בחירות

NAHAL

New member
השופט חשין הסריח הפעם

מה שהוא עשה הבחירות האלה בושה וחרפה

טל ר

New member
אני מציע לקנוס את כל אלה

שכן הגיעו לקלפי, כך יגיעו רק אלו שאכפת להם, ולא אלו שאין להם שום דבר טוב יותר לעשות ביום החופשי הזה.

blankyaacov

New member
בחירות

לדעתי ! אין בנמצא ישראלי אפילן הרבה שנים בניכר. שלא קשור בנימי נפשו וגופו לארץ מכורתו . אפילו אחרי הרבה שנים בניכר. המדינה וקברניטיה חיבים לאפשר לכל ישראלי באשר הוא להצביע ולהשפיע. הרי רוב הישראלים הם חוזרים בפוטנציה. ואכפת לכולם(או לרובם)מאוד מהמדינה .

Yaniv-DC

New member
אם תעבור על

חוקי המס, ביטוח לאומי ובריאות החדשים - תגלה שדווקא לא ממש רוצים אותנו כחוזרים בפוטנציה, אפילו מעודדים אותנו לויתור תושבות.

yosense

New member
ולמה כן מעודדים אותנו ?

חוץ משרות בצה"ל ותשלום מיסים?

NAHAL

New member
מאוד

אני חושב שלמרות שאנחנו גרים בחול צריך שיהיה אפשרות ליבחור ביבי בדרך הנכונה

NAHAL

New member
e Parisien ../images/Emo8.gif

לא חשוב מה תרמת למדינה למרות שכל אחד יגיד אחרת לדעתי צריך ליתמוך במדינה בשעות קשות אלו ראה שחיטויות מחבלים וכו יהודים אנו אל תישכח גם אם ירקו לנו בפצוף עדיין אני חושב שחובתנו לעזור וליתמוך כמה שאפשר רוב היהודים מכל העולם תורמים לארץ אפילו שאין להם בינפת מידי אני בתור תלמיד בארץ נעזרתי בהם בעקיפין למרות שלא ידעו מי אני או אנו אז מה שאני מנסה להגיד זה לא האני שלי ברגע מסוים בהיסטוריה אלה מדינת ישראל עים כל הקשיים זהו ההמקום שלנו ולכן זהו דעתי ומיצטער על החכמולוג המיצים בקיבה עלו לי לראש

NAHAL

New member
ולמה לא חכמולוג

אנו תורמים למדינה יש לנו שכל ואנו ישראלים אז מה שונה זה מזה

למה לא?

אנחנו לא משלמים מיסים, אנחנו לא נקראים למילואים, אנחנו לא נאלצים להתמודד עם המדיניות של הממשלה, אז למה אתה חושב שמגיע לך לקבוע את עתידה של המדינה, אם אתה לא גר בא?

yosense

New member
אולי באמת אתה לא תרמת...

אבל זה לא שאלה של חשבונאות. ואם זה כן, שילכו החשבונאים לעזה

זאת לא שאלה של מה עשית או לא

זאת שאלה של מה אתה עושה כרגע, ואם כרגע אתה לא חי בארץ אזי אן לך זכות להשפיע על המדיניות בארץ (להיפך אני מכיר הרבה אנשים שהיו קצינים בצבא ונתנו שנות שירות רבות וחיים בחו"ל- כמו שאמרת זאת לא שאלה של חשבונאות)

yosense

New member
תומר בחייך

ישראל התמחתה בלהשיב בשלילה לכל בקשה להיתרים ותחנונים והענית גבה לאלה שכאבו יותר מכל. ישראל עשתה את זה לרבים מניצולי השואה, לנכי צהל, ליוצאי ארצות ערב, ועוד כהנה וכהנה..שלא לדבר על החזקה של מליוני פלסטינים תחת משטר כיבוש ללא התייחסות אנושית..ללא לב.שנות דור ויותר. האמריקאים דואגים לאזרחים שלהם בכל מקום. אם יש צורך המדינה תטיס אמריקאי שנזקק לזה, הביתה. האמריקאי אזרח גאה בארצו תמיד בשל יכולתו לממש את הבחירה מחו"ל כמו זכויות אחרות. האמריקניות לא נגמרת מעבר לקו כלשהו. העקשנות שלך למנוע זכות כזאת היא המשך לאותה גישה.. למתוח קו שמפריד בשרירותיות בין אלה שמגיע להם לאלה שלא. השימוש הרב במניעת זכויות והשפלה של החלשים הוא הסיבה למצב של ישראל..יחס גורר יחס. מקיעים את ישראל בהרבה מקומות בגלל שהיא משדרת את הדבר הזה מתוכה. והחלטות ´מוצדקות´ כאלה הן הסיבה.

NAHAL

New member
לידיעתך אם אתה שולח כסף לארץ זה

זה תורם למדינה מאוד אתה עוד תילמד על זה מדינות עולם שלישי מתקימות מכסף שמגיע מאזרחים שעזבו את הבית כדי להביא כסף לפרנס את מישפחתם ראה שחקני כדור סל מה NBA חוץ מזה כל מי שעושה כסף בחול סופו לבזבז אותו בארץ כל החברים שלי עושים ועשו זאת אז קצת ריספקת מהמדינה לא יזיק

יש גם כאלה...

שחוזרים לארץ כל פעם לעשות מילואים. שמשלמים ביטוח לאומי שמשלמים מס הכנסה שחזרו בפסח וחיכו לצו שמונה שלא בושש לבוא מה, גם להם אין זכות הצבעה??

עדי..

כמה כאלה כבר יש? את יודעת שהרוב לא כזה, (בהתחשב בעובדה שישראל היא אחת המדינות שאחוז ההתחמקות ממס היא מהגבוהות בעולם) ובעניין המילואים, בישראל רק 3.5 אחוז מהאוכלוסיה עושים מילואים (!) אני מניח שאחוז החוזרים לארץ להתנדב הוא אפסי, למרות שאני בטוח שיש כאלה- אבל אי אפשר לעשות חוק רק להם, החוק כולל את כל התושבים בחו"ל, וזאת הסיבה שאני מתנגד לאפשר לישראלים בחו"ל להצביע..

תראה

אבא שלי היה קצין בנח"ל, עד שעזבנו את הארץ והשרות שלו הוארך ב-3 חודשים בגלל של"ג, והוא עשה המון מילואים בשנה עד שעזבנו את ישראל, אני, למרות ההתנגדות של משפחתי כנראה יתגייס ביולי לגבעתי ל-3 שנים.. עד היום אנחנו תורמים למשפחות נזקקות בארץ, למרות שאין לנו הרבה כסף .. אני יודע שיש עוד הרבה משפחות כאלה שרוצות להשפיע לטובה על ישראל, אבל צריך לזכור שהההחלטה הזאת אם היא תינתן, פירושה יהיה שכל אזרח ישראלי, אפילו אם התנתק לגמרי מהארץ, יוכל להשפיע על גורלה.. לי זאת נראת החלטה מסוכנת- במיוחד לאור העובדה שבין המהגרים יש לא מעט מתלהמים שיקבעו מדיניות שמי שיצטרך להיתמודד איתה יהיו התושבים בארץ, לא אנחנו..

Le Parisien

New member
קודם כל אני לא בטוח שלכולנו יש שכל

ולגופו של עניין. ייתכן והייתי צריך לכתוב "לי" במקום "לנו" ואסביר מדוע. למרות ש "תרמתי למדינה" די והותר (כמה שאני "אוהב" את הביטוי הזה), בחרתילהפרד ממנה. איני חייב לה דבר והיא אינה חייבת לי דבר. (וגם כשהיא הייתה חייבת, היא לא ממש נתנה). הקשר הפורמלי היחיד שיש לי עם ישראל הוא שאני מחזיק בדרכון ישראלי שגם עליו אוותר בשמחה ביום בו אזכה לשאת דרכון של מדינה אחרת. אני ושכמותי איבדו, ברמה האתית-מוסרית, את זכותם להשתתף בתהליכים פורמליים הקובעים את דמותה של המדינה (או לפחות מתיימרים לעשות כן). ידוע לי שיש ישראלים אשר תחושותיהם שונות משלי. הם חיים במין לימבו של ישראל וירטואלית. הם לא נמצאים בה פיסית אך מנהלים את חייהם כאילו כן. הם ממשיכים לשלם לביטוח הלאומי, שומרים על קשר עם שלטונות המס, חלקם אפילו עם הצבא. רובם יאמרו ששהותם מחוץ לישראל היא זמנית מסיבה זו או אחרת וזה לגיטימי לגמריי אך זהו מצב קיומי שונה מאד משלי ואיני יכול להזדהות או להיות שותף לו. על החתום החכמולוג

yonis

New member
מדינת ישראל דאגה לך לחינוך שתודות

לו אתה מתבטא ,[ואולי אפילו בשנינות ,לדעתך] בתי החולים בישראל טיפלו בך בישראל כשהיית אתה או מישהו ממשפחתך חולה,את כל זה שילמו הישראלים במיסיהם, גדלת בדמוקרטיה,קיבלת זכות הצבעה,אף אחד לא אסר עליך לומר את דיעותך, זה קל לסגור יחסים עם גוף או אדם או בנק או מדינה כש ח יי ב י ם להם, וליצור מערכת יחסים חדשה שנוחה מאוד לחייב,,

למעלה