בוריס ילצין 1931-2007

ואם החברה לא רוצה ולא מעוניינת בזה?

אז מה תעשה, תכפה את זה עליהם בכוח? קצת לא מסדרת לי כל הכוחניות והעריצות שלך מצד אחד, ביחד עם השמאלניות וההתרפסות שלך בקשר לנושא ישראל ואוייביה מצד שני. משום מה, שני הדברים האלה (ששונים שנות אור אחד מהשני) לא מתחברים כל כך..

אתה מבין קצת בהתגלמות הדמוקרטית האמריקנית

שכולם סוגדים לה? אם כן, יש לי אליך מספר שאלות: איך זה שבדמוקרטיה שאמורה לעודד ריבוי דעות, פלוריליזם וכו' וכו', יש לך רק שתי מפלגות? ועוד שתי מפלגות שאם אתה מתעמק יש להם מצע מאד דומה, עם כמה שינויים קוסמטים פה ושם. אפילו ברוסיה של היום שכולכם משום מה חושבים שמדובר בהתגלמות הדיקטטורה, יש מעל ל30 מפלגות (וזה נכון לעכשיו, עד הבחירות בטח יעלו עוד כמה). איך במדינה דמוקרטית, בשלטון העם, מתבצעת פלישה לעיראק ללא הסכמתו של העם? ולמרות שכמעט כל העם בעד הנסיגה מהשטחים הכבושים, ארה"ב ממשיכה לדגור שם? איך זה בדיוק מסתדר עם הדמוס-קרטיה שלך?

TaL53

New member
אני לא מומחה לארה"ב

פעם שמעתי הסבר מפורט על למה בארה"ב יש רק שתי מפלגות אבל אני ממש לא זוכר אותו:) ועוד הפעם, ולן, אני לא אומר שבארה"ב הכול מושלם או שהדמוקרטיה מושלמת. אבל עדיין דמוקרטיה עדיפה על מה שקיים היום נגיד בצפון קוריאה. או המשטרים הדיקטטורים של ד. אמריקה (שנתמכו ע"י ארה"ב). וגם על רוסיה אפשר להתווכח,לדעתי לא תהיה ברוסיה אף פעם דמוקרטיה כמו במערב אירופה בגלל שרוסיה בנויה למשטר ריכוזי. ככה זה היה 400 שנה. העם הרוסי לא בנוי להבין או לתמוך בדמוקרטיה, תמיד יחפשו שם את האיש החזק (הצאר, הנשיא, היו"ר) שירכז את השלטון.

זה מה שאני אומר../images/Emo45.gif,

רוסיה לא צריכה להסתכל על הדמוקרטיה האמריקנית כאבטיפוס למשטר הנכון, רוסיה צריכה להטוות ולעצב לעצמה דמוקרטיה משלה, שהכי תתאים לה ולאזרחיה (וזה בדיוק מה שעושה פוטין, לפי דעתי) .

AeroSlash

New member
מה פתאום?????!!?!#?!!

מה שפוטין עושה זה דיקטטורה!! ברית המועצות מס' 2!!!1 ובכל עיקר המטרה שלו זה להרוס את ישראל !!!!!!!!!! מיותר לציין שאני מסכימה מילה במילה, לכל מדינה יש את הדמוקרטיה שלה. ובניגוד למה שנוח לבוש לחשוב, הדמוקרטיה הפרטית שלו, לא תופסת לגבי כל מדינה בעולם [ראינו איך זה תפס בעירק].

Old Cat

New member
אנחנו לא כל כך חשובים

האינטטרסים שלו - או מה שהוא רואה כאינטרסים של רוסיה - מכוונים את פוטין הרבה יותר מאשר אלו של ישראל. לכן לומר ש "בכל עיקר המטרה שלו זה להרוס את ישראל" יהיה לא רק מטגזם אלא מופרך. אמנם ממש לא איכפת לו אם מעשיו יסייעו או לא יסיעו לישראל או לאויביה, אבל העיקר והמטרה בעיניו זה מה שהוא מבין כאינטרסים של רוסיה. לבחון כל דבר מבעד למסננת התועלת או הנזק לישראל קצת גורם לאיבוד ראיית המציאות, שהרי כל מנהיג עושה קודם מה שהוא רואה כאינטרסים שלו. יש מעט כאלו שרואים בהשמדת ישראל כאינטרס עליון שלהם. כאלו הם לדוגמה מנהיגי הפלסטינאים.

AeroSlash

New member
אממ...

אמרת בדיוק את מה שהתכוונתי להגיד שכן השורה הראשונה נכתבה בסרקזם.

AeroSlash

New member
הדמוקרטיה הרקובה בארה"ב

מי ראה על החייל-כדורגלן והחיילת באירעק שהמציאו עליהם סיפורי גבורה שלא היו ולא נבראו ואפילו עשו סרטים שמתעדים את גבורתם [איזו בדיוק, אם לא היה שם מה שסיפרו שהיה, עכשיו גם סרטים תעמולתיים הם עושים? ממש גבלס-סטייל]? והכותרות על הנושא לא ירדו תקופה מספיק ארוכה? לא יודעת, אולי אני לא מספיק מעודכנת, אבל ככשמעתי את זה שאלתי את עצמי, היכן חופש הביטוי? ממתי מכתיבים לעיתונות לפרסם את מה שנוח באותו הרגע?

varui

New member
ילצין

אני לא יודע מה הוא עשה לטובת רוסיה בתקופה שלו שהוא הלך לפי קודמו קומנסטים
אבל הוא הביא כימעט להרס מוחלט של רוסיה מתי הוא הייה נשיא שם לשחיתות בלתי פוסקת בכל מקום האפשרי הרבה אנשים מאשמים אותה במצב כלכלי שהוא גרם באותה תקופה שעד עכשיו רוסיה לא יכולה לצאת ממנו עכשיו בקשר לפוטין אני מקווה בשביל העם הרוסי הוא לא אהייה כל חיים שלו בשליטון אומנם לאט הוא מוביל אותם כמה שנים אחרונה שלא הייה אפשר לדבר חופשי בתיקשורת ומי לא מסכים אם דעה שלו הורגים אותה לפני כמה חודשים הרגו עיתונאית בכירה ברוסיה שהיא רצתה לחשוף את כל מה הוא עשה בציצינא ועוד אבל הרגו אותה כמה חודשים לפני פירסום

צריך לאמץ את דרכו של פוטין גם בישראל...

צריך לעשות פה ניקוי ארוות יסודי ביותר...

נמאס לי שמקדשים את הדמוקרטיה

דמוקרטיה זה יכול להיות נחמד אבל לא צריך להפוך אותה לערך קדוש שאסור בכלל לגעת בו ושמקבל עדיפות על כל הדברים האחרים כי מה זה יעזור למשל אם יש חופש ביטוי מלא אבל העם נמצא בעוני ובזבל וללא ביטחון? קודם כל צריך לדאוג לטובתו של העם ואם צריך לחרוג מהדמוקרטיה אז חורגים. ראה מה קורה בארץ: ישראל הדמוקרטית כביכול (עזוב שבמציאות היא בכלל תאוקרטית) מתייחסת לדמוקרטיה (הקצת מעוותת) שלה כאל אלוהים, היא כובלת לעצמה את הידיים עם קידוש הדמוקרטיה ולא פעם מונעת מעצמה לפעול לטובת אזרחיה רק כדי לא לחרוג מהעקרונות הדמוקרטיים וזה מביא למצב של רפיסות וחולשה של המדינה, דבר שמנוצל ע"י אויביה ואנשים אחרים שגורמים לה נזק רב (ארגוני הטרור והמתנחלים לדוגמא). לפוטין בכלל לא היה שום קשר לרצח פוליטקובסקאיה - ממתי כל כך אכפת לו מה יגידו עליו? הרי גם בלי התחקיר שלה יש ביקורת רבה בעולם על מה שעושה פוטין בצ'צ'ניה אבל הוא ממשיך לעשות מה שהוא רוצה ולצפצף על כולם. היא נרצחה כנראה ע"י אחת מהכנופיות הצ'צ'ניות שאימצה לחיקה או ע"י שליחים של הפושע הנמלט ברזובסקי כדי להכפיש את שמו של פוטין (בדיוק כמו במקרה ליטביננקו).

varui

New member
פוטין

תאמין לי אם פוטין אהייה פה ראוש ממשלה אהייה יותר מאשר בתקופה כזאות אנשים אפחדו לדבר בכלל על כל מיני נושאים ואם אתה רוצה אותה אתה יכול לחזור לרוסיה

למעלה