אני יהוה

פארור

New member
פארור- סליחה לא...

לא הבנתי את תגובתך - אם היא שלא הבנת את שכתבתי - או אי הסכמה בדעות - או שניהם ביחד

רותי 11

New member
פארור היקר

כשאמרתי שלא הבנתי התכוונתי לכך שלא הבנתי את מה נוסח המילים, הבנתי את תחילת התשובה ולא את ההמשך שלה משום שהפלגת שם במילים לא יומיומיות והיה לי קשה להבין את כוונתך במילים אלו. לגבי האי הסכמה כבר ציינתי שאני לא מסכימה עם הקביעה לגבי המוח והלב, אבל באותה מידה אני מכבדת את דעתך וידיעתך בנושא, אני יודעת שאתה נחשף לסוג שונה של מידע ממני ומה שיפה כאן שכל אחד לוקח לעצמו ממה שנכתב כאן בהתאם לחיבור שלו לאותו סוג מידע בהתאם למה שאתה אני והאחרים כותבים כאן אנחנו מרחיבים את מעגל המידע עבור כולנו.

LightBoy8

New member
אני מאוד מסכים עם רותי

כל התשובות נמצאות בליבנו
כמה שפחות הקשבה להיגיון, וכמה שיותר הקשבה ללב - זו הדרך להתחבר לאלוהים. אבל כפי שזה נראה, האנושות רחוקה מזה כמו שהירח רחוק מכדור הארץ, וחבל.

פארור

New member
במילים אחרות מתוך דבר התניא ב"מאור החסידות"

בעולם החסידות העמדת הרבי (האדמו"ר) מנהיג התנועה במרכז, בעבודתו הוא מתעלה במדרגות הרוחניות והקדושה והוא בחינת המוח . והחסידים הקשורים עימו מתעלים ביחד איתו. כלומר עיקר האחריות הוטלה על המנהיג, האדמו"ר ובני הקהילה הסובבים אותו נסחפים אחריו. בעל התניא פיתח ושיכלל שיטה חדשה, שיטת חסידות חב"ד: חוכמה, בינה ודעת. לשיטתו המוח האנושי וכוחות השכל, צריכים להיות ציר מרכזי בעבודתו של היהודי. אבל לא כמטרה בפני עצמה, אלא כאמצעי. כלומר כל אדם באמצעות כוחותיו שלו צריך להגיע לאהבת ה', לחבר את נפשו עם התורה והמצוות. גישה זו, מבליטה את כוחות של השכל, המוח. והיכולת של האדם להשתמש בשכלו, כדי לשלוט על כל אישיותו. להפעיל את כל כוחות נפשו האחרים. הרעיון המרכזי של שיטת חב"ד, מבוטא במונח "מח שליט על הלב".בתוך נפש האדם, נמצאים מגוון רב של כוחות, נטיות, רגשות ורצונות. ונראה כי כל אחד מהם באופן אישי מנסה לנתב את מחשבותינו, דיבורנו ומעשינו לכיוון הרצוי לו. האדמו"ר הזקן מסביר, על סמך מאמר הזוהר, כי יש בעל בית והוא השולט והמנתב - המוח. ועלינו מוטל לגרום לו להתנהג כ'בעל בית' ושליט. לגרום לו לתפוס את מקומו הטבעי כאחראי על כל שאר כוחות הנפש. למוח, יש את הכח לשלוט על הרגשות והרצונות. ויותר מכך, ביכולתו ליצור וליזום רצונות ורגשות חדשים. הוא זה שמחליט מה יתקבל ומה יידחה. אבל פעמים קורה לא אחת שרצונותיו ורגשותיו של האדם, מושכים אותו לכיוון שלילי. אפילו מתוך ידיעה ברורה כי כתוצאה מכניעה לרצונות או רגשות מסויימים הוא עלול להיפגע. ולמרות שבמוחו והבנתו הוא יודע כי הוא עלול להינזק, אין למוח את הכוח לכפות את ההבנה ההגיונית על התאווה הרגשית. באה תורת חסידות שהנהיג התניא בזרם חב"ד ללמדנו שבעזרת תהליך של הסברה באופן מעמיק ויסודי, של הבנת מהות הדברים לאשורם, ניתן לחזק את המוח ואת יכולת קבלת ההחלטות. תהליך שמוביל את האדם למעשה 'התבוננות' שלאחריה באות המסקנות הנכונות. בעזרת התבוננות נכונה ומעמיקה יכול המוח לגרום ללבו ונשמתו של האדם להגיע למצב של התבטלות שלמה ומוחלטת לה' ותורתו. מוח שליט על הלב" - השכנת שלום בין המוח ללב, התפיסה של היחס הנכון ביניהם. ואין הכוונה לדכא את רגש הלב החם, תחת המוח הקר. להיפך התלהבות הלב חשובה ביותר. אבל יש לדעת כיצד לשלוט בה ולכוון אותה לאפיקים נכונים. להפוך את התלהבות זו למנוע לצמיחה בכיוון חיובי ונכון.

פארור

New member
רותי קראתי את דברייך

תקראי בתגובה שכתבתי בתגובה לבני על ענין האור והחשך בבריאה ...האהבה והיראה והתגובה לשרשור שפתחת הוא מחולק לפי ציטוטים שהבאת ותגובה לפיסקות שהבאת .. נכון זה לא מעוטר בפרחים ולא מפוסק למרות שהפיסוק הוא כמקל עורים וככלב נחיה אבל הפעם כמו תמיד אני לא רגיל לפסק מצטער נכון זה גם לא מושחר או מודגש אבל הסדר קיים שם כמעט לפי כל הפיסקות שהבאת .. עוד קראתי את תגובתך לאור אך זה שרשור ארוך שגוזל הרבה מזמני ולא אוכל להגיב על עניין השבת וכו אך כמו שכתבת שם לאור , יקירי אין צורך‬ לרוץ ולנסות לשנות אף אחד כל אחד באמונתו כל אחד יגיע לאמת בזמן הנכון לו. ..

אור 173

New member
סליחה על המוגבלות,אבל לא הבנתי מזה כלום

יש מישהו שיפרש את כל זה למילים של עכשיו?

רותי 11

New member
אור 173 היקר

למה התכוונת שאתה לא מבין? נכתבו כאן המון דברים על ידי מספר אנשים אם תכוון את שאלתך אולי נוכל לענות לך.

אור 173

New member
אלוהים

איך אפשר לתקשר עם אלוהים? כולם יכולים? מתקשרים פעם אמרו(ככה שמעתי) מי שמנסה לתקשר עם אלוהים,מת? ["ואותו משה שלוחי העביר לכם תורה זו בצורה מדויקת, כי אני העברתי לו אותה, אבל דורות על דורות של העברה זו של הכתוב מבלי לכתבו, יצרו את השיכחה של חוקי המקור, וכך נותרתם רק עם הפשט אשר אינו דומה למקור....".."אין אני חפץ בצייתנות.."] אז אם ככה כל הקטע הדתי הזה,סתם חוקים של רבנים? שמירת שבת?הומוהים?עבודה בשבת?להתחתן עם גוי?

רותי 11

New member
אור 173 היקר

בהחלט אפשר לתקשר עם יהוה ויש כאלה שעושים זאת לא כל אחד יכול לתקשר איתו ישירות למרות שכל אחד יכול לפנות אליו והוא בהחלט יענה לו ברמה האישית כמובן. אז ככה כדי לא להכעיס הרבה אנשים אני אומרת לך את זה בזהירות אכן כן, הרבה דברים הוצאו מהקשרם לאורך השנים והדורות המקור של החוקות האלה שונה ממה שאנחנו חושבים היום ויודעים היום.

אור 173

New member
ומה דעתו

של אלוהים על שמירת שבת?בעד או נגד? הדתיים לא הבינו נכון מהפסוק "ושבת מכל מלאכתו"?אז החליטו להיות בשביתת שבת גם הם??

רותי 11

New member
אור היקר

אני יביא לך ציטוט מתוך הספר עצמו. כדי להבין אותו (השבת-דיבר רביעי) יש לחזור לאותם ימי בריאה ראשוניים, בהם הסדר העולמי החל מכונן עצמו, ומסתדר באותם חוקים מטאפיזים היוצרים תבנית לכל הבריאה. משנסתיימו כל החוקים ליצור את התבנית בהם, יכלה להיוצר אותה חווית חומר... על כן כאשר אתם אומרים בכתביכם, שהשבת היא היום בו אלוהים שבת מכל מלאכתו, הרי ברור לכם, שלא היתה זו מלאכה פיזית. על כן מלאכה פיזית אינה זו אשר ממנה יש להימנע ביום שבת. היתה זו העובדה, שתם ונשלם הכנת מלאכתם של אותם חוקי תבנית, ואותם חוקים הם אלה, אשר היה מן הראוי שתזכרו, כדי שתוכלו לכונן את חייכם על דרך הקלות. כשם שבעל מלאכה המכיר על בוריו את הכלי, יודע להפעיל אותו לשימושו. ועל כן אמרתי לכם, לזכור את אותו היום, משום שמאותו היום היה הכלי נכון ושימושו מושלם, ואפשר היה להתחיל בפעולתו השלמה. וכשם שאתם יודעים, מקורותיכם באשר לאותו דיבר אמרו גם: "שמור את יום השבת". ועל בסיס אותה מילה, בניתם לכם תלי תילים של איסורים וציוויי שלא זו היתה כוונתי. "שמור", אמרתי לכם אבל בשונה "מזכור" שאתם אמורים הייתם לזכור את אותם חוקים, ב"שמור" אתם נדרשים לא להפר את אותם סדרי בראשית, ולא לשנות את ייעודם, אל עבר הצד שאינו מואר. ואם תשאלו כיצד ניתן? אם הייתם זוכרים את אותם חוקים ויודעים להפעיל אותם לשימושכם, כאותו בעל מלאכה מיומן,הרי שאפשר להשתמש בכוחם של חוקים אלה על הצד המואר שבהם, ושלא על צידם המואר, וזו היתה בקשתי לכם: זיכרו אותם חוקים, ושמרו עליהם לבל יופנה כוחם לצד החושך. אמנם היתה לשבת מטרה נוספת, כי הצעתי לעם לנוח יום אחד מימי השבוע, למען יקל עליכם להזכר במקורכם.... המידע לקוח מתוך הספר "אני יהוה" מאת ברכה מיטשניק

אור 173

New member
תודה רבה

עכשיו יותר טוב
עכשיו צריך רק ללכת ו"לנסות" לשכנע את מיליוני הדתיים ששומרים על השבת

רותי 11

New member
אור יקירי אין צורך

לרוץ ולנסות לשנות אף אחד כל אחד באמונתו כל אחד יגיע לאמת בזמן הנכון לו מאוד יכול להיות שזה חלק מההתנסות שלהם כן להיות דתיים זה לא בהכרח משהו שלילי.

אור 173

New member
שאלה על הספר

יש בספר עוד תיקשורים? כמה עמודים יש בו? ממליצה לקנות אותו?

רותי 11

New member
הספר עצמו

מדבר על עשרת הדיברות ומה הוא באמת הוריד ולא מה קרה לאורך הדורות יש בספר 155 עמודים מבחינתי אני ממליצה על הספר אבל זה מהמקום שלי מההבנות שלי את מה שכתוב שם אני כבר ידעתי עוד לפני שקראתי את הספר

FAME 69

New member
מהם סידרי בראשית שאותם

אני צרכה לזכור?..פשוט לא ממש הבנתי .תודה.

רותי 11

New member
FAME 69 מתוקה

סדרי בראשית הכוונה היא בעצם לאותם חוקים שהוא הוריד ולא להפנות אותם לצד האפל, חשוב שאותם חוקים אותם סדרים יהיו מופנים לצד המואר.

FAME 69

New member
10הדיברות..הבנתי!

כלומר לפי הנאמר..אין צורך לישמור שבת,ליטול ידים,לברך ברכה,חתונה עם חופה רב ועדים..אפשר להיתחתן עם גוי,התורה פיתאום מתירה זרע לבטלה מישכב זכר?..את זה אני לא מבינה.

אין דבר יותר נכון מזה

זה מאשר לי את כל האמונות שלי שנטועות בי מראשיתי על חופש הנשמה ועל העובדה שהחוקים והמצוות לא מתורגמו כראוי והם ככלי ריק לדורי דורות. הלואי שיותר ויותר אנשים יפנימו את העובדה שהחופש הוא הערך הנעלה ביותר לנשמתינו ויגשימו את ייעודם בחיים אלה. אמן
אחרי שקראתי את זה רותי, רצה לקנות את הספר. תודה.

למעלה