התפרסם בנענע..הגעגוע
קראתי והרגשתי כאילו אני קוראת משו שאני כתבתי בעצמי.. פחות או יותר מה שאני מרגישה.. שלום לתקווה אלון רז מתגעגע בלב שבור לאיש האחרון שהבטיח שעוד יהיה כאן טוב מאת: אלון רז 15:52 05/11/2003 מה אבד לנו, בערב ההוא, כשיצחק רבין ירד אל מותו מבימת הנואמים של כיכר מלכי ישראל? על מה אנחנו אבלים פעם בשנה, כשהדגל יורד לחצי התורן, כשלרגע אנחנו מתעטפים בדוק של שתיקה? יש מי שיאמר שהיה זה איש השלום שמת, מותיר אחריו מדינה נטולת מנהיגות אמיצה וחכמה, תועה בנתיבים של דם וחרדת קולות נפץ. אחרים יגידו שהיה זה הגיבור שנטש אותנו. האיש שכוח עמידתו מול אויבים מבחוץ הפך לאגדה. או אולי היתה זו התמימות שעזבה את ישראל לפני שמונה שנים. חשבנו שיש כאן דמוקרטיה חזקה, וכשראש ממשלה נבחר, אז הוא נבחר, ואם מישהו יסלק אותו הרי יהיה זה הרוב. ופתאום נראה הכל פריך כל-כך. אולי זו אשליית העם האחד שחסרה. אולי זה משהו אחר, אולי זה כל אלה, אני לא יודע. אני רק יודע מה קורה לי לפחות פעם בשנה, כשמשום מקום, ככה באמצע החיים שלי, הפנים הסמוקות של יצחק רבין מופיעות על מסך הטלוויזיה, והקול העמוק שלו מתחיל להתנגן קצובות. פתאום אני שוכח את זה שרבין היה ראש ממשלה. פתאום כל הרעש והמחלוקת נעלמים לי, מתפנים מהמחשבות, מותירים מקום רק לגעגוע ארוך לאיש שהיה לנו, לאבא שהלך. שמונה שנים עברו, והכל הולך לעזאזל. נדמה כאילו יגאל עמיר פער ביריותיו חור בתיבת הפנדורה של החברה הישראלית. שמונה שנים, וכל שנה אנחנו מרגישים אבודים יותר, נטושים יותר, נבוכים יותר. לפעמים מול העיתון, או סתם ברחוב, כשכל הייאוש הזה אופף אותך, התחושה ההיא של "הלכה לי המדינה" שצפה מול עוד שחיתות ועוד טיפשות ועוד קפאון, נשאר רק להתגעגע לאיש האחרון שעוד הבטיח שיהיה כאן טוב. היום, כשהפוליטיקאים ינאמו והפרשנים יפרשנו, אני שוב אביט במסך הטלוויזיה, אחכה לקול המונוטוני ההוא. שוב אחכה לפנים הקפואות, עם הניצוץ הממזרי בזוויות העין והפה, שיספק לי את מנת התקווה הזמנית שלי. ואז, כשהפנים האלה ימוגו והקול יתפוגג, כששוב תשתלט המציאות על ההכרה, נישאר לנו רק עם כאב שאין לו מרפא.