בוריס ילצין 1931-2007

אם פוטין היה פה ראש ממשלה

הוא מזמן היה עושה פה סדר. מה עוזר לך חופש הביטוי כשהשחיתות פושה בכל דרגי השלטון וכשאירגוני הטרור חוגגים בלי כל תגובה הולמת?

ExtrAviel

New member
סתם שאלה לגבי משהו שנאמר

כל אירגוני הטירור חוגגים אצלנו פה בארץ אבל יש לי שאלה אחת,אליך ולכולם,מהיכן אתם חושבים בא הנשק? מהיכן הנשק האטומי שנוצר לאט לאט באיראן? כולם יודעים שהנשק האטומי אצל איראן בא בעזרתה של רוסיה אני בתור אחד שיש לו קרובי משפחה שם,ברוסיה,באוקראינה, שומע מה משמיעים בחדשות [ברוסיה!] לגבי המלחמה,לגבי הטירור,לגבי הפיגועים הם אומרים שאנחנו הרשעים,הישראליים,היהודים פושעים לעומת זאת הערבים,אלא שרוצחים אותנו ומנסים למחוק אותנו מפני האדמה [לפחות זה רצונם] הם הטובים טלית שכולה תכלת. ברוסיה לא יראו בחדשות הורים שכולים שאיבדו את בנם בפיגוע הם יראו מחבל שנורא ע"י הכוחות שלנו ויגידו "אוי כמה שהערבי הזה מסכן" אני לא מבין את הממשל של רוסיה,למה הם תומכים במדינות ערב?ברוסיה יש מיעוט דיי גדול של יהודים נכון שהרבה עברו למדינות אחרות,כמו ישראל למשל בגל העלייה שהיה יחסית גדול בסוף שנות ה80 במקום לתמוך בארץ הם תומכים בהם וזה לא מסתדר לי אני לא חושב שאם פוטין היה פה ראש ממשלה היה לנו מי יודע מה סדר...כי מישהו כבר היה מצליח לקנות אותו איכשהו דבר אחד למדתי כסף זה הרבה בחיים הממ אני יודע שיש פה דברים שלא קשורים אבל לא נורא בכל מקרה הבעתי את הדעה שלי

רוסיה אובייקטיבית,

על אותו משקל את יכולה לאשים את הBBC בחוסר אובייקטיביות. אין מה לעשות, בתחום התקשורתי-הסברתי, ישראל הפסידה, מפסידה ותמשיך להפסיד (לפחות עד שתתחיל לעשות משהו באמת רציני בנדון).

AeroSlash

New member
ומה הבעיה עם זה?

למה רוסיה צריכה לרוץ ולתמוך בישראל? כאילו, תביא לי סיבה אחת? בגלל המיעוט היהודי ברוסיה? יש גם די הרבה יוצאי אפריקה ברוסיה, כנ"ל גם ערבים שבאים ללמוד שם ועוד הרבה מאום יוצאי מדינות ומקומות שונים. אם על סמך זה רוסיה תתחיל לתמוך בכל מדינה, אז אולי עדיף כבר עכשיו לפזר את כל המשאבים שלה לכל הרוחות. רוסיה לא חייבת שום דבר לישראל. פוטין, בתור נשיא שאשכרה מנסה לתקן את המצב בארצו, דואג לארצו ולרווחת בני עמו. איראן היא מדינה ככל מדינה, ואם לבנות כור באיראן, יעזור למצב במדינה שלי, אז הייתי גם אני עושה את זה. ובטח לא הייתי הולכת לשאול רשות של איזה מדינה. למה מה ישראל בשביל רוסיה בכלל? ארה"ב החליטה שהיא תתמוך בישראל ורוסיה החליטה שהיא תתמוך במדינות ערב. מה פסול בזה? העובדה שזה לא מסתדר לך? אם פוטין היה פה ראש ממשלה, היה פה באמת בסדר. לפחות לא היו מעיזים לחטוף לנו 3 חיילים מתחת לאף. ד"א, החדשות של רוסיה זה בדיוק מה שמשדרים פה בערוצים הרוסיים. אז אל תתחיל לספר סיפורים לגבי מה שמראים ברוסיה בחדשות. בין השאר בזמן המלחמה האחרונה הייתי בעצמי ברוסיה, ובדיוק כמו שמראים שם את מחוסרי הבית הלבנוניים בעקבות הפצצות חיל האוויר הישראלי, הראו שם איך הצפוניים פה ישבו במקלטים. וסליחה באמת שהנזק שנגרם ללבנון ולתושבי לבנון, ע"י הפצצות חיל האוויר, לא בא בשום השוואה להפצצות ע"י קטיושות פה.

ExtrAviel

New member
בתור אחד שהיה בקשר מתמיד עם קרובי משפחה

שגרים ברוסיה הם סיפרו לי מה הלך שם בחדשות וכד' בזאת אין לי שום דבר נגד זה שרוסיה תתמוך באיראן אם זה מועיל לה שיהיה בכיף. אבל אני חושב שרוסיה גם צריכה להבין את המצב פה במזרח התיכון הרי אם איראן תמשיך בהעצמת הכור הגרעיני שלה ולא תפסיק לפי דרישת האו"ם ברור לכולם שארה"ב,ישראל ושאר המדינות לא ירשו זאת.אם תהיה פגיעה בכור הגרעיני של איראן,אני מדבר על הפצצה,הרי רוסיה,ישראל,וכל שאר המדינה יפגעו ויפגעו חזק. הרי אטום זה לא טווח קטן במיוחד עם תהיה עוד רוח שתנשוב מספיק חזק להעיף את הדברים לכל האיזורים. וכשאתה מדבר על יוצאי אפריקה שעוברים לשם וערבים שעוברים לשם על מנת ללמוד זה משהו אחד ואחד שיש לו אזרחות שם והוא נולד שם ויש לו שם שורשים זה משהו אחר. לגבי פוטין תשמע לא אתה ולא אני ולא אף אחד אחר יכול להגיד את זה בוודאות מה פוטין היה חוזה את זה שזה היה קורה? לא נראה לי שהוא מכשף או משהו בסגנון,מה שקרה היה בלתי צפוי והחיילים והממשל שלנו לא היו מוכנים אני לא תומך בממשלה שלנו ואני הייתי כמובן מעדיף שיהיו כמה שיותר מהר בחירות חדשות.ראש הממשלה הנוכחי לא עושה כלום,שר הביטחון שלנו אין לו שום ידע בביטחון. בכל מקרה לא איכפת לי שרוסיה או כל מדינה אחרת תעזור למדינות ערב,אבל צריך לדעת גם גבול כי האטום הזה מאד מסוכן. במיוחד שאנו מודעים לעובדה שהערבים רוצים למחוק אותנו מהמפה ולעשות "שואה 2" יש לי שאלה אחת קטנה אם העזרה של רוסיה לאיראן תועיל לה ואתה תדע שאיראן מתכוונת להישתמש בה כנגדך כתושב ישראלי שחיי במדינה פה היית עדיין שמח בזאת ומסכים לזה?

AeroSlash

New member
קודם כל,

עד הפעם האחרונה שבדקתי הייתי עוד נקבה, אם יהיו התפתחויות בנושא אני אודיע, אבל בנתיים אנא ממך
. שנית, בעולמנו המודרני, כל מדינה חושבת ראשית על עצמה ועל האינטרסים שלה. אלה הם כללי המשחק ואין מה לעשות אם זה. אם תצא פה איזה פילנטרופית חסרת תקנה [אני מדברת על מדינה כן?], ותתחיל להיות מתחשבת ונחמדה כלפי כולם, היא תמחק מהמפה. זה שלא מוצא חן בעיניך ובעיני בוש ובעיני ישראלי שבאיראן יש גרעין זה מאוד יפה והכל אבל מי אתם בסופו של דבר בשביל לקבוע? כזכור לי, איראן היא מדינה ריבונית. וכמו שלישראל, ולרוסיה, ולארה"ב וכו וכו וכו יש את הזכות להחזיק בפצצות אטום, כך ישנה הזכות גם לאיראן. מה שאחמדיניג'אד מתכוון לעשות עם הגרעין הזה, זה כבר משהו. ובמשהו האחר הזה צריך לטפל בצורה אחרת, במידה ויהיה צורך. אבל לא לבוא ועל סמך לא ברור מה להתחיל לקבוע עובדות בשטח שלאיראן אסור שיהיה פצצות גרעין. איפה ההגיון? מה איראן שונה מאחרים ברמה המהותית? ברגע שלוחצים על מדינה בצורה כזו, אל תצפו שזה יעזור במשהו. כדי להבטיח שאיראן לא תשתמש בפצצות האטום שלה בשביל למחוק את ישראל או כל מדינה מהמפה יש לנקוט בצעדים שונים בתכלית מאלו שארה"ב ושאר העולם נוקט בהם. כי זה רק מעורר באחמדיניג'אד את חיה יותר [לעשות דווקא, מכיר?
] פוטין לא היה חוזה שזה יקרה. אבל אם כל מיני נסראלות בסביבה היו מודעים לכך שיש פה מנהיג חזק ולא אחד שמזיין בשכל, למען בטחונם האישי, היו מפחדים לגעת בשערה אחת מראשם של החיילים. ופוטין הוא מנהיג חזק. אני לא מדברת עלי באופן אישי. ואני מדברת באופן אובייקטיבי על איראן כעל מדינה. כמובן שהאפשרות שאיראן יום אחד תחליט פתאום לעשות פה הירושימה ונגאסקי מס' 2 לא מעודדת, אבל שוב, הדרך שבה מנסים למנוע מהם לעשות את זה, רק מעוררת אותם לזה יותר.

ExtrAviel

New member
=) מצטער על הטעות חח

את בדקת אני לא ;) סתם צוחק סליחה על הטעות =) הממ נכון יש לה זכות להשיג נשק אטומי אבל לא במצב שכזה שעכשיו שורר באיזור שם ובאווירה פה בארץ מלבד זאת מה רע בסנקציות על המדינה?לא נראה לי שיש דרך אחרת מלבד זאת וכמובן מלחמה לא איכפת לי שיהיה להם נשק אטומתי ומצידי לא יודע מה אבל הם מהווים סכנה לאיזור מזרח התיכון ולנו,הישראליים. לא יפחיד אותך לחיות כאן בארץ בידיעה שלמדינה אוייבת ששונאת אותנו,מכשיחה את השואה ושרוצה במותנו בכל מחיר? לי אישית הספיק מלחמת לבנון השנייה האזעקות במיוחד ביום האחרון שהיו לי 8 אזעקות שלא לדבר שהייתי מתעורר עם אזעקה והולך לישון עם אזעקה הפך להיות מין קצב לחיים חח

אז את בעצם אומרת שלישראל אמור להיות נחמדה

ומתחשבת, ואם הפלסטינאים יורים רקטות על שטחנו הריבוני, אז אנחנו חייבים לכל הפחות להשמיד את כולם (כי הרי אסור להיות נחמד ומתחשב, לא? אחרת כולם יטפסו עליך..) ובקשר לאיראן, ברגע שהנשיא שלה מצהיר בצורה הכי ברורה שרק יכולה להיות, שהמטרה שלהם זה "למחוק את ישראל מהמפה" ואף מצהיר שהרגע הזה עוד יבוא, אז צריכה להדלק פה נורה אדומה. לפי פירוסמים זרים, גם לישראל יש יכולת גרעינית (לפי פירסומים זרים, ישראל בחיים לא לא אישרה). ההבדל הוא שישראל בחיים לא אמרה שמטרתה הוא למחוק מדינה כלשהי מעל פני היקום. אפילו במלחמת יום הכיפורים, שישראל הותקפה באופן פתע, והייתה בתנאים מאוד מאוד גרועים (ולפי הפירסומים, כבר אז לישראל היה נשק גרעיני), אפילו אז, ישראל נמנעה מלהשתמש בו. בקשר לפוטין. לא חזק ולא נעליים. מה שחזק זה הפוטנציאל של המדינה והארץ שהוא עומד בראשה. אם פוטין היה עומד בראש מדינה פצפונת, עם כמה מליוני תושבים, הוא לא היה שורד מעל שבוע-שבועיים. הוא מרשה לעצמו לעשות מה שהוא רוצה בגלל שיש לו זכות וטו, ומדינתו בטוחה מפני סנקציות. בנוסף, בארצו יש הרבה אוצרות טבע, ורוסיה תשרוד מצויין גם אם יהיה עליה חרם. ישראל לעומת זאת היא סיפור אחר לגמרי. ואני מקווה שאתם מבינים למה.

תיקון קטן

לפי פירוסמים זרים, גם לישראל יש יכולת גרעינית (אך ישראל מעולם לא אישרה זאת).

AeroSlash

New member
אתה שם לב שעכשיו אנחנו כבר מתווכחים

על נקודת מבט וזה טיפשי? אני רואה את המצב ככה שכן היה פה סדר אם היה לנו מנהיג כמוהו, אתה לא. והנימוקים שכל אחד מביא פה פשוט מסבירים את הנקודת מבט של שנינו. אמרתי, אם מדינה מצהירה שמטרתה להשתמש בנשק להשמדה המונית, צריך לעשות משהו בנידון. אבל לא מה שארה"ב מנסה לעשות. כמו שאמרתי זה רק משחרר את החיה שבאחמדיניג'אד. ואל תשאל אותי מה בדיוק צריך לעשות. תותחים כבדים ממני לא הצליחו לפתור את התעלומה, אני סה"כ מביעה את נקודת מבטי.

אם פוטין היה פה ראש ממשלה, הוא לא היה שורד

שבועיים. להיות ראש ממשלה של מדינה כמו רוסיה, זו באמת לא חכמה גדולה. מעניין מה היה קורה אחרי הסנקציות שהיו מטילים עלינו (אחרי שפוטין [בתור ראש ממשלת ישראל] היה שם זין על כל העולם), מה בדיוק היינו אוכלים פה, ואיך בדיוק היינו שורדים? ואף אחד לא אומר לרוסים מה לעשות. בסופו של דבר, כל אחד חושב אך ורק על התחת שלו, וכולנו יודעים שכל ההחלטות הן פוליטיות. הרוסים לא באמת אוהבים את הערבים. זה רק משתלם להם (כמו לעוד הרבה ארצות) לתמוך בהם. פשוט אחר כך לא צריך להתלהם ולהיות מופתע איך זה שרוסיה הפכה פה לכל כך שנואה, כמעט על תקן "מדינת אוייב". תאהבו את רוסיה כמה שתאהבו, אבל אם תיפול כאן פצצת אטום, אותה פצצה שרוסיה כל כך תרמה לבנייתה, הרי שכולנו נמות. יהודים, רוסים-גויים, ערבים, דרוזים, כולם. ככה שהאהבה הרבה שלכם אליה לא ממש תתרום לכם. להיפך, היא תהיה כמו יריקה בפרצוף מצד רוסיה. אבל להם זה לא אכפת. הם (כמו כל אחד אחר) דואגים אך ורק לאינטרסים שלהם. גם אם זה יעלה במותם של מליוני בני אדם.

../images/Emo45.gif בדיוק

הישראלים נוהגים לחשוב שכל העולם סובב סביב המדינה הפיצפונת שלהם אבל זה רחוק מלהיות כך ואף אחד לא חייב לתת דין וחשבון לישראל. שלא לדבר על כך שישראל עצמה, על אף קוטנה, היא אחת מיצואניות הנשק הגדולות בעולם - האם כשהיא מוכרת נשק למדינה א' היא נותנת דין וחשבון למדינה ב' שנגדה בסופו של דבר יופנה הנשק הזה? לא! (כל עוד לא מדובר באויבי הפטרון האמריקאי כמובן).

למעלה