בוריס ילצין 1931-2007

TaL53

New member
../images/Emo16.gifבוריס ילצין 1931-2007

נדליק נר לזכר האדם שהוביל את רוסיה לדמוקרטיה.בוריס ילצין נפטר אתמול בגיל 76 מאי ספיקת לב. http://news.yahoo.com/s/ap/obit_yeltsin

../images/Emo16.gif אבל אין לי שום סימפטיה לילצין, ההפך הוא

הנכון. אליו צריכה להיות מופנת האצבע המאשימה של פירוק ברה"מ אפילו יותר מאשר לגורבצ'וב. אחד המנהיגים החלשים שידעה רוסיה\ברה"מ..

rocket

New member
אבל הוא היה זה שהוביל את ברה"מ מהקומוניזם

לעבר הדמוקרטיה. וחוץ מזה, הוא היה זה שפתח את שערי ברה"מ לעליה ההמונית לישראל. ככה שכן היו לו נקודות טובות. אני לא אומרת שהוא קדוש. ממש לא. ההתנהלות שלו בכל מה שקשור למלחמת צ'צ'ניה היתה גרועה שאין כמוהה. אבל עדיין, הוא עשה דברים טובים. ומגיע לו כבוד אחרון

rocket

New member
מקבלת את התיקון.

למרות שעדיין אפשר לטעון שהוא עשה את העליה לארץ ליותר פשוטה ממה שהיתה בימי גורבצ'וב.

הוא גרוע בכל מה שעשה,

כמו שאמר טל, את פתיחת השערים תזקוף לזכותו של גורב'צוב, שלמרות הכל רצה רפורמה, חופש מרוסן, וילצין רצה לפרק ולהרוס, וזה מה שהוא עשה - הרס כל מה שאפשר. רק תראה כמה עבודה הוא השאיר לפוטין שגם אחרי כמעט 9 שנים של תיקונים נון-סטופ בקושי מצליח לתקן טפח מכל מה שהרס קודמו.

TaL53

New member
זה לא משנה מה הוא עשה

כרגע. לא שופטים אדם במותו (לפחות לא מיידית).

rocket

New member
ואתה באמת רוצה לומר לי שפוטין טוב יותר?

אבל זה לא העניין כאן. בכל מקרה, לא התכוונתי לומר בהודעה שלי שילצין היה מושלם. לא נראה לי שיש דבר כזה, מנהיג מושלם. אבל אני מוחה נגד הטענה ש*כל* מה שהוא עשה היה גרוע , וכל מה שהוא השאיר אחריו היה הרס. ילצין היה המנהיג הדמוקרטי הראשון, אחרי שנים של שלטון קומוניסטי. היתה מהפכה בזמנו, פירוק ברה"מ.... זה מאוד טבעי שלעם שהיה כל כך הרבה שנים תחת שלטון מסויים, יהיה קשה להתרגל לשלטון אחר, ותמיד תמיד תמיד, מעבר בין דיקטטורה מכל סוג שהיא לדמקורטיה היא קשה וכואבת ולא תמיד מצליחה. הרבה פעמים נראה כי המצב הוא אפילו יותר גרוע ממש שהיה בזמן השלטון הקודם. עד כמה שזה נורא, זה טבעי. ואילולא פוטין היה מנהיג אריץ כל כך והיה מאפשר לרוסיה להמשיך ולהתקדם לעבר דמוקרטיה אמיתית, אולי עכשיו הינו רואים את הניצנים של מה שילצין זרע. שוב, יש הרבה מה לבקר אותו. אבל יש גם דברים טובים להגיד. וסך הכל, ומעל הכל - הוא היה בן אדם.

בוודאי, פוטין הוא האנטיתזה לילצין

ואני לא מזלזל או משהו, בטח לא היום. פשוט מציין עובדות. מה לעשות שבמעשיו הוא זכה ללא מעט מתנגדים, ואני בינהם. אף אחד לא מתכוון לירוק על הקבר שלו או להפוך את היום הזה ליום חג.. ולגבי הטענות שלך-מה שהיה בתקופתו היה רחוק מלהיות דמוקרטיה מסודרת, אלא אם כן בעיניך עיראק של היום היא גם מדינה דמוקרטית למופת. ומה עם פוטין? ב8 שנים פוטין החזיר את רוסיה למעמד של מעצמה. מה עשה ילצין ב8 שנים? הפריט והפשיט את רוסיה עד לשד עצמותיה, הפך אימפריה לשבר כלי, גרם להיפר-אינפלציה שלא נראתה כמוהה, זרע רק הרס וחורבן. אילולא פוטין, גם היום רוסיה הייתה ממשיכה להתפלש בבוץ של עצמה ולהוות רק זירה למאבקים בין אוליגרכים, חברות ואנשי עסקים זרים.

OnlyNick

New member
ופירוק ברה"מ זה דבר רע?!

ספורים המנהיגים בעולם שנאלצו להתמודד מול הדברים שילצין התמודד. נכון שבמבט לאחור רואים שהוא עשה טעויות אבל כולנו חכמים לאחר המעשה.

ככה עושים רפורמה?

מה עם משהו הדרגתי? בהתחלה לבן כלאים של קומוניזם וקפיטליזם (סטייל סין של היום) ואולי אח"כ למשהו יותר דמוקרטי? זה כבר לא טוב? רק להרוס הכל ו.. זהו? לא זוכר יורת מדי בנייה בתקופתו..

OnlyNick

New member
לא הייתה אפשרות

אתה בטח לא זוכר את הפוטש, אי אפשר היה לעשות בהדרגתיות כי הקומוניסטים היו נחושים להחזיר את המצב לקדמותו. מה שילצין עשה דומה במקצת לכימותרפיה- פוגעים בגוף תוך חיסול הסרטן. ילצין נאלץ לבצע את ההרס כדי לשלול אפשרות של חזרה לשלטון קומוניסטי-דיקטטורי. כמו כן יש לזכור שילצין לא ידע שיטה אחרת, הוא היה קומוניסט בעצמו במשך רוב שנות חייו- מן הסתם אדם כזה לא ממש מתמצא ברזי הכלכלה החופשית והחברה הליברלית ולכן עשה שגיאות רבות. "עת להרוס ועת לבנות"... בתקופה של ילצין הייתה עת להרוס...

"עת לפרוץ ועת להרוס" למען הדיוק ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, דרכו של ילצין פסולה מיסודה, וכל ההתנהלות שלו אחרי הפירוק הייתה בעייתית (בלשון המעטה) עוד יותר מאשר הפירוק עצמו. כמו שיש את הסטיקר-"אם שותים לא נוהגים" לילצין היה צריך להיות-"אם שותים, לא מנהיגים". על טעויות משלמים וילצין נשאר חף מעונש עד יומו האחרון, למרות שהיה מהגורמים הישירים והעיקריים לקטסטרופה הגיאו-פוליטית הגדולה ביותר במאה ה20 ( שהטיב לומר ולדימיר ולדימירוביץ').

AeroSlash

New member
שלא נדבר על

כל הסכומים הסמליים באמת, שהלכו לכיסה למשל של בתו של ילצין, נגיד...

TaL53

New member
השאלה שלי היא כזאת

לכול אלה שיצאו בשרשור הזה נגד ילצין. עזבו לרגע את זה שהוא היה מושחת, שתיין, בקושי תיפקד והרג 5000 חיילים בצ'צ'ניה. ברמה העקרונית, מה שהוא עשה להפיכתה של רוסיה לדמוקרטיה, היה רע? (והכוונה שלי לא לאופן הביצוע אלא לעקרון).

AeroSlash

New member
כעיקרון?

אני חושבת שהיו שלמשטר הסובייטי היו את החסרונות שלו והיה צורך בשינויים. אבל לא כמו שהוא עשה את זה.

למעלה