...
כל מי שעשה תשובה, לא מסתדר בעולם החילוני, בצורה זו או אחרת - אם לא היה ככה, אז רוב הסיכויים שהוא היה נשאר חילוני. אלא אם אתה חושב שהיה לי רע במובן היותר פשוט של המילה, כלומר משברים, מצוקות, וכד' - לא אלה היו הבעיות שלי. ואני לא מתכוון להרחיב את הנושא פה, כי זה לא עיקר הדיון. ובגלל שהיום אנשים שחושבים שאם לא נכנס לך לעו"ש למעלה מ-12 אלף נטו, אז זה לא חיים, ובגלל שאנשים רוצים תמיד לחיות ברמה של מלכים - אז בגלל זה החיים שלכם נראים ככה. מי אמר שאי אפשר לעבוד בעבודה ממוצעת להרוויח משכורת ממוצעת, ביחד עם הבת זוג שלך, ולחיות חיים טובים אחרי הכל. אתה יודע שהמשכורת הממוצעת של בנאדם בארץ היא 5 אלף נטו, משהו כזה? ונכון שיש עוני במדינה, אבל אנשים שאין להם חובות, או בעיות כלכליות כאלו או אחרות, ומשתכרים שני המפרנסים בסכום הזה יכולים לחיות בשלום. אפשרי פשוט, לבטל את הכבלים, לקנות במקומות זולים יותר, לפתוח מזגן רק בימות הקיץ, ולא חסר עוד הרבה שיטות לחסכנות. ואם יש לך בעיה - לך תעזר במדינה, במידה ויתירו לך. והיסטוריה חשוב לדעת, רק לא היסטוריה מסולפת - כמו שמלמדים בתיכונים, ואנגלית - אמממ... מי שצריך שילמד, לא חסר קורסים שאחרי חצי שנה אתה יוצא דובר אנגלית ברמה שיבינו אותך בחו"ל. (בניגוד לתיכון, שרואים כמה דוברי אנגלית יוצאים משם, אפילו בחמש יח' לימוד.) ובאמת שאין לי יותר מדי כוח להתווכח על הנושא...