בחירות

Le Parisien

New member
אינך חושב שזה מעט יומרני מצדך

לספר לי מה "המדינה" עשתה עבורי? אינך מכיר אותי. אינך יודע דבר על מערכת היחסים שלי עם מדינת ישראל. זה יהיה טפשי ומיותר לפתוח פה דיון שבו אפרט מה תרמתי ואתה תנסה לנחש מה קיבלתי. דרך אגב, לא זכור לי שאי פעם טענתי לשנינות.

yonis

New member
ומצידך זו לא יומרנות,לכתוב בפורום

שמיועד לי ש ר א ל י ם בחו´ל ,ולהוקיע את ישראל ולספר בכל אפשרות שאתה לא מרגיש עצמך ישראלי, הייתי מבין יותר אם היית כותב בפורום של ישראלים לשעבר, או מקים אותו כי בוודאי נמצאים לא מעט כאן שמרגישים כמוך,יותר היה זה מתאים לדבריך, ענין של אמינות,,

Le Parisien

New member
כלל וכלל לא

אני ישראלי מכורח הולדתי בישראל. אני משתתף בפורום משום שמעניין אותי לקרוא ולהחליף דעות עם אנשים נוספים אשר נמצאים בסיטואציה בעלת מאפיינים דומים לזו שלי, המדברים בשפה אשר לי היא שפת אם ומחלקם אף מזדמן לי ללמוד דבר או שניים מדי פעם. אין לי עניין להקים פורום נוסף ואני סבור שרבים ממבקרי הפורום הזה עדיין מתקשים בהגדרתם הם (ישראלים/ישראלים לשעבר/כל מה שביניהם). אמנם אני חש לעיתים בעויינות על כך שאיני מצדד בישראל ומדיניותה אך זהו האתוס הציוני בהתגלמותו ולכך אני כבר רגיל. עם זאת אני חושב שהפורום מספיק רחב להכיל בתוכו אנשים המחזיקים בהשקפת עולמי או לחילופין מגדירים עצמם "ישראלים לשעבר". לפני שלושה ימים החל כאן דיון בעניין תינוקות ואביזרים שגלש בכלל לעולם הרכב. האם גם להם תציע לפתוח פורומים נפרדים? בעניין האמינות, מעולם לא הסתרתי את דעותיי והשקפת עולמי.

yonis

New member
לעולם לא אוכל לגלות לך עויינות

על דיעותיך,אני פשוט לא בנוי כך, אבל יש לי הרבה אהבה לישראל,ואתם לא מעטים כאן בפורום המדברים על ישראל בהרבה מרירות,אז מעט שווי משקל לא יפריע לחיי הפורום,

Le Parisien

New member
אני דווקא סבור שיש המון משתתפים

בפורום שמדגישים את אהבתם לישראל בכל הזדמנות. זו זכותם המלאה. אני מאד הייתי רוצה לאהוב את ישראל אל היא לא מאפשרת לי. בכלל, זה נראה לי קצת מוזר להתייחס למדינה במושגים של אהבה/שנאה משום שאין להם דבר עם הגיון ושכלתנות אך זוהי כנראה טיבה של מולדת, שהיא מעוררת כזו עצמה של רגשות לטוב ולרע.

marsala

New member
יוניס אני מבין לליבך

גם לי "מדגדג" באצבעות לפעמים כשאני קורא הודעות שנראות בעיניי ציניות מצד פאריזיין, או חברים אחרים, הפורום הוא באמת מקום מגוון ודיעותיו של חבר זה או אחר יכולות להיות מאד שונות מדיעותינו. אני לא רוצה להשמע כמטיף, אך באמת שרציתי להגיב לדבריך בדבר פתיחת פורום ישראלים לשעבר ב"כל הכבוד" אך נמנעתי, עם כל השלילי שפאריזיין רואה בישראל והעובדה שהוא מודה שהוא רוצה לאהוב את הארץ אך היא לא מאפשרת לו כנראה שביקוריו בפורום הם במידה מסויימת דמונסטראציה לאהבת הישראליות/ שמירת קשר עם הישראליות ועל כך יבורך הפורום אני מעדיף להתייחס לכל נושא לגופו . בברכת לחיים ! ודש למירי ממנצ´סטר הקפואה ... משה

yonis

New member
טוב לשמוע ממך מוייש,../images/Emo24.gif

איך אתה אומר בורדו טוב בטמפרטורת החדר,מול האח והכל עובר,,, חחח דש לקיט ,חישבו על הקייץ הבא להתחמם,קיפצו לבנדול נרביץ ארוחה מחממת ליד הכרמים,,

הייתי רוצה להסכים איתך

אבל... שלטונות המס שומרים על קשר איתי !!! אני כבר מזמן הייתי מתנתק, אבל הם טוענים שיש להם זכות חוקית לכך. מאחר ואני לא אוהב את הרעיון שבו יחכה לי צו מאסר כשאני נוחת באיזה שהוא מקום, אני נאלץ להתפלמס איתם בעניין במקום לשלוח אותם לכל הרוחות. יש לך פתרון טוב למצב?

Le Parisien

New member
כל אשר עליך לעשות הוא להכריז

על כך שאינך תושב ישראל. זכור לי שהביטוח הלאומי שלחו לי(באמצעות הוריי) לפני כמה שנים שאלון חצוף המתעניין בסיבות לשהותי בחו"ל, מקורות הכנסה וכיו"ב. על רוב השאלות סירבתי לענות אך הצהרתי כי איני תושב ישראל ואין לי עניין בשירותיו המפוקפקים של הביטוח הלאומי. אני מניח שגם אגף מס ההכנסה קיבלו את המידע. מעבר לזה, לא ביקרתי בישראל כבר למעלה מארבע שנים.

אז זהו

שהפטנט הזה לא עובד יותר. החל מהשנה *הם* מחליטים מתי אתה תושב ישראל ומתי לא, וההצהרות שלך שוות בעיניהם כקליפת השום.

Le Parisien

New member
אני רק יכול להשתתף בצערך אך מנסיוני

עם הגופים האלו בעבר (עת הייתי תושב ישראל) החוק שווה בעיניהם כקליפת השום. העסק מתנהל במתכונת של שוק, הווה אומר - מקח וממכר. אם באמת אינך תושב ישראל (ואני מניח שאינך) הם לו יכולים לגעת בך.

17205

New member
"מבחן התושבות" זכויות וחובות

צריך להיות אותו מבחן לחובות וזכויות אם לפי החוקים החדשים אנחנו נחשבים ישראלים בנוגע לתשלום מיסים, בטענה שמרכז החיים שלנו בישראל אזי מגיע לנו גם לבחור ולהשפיע.

blankyaacov

New member
בחירות

שלום. ליבי איתכם. אני יודע שכולנו חיים במציאות הזויה! בכל אופן זאת משאת נפשי. לא ייתכן שמלח הארץ יופלה ויוזנח בצורה כל כך מקוממת. לו יהי שכולכם תיהיו חלק פעיל ואינטגרלי מהעם היושב בציון אני מאמין שזה יבוא הרי כולנו אנשים מציאותים וטעמנו טעמו של עולם אחר יותר שפוי! נ.ב. כרגע פורסמו תוצאות מידגם הבחירות... לשיפוטכם!

סנדייז

New member
אני מאוד מצטערת שלא איפשרו

לי להצביע.לא שזה היה משנה את פני התמונה אבל כמשלמת ביטוח ליאומי, מס הכנסה מן הראוי שהמדינה היתה מאפשרת לי לממש את זכותי הדמוקרטית. בעיני התוצאות הן מכה,אבל מכה דיי צפויה לאור כל הסקרים האחרונים. מה עוד צריך כדיי שהאנשים יצביעו אחרת?
. יוסי שריד התפטר. דרורה

az ma

New member
במידה מסויימת

כמי שחי מחוץ לישראל קרוב ל25 שנה "כבר התרגלתי" לא להצביע ולעובדה שאינני זכאי. כפי שניתן לראות מההודעות לעיל, ישנם הרבה טיעונים של בעד ונגד. כעיקרון, אני בעד, למרות שאני מודע לאנומליה של ישראל, בהשוואה למדינות מערביות – אחוז גבוה כל כך של בעלי אזרחות ישראלית חיים מחוץ למדינה (להערכתי, בין מיליון לשלושה מיליון אם מביאים בחשבון שבני ישראלים החיים בחו"ל נחשבים לישראלים).

Lina nj

New member
כן, מאוד ../images/Emo34.gif

חסרה גם ההתרגשות של היום הזה, וגם האפשרות להשפיע...

למעלה