ברכות לבביות !

Nofale

New member
אני תופס ממך בנאדם חכם

אבל בקטע הזה אתה קצת שחוק אולי יש אבא שבשמיים אולי לא צריך לרדוף אחרי כסף וחומר כל החיים אבל ללא ספק עם אתה לא רובוט של לימור ואריק , אתה רובוט של הדת הרי עם יקום מחר הרב הראשי של ישראל ויגיד לכולם שצריך לדקור את כל מחללי השבת , כי "אלוהים אמר לו" אתה תעשה את זה לא ?!

israeli saiko

New member
אני אשאל אותך ככה...

מה אתה מעדיף? להיות משועבד לאדם בשר ודם, ושפועל אך ורק ע"פ האינטרסים שלו, ולטובתו האישית, ולהיות נתון למצבי-רוח הרגעיים שלו (או לחילופין, לסמוך שתכונותיו יותר טובות ומתונות מאשר אכזריות וקשות.)? או להיות משועבד לאבא שבשמיים, שכולו טוב וכולו מטיב, שנעלה ממך בכל אמת מידה אפשרית, ורוצה רק בטובתך ובטובת כל בני האדם כולם? (ואל תענה לי משהו בסגנון, כמו שהוא ח"ו לא אוהב אותי, ואני לא חשוב לו, פה הדבר היחידי שאני יכול להציע לך זה פשוט ללכת ולחקור.) ואני לא מתכוון להיכנס לפוליטיקה, כי ביקשו לא לעשות זאת. אז אם אתה מעוניין תמשיך איתי את הדיון במסרים...

Nofale

New member
הטוב ומטיב הזה...

זה אשליה גדולה .. אז אתה שואל אותי עם אני רוצה לחיות באשליה או לחיות בחיים האמיתיים..הממ..אולי באשליה אבל באשאליה קצת יותר טובה אתה גם מציג את זה קצת מאחרת ממה שזה באמת..

israeli saiko

New member
...

הדבר הכי טוב שאני יכול להציע לך זה ללכת ולחקור בעצמך. ואם אתה מעוניין, אני יכול להפנות אותך לכל מיני מקורות ראשוניים. בכל מקרה אל תחשוב שאני מגזים, אני מציג את מה שלמדתי והבנתי בחיים, לא פחות ולא יותר.

Nofale

New member
ראיתי חקרתי

מספיק לי אתה אולי "נכווית" מכל מה שהיה לך מהמסגרת הבית ספרית ודוקא פנית אל ההפך תשמע בכיף תחיה איך שבא לך תאמין לי שהיו לי כל כך הרבה בעיות עם הבית ספר ולא בעיות של 30 בתעודה והכאת חברך לכיתה אני לא אומר שבית הספר זה המוסד הכי טוב , טהור ונכון שיש , אבל תתפלא , יש בו גם טוב ומי שמתמיד בבית ספר יכול ואני מדגיש יכול , לצאת ממנו בנאדם . לא בהכרח כמובן

xofer

New member
אתה חי בהכחשה למציאות

אולי באמת לא כל החומר בספרות רלוונטי (למרות שנראה לי שפשוט לא הבנת את המסר נכון - וסיפורי התנ"ך לא ממש תמימים), אבל מתמטיקה, אפילו 3 יחידות, וגם מדעים עוזרים לך להבין את העולם שבו אתה חי - והתשובה שאמרת שהכל נמצא בתנ"ך - עשה לי טובה. אם זאת גישתך, זרוק את המחשב לים, אל תיסע במכונית ואל תשמע מוזיקה אלקטרונית ותכתוב בפורום - כי אף אחד לא היה ממציא את הדברים האלה או את מה שהיה דרוש כדי להמציאם אם לא היה הולך לתיכון. שאלה - אם אתה אומר שאנשים גומרים כל החיים שלהם בעבודה וכו', אז מה אתה עושה? חי על חשבוני?

israeli saiko

New member
...

ההבדל ביני ובינך שאני טעמתי משני העולמות, ולפי תגובתך, לא נראה שיש לך מושג בכלל על הצד השני. הבנתי את המסר של אותו סיפור בספרות, אבל עדיין המוח שלנו יותר מורכב ונקלט בתת-מודע שלך הכל. ועם הזמן זה פורץ החוצה. ואני לא מתבטא לרעה על המדעים שמלמדים אותנו, אלא על הצורה שזה מועבר אלינו... מה גם שבאוניברסיטה, אתה מגלה עד כמה טחנו לך את המוח בתיכון לחינם. (ויש לי מעט ידע בנושא.) מה שאני אומר וכתבתי את זה קודם, שצריך להניח לנער את האופציות מול העיניים, ולהגיד לו מה הוא מעדיף, (ולא משנה באיזה צורה עושים את זה) - אם הוא רוצה בגרויות, הוא יעשה את זה, אם הוא רוצה ללמוד תורה, הוא יעשה את זה, אם הוא רוצה לעבוד, הוא יעשה את זה. ופשוט הוא צריך לחקור עם עצמו, מה עובר עליו, ומה הכי מתאים לו בחיים, ואיפה הוא חושב שיהיה לו הכי טוב - ואז הוא יחליט. ומה קשור? בגלל שאותם אנשים שהמציאו את מה שציינת, סיימו תיכון - זה אומר שגם "אני צריך"? למה בדיוק? בגלל שרק אנשים שעברו את מה שהם עברו, יכולים להעריך את העבודה שלהם? אני מריח ריח של התנשאות. וזה הדבר אולי הכי מגעיל שקיים בעולם. ואתה יודע אפשר גם לגמור את החודש בצורה צנועה יחסית, ולהסתפק במועט, עם עבודה צנועה שלא שוחקת לך את הנשמה, ומוציאה כל טעם טוב לחיים. לא חייבים להיות מהנדסי תוכנה במפעל היי-טק, שרודפים אחרי הקאש קרוב ל-12 שעות ביום. ומחוץ מזה, לא יזיק לך לעזור לאחים שלך שמתפללים עבורך כל יום. ולומדים תורה בין היתר גם בשבילך. ונכון שהסיכויים שתקבל את מה שאמרתי נמוכים, אבל אותו דבר גם הסיכויים שהם יקבלו את מה שאתה טוען הם נמוכים.

JD Wannabe

New member
תגובה

היי, גם אני טעמתי מכמה מקומות. נולדתי במשפחה דתית לאומית. בגיל 16 הייתה לי שנה שבה "התחזקתי" וכמעט עברתי סופית לשורות ה"שחורים" אבל אז עשיתי 180 מעלות ונהייתי חילוני. הנה מה שאני חוויתי: קודם כל, הסיבה שעזבתי את הדת הייתה כי הייתי אומלל. ניסיתי להיות שמח כי ככה הרב אמר (אמאל'ה...), אבל זה לא עבד. לא בשבילי, ונדמה לי שגם לא לשאר האנשים שהיו איתי. אז הבנתי שאין שם שום אמת כי אם הם מתעקשים שאני כל כך שמח אז למה הייתי כזה אומלל? בקיצור, גיליתי לאחרונה דת חדשה: פסיכדליה. הייתי מגדיר את זה בתור הדת הטבעית. אני גר עכשיו בשכונת "קראון הייטס" בברוקלין, איפה שמרכז חב"ד העולמי, ותן לי להגיד דבר אחד: אין שם שום רוחניות ווטסואבר. רוב האנשים שם מגעילים לי את הצורה. לעומת זאת, שבוע שעבר הלכתי לראשונה למסיבת טראנס, ובוי, אילו אנשים מדהימים חבל"ז. לא משנה מאיזה מדינה הם. הלכתי שוב, ושוב אנרגיות מדהימות. הקיצר, נראה לי שאם אתה מחפש רוחניות, עזוב שטויות, לך לפסיכדליה טהורה. אלה היו שני הסנטים שלי. פיס

מה

עוד מדסקסים פה ? טוב ככה.. בואו נקפל עיניינים כי תכל'ס, דוגרי ורסמי אם אפשר... נמאס מאוכליי החינם שכשבא להם הם נהנים משרותיים הסוציאלים הדמוקרטים והביטחוניים של המדינה, ושלא בא להם הם לא. ואני יוצאת בקריאה לבחוריי הישיבות ולכל השאר : תעשו צבא!! שלמו מיסים!! ובעיקר תעמדו בצפירה של יום הזיכרון!! נברך את כל מי שבפורום שומר שבת לשבת שלום ומבורכת. ॐ !!

xofer

New member
\\\\\\\

אתה חייב להבין - אין לי בעיה עם הדת, אבל יש לי בעיה שמקבלים אותה בצורה עיוורת ומתעלמים משאר העולם. (לא ניכנס לענייני כפייה) בהודעה הראשונה שלך היה נשמע שאתה מטיף לא ללמוד בתיכון - באיזו זכות? אני גם לא חושב שמערכת החינוך מושלמת, אבל לפי השיטה שלך שתמיד אפשר להשלים רואים שאתה לא מתמצא בעולם החילוני, כנראה לא הסתדרת כל כך שם ולכן אתה עכשיו נהנה מחסדי הדת. רוב החברים שלי שזרקו זין בתיכון מצטערים על זה עכשיו כי כשיש לך מחוייבויות (שכר דירה, ואפילו ילדים) אתה כבר פחות יכול להשלים השכלה ואפשרויות שהיו מאוד פשוטות בגיל יותר צעיר נהיות הרבה יותר מסובכות - ואני לא מדבר פה על מרוץ אחרי הכסף אלא גם על מקצועות חשובים שאתה נהנה מהם כמו רפואה ובעצם כל מקצוע מדעי שבזכותו יש לך תרופות והגנה. וכן, גם היסטוריה חשוב לדעת כי עד כמה שאני זוכר התנ"ך לא מכסה את המאה ה20, וגם אנגלית וכל מקצוע אחר. יאללה חלאס.

israeli saiko

New member
...

כל מי שעשה תשובה, לא מסתדר בעולם החילוני, בצורה זו או אחרת - אם לא היה ככה, אז רוב הסיכויים שהוא היה נשאר חילוני. אלא אם אתה חושב שהיה לי רע במובן היותר פשוט של המילה, כלומר משברים, מצוקות, וכד' - לא אלה היו הבעיות שלי. ואני לא מתכוון להרחיב את הנושא פה, כי זה לא עיקר הדיון. ובגלל שהיום אנשים שחושבים שאם לא נכנס לך לעו"ש למעלה מ-12 אלף נטו, אז זה לא חיים, ובגלל שאנשים רוצים תמיד לחיות ברמה של מלכים - אז בגלל זה החיים שלכם נראים ככה. מי אמר שאי אפשר לעבוד בעבודה ממוצעת להרוויח משכורת ממוצעת, ביחד עם הבת זוג שלך, ולחיות חיים טובים אחרי הכל. אתה יודע שהמשכורת הממוצעת של בנאדם בארץ היא 5 אלף נטו, משהו כזה? ונכון שיש עוני במדינה, אבל אנשים שאין להם חובות, או בעיות כלכליות כאלו או אחרות, ומשתכרים שני המפרנסים בסכום הזה יכולים לחיות בשלום. אפשרי פשוט, לבטל את הכבלים, לקנות במקומות זולים יותר, לפתוח מזגן רק בימות הקיץ, ולא חסר עוד הרבה שיטות לחסכנות. ואם יש לך בעיה - לך תעזר במדינה, במידה ויתירו לך. והיסטוריה חשוב לדעת, רק לא היסטוריה מסולפת - כמו שמלמדים בתיכונים, ואנגלית - אמממ... מי שצריך שילמד, לא חסר קורסים שאחרי חצי שנה אתה יוצא דובר אנגלית ברמה שיבינו אותך בחו"ל. (בניגוד לתיכון, שרואים כמה דוברי אנגלית יוצאים משם, אפילו בחמש יח' לימוד.) ובאמת שאין לי יותר מדי כוח להתווכח על הנושא...

xofer

New member
טוב, מילות סיום (אתה לא חייב לענות)

בכל אופן לא אמרתי שצריך לרוץ אחרי הכסף, אני גם לא בתכנונים להרוויח עשרות אלפי שקלים ובהחלט מסתפק במה שיש לי (וזה לא הרבה), אבל מצפה למשכורת מעל הממוצע בעתיד רק למטרה אחת: השקעה (לא פינוק) הילדים. מטרתי בלימודים היא לעסוק בעבודה שתעניין ותאתגר אותי ולא משהו סיזיפי, למרות שגם בלי תואר הייתי יכול להרוויח יותר - והתפטרתי ממקום עבודה נוח וריווחי כדי ללמוד. למרות שבעיצוב גרפי, המקצוע שאותו אני לומד וגם עובד בו אין קשר ישיר ללימודים בתיכון, אני מאמין שאדם צריך להיות רחב אופקים וסקרן ודברים שלמדתי בתיכון ובקורסים כללים בלימודים גבוהים נתנו לי פרספקטיבה נוספת על העולם - וזה לא יכול להזיק כשיש לך מספר אפשרויות בחירה. רק תסתכל פה בפורומים על הדורות הצעירים יותר שכל מה שמעניין אותם זה כוכב נולד ואלילי פלסטיק מזוייפים, כותבים בשפה מעוותת עם שגיאות וזה כבר סיבה למה צריך חוק חינוך חובה.

GallaxY

New member
אני מסכימה איתך

בסופו של דבר זה עניין של להשקיע בדור הבא, שלילדים שלך יהיה יותר טוב מאשר היה לך.

למעלה