שאלות, המשך

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif רע"ן איסוף

ראש ענף איסוף - מונח שקיים בעיקר בתחום המודיעין. חיפשתי, ועבור "ענף איסוף" והעליתי בחיפושיי את Collection Branch. האם המושג מוּכר למי מכם? ציפיתי למצוא משהו כמו Intelligence Gathering Branch, אבל נראה לי שאצלנו בארץ, בחוגי המודיעין, המושג הזה אינו רווח. אודה על השגות כלשהן בנוגע לשתי אפשרויות התרגום המוצעות כאן, וגם למושג רע"ן איסוף, אם הוא מוכר לכם באנגלית. אשמח, כמובן, לקישור באתר ישראלי באנגלית (או לאתר בחו"ל, בלי קשר לישראל).

jasonS

New member
בארץ אומרים collection.

אין לי אתר להפנות אליו, אבל הייתי בין היתר מתרגם בצבא, וזה המינוח שבו התשמשתי (משום שזה היה תיאור התפקיד של אותם רע"נים עוד מקדמת דנא...)

d a p h n a

New member
לי לא מוכר המינוח "collection"

והייתי משתמשת בIntelligence Gathering, אבל מאידך אני מכירה את המונחים המקצועיים בתחום רק בעברית ולא יודעת מה השימוש האנגלי המקובל בצה"ל. פשוט אם הייתי רואה את המונח "collection Branch" לא הייתי מקשרת אותו בכלל למודיעין.

Eldad S

New member
גם אני לא, לצערי.

ביררתי, ומסתבר (להפתעתי, אני חייב לציין) שזהו השימוש הרווח בברנז'ה. אז כאן נראה לי שאני חייב להשתמש במונח שבו משתמשת המערכת, אם כי הייתי מעדיף, אישית, להשתמש ב-intelligence gathering. ייתכן שאשלב בין המונח intelligence gathering לבין collection branch, אבל אני עדיין לא סגור על זה.

Fanja

New member
אני לא בטוחה ששפת הברנז'ה

תהיה מובנת לקהל הרחב. והאם התכוונת לברנז'ה הישראלית? אם כן, אני שואלת שוב - הקורא בחו"ל יבין? איני מבינה בתחום דבר (אפילו איני קוראת ספרות בנושא), אבל collection אצלי לא מעורר שום אסוציאציה למודיעין דווקא, אלא לcollection of debts לא נעים. והאמריקאי שלידי קבע נחרצות: absolutely definitely not collection
. יכול להיות שהברנז'ה קוראת לזה collection בסגנון הפרסומת של ברליץ?

jasonS

New member
זה כמובן תלוי בקהל היעד

כשתרגמתי בצבא, קהל היעד שלי היה, בין היתר, השגרירות האמריקנית. הם *עצמם* הוציאו מכתבים עם המינוח הזה. ושוב, גם אוזני האמריקאית לא שומעת זאת באוזן יפה. אבל בתרגום צריך להיות צודק...

Eldad S

New member
תודה שוב, ג'ייסון ופנג'ה.

בדקתי, ומסתבר שדי רווח באתרים אמריקניים intelligence collection. נניח שאקרא לענף איסוף (בצה"ל) Collection Branch. אם בטקסט מופיעים לפעמים "קציני איסוף", האם אפשר לכנותם intelligence gathering officersו/או gathering officers בלבד, או שמא יש כאן ערבוב מיותר, ועדיף להיצמד ל-collection, ואז לקרוא גם להם collection officers? אכן, קשים חיי המתרגם מן הבחינה הזאת.

Eldad S

New member
ואם יש מושג

שנקרא "קצין איסוף" (שעד כה התייחסתי אליו כ- intelligence gathering officer, האם עלי (לדעתך) לשנות את המונח ל-collection officer?

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif. אם כך, אפשר להתעלם

מן השאלה שהעליתי לפני דקה בהודעה שמעל - אתה מציע: intelligence collection officer

maore

New member
הטיה לאן../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

הסתכלתי על משהו שכתבתי וזה לא נראה לי לפתע הגיוני: "זכויות היוצרים שייכות ל..." מי שייך? הזכויות, כך שהטיית נקבה. פתאום מצלצל לי זכויות היוצרים שייכים נכון יותר, למרות שברור לי שלא... ?

Eldad S

New member
"התלבשת" על שרשור לא לך...

ולשאלתך, זכויות היוצרים שייכות ל... אכן נכון. "זכויות" - נקבה, ולכן "שייכות". להבא אפשר (וגם כדאי) לפתוח פתיל שאלות עצמאי.

Eldad S

New member
../images/Emo26.gif אמ"ן

כיצד הייתם מתרגמים לאנגלית את שמו של גוף זה? Directorate of Military Intelligence? Aman? שילוב של שניהם, כך: Aman (Directorate of Military Intelligence)1 ?

למעלה