בארס- עם כל האהבה
באמת.. בוא ננסה לעשות את השיחה הזאת בלי שתחלק ציונים. נמאסה עלי התחרותיות לגמרי. אני לא מנסה לצבור אצלך חיזוקים ואני לא רוצה שתתן לי חילושים. תשתף בדעתך ובידיעותיך. אני מצטטת- ייתכן...וכלל החיים, על מגוון צורותיהם ופעולותיהן..נושאים תכלית כלשהיא. ייתכן והתכלית הזו היא לא בדיוק התכלית שאלו שמבצעים אותה, משערים שהיא, אולם כל תופעה שאנו עדים לה ,נחוצה, מסיבות כאלו או אחרות, בין אם מדובר בתכניות החלל או בחלל התוכניות, ואל תנסו לאמץ את מוחותיכם בכדי לשער מה עשויה להיות התכלית של אנשים בודדים, עמים, וארצות. אז חיפוש האור הפנימי זה דבר יפה, ובמישור האישי של האדם ה"יחיד" אין שום דרך אחרת. אולם במישורים כלליים יותר , כגון מהלכים שעוברים עמים ותרבויות, שולטים "חוקים" שונים, ותהליכים קורים במקביל ברמה האישית וברמה הכללית וכל תוכנית תמלא את ייעודה במוקדם או במאוחר. ככל שיתקרבו אנשים להבנה, שהעולם טומן בחובו הרבה מעבר ל"הבנות" הקטנות שהם רכשו, כך יגדל הכבוד שלהם ל"תופעות" שהם לא מבינים, ובו זמנית הם יתקרבו אל האפשרות שלהם להבין באמת מהו העולם שהם חיים בו. סוף ציטוט. אני מסכימה איתך בארס. מסכימה לגמרי. (חוצמהעניין על החוקים השונים- וגם זה, כי לא ראיתי את זה אף פעם. אני חוזרת ומבקשת שתתן דוגמא. לא הוכחה- דוגמא לחוק אחד או כוח אחד שמתקיים באמה של אומה או תרבות, נניח, ולא מתקיים ברמה של אדם. מכיוון שאני מניחה היום על פי האמונה שלי, שהרבדים השונים בעולם, אלה שאני רואה ואלה שלא, קשורים אחד בשני, אני מאמינה באפקט הפרפר. אם אני חושבת על עניין החוקים והכוחות השונים, יש דבר אחד שמנקר לי בבטן על ההבדלים מהותיים- וזה חוקי הזמן. אולי אפילו סוגי זמן. בגלל הבדלים בזמן ויחסי זמן\מרחב שונים יכולים להיות הבדלים כמו שאתה מרמז אליהם. החוקיות שאני מתכוונת אליה מתייחסת לטווח מסויים של מרחב\זמן. אין לי שום סיבה למה לא להאמין שיש טווחים נרחבים אחרים, במיוחד כאלה חסרי חלל, בהם הזמן הוא שונה מאשר בטבע, ואז יש גם כוחות שונים וכו אנא ראה בהירהור הזה שאלה קונקרטית. טוב, עכשיו נהיה "רעיון" חדש.. בכל מקרה- לגבי חיפושים בחלל הפנימי, בחלל החיצון, וחלל התוכניות- נראה לי שיש (לפחות) שני טיפוסי חיפושים. אחד תיאורי- מכני. איך זה עובד. זה חיפוש שיש לי נטייה חזקה אליו, כנראה נטייה טבעית. זה חיפוש של יחסי זמן מרחב ויחסי זמן ??? וכאלה. כאילו אם מבינים איך השעון עובד u can beat the clock. כמובן שזה חסר פשר ויש סכנה עצומה ליפול לשגעון גדלות. החיפוש השני הוא אחר משמעות. פה במקום להבין את המכניקה של השעון, מנסים לקרוא מה הוא אומר- מה השעה. הם כמובן שלובים זה בזה. חוק מבני מקבל "הוכחה" כשיש לו משמעות. אם החיפוש הראשון הוא נסיון לשרטט את הרשת (בעלת הלא יודעת כמה ממדים), החיפוש השני הוא נסיון להבין את המיקום שלך על נקודת צומת ברשת. נראה לי.. או יותר נכון- אני מרגישה.. שגם זה חסר פשר. ובכל זאת יש לנו מרדף אחרי תכלית.. ואתה ברוב טובך גם אומר שהיר אכן קיימת ושאם נהיה תלמידים מספיקים טובים ונצבור ממך חיזוקים- אולי גם נגלה אותה. לא יודעת. אני לא מסכימה עם yaga, אני לא חושבת שהחיים חסרי תכלית ושהם קיימים רק במודעות שלי, אני יודעת שזה לא כך. אולי, השאלה שלך תלויה באמונה האם קיים טוב מוחלט, אם כן- מה הוא. אם זה קיים- תכלית בעיניי היא נסיון (סיזיפי) להתקדם ולהתפתח לעברו. כל ההבנות החלקיות- הן לא תכלית, אלא קביים. שמעכבים יותר מאשר מועילים, אבל גם כאן יש הבחנה חשובה לדעתי- בחלל הפנימי של אדם, צריך לוותר על הקביים האלו. הם מעכבים. הייתי רוצה שלא יהיו לי קביים כלל. במישור של אדם כיחידה חברתית תרבותית, משפיעה ומושפעת ושל תרבות כיישות- צריך את ההבנות האלו, צריך לנסח אותם (ולהחליף אותם מדי פעם). הם כלים לאוריינטציה כלפי הטוב, ואחריות הדדית. אם אין אין טוב מוחלט, אם אין מוסר אוניברסלי, אין תכלית. התכלית היחידה היא התקיימות מחזורית, ללא התפתחות. או התפתחות מכנית בלבד. ואז כל תוכנית העל היא כולה מערכת הפעלה לקיום בלתי רצוני.