בחירות

aviva243

New member
../images/Emo188.gifבחירות

שלום כמי שנמצאת בארץ ,שאלתי לכם בחו"ל האם חסרה לכם האפשרות לבחור ?

כעיקרון כן

אבל בבחירות האלה אין כ"כ למי להצביע- ובלי שום קשר אני חושב שמי שעזב את ישראל (גם אני) אין לו שום זכות להצביע- גם כל הקומבינות של טיסות לחו"ל נראה לי דבר מכוער!

טל ר

New member
מסכים עם הסיפא

לדעתי, מי שלא נמצא בארץ "לסבול" את תוצאת בחירתו, אין לו זכות להצביע. כעת, עם הרפורמה במס הכנסה, הייתי אף קושר את השניים - מי שטוען שמרכז חייו אינו בישראל (ועל כן אינו משלם מס בישראל) לא אמור לקבל את הזכות לבחור (גם אם במקרה הוא נמצא בישראל ביום הבחירות). כמובן, שכמי שאינו חי בישראל כעת, לדעתי לא אמורה להיות לי זכות לקבוע את מה שקבעתי כאן... טל.

לפי זה

לי תגיע עדיין זכות בחירה, כי שלטונות המס מחשיבים אותך כתושב ישראל שנתיים אחרי שעזבת את הארץ. לפי ההגיון שלך, גם אין סיכוי להחזיר את הישראלים לשעבר לארץ, כי לא נותנים להם לנסות ולהשפיע על עיצובה של המדינה ככה שתהפוך שוב למקום שנסבל לחיות בו.

מי אמר לך שדווקא הם יחזירו

את המדינה למקום נסבל? הרבה פעמים יש להם אידיאולוגיה מתלהמת וקיצונית והם כתושבי חוץ לא יצטרכו להתמודד עם בעיות של היום שאחרי

טל ר

New member
חזקת מרכז חיים בישראל

למיטב ידיעתי, חזקת מרכז חיים בישראל נקבעת אוטומטית עפ"י: - שהות 183 יום בשנת המס בישראל. - שהות של 30 יום בשנת המס בישראל, ובשלוש השנים האחרונות (השנה + השנתיים שקדמו לה) סך של 425 יום. כלומר, אם לא שהית כלל בישראל במהלך שנת המס, חזקת מרכז חיים בישראל לא חלה עליך (מה שלא אומר שלא תשלם מס, רק אומר שזה לא אוטומטי). לעניין החזרת הישראלים - רק שיחזרו לחיות בישראל ויקבלו הכל (לדעתי גם כיסוי ביטוח בריאות ממלכתי שאינו אוטומטי כעת). לפי הרציונל הזה גם אנשים השוקלים עליה צריכים לקבל זכות הצבעה (כדי לנסות ולהשפיע על עיצובה של המדינה כך שתהפוך למקום שהם רוצים לעלות אליו). טל.

יפה אמרת - אז לפי אותו הגיון

אם שהיתי 183 יום בשנת המס בישראל, או אם שהיתי בה רק 30 יום בשנת המס ובשלוש השנים האחרונות 425 יום, מגיעה לי גם זכות בחירה (לא הוגן רק לשלם אבל לא להשפיע).

sirpad

New member
למה?

אני עדיין אזרח ישראלי ולכן יש לי את הזכות לקבוע מי יהיה ראש הממשלה שלי.זה שאני לא גר יום יום בישראל לא אומר שאין לי זכות להצביע.בדנמרק ניתן להצביע למרות שאתה שוהה בחול.הולכים עם דרכון לשגרירות ומצביעים כמו הימאים ושאר עובדי הקונסוליה.במה שונה יוסי עובד השגרירות מדנה מתכנתת מחשבים באמדוקס? שניהם בחו"ל עקב עבודה. וחשבת על זה שזה בסדר כל עוד אתה אזרח ישראלי ומחזיק דרכון ישראלי שאתה מחוייב להיכנס לארץ עם דרכוןישראלי להירשם בשגרירות כל חצי שנה ולעדכן כתובת ושאר עמאיית,שזה בסדר לשנות חוקים שנוגעים לך -ראה ערך הרפורמה במס,אבל לשלול ממך את הזכות לקבוע מי יחוקק את החוקים הללו? מחר יבוא שר הביטחון ויגיד שלצהל יש מחסור באנשי מילואים שחיקת החומר בלה בלה בלה ולכן יש לחוקק חוק שמקנה למדינה את הזכות לזמן את אזרחיה השוהים בחו"ל למילואים ומי שיסרב יישפט בפעם הבאה שיינחת בארץ. אז???? לי זה מאוד מפריע ואני חושב שכל עוד אני אזרח ישראלי מגיעה לי זכות ההצבעה. נמצאים בחו"ל

הבעיה היא

שבארץ אזרחים משלמים מחיר כבד על בחירת ראש הממשלה- אם זה במילואים, מיסים, ויתור על שטחים, וכו´- אתה, בתור תושב חוץ לא תצטרך להתמודד עם הקשיים הללו ולכן אין לך זכות להתערב בבחירת ראש ממשלה/מפלגות

yosense

New member
אם יש זכות.

אז עדיף שלא תהייה..כי אם אפשר להחליט - אז להחליט שלא!! ויש פח זבל לכל התחינות.

sirpad

New member
מחיר כבד בתחת שלי

אם אתה אזרח של מדינה אזי יש לך את הזכות לקבוע את המדיניות של אותה מדינה.נקודה.ואני לא מוצא סיבה למשוך את השרשור הזה לנצח בחזרה על ההבנות הכה שונות שלנו.המצב הוא כרגע כזה וזהו זה,לדאבוני ולשמחתך מסתבר.

little wave

New member
כן חסרה למרות שהפעם....

לא ניראה לי שהפתק שלי היה משנה משהו....

yosense

New member
כן - האפשרות חסרה מאד!!

גם אם לא הייתי מממש אותה. ולדעתי, המניעה של הזכות מבעלי אזרחות השוהים בחו"ל, היא יותר ממוטעית , מרושעת ובדלנית. היא המשך של שיפוט לחומרה של חברך, הבולט בהרבה עניינים נוספים - היא מרחיקה אותנו. הטענה המחשמלת כאילו למי שבחו"ל אין לו זכות לומר את דברו, מתחברת לגישה הכוללת של עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב. בשביל זה צריך לשכוח שהמדינה הוקמה ע"י הצבעה של אומות הגויים באשר הם. וגורלה הוכרע לרע ולטוב ע"י גויים כאלה ואחרים במשך אלפי שנים. בשביל להחריף את העניין אני אומר שזו בושה שאנשים ששרתו שנים בצה"ל, נתנו מעצמם, נטלו בעול, סבלו,לקחו סיכונים ואיבדו חברים וגם שנים רבות - תמנע מהם הזכות לומר את דברם אם הם בחו"ל. ואחרון חרונון, שהתוצאה של הדבר הזה היא, שאלו שכאבו יותר מקבלים עונש על זה. ומבחינה סטאטיסטית, דווקא אלה שתרמו פחות, שאינם ילידי הארץ, ושמבינים הרבה פחות את המצב..העולים החדשים - הם שמחליטים. אם חלק ניכר מהמצביעים הולך על הצבעה שיבטית או לאומנית צרה - זה תוצאה של המדיניות הזאת. התחשבות בכל מי שהוא אזרח באשר הוא היתה מוסיפה קצת צדק, איזון וגם צבע ללחייה הלבנות מעילפון ומטרוף של המדינה שלנו.

AdiBos

New member
השופט חשין מציע לקנוס את כל אלה

שלא יגיעו לקלפי בשל אחוז הצבעה נמוך גם אנחנו קיבלנו הודעה לבוחר אז מה גם אותנו יקנסו או שיש לנו סיבה מוצדקת

רעיון מצויין בתור מקור למיסים

מתושבי חוץ
חוץ מזה, גם אני קיבלתי הודעה לבוחר, ולפי החוק שקובע שאם אני גר במקום יישוב המרוחק יותר מ-20 ק"מ מהמקום בו אני צריך להצביע אני זכאי תחבורה חינם אל הקלפי ובחזרה (פריס עומדת בקריטריון הזה), שקלתי לפנות לוועדת הבחירות ולבקש כרטיס טיסה הלוך ושוב כדי לממש את זכותי (ואולי מעתה חובתי שאי מילוייה כרוך בקנס) האזרחית.

למעלה