תודה כולם ../images/Emo24.gif../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif
בהודעות- הן דהרו בשדה הירוק והפתוח, הרוח מלטפת את פניה של דסה בעדינות, שורקת באוזניה ומעיפה את שערה הארוך אחורה, כשובל גלימה. בל מרגישה את הרוח ומחישה את צעדיה, אלו היו הרגעים הכי קסומים, הכי פרטיים. רק דסה ובל, לבד. זה היה הזמן היחידי בלי גבולות, בלי "אסור", בלי "לא", זה היה הזמן של שתיהן, של דסה, בת העשירים החולנית ושל בל, סוסה זקנה שסיימה את קריירת המרוצים שלה. אבל לכל דבר טוב יש סוף. דסה הוליכה את בל חזרה לאורוותה, מקווה שאין אף אחד בסביבת האורוות, מאז אותה תקרית עם איין היא פחדה שמישהו שוב יראה אותה ויגיד לאימה. שטח האורווה היה ריק, דסה הורידה מבל את אוכף הצד שהיה קשור לבטנה ואת הרסן שישב בפיה, "בואי יפה, מהר!", רק עם בל, דסה הרגישה מספיק בנוח לדבר. בל היא היחידה שתאהב אותה, שתקבל אותה ושתהיה איתה לא משנה מי היא ולא משנה מה היא אומרת. חברות טובות לא היו לה, כולן פחדו ממנה כי היא היתה כל הזמן חולה, חיוורת, לבד, סגורה באחוזה הגדולה שלהם. אביה בקושי היה בבית, הוא היה סוחר מצליח והרבה פעמים הוא היה נוסע לצרפת או לגרמניה, משאיר את דסה עם אימה והמשרתים. אם המשרתים לא היו, דסה מזמן היתה לוקחת את בל ובורחת, רעיון שעלה בראשה כבר הרבה פעמים, תודות לברידג'יט, המשרתת-אומנת שלה, היא נשארה. ברידג'יט היתה היחידה שהרשתה לה לצאת, למדשאות המטופחות של האחוזה, לגנים הפורחים, לנדנדות היפות שקשורות לענפי העצים העתיקים ששתולים ליד משטחים מרוצפים בשיש לבן ועליהם כסאות נוח, ברידיג'יט היתה היחידה שהעלתה על פניה חיוך, חוץ מבל כמובן. ברידג'יט גם היחידה שידעה על בל, היחידה שידעה כמה הסוסה החומה הזקנה חשובה לדסה. "ברידג'יט", פנתה אליה דסה באותו בוקר בהיר כשהיא חזרה מהאורוות, "האם ראית את ההזמנה שקיבלנו לטורניר קפיצות הסוסים שיתקיים בכפר עוד שבוע?" "כן, ולא. את לא עושה את זה", פניה של ברידג'יט אטו הבעה חריפה ומצווה. "בבקשה! את סיפרת לי שפעם היית קופצת, את תוכלי לאמן אותי" "וגם אם אני אאמן אותך, על איזה סוס תרכבי? יש פה רק את בילי שמאולף לקפיצות והוא פצע את רגלו לפני שבוע" "ומה עם בל?" שאלה דסה בתקווה. "בל? את בסדר דסה?" האומנת שמה את ידה על מצחה של דסה, כבודקת חום. "בל לא יודעת לקפוץ?" "היא יודעת, אבל לא יכולה" "היא יכולה." דסה חרצה, מגינה על הסוסה שלה. "את רוצה שננסה מחר?" "כן" "אז עכשיו את הולכת ללמוד ספרות ובערב נבנה מספר מכשולים ונתאמן עליהם לפנות בוקר מחר" "בסדר" "ואף מילה לאמא שלך" "תסמכי עלי" חיכה דסה. "ועכשיו לשיעורים!" אמרה ברידיג'יט בהתלהבות הכל כך אופיינית שלה. היום עבר לאט, לאט מדי. דסה חיכתה למחר, מחר היא תקפוץ עם בל. לאחר ארוחת הערב ברידג'יט ודסה יצאו למגרש רכיבה ובנו שלושה מכשולים, מהקורות והעמודים שאחד המשרתים בנה כדי לאמן את בילי, שהשתתף קבוע בתחרויות ארציות. "זה יהיה הגובה בתחרות", אמרה ברידג'יט והצביעה על המכשול הישר שעמד באמצע, "שני פיט לכל היותר". "זה גבוה!" אמרה דסה בהתלהבות ונעמדה ליד המכשול שגובהו היה מעט מעל ברכה. "זה מספיק". קבעה ברידג'יט ולקחה את דסה חזרה לאחוזה. הבוקר הגיע, ברידג'יט העירה את דסה בשקט והובילה אותה לאורוות, בל עמדה באורוותה, שמיכת הלילה עדיין קשורה עליה, הסוסים עוד לא הואכלו, מוקדם מדי. דסה החלה להוריד את השמיכה מבל והברישה אותה כשברידגי'ט הביאה אוכף קפיצות מחדר הציוד, "אני ארכב עם זה?" שאלה דסה בפליאה. "כן, בתחרות ההיא אוכף צד לא מורשה, אני מקווה שיש לך מכנסי רכיבה". "אבא קנה לי לא מזמן זוג חדש." אביה תמיד דירבן אותה לרכב, היתה זאת אימה שפחדה. "יופי, איתן תרכבי בתחרות." ברידג'יט החלה לאכף את בל, דסה בינתיים הוציאה מכנסים מאחד ארונות הציוד הסמוכים ולבשה אותן. כשבל היתה מוכנה הן יצאו למגרש, פעם ראשונה זה הרבה זמן שדסה רכבה על בל במגרש, היא לא אהבה את הגדר, היא אהבה את החופש, אך בל, שהיתה רגילה להכל הצליחה להרגיע עם דסה בעזרת הקשבה מופתית והתנהגות נאותה, 'זה הולך להיות כיף' חשבה וקיוותה. הן החלו לקפוץ, האנדרנלין שזרם בגופה של דסה היה שווה להרגשה שהיא חוותה בזמן הרגעים שלה ושל בל לבד בשדה, כל הרצונות שלה, כל החשבות שלה, כל השאיפות שלה הסתכמו ברצון לעבור מעל המשוכה, בל התלהבה, דסה הרגישה שהיא יושבת על סוסה בת שלוש ולא על סוסה בת עשרים, בל התקדמה בטרוט פתוח למכשולים ועברה אותם בקפיצה קטנה ומאושרת, ברידג'יט עודדה אותן מהצד ותיקנה טעויות קטנות של דסה. השבוע עבר במהירות, הן קפצו עוד פעמים מאז אותה פעם ראשונה, והכל הלך טוב. בוקר התחרות הגיעה, ברידג'יט סיפרה לאימה של דסה שהן הולכות לטיול ביער, היא אישרה. ברידג'יט העירה את דסה בזהירות, החולצה הלבנה שלה היתה מקופלת, מגוהצת, על השולחן, לידה מכנסי הרכיבה החומות בהירות שאביה קנה לה ולידן מגפי עור, "יפה, לא?" שאלה אותה ברידיג'יט שהבחינה במבט ההמום של דסה על המגפים. "מאוד, של מי הם?" "הן היו שלי, אבל הן עכשיו שלך", חייכה ברידג'יט. "תודה!!" אמרה דסה בהתלהבות וקפצה על ברידג'יט וחיבקה אותה. "בואי נמהר, איין הסכים להסיע אותנו, אבל אנחנו צריכות להכין את בל" הן יצאו. בל עמדה בתא, כאילו מחכה להן. דסה הורידה את שמיכת הלילה והברישה אותה, בל הבריקה, לילה לפני דסה שטפה אותה. איין הגיעה עם המשאית, דסה וברידג'יט העלו את הציוד על המשאית, "מה זה?" שאלה דסה כשראתה את ברידג'יט מחזיקה ציוד חדש, אוכף שחור ומבריק, ראשית רכיבה חדשה עם מתג כסוף ונוצץ, ארבע תחבושות לבנות מגולגלות ושמיכה לבנה נקיה. "זה ציוד התחרויות של בילי, מגיע לך לרכב עם ציוד חדש" "איזה יופי!" פניה של דסה נצצו בשמחה. "הסוסה כבר למעלה?" שאל איין בקוצר רוח. "עוד דקה!" אמרה דסה ורצה לכיוון התא של בל, שמה מהר את שמיכת הלילה הגדולה והעלתה אותה למשאית. "אפשר לנסוע", התנשמה דסה בכבדות ונכנסה לתא הקדמי במשאית.