KEiN

New member
when men trys 2 be

...as powerfull as god המצוקה שהשיגורים לחלל מסמלים היא זאת שמעוררת רחמים, אם מחפשים תשובה, אבל מחפשים רחוק רחוק- רק כשיגיעו אל מיחוץ למערכת השמש ויגלו שכל מה שיש שם זה עוד ריק ועוד כוכבים- רק אז אוליי העולם יבין איפה המשמעות נמצאת... בנתיים עדיף שנמשיך לחטוף על הראש בשקט...

בארס

New member
יפה מצדכם

...לרתום את עיניין חקר החלל בכלל והמאורע הספציפי בפרט, לצורך תזכורת ...שפשר אמיתי, אם יימצא, יימצא בתוכנו ולא בחלל. אבל.. אם ה"רעיון" הזה הצליח בסופו של דבר לחדור אל ראשיכם (ובתקווה שהוא יגיע יום אחד גם אל לבבותיכם)...יש "רעיון" נוסף , שעולה הרושם שטרם "הכה" בכם באמיתותו, אז הרי הוא לפניכם: ייתכן...וכלל החיים, על מגוון צורותיהם ופעולותיהן..נושאים תכלית כלשהיא. ייתכן והתכלית הזו היא לא בדיוק התכלית שאלו שמבצעים אותה, משערים שהיא, אולם כל תופעה שאנו עדים לה ,נחוצה, מסיבות כאלו או אחרות, בין אם מדובר בתכניות החלל או בחלל התוכניות, ואל תנסו לאמץ את מוחותיכם בכדי לשער מה עשויה להיות התכלית של אנשים בודדים, עמים, וארצות. אז חיפוש האור הפנימי זה דבר יפה, ובמישור האישי של האדם ה"יחיד" אין שום דרך אחרת. אולם במישורים כלליים יותר , כגון מהלכים שעוברים עמים ותרבויות, שולטים "חוקים" שונים, ותהליכים קורים במקביל ברמה האישית וברמה הכללית וכל תוכנית תמלא את ייעודה במוקדם או במאוחר. או במילים אחרות....אם האדם הגיע לחלל...הוא היה אמור להגיע לשם! נראה אתכם "מעכלים" את ה"רעיון" הזה !! ככל שיתקרבו אנשים להבנה, שהעולם טומן בחובו הרבה מעבר ל"הבנות" הקטנות שהם רכשו, כך יגדל הכבוד שלהם ל"תופעות" שהם לא מבינים, ובו זמנית הם יתקרבו אל האפשרות שלהם להבין באמת מהו העולם שהם חיים בו. וכמובן...העולם הזה יהפוך שחצני פחות וסובלני יותר. ואז ...אולי... יכו שורש...זרעים שנזרעו בדם רב ויקר.

arcidea

New member
long time no see (u all)

הלו מהלכים שעוברים עמים ותרבויות אתה בטוח בארס שזה לא אותם תהליכים בדיוק שעוברים על על בני אדם במישור האישי מין מיקרו מאקרו קוסמוס סטייל הכל עניין של סקאלות ולוחות זמנים אבל זה אותם חוקים, ככה נראה לי מה שכן גם אם נדמה שמבינים את החוקים ואפילו בסקאלה הפרטית שלנו (hahaaa..not) זה לא אומר שאפשר להבין את הקשר בינהם ואת הסיבה או התכלית לכל זה למרות שמפתה לנסות

בארס

New member
לשחק ב"נדמה לי"...

...זה תחביב של האדם. העולם...........זה משהו אחר! אדם, אומה, פלנטה, גלקסיה.....אלו דברים שונים בתכלית.

arcidea

New member
לא אמרתי

שהם לא שונים רק שיש סיכוי שהם עובדים עפ"י אותה חוקיות בסיסית ואולי בגלל זה יש קשר בין אדם אומה פלנטה גלקסיה זבוב וחיידק וכל השאר זה לא רעיון שאני המצאתי אתה יודע זה "הנדמה לי" שמתאר את תפיסתי. מבחינתי זאת ידיעה. מבחינתי הידיעה הזו היא היא שמאפשרת את הקשרים הבלתי נתנים לקליטה והבנה. מכורח הנימוס הסוציאלי אני קוראת לזה רעיון

בארס

New member
אז זהו ש...

...יש סיכוי שהם לא. כמובן שיש כוחות/חוקים/כללים משותפים שחלים על רוב חלקי הבריאה בצורה זו או אחרת, אבל הם באים ליידי ביטויי באופן שונה לגמרי. ואדם זה אדם ואומה היא אומה והתכליות שלהם שונות והאפשרויות שלהם שונות והכוחות הפועלים עליהם גם שונים (גם אם יש משותפים ביניהם) והכל חלק מהתכנית הגדולה.

arcidea

New member
ענית לעצמך

הכוחות אותם כוחות והחוקים אותם חוקים היישויות שונות, בתפקידים שונים מחומרים שונים ולכן עם ביטויים שונים אבל הכוחות הפועלים בחיים זהים חוצמזה יש לינקים רשתות ועכבישים גדולים יותר או פפחות ובזאת סיכמת יגיעותי במושא אולי תכתוב איזה מגילה עם דברי טעם כמו פעם על חוסר הבנה נניח או שתתן דוגמא לגיבוי מה שאתה מדבר עליו may the force be with us

arcidea

New member
../images/Emo6.gif

אני מתה על typos, במקום לשלם 300 שקל לפסיכולוג אפשר פשוט לשבת לכתוב כשעייפים יגיעותי= ידיעותי מושא= נושא אבל עכשיו אני אוהבת עוד יותר את הורסיה שהתפלקה

בארס

New member
טוב

ראשית..קבלו חיזוק על זה שאתם לא מקבלים דברים ככה סתם מבלי שיהיו מגובים ב"חומר" בעל ערך. שנית...קבלו "חילוש" על זה שעד שלא "נותנים לכם בראש" עם איזו "עובדה" מרעישה, אתם ממשיכים לעלוץ ולעמוד מאחורי אמירות שאין לכם שמץ מושג לגביהם. אז עכשיו...אני לא הולך "לכתוב איזו מגילה..." עד שלא תישאל איזו שאלה קונקרטית על הדברים שאמרתי. להזכירכם השרשור עוסק בעיניין חקר החלל ע"י המין האנושי, ומהו הקשר בין החיפוש הפנימי של אדם יחיד לבין תהליכים רחבים יותר כגון התפתחותן של תרבויות והתקדמות המדע והטכנולוגיה.

arcidea

New member
בארס- עם כל האהבה

באמת.. בוא ננסה לעשות את השיחה הזאת בלי שתחלק ציונים. נמאסה עלי התחרותיות לגמרי. אני לא מנסה לצבור אצלך חיזוקים ואני לא רוצה שתתן לי חילושים. תשתף בדעתך ובידיעותיך. אני מצטטת- ייתכן...וכלל החיים, על מגוון צורותיהם ופעולותיהן..נושאים תכלית כלשהיא. ייתכן והתכלית הזו היא לא בדיוק התכלית שאלו שמבצעים אותה, משערים שהיא, אולם כל תופעה שאנו עדים לה ,נחוצה, מסיבות כאלו או אחרות, בין אם מדובר בתכניות החלל או בחלל התוכניות, ואל תנסו לאמץ את מוחותיכם בכדי לשער מה עשויה להיות התכלית של אנשים בודדים, עמים, וארצות. אז חיפוש האור הפנימי זה דבר יפה, ובמישור האישי של האדם ה"יחיד" אין שום דרך אחרת. אולם במישורים כלליים יותר , כגון מהלכים שעוברים עמים ותרבויות, שולטים "חוקים" שונים, ותהליכים קורים במקביל ברמה האישית וברמה הכללית וכל תוכנית תמלא את ייעודה במוקדם או במאוחר. ככל שיתקרבו אנשים להבנה, שהעולם טומן בחובו הרבה מעבר ל"הבנות" הקטנות שהם רכשו, כך יגדל הכבוד שלהם ל"תופעות" שהם לא מבינים, ובו זמנית הם יתקרבו אל האפשרות שלהם להבין באמת מהו העולם שהם חיים בו. סוף ציטוט. אני מסכימה איתך בארס. מסכימה לגמרי. (חוצמהעניין על החוקים השונים- וגם זה, כי לא ראיתי את זה אף פעם. אני חוזרת ומבקשת שתתן דוגמא. לא הוכחה- דוגמא לחוק אחד או כוח אחד שמתקיים באמה של אומה או תרבות, נניח, ולא מתקיים ברמה של אדם. מכיוון שאני מניחה היום על פי האמונה שלי, שהרבדים השונים בעולם, אלה שאני רואה ואלה שלא, קשורים אחד בשני, אני מאמינה באפקט הפרפר. אם אני חושבת על עניין החוקים והכוחות השונים, יש דבר אחד שמנקר לי בבטן על ההבדלים מהותיים- וזה חוקי הזמן. אולי אפילו סוגי זמן. בגלל הבדלים בזמן ויחסי זמן\מרחב שונים יכולים להיות הבדלים כמו שאתה מרמז אליהם. החוקיות שאני מתכוונת אליה מתייחסת לטווח מסויים של מרחב\זמן. אין לי שום סיבה למה לא להאמין שיש טווחים נרחבים אחרים, במיוחד כאלה חסרי חלל, בהם הזמן הוא שונה מאשר בטבע, ואז יש גם כוחות שונים וכו אנא ראה בהירהור הזה שאלה קונקרטית. טוב, עכשיו נהיה "רעיון" חדש.. בכל מקרה- לגבי חיפושים בחלל הפנימי, בחלל החיצון, וחלל התוכניות- נראה לי שיש (לפחות) שני טיפוסי חיפושים. אחד תיאורי- מכני. איך זה עובד. זה חיפוש שיש לי נטייה חזקה אליו, כנראה נטייה טבעית. זה חיפוש של יחסי זמן מרחב ויחסי זמן ??? וכאלה. כאילו אם מבינים איך השעון עובד u can beat the clock. כמובן שזה חסר פשר ויש סכנה עצומה ליפול לשגעון גדלות. החיפוש השני הוא אחר משמעות. פה במקום להבין את המכניקה של השעון, מנסים לקרוא מה הוא אומר- מה השעה. הם כמובן שלובים זה בזה. חוק מבני מקבל "הוכחה" כשיש לו משמעות. אם החיפוש הראשון הוא נסיון לשרטט את הרשת (בעלת הלא יודעת כמה ממדים), החיפוש השני הוא נסיון להבין את המיקום שלך על נקודת צומת ברשת. נראה לי.. או יותר נכון- אני מרגישה.. שגם זה חסר פשר. ובכל זאת יש לנו מרדף אחרי תכלית.. ואתה ברוב טובך גם אומר שהיר אכן קיימת ושאם נהיה תלמידים מספיקים טובים ונצבור ממך חיזוקים- אולי גם נגלה אותה. לא יודעת. אני לא מסכימה עם yaga, אני לא חושבת שהחיים חסרי תכלית ושהם קיימים רק במודעות שלי, אני יודעת שזה לא כך. אולי, השאלה שלך תלויה באמונה האם קיים טוב מוחלט, אם כן- מה הוא. אם זה קיים- תכלית בעיניי היא נסיון (סיזיפי) להתקדם ולהתפתח לעברו. כל ההבנות החלקיות- הן לא תכלית, אלא קביים. שמעכבים יותר מאשר מועילים, אבל גם כאן יש הבחנה חשובה לדעתי- בחלל הפנימי של אדם, צריך לוותר על הקביים האלו. הם מעכבים. הייתי רוצה שלא יהיו לי קביים כלל. במישור של אדם כיחידה חברתית תרבותית, משפיעה ומושפעת ושל תרבות כיישות- צריך את ההבנות האלו, צריך לנסח אותם (ולהחליף אותם מדי פעם). הם כלים לאוריינטציה כלפי הטוב, ואחריות הדדית. אם אין אין טוב מוחלט, אם אין מוסר אוניברסלי, אין תכלית. התכלית היחידה היא התקיימות מחזורית, ללא התפתחות. או התפתחות מכנית בלבד. ואז כל תוכנית העל היא כולה מערכת הפעלה לקיום בלתי רצוני.

yaga1

New member
ממ...ארכידיאה

רק הבהרה לצורך הדיוק... אני לא חושב שהחיים חסרי תכלית להיפך...כל כולם תכלית מהיא התכלית לפי דעתי הסברתי בגוף ההודעה שאליה התייחסת כעת לגבי היכן מתקימים החיים... באופן לוגי וגם באופן א-לוגי אין שום סיבה והוכחה לכך שהחיים קימים להוציא עובדת תפיסתם ע"י תודעתך מאידך על דבר אחד אין ניתן לערער וזה שאת מודעת לקיומם אך ורק בגלל תודעתך העובדה שהחיים משכנעים כ"כ בקיום האוביקטיבי שלהם מלבד תפיסתך אותם היא עצם האשליה שהתודעה נתונה בה הרי מה כל הרעיון של שחרור והארה ו"הדרך" אליהם שהיא מדיטציה (כתרגול לא כמצב) כל דבר או רעיון קיים, פשוט או מורכב ככל שיהיה, מעבר למראית או תוכן, במהותו מושתת על פיצול התודעה לשלושה - אני, האוביקט, ותהליך ידיעת(תפיסת) האוביקט...זו המציאות התפיסתית שבה מתקיימת התודעה ודרכה היא "יודעת" את העולם. הרעיון הנשגב ביותר שעלה בתודעת האנוש הוא שעצם הפיצול הזה ועצם התפיסה שנראים כ"כ משכנעים בקיומם, מקורם ב"אשליה" והם עצמם אשליה... שיש משהוא שנקרה "אמת" והאמת לא מפוצלת והיא אחת ושכל עוד אנחנו לא "חווים" אותה הרי אנו כבולים באשליה...נבערים ולא מוארים... ושהאמת הזו תזרח בהתבטלות תודעתינו המפוצלת כשם שאנו חווים אותה על שלוש מרכיביה. זה הרעיון ולכל אחד מאיתנו נשאר לגלות אם הוא נכון ורעיון נוסף הוא שהדרך לגלות זאת היא מדיטציה לפי הרעיונות הללו, לייחס לעולם שמחוץ לנו איזושהיא מידה של קיום אוביקטיבי זה לחזק את עצם האשליה הדגש הוא על לייחס ולא על להתייחס ולכן זאת שאמרתי מקודם שהחיים כל כולם תכלית. באופן שאין ניתן ואין גם צורך להסביר כאן החיים על כל מה שמרכיב אותם, וכל רעינונותינו ומחשבותינו לגביהם, הם "חומרים" הנוצרים ע"י תודעתינו ומתקימים בה כנופים על הדרך למימוש תכליתה

arcidea

New member
תודה על ההבהרה

האמת שהנהנתי למקרא דבריך אבל זה גם עשה לי כאב ראש הלך הרוח המנטלי הזה לא משרת אותי עכשיו אז אני ארשה לעצמי לא תודה XX/arcidea

שששלום

New member
הלינק נפלא

אתייחס כרגע רק לדבר אחד. טוב מוחלט. או אפילו רק טוב ורע ? להרוג זה רע. מצד שני בתרבות המזרחית אומנויות לחימה או חלקם לפחות בלתי נפרדות מהתפתחות רוחנית. ברם, שם מלמדים גם להרוג (כפועל יוצא גם לטפל) השרדות וכיוצ"ב. ? מדוע דברי חכמי העבר רצופים סתירות ? מאותה סיבה. נאמרו לאנשים שונים לצרכים שונים בהתאם לרמת התפתחותם. הטוב לאחד רע לאחר. אז איך הכל מתיישב ? הכל שאלה מה המקור. אם חיצוני פיסי למטרת רווח וכיוצ"ב מה שנאמר לאחד לא יתאים לאחר. אם לצורך נתינה, תירגול חניקת האחר לדוגמה, יעזור לו ע"י 2 סיבות. 1.עצם התנועות הנכונות מחוללות מהפיכה בחיים. מאידך מרביתנו לא עושים תנועות אלה בחיי היום יום בצורה טבעית. 2.ההתעמתות מול החניקה יכולה לתרום לשיחרור הפחד החיצוני, תלמד להתמסר לכאב ולוותר על הכל שהרי אנו והעולם הפוטנציאלי הקיים בנו אחד הם. לכן סוגיית הטוב אם קיים וכו' לא רלווניטית. אין טוב ואין רע. הם יחסיים למתבונן. יש התפתחות תמידית, הבשלה של הדברים. כאשר הכיוון ברור ההתפתחות תוביל לכך. תכלית קיום האדם למצוא את עצמו כדי לגלות, לתת חזרה לעולם. אם זו הדרך יש רק הבשלה, התחלה ואופטימיות. הטוב נועד לשרת את תכלית האדם אשר משתנה בהתאם למציאות. מהמצאת הכתב לפורומים באינטרנט. עדיין נתינת ערך לאחר חשובה, כבוד האדם ומוסר. לצאת מעבר לגבולות העולם המוכר לנו לגלות עולמות חדשים כמו אילן רמון או קולמבוס בשעתו זה חשוב. הרי בלעדיהם לא יכולנו לתקשר כרגע. אז כל שנותר לכבד את קיום העולם כפי שהוא, לראות את השתקפות פנינו באחר גם ה"מזיק" ולהמשיך לתרגל עד שנשתחרר מעצמנו וניתן לעולם לחדור אלינו כך שנצא לחופש. מליצי משו ובכל זאת. אז תכלית חברה שמתנהגת ע"פ דרך זו מעשיה מחוברים לזמן ולמקום מהי אם לא המשכיות מהפרט אל הכלל ?

arcidea

New member
וואו כתבת המון :)

אני עוד אגיב יותר מאוחר על תוכן הדברים רק אומר שהתכוונתי לטוב מוחלט כאל מצב מאוחד לא דואלי ולכן הוא לא טוב\רע מוסרי כפי שרגיל להתייחס אליו אני אמשיך בהזדמנות XXX גם אני אהבתי תלינק

שששלום

New member
אז נשנה את המינוח למוחלט

לא טוב לא רע ולא אמת. מקובל?
על ההסכמה. זה חלק ממה שנסיתי להגיד.

בארס

New member
קונקרטיקה!

קונקרטיקה היא השפה היחידה שנוכל לשוחח בה, אם בכלל. אני בטוח שהרבה דברים שאני אומר והאופן שבו אני אומר הרבה דברים, לא מוצא חן בעינייך או בעייני כל אחד אחר, מן הסתם זה עיניין דו סיטרי, כלומר גם בעייני לא מוצאים חן דברים רבים שאני שומע, ממך או מכל אחד אחר. אמנם לא קל לראות את זה אבל בדרך כלל "חוסר הנוחות" הזאת היא לא אחרת מאשר סמן של האשליות שאנחנו מגדלים בתוכנו, כולל כל ההעלבויות, התחרתויות והנצחנויות המדומות שאנחנו שוגים לטבול בהן. שפת הקונקרטיקה מצווה עלינו לרדת כל פעם מחדש אל הקונקרטי תוך כדי "התעלמות" מהנספחים המנייריסטים של האישיויות שלנו, או במילים אחרות...אני אומר מה שאני רוצה ואיך שאני רוצה...ואת עשי עם דברי ככל העולה ברוחך , כנ"ל לגבי ולגבי כל מי שיש לו איזה עיניין , אגואיסטי לחלוטין (!), בחילופי דברים לשם למידה עצמית. אז לעינייננו ורק לעינייננו... מערכות ה"חוקים" והכוחות הפועלים על גורמים בבריאה הם מורכבים ומסובכים עד מאוד ומן הסתם קשורים אחד בשני כאריג מופלא ובהרמוניה מושלמת, מורכב יותר ממה שניתן להעלות על הדעת. מיותר לציין שלא מדובר כאן במשהו שניתן לתאר או להסביר אלא רק שאולי יש סיכוי לעמוד נוכחו אי פעם ולהווכח. "חידת" האחדות והריבויי , מכורח היותה רחוקה מהישג ידו של ההיגיון הרגיל שלנו, חשופה ביותר לשיגיונות , אשליות וטעויות לוגיות או א-לוגיות בכורח. ודוקא הדוגמה של הגלים בים היא מצויינת להבנה את הקשר בין הגלים וה"ים" , אבל אם ייצא לנו ,נרחיב על כך בנפרד. לגבי האדם , האומה, הפלנטה והגלקסיה... אם נאמר שגלקסיה, כיישות שלמה בפני עצמה, מהווה אבן בניין בסיסית יחסית בייקום, הלא היא כפופה למספר כוחות נמוך יחסית בהיררכיה הקוסמולוגית של הייקום, אולם בתוכה (!).. מתקיימים מערכות נוספות אשר ביניהן מתנהלים מערכות יחסים מורכבות יותר..ו"נולדים" חוקים חדשים אשר חלים על מרכיבי הגלקסיה ולא על הגלקסיה כשלמות (שכן היא, כיחידה שלמה, כפופה לכוחות ולחוקים של ה"שלמות" שהיא חלק ממנה). כך הולך לו העולם ונהייה מורכב יותר ויותר (גם מבחינת כמות החוקים והכוחות הפועלים) ככל שנוברים בו. (זהו כמובן, באופן עקרוני, תיאור של המרכיבים הפיסיקליים בלבד, שכן כאשר נכנסים לתמונה המרכיבים הנפשיים והרוחניים של היסודות בבריאה והיחס ביניהם, העסק מתחיל "להתחמם" באמת:). ובכן, לא קשה לשער, שכוכב הלכת ארץ החביב שלנו, לא סובל מחוקי מס הכנסה שמשפיעים בעוצמה רבה על דויד משוק הכרמל או על מנכ"ל אי סי איי. כן, בכוונה בחרתי בדוגמה קיצונית כזאת. כי בעולם של "דויד", חוק מס ההכנסה הופך ממשי! בנוסף לחוקי הגרביטציה, המחזוריות של אישתו והבגרות של ילדיו. (לא חסרות דוגמאות של "דוידים" שלא עמדו בזה). עכשיו...האדם...לפני שהוא ניצב באמת מול העולם האמיתי של הכוחות האובייקטיביים (!) שפועלים עליו מכורך היותו בריה אנושית שנוטלת חלק מיסתורי בבריאה "הזאת"....צריך האדם "להשתחרר" ממערכות הכוחות הסובייקטיביות שפועלות עליו מכורך היותו בעל גוף ביולוגי,תכונות אישיותיות, מערכת רגשית מלאה בחסכים ילדותיים, אידיאולוגיה חברתית, שגעונות גדלות וכיוצא באלו עד אין קץ. אחרי שהתחזק מול כל אלו...נותר מיודענו...לא אחר מאשר...אדם. ולא אבגוד במורשתי...כך שהדבר היחיד שאותיר בתחתית המגילה הזאת יהיו שאלות : מהו אדם? מהי אומה? מהי פלנטה?.... מהן ה"חוקים" להן כפוף כל אחד מהנ"ל? מהן אפשרויות ההתפתחות של כל אחד? מה ההבדל? ואיך ניתן לרכוש את הידיעה????

למעלה