים המשתמשים בשמי הורו לכם... אין אני חפץ בפחדכם, כי הוא משתק את קול הנשמה שבכם. אלה קטעים מתוך הספר "אני יהוה" מאת ברכה מיטשניק. מידע שירד בתקשור עם יהוה.

VERED SHEL

New member
מדהים ומרתק

ושם את חוקי הדתות בסימן שאלה. חומר למחשבה...

UNIVERS1

New member
רותי, נפלא לקרוא את הדברים הללו

הלוואי הייתי יכולה ליישם, לפחות, חלק מהם. הלוואי ודבר לא היה משבית את שמחתי, אך יש לא מעט עצב בחיי, בתקופה האחרונה, ולהתנתק מרגשות משביתי השמחה אינני יכולה.. נכון לעכשיו..לא יכולה ולא מצליחה אף על פי הרצון העמוק, הכנה ואמיתי. הלוואי והייתי יכולה לשמוח ולהיות מאושרת באופן אמיתי... ברור לי כי ירדתי לכאן למצות שיעורים ותיקונים שגובלים, לצערי הרב,, בסוג של עונש שנכפה עלי...
אלה התחושות שלי...

FAME 69

New member
1הדברים שהבנתי לאחר

קריאת הספר הוא שמיצוות הדת שבת ברכות וכ``ו אינם מיותרות ,אחרת לא היו ניתנות ממקור גבוה,רק שהמיצווה ללא הבנה לא מקדמת מבחינה רוחנית.בין היתר ניכתב שם לגבי איסור אכילה של בשר וחלב יחד.מיתוך האיסור הפיזי ניתן לילמוד על תדרים מסויימים שהעירבוב בניהם מבחינה רוחנית גורם ל א` ו ב` שאותם אנחנו תופסים כעונש..זה הכול..וחשוב לציין שמדובר בספר על שמירת מיצוות ולא הלכות שזה עיניין אחר לגמרי.יום ניפלא!

פארור

New member
נקודות ראות אחרות

"ואשר העביר את החוקות של זמן זה" - ולא רק זמן זה בידוע כי מלכות הארץ מכוונת כנגד מלכות שמים ובלשון חז"ל מלכות דארעא מכוונת כנגד מלכותא דשמיא , וכאשר מדובר בזמן זה הוא ודאי מתכוון לזמן שבאדם המצוי בחומר בעולם הזה וטבוע בו , אבל לאדם שחי בתוך עבודת זיכוך הזמן הארצי לא קיים מבחינתו כי כל אשיותו ופנימיותו מכוונת כנגד זמן רוחני . "ואילו אותם אלו, שפרשו לכםחוקות אלה, הפרדה שמו לכם בינותיכם ובין עצמכם". כיום בהיותי בוגר ואני סופר את שנות חיי ומתבונן בהם אני מגלה שכל יום אני לומד את חוקי החיים והטבע וזה לא נגמר מה לעשות רותי הכללים לא ברורים ומישהו צריך להסביר לי אותם כי אם לא יסבירו לי את הכללים ודאי אני אטעה בדרך לא שזה גרוע לטעות אבל פעמים שהמחיר לא שוה את הנזק אז אולי הם הסבירו לנו את החוקים אך הבחירה היא שלך ושל כל אחד מה לקבל או לא לקבל וכל חד מקבל לפי שורש נשמתו , וזה עדיף מלשבת חבוק ידיים ולא להבין את חוקי הטבע והחיים - ידעת שאילולא פירושי חכמינו את התורה לא היינו מבינים את החוקים כי תורת החיים היא סוד מתמשך שצריך לפענח אותו . "אין אני חפץ בצייתנות." זאת אומרת איש הישר בעיניו יעשה ואז בן קם באביו ובת באימה ופני הדור כפני הכלב - לחיים יש חוקים וכללים ואדם צריך להלך על פי הכללים והחוקים לא נכון לומר שאין בקשה לצייתנות שכבר למדנו והלכת על פי הדרך אשר יורוך - והיא הדרך הראשית אבל לכל אחד יש את הנתיבים שלו אבל זה בסדר כל עוד נאחזים בעץ כי גם העץ יש בו מרכיבים שונים להיותו עץ יש בו שורשים ויש בו גזע ענפים עלים והיותו עץ בגין שהכל נאחזים בו כברגע שפורשים ממנו הרי שהכל מת העלים מתים הבדים יבשים הגזע חרב והשורשים ממשיכים לטמון פניהם באדמה בלא שמחת חיים המאירה צל ופנים יפות לעובר אורח. "אין רצוני בצייתנותכם" "אין רצוני בחוקי אסור ומותר הכובלים אתכם לפחד ולהשבתת שמחתכם". לעניין ציתנות עייני לעיל פני הדור כפני הכלב ואוי לנו אם אנו כחברה רואים בחוקים באיסור ובמותר אזיקים הכובלים את החומר שלנו ומשקעים אותו באדמה עוד ועוד תפקיד החוקים הוא להורות לנו דרך התעלות וזיכוך לנפש ולתת דרור לנשמה כי אדם הגדל על פי הרוח נוטה להלך כשיכור וסהרורי בלי יציבות בחיים. "מכיוון שדורות רבים הועברו אליכם פירושים של אותם כתובים באותה צורה של איסורים ועונשים, חלה סטיה גדולה מפירושם המקורי, שלא כלל איסורים פיזיים, אלא חוקים קוסמיים, ובמשך הזמן שעבר, נשתכחו אותם חוקים מטאפיזיים, ואתם נותרתם עם קליפה של ציוויים ריקים מתוכן." וכבר הארתי למעלה שמלכותא דארעא מכוונת כנגד מלכותא דרקיעא בתורת ישראל ישנן שס"ה מצוות לא תעשה ורמ"ח עשה וקשה לומר כי הם קוסמיים בלבד אנו חיים בעולם העשיה שמחייבת חוקים ובלא חוקים הגונג"ל המוסרי היה ללא כל בקרה ואבחנה הכל היה פרוץ וגלוי לעין כל כאשר הכל בתחילה נתן בבחינת הרוח האדם עצמו לא יכל לכבוש את טבעיו אף על פי שנתנן לו הזוהר העילאי להשתמש בו ככלי עזר להשליט את עולם הרוח על החומר אך בפיתוי חומרי ש לאכול מהדבר האסור ולכבוש את זו אשר עמו בבית זרק הכל ואחז בחומר ולכן הוצרך לתת לו חוקים ואיסורים ועונשים שהם אמורים להחזיר לאדם את היכולת הראשונה שאבד ולכן כל דבר שיש בעולם וכל מילה הכתובה אין בה דבר ריק ואפילו סיפור מקל אהרן שבלע את תניני פרעה שם עם משה בא להורות לנו דבר יוני ביותר שגם עץ שגם אדם שנראה לנו ריקן יכול להביא את עצמו להישגים גבוהים וזה כאשר אתה מחליש את החומר ע"י הוראות איך והכיצד לעשות ולכן אומר הזוהר כל האומר שהתורה מספרת סיפורים ראוי היה שלא יבוא לעולם כי סיפורים כל אחד יכול לספר אבל התורה נותת לנו אור אחר חכמה אחרת היבט שונה על העולם הארצי המורה על הקשר הרוחני . "אבל דורות על דורות של העברה זו של הכתוב מבלי לכתבו ויצרו את השיכחה של חוקי המקור, וכך נותרתם רק עם הפשט אשר אינו דומה למקור." תורה שבע"פ אינה אמורה להכתב אלא להזכר אלא שעם הזמן וריבוי הצרות והאבסת החומריות משכחת מאיתנו ומונעת מאיתנו להיות כלים לקבל את האור הטמון בתורת ישראל ובכל הישות העולמית וחוקותיהם אשר נגזרו כפי שההיסטוריה ידטעה מתורת ישראל - תורה שבע"פ נכתבה כפי שהיא במקורה אלא ריבוי הצרות ואי הקשבה מלאה לחכמים גרם לריבוי המחלוקות - אבל היפה בתורת ישראל שכאשר מנהיג ישראל כמו שמצאנו בגמרא בחישובי עיבור והתכונה שטעה בה נשיא ישראל שמתפקידו לעבר את השנה גם אם היו כאלה שידעו וסברו שטעה קבלו את מרותו כי התורה אשר יורוהו וזה המקור כאשר מתקבלת החלטה היא הכי קרובה לעם וקרובה למקור כי אין דבר שאין נלמד מהמקור גם אם הטעות היא בחישוב אבל הבסיס הוא תורת ישראל ומקובלני שכל מה שתליד חכם עתיד לחדש כבר נתקבל למשה מסיני ולכן הכל בלא יוצא מן הכלל הוא המקור ולא קרוב למקור אלא פשוטו כמשמעו הכל מקור תורת ישראל אשר נתנה על ידי משה... "אין אני מעניש אתכם על חטאותיכם" העולם הזה והבא מושתת על שכר ועונש כי ללא זה כל אחד היה אוחז בדרכו ובאמונתו והאדרלמוסיה הייתה חוגגת והיה לא רק חורבן בית אלא חורבן עם נשמתו של אדם בכל לילה עולה ומעידה באדם על מעשיו ומעשיו מכים אותתו עם הזמן כמו שאמר הנביא ירמיה "רעתך תיסרך" אומרים חז"ל אדם כאשר נפטר לבית עולמו ובא לדין ומבקש לפטור אותו מהדין בטענה שכל החטאים עשה הגוף והגוף טוען שכל המאווים היו של הנפש מה עושה הקב"ה מחבר גוף לנשמה ומעניש אותם כל אחד לפי מעשיו ולאחר מכן שוב דנים את האדם לראות מה יהא על נשמה זו האם היסורים והמיתה כפרו על המעשים והנשמה הזדככה ואין צריך לשוב בגלגול או שמא צריכה . אין כמו הפחד לישר את האדם נכון כי לעבוד את הבורא מפחד זו דרכה נמוכה מלעבוד את הבורא באהבה אבל גם פחד הוא דרך עבודה להגיע לאהבה ולכן אשר אדם מפחד תמיד כי כאשר האדם מפחד תמיד תמיד הוא ירא חטא ויאחז בשכלתני ולא בחומר כי אדם שהאני שלו חשוב לא יכול להגיע רחוק מבחינה רוחנית תמיד יהיה נדמה לו שהוא מתקדם אך למעשה ההסתאבות והקדימות שלו מראות על רביצה במקום אולי מקבל ידע אך הוא נשאר בחלק התחתון של גופו ולא עולה מעלה מעלה. וכאשר יתבונן בפחד שהוא משתק את החומר יבין עם הזמן את היתרון שבפחד ויבין שאפשר גם להגיע לדרגה של אהבה מתוך נקודת פחד החטא כי החטא הוא לרבוץ במקום בחומר ולא לתקדם מעלה וזה עניין של עבודה וזהו עניין של שכר והוא מקרב את האדם אל המטרה שלו ולא מרחיק .

בני33

New member
מבט אחר על נקודות ראות אחרות בהחלט.

מאמר נחמד,מעניין מלא מילים חזקות ונכונות,אבל ,,,לטעמי ארוך מידי,כתוב בשפה קשה מידי[לאחרים שזה לחם יומם לקרוא כאלה מאמרים ובכל זאת רוצים להבין .מה בעצם קורה כאן]. לכן לא כל כך בטוח שמי שבאמת רוצה להבין דברים כהוויתם [מגילים שונים]אכן כך יהיה. ואוסיף ואשאל;,,,,,כותב אתה על חוקי המקור*. מהם חוקי המקור?היכן באמת כתובים חוקי המקור? האם זו מגילת התורה המוכרת לנו? האם זו מגילת התורה שבידי השומרונים? האם זו מגילת התורה שבידי הקראים? או שבכלל חלק מכך סגור בספרים החיצוניים? אז,,,מהו המקור. מרגיש לי מן הסתם שאני משמש פה אולי[בענווה כלשונך]לכאלה שלא יודעים או נבוכים לשאול את השאלות הללו. אני הייתי רוצה להאמין שאתה יורד לסוף דעתי. ולכן אוסיף ואשאל כך; למה ומדוע הכללים[כפי שאתה מציין כאן]לא ברורים,למי הם לא ברורים? ומי לדעתך אכן ,כן יכול להסביר את הכללים שלא ידועים? והאם זה שאולי יגיד לנו שהוא כן יכול להסביר את הכללים,,,הוא מוסמך לעשות זאת? ובמידה והוא יגיד שכן,,,אז,,,מי הוא זה שהסמיך אותו להסביר לנו את הכללים? וכמה פרושים ופרושי פרושים הועלו על הכתב על מנת להסביר לנו כלילים אלו ואחרים,שלעיתים,בשפה של החברה,,,אין אנו יודעים מי נגד מי בפרושים הללו. והרי אלה שלקחו על עצמם מטלה זו,,,מה היו הכישורים שלהם לעשות זאת? לעיתים פרושים שבעטיים עד היום יש מלחמות אחים. הרי רק,,,לדוגמא בגילים,,,מינקותא ועד כיתה י''ב,,כבר היו לנו לפחות שלושה סוגי פרושים שונים. אז,,,למי לתת את האמונה בפרושים? ובשל כך ,שזה כך ולא אחרת ואיך שאתה מסביר לדעתך מה שאומר הזוהר. הרי זה למעשה ממש כמעט פרושים שונים וסותרים את מה שהכניסו לנו בראש במהלך השנים[ואיך אתה מוסיף פה ושם בסוף,,,אין כמו הפחד ליישר את האדם***האומנם,עוד אחזור לזה שוב]. אתה מבין מה זה יכול היה לגרום? או למעשה זה כבר גרם. לא היום או אתמול,,,במהלך הדורות. וכמה פלגים יש אצל [לדוגמא]החרדים? האם לכל אחד מהם יש מקור משלו? ומדוע אין החרדים אוהבים[בלשון המעטה] את הקבלה והמקובלים? והיכן באים לידי ביטוי כל הטעויות הרבות שנעשו בכתיבת התורה בצורה מסודרת,,,ויותר טעויות כאשר מישהו החליט לנקד את התורה? וכמה מהטעויות הללו גורמים לנו אוול בקיום כללים מסויימים שנכתבו תוך טעויות קשות,,,ורק הפחד ובהפחדות[כך אתה ולדעתך כותב]אנו או חלק מאיתנו אכן מייחס חשיבות לכמה מהכללים,שעל פניו נראים מוזרים ובלתי מתקבלים על הדעת? לכן אני ממש מנסה להבין את הדרשה שלך כאן,,,שלדעתי אין היא מתאימה כלל וכלל לחים בכאן ועכשיו. ואתה [הנה חזרתי]סוגר את הדרשה שלך[איך צריך להבין זאת בכלל?]במשפט הבא***אין כמו הפחד ליישר את האדם*** האומנם? האומנם? מי לדעתך עוד חושב כך? אתה באמת מאמין בכך? אני[ומן הסתם עוד כמה]ממש לא מאמין בשטויות כאלה[כן,,,זו דעתי,מה לעשות]. כי,,,אני לא מאמין שאפילו הבורא שאתה מאמין בו,מחזיק בנוסחא הזו,כפי שהיינו רוצים להאמין. זה עילבון חריף מאד לאנושות,,,ולמעשה הופך את בני האדם לרובוטים שאין להם זכות לחשיבה,,,,או,,,*בחירה חופשית*** זוכר??? הכל צפוי והרשות נתונה,,,בדמותינו ובצלמינו,,,זוכר? אז מה בדיוק המשמעות של זה. וחלק מהאנושות הבינה זאת בגדול[ידע הוא כוח]ומאז הם שולטים בנו שילטון ללא מצרים,תוך הפחדות בסדר גודל שבקומות מססויימים בעולם זה עובר כל גבול[הריגה למי שלא מקבל את מה שדורשים ממנו,וכו']אתה מודע לכך? האם זו דעתך שכך צריך להיות? אבל כך זה קורה ומתקיים בתרבויות שונות. ולתשומת ליבך,,,בו נדבר על כאן אצלינו בחצר,במדינה,בעיר ,בשכונה. ובגלל סוג מחשבה מוזרה שאתה מעלה כאן,,,אתה מביו מה קורה. אני רוצה להאמין שאתה מבןין. להזכירך שוב,,,זו דעתי ומן הסתם של עוד כמה. ומה שאני מבין מהדרשה שחך וכמה הסברים מצורפים שלך,,,מלחמת אחים זה כבר קיים כאן,ההבדל הוא בקנה המידה. ולסיום; שאלה קטנה נוספת. בבקשה הסבר לנו במילים שלך מה פרוש המשפט שכתבת כאן שהוא; ***פני הדור כפני הכלב*** זה מעניין ואני בטוח שיש הרבה שמעוניינים להבין יותר לעומק את הדרשה [שהיא לדעתך כמובן,,,ותגובתי,,היא כמובן לדעתי]. ושיהיה לך יום טוב וגם לאחרים.

פארור

New member
הרבה שאלות בני

הערה קטנה לי אליך - אתה יודע מרוב הרבה עצים לא רואים את היער - ועוד ששתלת כאן הרבה עצים ואני לא רואה את העץ שלך אתה יודע למה חג השבועות נחוג יום אחד ולא שבעה ימים כי העץ הידוע המיוחס היה בתוך הגן אני מניח שהיו עוד הרבה עצים ולא נפרטו העצים כדוגמת הפורום שבו הרבה כותבים אז למה תמיד אתה מצרף אליך "עוד כמה" דרך אגב זה לא רק בהודעה זו אלא גם באחרות אני מניח שאם מישהו אחר ירצה להגיב יגיב ולא צריך את הסיוע של בני או שמא בני צריך את ה.... של עוד כמה.

פארור

New member
עוד הארה בני

"אל תמעיט בערכם של אחרים להיות להם לפה" ואולי .....

פארור

New member
תגובה למאמר ולא דרשה

אתה הרי יודע מהיכן המקור.... לא יפה לך ההקנטה בקרתי בכרטיס האישי שלך בני ואני מגלה שאתה עוסק במיסטיקה וכנראה משתמש בה עם בני האדם כמו הסדנא ואם הנך כותב ויוצר אז ודאי ביער כן גדלת ועיניים כן נשאת למעלה רק עניין אותי מאיפה לך כל הידע איך הרשת לעצמך לסמוך על אחרים ולמה אחרים מרשים לעצמם לקבל את דבריך או שהנך חושב שדבריך ראויים אלא ודאי כאשר האדם מעשיר לנו את העולם הרוחני והשכלתני שלנו ומתיישב בליבנו מה שהתיישב כמים אל המים והפנים אל הפנים אזי דבריו נושאים קולם על ידי עוף השמים , או המשתומם לחוכמת הדובר . אשרי אדם מפחד תמיד בדבר תורה מדובר ומידת חסידות הוא שאפילו הקב"ה מבטיח שמירה לאדם כמו שמצאנו ביעקב שהקב"ה מבטיח לו שמירה בכל זאת ויירא יעקב שהיה ירא מן החטא שמא נתקלקל בבית לבן וכן זה שלא כבד את הוריו אף על פי שהיא מצוה שכלתנית והיה אנוס עם כל זאת היה ירא מהחטא גם משה כמנהיג המובטח והמאובזר בהבטחת הבורא במלחמת עוג כתיב ויירא ואמר שמא מעלו ישראל במלחמת עוג ונתקלקלו בעבירה- גם דוד המלך משורר ומנהיג אומר סמר מפחדך בשרי מפחד של גיהנם י וכתוב פחדו חטאים בציון ולכן אשרי אדם מפחד תמיד וכתיב במקום אחר פחדו אל ה" ואל טובו. אתה יודע לא לחנם אמר שלמה המלך חושך שבטו שונא בנו כי כל עוד הבן יודע שהאבא יכה אותו על מנת ליישר אותו בכדי שלא יפרוק עול הבן מתנהג בטוב לסוף הבן הזה מתנהג לפי החוקים שקבעו לו ראשונים תשאל היכן חופש הבחירה ואכן זאת חופש הבחירה כי הבחירה היא בן לגדל מחלקך משלך להיות פרא אדם שידו בכל וכל בו שיודע שיש כללים וחוקים בעולם . הידעת איך ילד בא לעולם מטיפה סרוחה וביצית ובמסכת נדה וכן בזוהר פרשת פנחס שלושה שותפים באב אב ואם והקב"ה אב ואם מתחלקים במבנה הגוף ובחלקיו ההקב"ה נותן נשמה נמצא כי הבן כל עוד לא שתל משלו בעולם הוא כולו בבחינת אותו משולש נמצא כי הוא אין לו משלו כלום לעת עתה עת שיחל לזרוע וליצור משלו ולכן הורה שמורה לבנו את הדרך הוא למעשה מנתב את פנימיותו שלו דרך בנו אם תתבונן בני תראה כי בבריאת העולם נברא האור ביום הראשון ונגנז ללמד לך כי אור הוא ענין של אהבה וגניזה עניין של יראה ולכן אין לך כמו עבודה מיראה בכדי לקבל את שפע האור הגנוז לאהבה ולהאיר לכל ולכן אשר אדם מפחד תמיד כי אז תמיד יכול להאיר לעולם כמו שעם ישראל היה מקריב קרבן תמיד שחרית בחינת האהבה וערבית בחינת היראה והמשכיל יבין. כל מה שבעולם ידוע אצלו יתברך והוא משיג אותו והוא אמרו הכל צפוי, ואח"כ אמר לא תחשוב שבהיותו יודע המעשים יתחייב ההכרח, כלומר שיהיה האדם מוכרח במעשיו על מעשה מן המעשים אין הענין כן אבל הרשות ביד האדם במה שיעשה, והוא אמרו הרשות נתונהואף על פי שיש מעשים שהאדםם מוכרח להם בגלל ציווי האלוהי עדיין הרשות נתונה לפי מזגו של האדם כי אם האדם ירא חטא אזי המעט לא ישבר לחטוא ולכן הרשות נתונה לו , ודע שדין השם יתברך עם בני אדם אמנם הוא בחסד ובטוב לא כפי הדין הראוי עליהם כמו שביאר יתברך מדרכיו ואמר ארך אפים ורב חסד ואמת ואמרו חכמינו ז"ל (עירובין כב. ב"ק נ. וע"ע סנהדרין קיא) ארך אפים לצדיקים ולרשעים. ואמר הנביא המספר טוב ה' לכל ודע שהכל הכל יבוא האדם חשבון . פחדו חטאים בציון אתה יודע למה הפחד קיים כאן כי הרבה חטאים יש באדם הרבה מעידות קטנות שהפכו לעיים של חורבות והפכו לתרבות אימים , ובזה אשמה כל חצר הממלכה שלא זעקה אלא נלחמה בשביל כבוד המעגל הסגור שלהם ממילא המסע הופך להיות מעגלי אימה אדם מפחד לצאת לרחובות כי שם מסתובבים חטאים וחוטאים - כן לפעמים צריך להכות בברזל בעודנו חם וללא מוראה איש את רעהו חיים בלעו לכן צריך האדם להתפלל לשלומה של מלכות שתהיה ממשלה תקיפה ומורה דרך ולא כאשר היא וראשיה זנבה בין רגליה - יש פחד שאתה מבקש ממני להסכים איתו או שאתה מבקש שאני אצדיק אבל לא יש פחד שהוא חינוכי שאמור לשמור על משטר תקין על ממלכה נקיה ואורח חיים שלו, במקום שאין זאת אני בעד עונש קשה אם נצרך צריך להחדיר באדם את השכר והעונש - נערים של היום סרי תרבות יושבים רגל על רגל והוריהם משרתים אותם ואם לא אוי להורה הזה כי החציפות של הדור הוא כפני הכלב שהוא עז פנים - אבל שם במצרים הכלב לא חרץ לשון על ישראל בסוף הגלות כי המקל שנחת עליו הורה לו שיש אבא לעם הזה - אבל כאן עזות הפנים של הדור הוא כפנימיותו של הכלב שהוא עז מסואב שחוזר שוב ושוב על קיאו עד שלא מורים לו הדרך עם העץ הנכון.

פארור

New member
ועוד אור על עניין "פני הדור כפני הכלב"

למעלה נשמע כאילו הכלב הוא רק שלילי על מנת שלא יובן לא נכונה וכשורה את דבריי ,בודאי לכלב יש בו גם פנים חיוביות כידוע , אלא שעזות פניו של הכלב היא תכונה הנכרת בו - וזהו פני הדור כפני הכלב גם אם הדור הוא חכם ויש בו תכונות כאלה ואחרות אבל פניו כלומר פנימיותו כל כך עז שהוא סממנו העקרי שראוי לרסן את עוז פניו על ידי מורא המקל שידע זה הכלב כי המקל יהוה מקום וחלק בחייו אם ינהג שלא כשורה ומקל זה ראוי להשתמש בו בהקדם שהעדר לא יגדל והמעט יטיל מוראו על האדם - קראתי על נשים שהולכות עם כלבים מפחד האנסים קראתי שאנשים כבר חושבים על לבקש לשאת נשק מפני פחד המציק והאוייב הוא פנימי הוא שלנו כי ישראל ערבים זה לזה ואוי לנו הוא שאמרו חכמים דור שלא בא משיח יראה כל אחד ואחד כי בגינו לא בא משיח צדקנו לגאולנו מדור וגלות זאת.

בני33

New member
פארור,,ובכל זאת תשובה...

הנה אני קורא ומבין שאם אתה באמת רוצה אתה כל יכול לענות לשאלות. זה היה כל כך קשה? לא, ולמה שאלתי אני את השאלה [אחת מני רבות]שהנה רצית ,ענית. כי,,,אני מכיר את התשובה. כמה אחרים לדעתך מכירים את התשובה??? מעניין. תודה לך. אשמח במידה ותענה לשאר השאלות. האמן לי,כולם יצאו נשכרים גם אתה. ערב טוב.

בני33

New member
תגובה לדרשה[מאמר זה משהו אחר להבנתי].

אסב את תשומת ליבך לכמה דברים בפשטות,וכאשר יהיה לי מעט יותר זמן,אשיב לך באריכות,אחד לאחד,כפי שיוגע אתה שיכולת לי כזו,,,מהשוטטות ביער. ועוד לי הידע וההבנה במסעותי בגילגול הזה,,,ממורים שהרביצו וממשיכים להרביץ תורות אלו ואחרות. כן,,,גם אנשים כמוך,שידע רב בתוכם[ממש בלי הקנטות,לפי הרגשתך]והנושאים הללו. אבל,,,,, הם כולם,,,בלי יוצא מהכלל,,תמיד אמרו והזכירו לי כך,,,, תשאל שאלות,תמיד תשאל שאלות,גם לפעמים כאשר חושב אתה שאלו שאלות בעלמא. ובמהלך השנים למדתי מאד לדעת לשאול שאלות. לא,,,ממש לא לקבל את מה שאומרים לי,או כזה או אחר מלמדים אותי. שום דבר הוא לא מובן מאליו. ביחוד לא הדברים החשובים והמעניינים שאתה ,קורא אותם,,,מאמר ולא דרשה. יש הבדל מהותי בין המושגים הללו. וכן גם בחלק מעיסוקי היום,,,במידה ולא הייתי יודע לשאול את השאלות הנכונות,,,וכי לעזור לאחרים אייך יכולתי. ובין השאלות ששואל אני אותך לאורך הימים,כותב ומסביר לך גם,מדוע עולים וצצים חלק מהשאלות. אתה לא מתייחס לכך,,,בתמימות או שלא בתמימות. ואני אמשיך ואשאל עד שאקבל תשובות,ואחר מכן אמשיך ואשאל להבנתם של מאמרים נוספים. ואני שואל,,,,האם יודע אתה מטרותיו של פרום כזה או אחר? אני בספק,,,מדוע???קרא שוב את התגובות שלך למה שאני כותב. ההתייחסות היא שרירותית לחלוטין. אתה מתייחס לעמודי הפורום כאילו הם במת הדרשות שלך . אתה דורש וכותב ומצטט,,,עשרות שורות ואלפי מילים. מדוע? יש לך הרי מטרה לעשות זאת. ואני יוצא מתוך הנחה שהמטרה היא חיובית[ובבקשה אל תמציא לי מילים ,פה ושם כמו היום לדוגמא;הקנטות]]. אבל ברור לך שלא כל מה שאתה כותב,,,מקובל על כל מי שקורא. וגם מי שקורא,,,זה נתון לויכוח. אגב,,,זו המילה שמתאימה לחלק מהתנהלות הפורום,,,כן,,,ויכוח. ולך יש משהו שמפריע לך להכנס לויכוח שיפרה את הדיון. כי אתה בתגובותיך נותן לי להבין,שאתה כותב דברים שאין אפשרות להכניס אותם לויכוח או לערער עליהם. ובכן,,,להבנתי,,,אין דבר כזה. על כל דבר יש ואפשר להכנס לדיון מעמיק . ולכך סיבות נוספות. חלק מהאחרים מאמין שיש גם פרושים והסברים אחרים ממה שאתה כותב. חלק,בגלל גיל צעיר או מודעות פחותה משלך,,,פשוט איננו מבין את השפה ומתוך כך את מה שאתה מנסה להעלות כאן. ולמעשה מה באמת מתרחש כאן.??? אתה כותב ומעלה דברים,ואתה ***כך אני מבין זאת לאור התגובות שלך***רוצה שכל אחד יקבל זאת כלשונו ויאמץ את מילותיך,ללא עוררין,,,אין דבר כזה,,,ולא יכול להיות דבר שכזה. ולכן השאלות,,,וראה מה אתה עושה או מה קורא לך. אתה כועס שבכלל מישהו מנסה לערער על דבריך. מדוע אתה כועס?אתה הסברתה לא מזמן מהו כעס ,,,נכון? אז במקום לכעוס ולנסות להדביק לי כל מיני דברים שאולי אתה חושב שימנעו ממני לענות,,,כן כל מיני שמות שאתה יושב וחושב איך לענות. במקום זאת,,,תתעשת,תקרא את שכתבתי ותנבסה לענות על השאלות בתשובות מתאימות. האמן לי כולם,,,כולל אנוכי ודאי נלמד עוד דברים שאולי לא ידענו. ופעם מישהו חכם אמר לי כך;אם רצונך ללמוד תשאל שאלות. כי אם תשאל ,תהיה טיפש לדקה. אם לא תשאל תהיה טיפש לכל החיים. ואייך לדעתך לומדים? נכון,,,מלשאול שאלות[התגבר על כך שכל מה שאתה כותב ,אין לכך שאלות]. ועוד משהו,,,אתה ללא ספק יודע משהו על משמעות *התלמוד* נכון? הוא מורכב למי שלא יודע,,,כן,,,נכון,,,מויכוחים שונים ומשונים. ולכן בבקשה ממך ,על תבנה לעצמך תסריטים שונים שאנ נגדך אישית,,,ממש לא. ואני?כן,,,אני אמשיך ואשאל על מנת שאני אולי אלמד משהו חדש,ויותר מכך אחרים יוכלו גם להבין וללמוד דברים חדשים. ערב טוב שיהיה לך.

פארור

New member
אשיב לך בקצרה

תמיד טוב לשאול וזה נכון שכדאי להיות טפש לדקה ולא לכל החיים "אמרו חכמים" כשם שמצוה לומר דבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע -כך באותה המידה צריך להיות חכם גם בשאלות שנשאלות והנקודה שבקשת לנגוע בה או במילים אחרות לפתוח את נושא יחסי קבוצות כאלה או אחרות אני לא הכתובת לזה - ואין לי כל רצון להיות בכתובת שמכנסת את האדם בתוך מרובע כזה או אחר - תמיד אהבתי את חוני המעגל כי למד אותי לא להכנס לפינות בעולם שבו האור מתפשט על פני כל הבריאה. ויכוחים תמיד היו ממשה ודתן ואבירם וגם בין החכמים בין בית הלל ובית שמאי בין הפרושים לצדוקים ובין כל המינים - אני לא מבין למה אתה רואה בדברי כבלתי חדיר או שביר או לא נתן לעוררין הרי עד עכשיו הבעת את דעתך גם אם דרך אגב ניסית לומר אולי אני פגע במאמרי ויכול לא עלינו לפגוע בציפור הנפש של התינוקות שקוראים דברים אחרים, מצער שפתאום נכנסתי לך אל תוך החיים איך פתחת שם "פארור,,,,,,,,,,,,‬ או הנה צץ לפתע עוד אחד .... האמת שזה היה לפתע וזה היה מקרי לא מכוון , אבל אין מקרה בחיים אפילו אצבע שמקבלת מכה הוכרז על זה מלמעלה. אין לי כעס - אבל כן נראה שיש עניין לויכוח על עמדות כאלה או אחרות - וכאחד העוסק במיסטיקה וכו אני מניח שאין לך כל דבר כנגד תורת ישראל הרי כל התורה כולה היא משורש תורת ישראל.. פתאום מופיע לו

רותי 11

New member
פארור יקירי תרשה לי לענות לך

על מה שכתבת בצורה כוללת ולא פיסקה פיסקה אני יתחיל ואומר שמה שהוא אומר (יהוה) הוא אומר שכל החוקים שירדו היו חוקים קוסמיים מטאפיזיים אבל לצערנו עם הזמן ירדנו בתודעה שלנו והתרחקנו מהאלוהי שבנו התחברנו לחומר לפחד שכחנו את אלוהים ולא משנה מאיזה דת אנחנו זה משהו שקרה לכל בני האדם. החוקים שירדו היו חוקים לכיוון דרך כדי לעזור לנו להתחבר לאלוהי שבנו, נכון הוא נתן לנו את הבחירה בין טוב לרע הבעיה היא שככל ששמו לנו חוקים יותר התרקחנו מהוויה עצמה פחות עבדנו ממקום של אהבה, עבדנו יותר ממקום של פחד ואת זה בדיוק הוא רצה למנוע, משום שאלוהים הוא אהבה אחת גדולה זאת האנרגיה שלו. שים לב שבעבר היו פחות חוקים ועם כך הייתה פחות שחיתות פחות עברות ככל שהוספנו חוקים יותר עברנו עבירות, ככה שחוקים לא הם אלה שיכניסו אותנו לתלם, מה שיכניס אותנו לתלם זאת האהבה, האהבה האלוהית האוניברסלית, וככל שנהיה שם נהיה מחוברים לאלוהים נחיה בפחות כאוס ופחד נהיה מחוברים לאור ככה נהיה יותר אנושיים, ככל שנהיה מחוברים לאהבה לא נוכל להזיק לאף אחד, החוקים - השכר והעונש לא הם אלה שיביאו אותנו לשלום עם עצמנו ועם הסביבה. והערה אחת חושבה הפחד המקור שלו הוא מהצד האפל וזאת בדיוק האנרגיה שנוגדת את אלוהים שהוא אהבה ואור.

רותי 11

New member
פארור יקירי עוד משהו

שאלת על החוקים מי יכוון אותך אין כמו הלב שמכוון אותנו הלב שלנו זה החיבור לאלוהי שבנו וכאשר נהיה קשובים לו נדע הכל משום שכל התשובות נמצאות בתוכנו.

פארור

New member
רותי הלב הוא כסא ומושב למוח

ולכן הלב לא יכול לכוון ללא הידע שהוא מקבל מהמוח - והמוח צריך ידע וזה דבר הנרכש ע"י לימוד אנו מעצמינו דלים בלא שבילים שסללו לנו אחרים.

רותי 11

New member
פארור אתה יודע זאת הבעיה שלנו

החיבור למוח להגיון הוא הרחיק אותנו מאלוהים החיבור שלנו לאלוהים הוא דרך הלב.

פארור

New member
רותי הנקודה היא

שאי אפשר להפריד בין המוח ללב כי לב שאין בו מן המוחין הרי הוא לב מטומטם שלא ידע להבחין בבוראו כמו שאי אפשר למוח בלא הלב שכל חיותו של האדם הוא בא מהלב כי הלב הוא בחינת הים שמשפיע לנחלים והכל שבים אליו בחינת זכר ונקבה בחינת זכר המשפיע לנקבה וכל חיותה בלהשפיע לאחרים תקחי לה זאת הרי שהיא בחינת מת כי אין לה למי להשפיע לאחר למרות שמקבלת כל חיותה מהמוח וזה שאמרה רחל ליעקב הב לי בנים אם אין מתה אנכי כלומר על אף שאתה משפיע לי מוחין הרי אני בחינת מתה כי אין לי למי להשפיע ואם תשאלי שתתחזיר זאת למשפיע עם כל זאת היא מגלה לנו כי מבחינת זה מות כי להשקות את המשפיע זו עבודה בעיניים וזאת רחל יודעת ולכן מבקשת הב לי בנים להיות קיימת בפני עצמי ולכן יעקב מגיב לה בפנים קרות באומרו התחת אלהים אני ולכן מה עושה רחל פונה למקור אחר לקבל חיות לעצמה ועם כל זאת רחל נשארת עם יעקב כי המוחין שיעקב משפיע שהוא בחינת המוח והוא נשאר עם רחל כעקרת הבית והיא העקר להיות בחינת בית במלוא מובן המשתמע לבית.

רותי 11

New member
פארור - סליחה אבל לא הבנתי

את מה שכתבת מה שאתה כותב לא מתיישב עם דעותי וידיעותי אבל זה בסדר לשמוע ולקרוא עוד דעות של אחרים

למעלה