בארס

New member
ברכותי!

****התגובה הזאת אינה אישית! היא פונה אל כל מי שקורא אותה***** ובכן, כשהתלבטתי איך לנסח את התייחסותי לתגובה שלך, עמדו בפני מספר אפשרויות....ברם.. כולן נמחו באחת כאשר קראתי את הציטוט שהבאת בתגובה להודעה על המומיה של הבודהיסט. כן, השאלות האלו שהשארתי בסוף ההודעה הן...מתנה. הן לא שאלות שניתן לענות עליהן או לחפש תשובה עבורן ברמה האינטלקטואלית. בדיוק כמו שמתואר בציטוט שהבאת...המטרה שלהן היא להזיז אותנו מהעמדה המקובעת של זוית הראיה הצרה ולפתוח אותנו אל האפשרות של חווית המציאות באופן ישיר... ...חוסר הידיעה הזאת...עשוייה לקרב ולהעמיק בנו את ההבנה והקיום. ובהקשר של חקר החלל... הייתי אומר: צעדים קטנים על המקלדת...צעדים גדולים אל עבר הלב. הכל עדיין פתוח בשביל להחיות ולהמריץ את השאלות האמיתיות !

בארס

New member
כן

המקבילה של אישיות אצל אדם, עבור חברה. חחחחח (אבל לחברה אין אף וסנטר!!!:)

שששלום

New member
תרבות או אולי חברה והפרט

בטבע קיימת דרך העדר מול דרך הפרט. עדרים שלמים של דגים, תאואים וכו' מול הדוב הבודד. אך כולם זקוקים לסוג של קולקטיב לצורך המשכיות. לכל דרך יתרונות וחסרונות. האדם חי בקבוצה חברתית. בכל קבוצה יש מנהיג, החזק בקבוצה. מודעות המיינד גורמת לאדם לרצות ולהפוך למנהיג הקבוצה. אם לא עולה הדבר בידו ינסה להפוך לבודד דוגמת הדוב. בטבע הדבר נעשה למען המשכיות. אצל האדם נעשה הדבר למען עצמו. במקום שהפרט יחיה למען הקבוצה רצונו שהקבוצה תשרת את רצונותיו. יש התעלמות מוחלטת מהיתרון הקבוצתי. כל עוד האדם יצור חברתי מחובתו להתעלות מעבר לרצונותיו ולתפקד לטובת הקבוצה. כמובן שכל פרט חייב להצטיין ככל יכולתו כדי לעשות מלאכה זו על הצד הטוב ביותר = התפתחות אישית שהרי לנו יש מיינד. חיים כאינדיבידואלים הפוכים לדרך קיומנו. הם יוצרים מאבקי כוח חברתיים ופגיעות בחברות אחרות. בקיצור אם לא נהיה פרטים התומכים וממשיכים את קיום החברה והתרבות ע"י הצטיינותנו כפרטים אנו גודעים את המשך קיומנו כפרטים. לכן קיימת חובת הנתינה לזולת. מהי הנתינה זו שאלה אחרת אבל היא חייבת להתבסס על הומניות שכן כל דרך אחרת תוביל למלחמה פנימית בין הפרטים ועומדת בניגוד להיותנו יצורים חברתיים. פעילות הומנית אינה חייבת להיות רק לאחר הגעתנו למו... לא אלטרואיזם כערך בפני עצמו כי אם הבנת מושג זה לצורך התפתחות.

yaga1

New member
ממ...תודה בארס

הצבת בכמה מילים מסגרת מוצקה דיה ע"מ להתחיל לדון בשאלות שבסוף ההודעה לעיתים צר לי על שיש בי מן עצלות המונעת ממני בסופו של דבר לגבש ולהקליד את כל המחשבות שהודעה מסוג זה מעוררת...מה לשות..זה מן פאק שלי אולי לאט לאט אתגבר עליו... השאלה האחרונה שלך הזכירה לי אמרה שלדעתי משקפת הכל- "know that, knowing which, everything else is known" או בתרגום חופשי- "דע את אשר בידיעתו הכל נודע" מעבר לכל מה שאי פעם אמרנו, אנו אומרים ועוד נגיד כאן, האמרה הזו משקפת את הצורך בתרגול... זו הדרך היחידה לדעת... כלומר להפסיק לדעת

בארס

New member
ומהו תרגול?

ומהו הדבר אשר בידיעתו הכל נודע? ובכן אלו נקודות שבהחלט שייכות ברמה מסויימת לפורום שלנו. התרגול הוא MUST , והפורום הזה יכול ,תיאורטית, לסייע בכל מה ש"מסביב" לתרגול, ולחזק בקרב אנשים את הדבר אשר בהתחזקותו מקרב אליהם תרגול ומרחיק "תרנגול". הכל פתוח :)

yaga1

New member
ממ...המתן מעט בארס

אנחנו עוד מנסים לעכל (כדבריך) בתודעותינו המוגבלות את הרעיונות המדהימים והמרחיקי לכת שהצגת במעלה השרשור סובלנות היא תכונה נחוצה עבור אלו אשר הטאו זורח בעיניהם כאשר הם מנסים לקחת את הנבערים אל שיפולי מחוזותיהם

yaga1

New member
ממ...

אדם, אומה, פלנטה, גלקסיה ו...העולם אולי הם שונים במראיתם אך.. כולם מתקימים בתודעה התופסת ונוצרים מתוכה ועשויים ממנה ואין להם קיום בלעדיה בדיוק כשם שגלי הים שונים זה מזה במראיתם וגודלם ועוצמתם אך הם בסך הכל מיים לשחק בנדמה לי זה לקדם את אשלית הנפרדות והשונות תכלית? התכלית היחידה היא סיומה של התפישה...מיקרו ומאקרו כאחד לצורך כך כל המהלכים התפיסתיים פנימה והחוצה הם חומרים המשרתים את התודעה להשגת תכליתה

בארס

New member
אז מה בעצם..

...אתה בא לומר באמירה הזאת? האם אתה בא לומר שכשבאה אל סופה ה"תפישה"...כבר אין סערות באוקיאנוס ההודי ופירינאות באגמים הטרופים של דרום אמריקה?

yaga1

New member
ממ..

אם זה מה שהצלחת להבין אז ..כן בעבורך זה מה שרציתי לומר

yaga1

New member
זאת ועוד....ועל אותה לשון

העולם יהפוך שחצני פחות וסובלני יותר כאשר אתה תהפוך שחצני פחות וסובלני יותר שחצני...ראה לעיל הודעתך מלמעלה סובלני...ראה לזכור את תחילתו של ה"דיון" שלנו דאז

KEiN

New member
אם ככה רצה הגורל,

אז כנראה שככה היה צריך להיות, רק אני אומר שזה אדיוטי, לחפש בחלל, אוליי רק ככה הם יבינו איפה שווה לחפש...

שששלום

New member
תהיה

מה הקשר בין מתן כבוד אחרון להתפתחות אישית ומדע ? למה לא לשלב בניהם ? לקחת את הקידמה ה"מערבית" עם ה"רוחניות" והכי חשוב כבוד אנושי, הומניות.

arcidea

New member
אחחחח ששששלום

כתמיד ההודעות שלך משמחות אותי מתן כבוד אחרון להתפתחות אישית ומדע זה מעולה, במיוחד השילוב

שששלום

New member
נכון שהחיים יפים ../images/Emo6.gif

ובמיוחד היכולת לשלב הכל הכל ונכון

KEiN

New member
אני חושב שכבוד אחרון

זה בולללששייייטט!!!! שמע, אם הייתי מת, אני מניח שממש לא היה איכפת לי שאחרים לא מכבדים אותי, וגם עכשיו לו, בעצם, לא הייתי רוצה שאנשים בכלל יהיו עצובים בגללי..., הייתי רוצה שיצחקו וכאלה... כולם עושים עניין כלכך גדול ומיותר מכל הקטע של ההתרסקות, זה פשוט מעורר רחמים, עד כמה נמוך העולם יחפש בשביל קצת דרמה, זה הסיפור הכי פחות עצוב ששמעתי...

למעלה