בוריס ילצין 1931-2007

רע. המטרה לא תמיד מקדשת את האמצעים,

השינוי והרפורמות היו באות בכל מקרה, רק סביר להניח שבצורה הרבה יותר מסודרת, מבוקרת וחכמה.

TaL53

New member
אולי ואולי לא

תזכור שגורבי לא הצליח לסיים את מה שהתחיל והודח ע"י השמרנים. וילצין כן הצליח לעמוד מול רוצקוי וחזבולטוב בניסיון ההפיכה ב92. יכול מאוד להיות שבלי ילצין שזכה לתמיכת העם והצבא הייתה מתפתחת מלחמת אזרחים ברוסיה.

לא סביר,

כמה עימותים בבירה זה עדיין לא מלחמת אזרחים. רוב האזרחים נהנו מאופרטות וממופעי בלט בזמן שהופל השלטון. היה קונצנזוס מוחלט לגבי קיומו של משבר כלכלי עמוק, רק היו חילוקי דעות אודות פתרונות אפשריים. ברה"מ לא הייתה שורדת במתכונת זו, לכן השינויים היו רק עניין של זמן.

TaL53

New member
תסריט אפשרי

הק.ג.ב וראשי הצבא מנסים לתפוס את השלטון במוסקבה, מדיחים את גורבי ופונים להחזיר את הרפובליקות שהתחילו לקבל עצמאות לידיה של מוסקבה. מתפתחת מלחמת אזרחים, הצבא מפולג וברית נאט"ו נכנסת לתמונה לבקשת הכוחות הדמוקרטיים והבדלניים ברפובליקות.

ilatan

New member
זאת שאלה מורכבת...

אין ספק שמה שהיה ברוסיה לפני ההפיכה היה רע וזה גם לא היה קומוניזם, הדבר הזה.. אין ספק שגם מה שקורה שם עכשיו זה לא בדיוק דמוקרטיה טהורה והמצב הוא לא מי יודע מה (בלשון המעטה). יחד עם זה נראה שהיו דברים חיוביים גם בעבר וגם בהווה של רוסיה. הסרט - park sovetskogo periuda מטפל קצת בדילמה הזאת ודילמות הקשורות אליה.... מישהו ראה את הסרט? אם לא אז הוא מאוד מומלץ.

TaL53

New member
בשום מקום זה לא דמוקרטיה טהורה

וברוסיה אף פעם לא תההי דמוקרטיה כמו בארה"ב או מערב אירופה בגלל שגם אין לרוסיה היסטוריה רחבה של שלטון דמוקרטי (חוץ ממהפכת פברואר). וגם קשה מאוד לשלוט על שטחים גדולים ועל הרבה עמים בשלטון דמוקרטי- למשל מה שקורה סין שברור שאם תהיה שם דמוקרטיה המדינה תתחיל להתפרק. אבל ללא שום ספק עדיף דמוקרטיה חלקית אפילו על מה שהיה בברה"מ, במיוחד כשזה נוגע לעמים שנשלטו ע"י ברה"מ ולא כול כך רצו בזה.

TaL53

New member
אולי ברוסיה יסכימו

איתך (חלקית) אבל בטח שלא בכול ה15 רפובליקות שקיבלו עצמאות מאחיזת הברזל של מוסקבה אחרי 70 שנה.

אולי היא עדיפה בשבילך, כי את חיה בישראל...

אבל עשרות המליונים שנשלחו לעבודות פרך בגולאגים, ועוד עשרות מליונים שנרצחו בדם קר, אני בספק אם יסכימו איתך..

עיתונאית רוסייה ביקשה מקלט בלונדון מחשש לחייה

עיתונאית רוסייה ביקשה מקלט בלונדון מחשש לחייה (25/04/2007 18:15) עיתונאית רוסייה אשר פרסמה ספר בו לא נמנעה מלהביע ביקורת חריפה נגד נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, אמרה כי היא ביקשה משלטונות בריטניה להעניק לה מקלט פוליטי בטענה כי היא נמצאת ב"סכנת מוות" על אדמת רוסיה. אבל חפיף נו.. זו הרי לא אמא של ולנטין או של אלה שנמצאת בסכנת חיים.. אז אפשר להלל את בריה"מ ורוסיה, שמעלימים כמעט כל אחד שלא מוצא חן בעיניהם...

מאיפה הידיעה התמוהה הזאת?

על אותו הגיון-למה כל האופוזיציונרים שעושים עכשיו בלאגן ברוסיה לא בורחים? יש להם שומרי ראש שארה"ב ממנה להם או משהו כזה?

AeroSlash

New member
בוא'נה,

אתה מדבר ככה כאילו נולדנו ביום שדרכנו על אדמת קודש וכאילו ההורים שלנו לא חיו 40+ שנה בבריה"מ לפני שהגיעו לישראל.

סתם ניסיון עלוב ופתטי לעבור לבריטניה

אין לי מושג מאיפה הבאת את הידיעה הזאת אך במידה והיא נכונה מדובר כנראה ברצון של העיתונאית לעבור לבריטניה ולשם כך היא לא בוחלת באמצעים ואף טוענת ל"סכנת חיים". אך זה לא משהו כל כך ייחודי - הידעת שמדי שנה עשרות ישראלים-יהודים מגישים בקשה לקבלת מקלט מדיני בקנדה עקב "רדיפה" ו"סכנת חיים" כשכל רצונם הוא בעצם לעבור לגור בקנדה ולקבל ממנה סיוע?

AeroSlash

New member
יש לי הרגשה שאם אכן כך היה...

RTVi לא היו מפסיקים לטחון את הנושא הזה. בנתיים לא שמעתי כלום [תקנו אותי אם אני טועה].

AeroSlash

New member
תאמין לי, לחיות בישראל זה לא כזה מציאה גדולה.

תאמין לי, אני בת למשפחה שלא הרימה את המזוודות וברחה ברגע שפתחו לה את השער. המשפחה שלי מאוד אהבה לחיות איפה שחיינו ובאמת שניסינו כבר לעשות הכל על מנת לא לנסוע, ולמה נסענו? כי אבא שלי בא לשוק פעם והספיק לו הכסף ל-3 ק"ג תפוחי אדמה. מי שהיה הצלם הכי מוכר בעיר בזמנו. ולא, לא קרה כזה דבר לפני שהחזון הדמוקרטי של ילצין פרץ. ואני לא מבינה איך אפשר להלל את ילצין עכשיו. על מה בדיוק? על זה שסבתות בנות 80 זעקו למצלמות בחדשות בשנות ה-90, ואני מתכוונת לממש זעקו שאין להן מה לאכול!! שאין להן כסף לכיכר לחם ולחבילת סוכר!! על זה צריך להודות לילצין? אל תנסה עכשיו לעורר בי רגשות אשם עם העשרות מליונים. במקרה גם סבא רבא שלי נרצח באחד ממסעות הטיהורים של סטלין. אבל הגיע הזמן ללמוד כבר שבריה"מ לא נגמרת בסטלין.

איך אמר פוטין לבוש:

"U vas svoya demokratya, a u nas svoya " אל תמהרו לקדש את ערך הדמוקרטיה והחופש, יש מדינות ועמים שלא יודעים איך להשתלט על השדים האלה.​

TaL53

New member
כמו שצ'רצ'יל אמר פעם

זה לא שהדמוקרטיה מושלמת אבל זה הכי טוב כרגע. יש לך שיטות ממשל יותר טובות?

למעלה