ברכות לבביות !

Mad Sorcerer

New member
חחחחחחחח ../images/Emo6.gif

הזכרת לי את הבוחנות הגרוזיניות שלנו חחח אם רק הייתה לי אחת כזאת גם בפסיכומטרי

israeli saiko

New member
...

לי אין תעודת בגרות... פעם זכור לי שהוצאתי במבחן במתמטיקה 12 מתוך 100 חחחחחח איזה תקופה. ובבגרות בספרות הוצאתי 46 אם אני לא טועה, ואזרחות לא עשיתי. מי צריך ללמוד את כל השטויות האלה, הכל שטויות. בשיעור ספרות זכורים לי כל מיני סיפורים מעוותים על מישהי שרוצה לטרוף את בעלה, ועוד כל מיני דברים חולניים - הם עוד קוראים לזה חינוך, מספיק שיושב בכיתה איזה פסיכופט בפוטנציה, שאהב את הרעיון, ושיהיה יותר גדול יישם את זה על אישתו לא עלינו. והכל בגלל מערכת החינוך. אני גיליתי את זה לקראת סוף התיכון, ופרשתי. ועכשיו שגיליתי את אבא שבשמיים, ואת התורה הקדושה, ואני בעל תשובה ב"ה - לא צריך שום דבר אחר בחיים. ואני לא בא להטיף או משהו כזה, רק אני אומר מה אני מרגיש - יש אנשים כל החיים שלהם גומרים בעבודה, ולימודים, רודפים אחרי כסף אחרי חומר. ובסוף חלקם נשחקים נכנסים למשברים, למה כל זה? הבנתי שזה לא צריך להיות ככה... קיצר המלצה שלי - אין למה לעשות בגרות, מי שרוצה שיעשה אח"כ בלי כפייה, לא צריך להיות רובוטים של לימור לבנת, ואריק שרון זה לא דבר טוב.

רב

בריח היקר, אממ... יו.. אני קצת בשוק אתה יודע.. לא צריך לעשות בגרות למען האמת בכדיי להיות מפותח אינטלגנטי ושנון. אבל מה? איך אפשר שלא לילמוד? איך אפשר להיות קבוע בדעות דתייות בלבד? הריי זה מושך לכיוון הפנטיות. תאר לך שרופא שלא מיתעדכן בכנסים, לא קורא ספריי רפואה מחודשים, לא עובד ומיתעדכן מבתיי חולים... מה הוא בעצם ? רופא מיושן! ועל כן אנחנו לא כמו אבותיינו הקדמונים שהיו הולכים במדבר, גרים באוהלים. אנחנו בחברה מודרנית! אז נכון שיש ביננו אנשים מאמינים וזה לגיטימי וזה יפה גם וזה משמר את הדת בהחלט ונותן לה נופח חיובי. אבל מה.. יש עוד דברים. החיים דורשים היתקדמות טכנולוגית, היתקדמות רוחנית, היתקדמות סיפרותית.. היתקדמות מתמטית..היתקדמות מדעית.. וכן הלאה וכן הלאה.. האם אנו יכולים לסמוך על התורה בלבד? האם .. וזאת דוגמא מניי רבות.. האם קציניי צה"ל היוצאים להכשרה של כמה שנים באונברסיטה ובמיכללות על מנת לשפר מכל מיניי בחינות את היעילות ורמת הצבא יכולים להיסתמך על התורה בלבד? אנו צריכים לשאוף תמיד כאנשים פרטיים לחדד את המוח שלנו בדברים חדשים וללמוד גם מהישנים. אבל אין מה לעשות אם לא לומדים לא יודעים. ואני אומרת אפשר ללמוד בכל גיל. לא בא עכשיו? אין דבר! אפשר בהמשך... אבל לא להיות בדעה קבועה. ואגב לדעתי גם כל עבודה מכבדת את בעלייה. אז גם מי שלא לומד ועובד זה בסדר גמור, רק לא לשבת בבית כמו הרבה מהדתיים שיושבים בבית ומישום מה יש להם איזו מחשבה כזאת לא מוסברת לי אישית שלחם כסף בריאות וביטחון ינחת להם על הגג כל בוקר. אז לא זה לא הולך ככה. לימודים-עבודה-כסף ככה זה, אם רוצים או לא.

israeli saiko

New member
...

ומה גורם לך לחשוב שאני לא מתפתח באמצעות התורה? בתורה יש הכל - אומנות, מתמטיקה, מדע על כל גווניו (תתפלאי לדעת כמה תגליות מדעיות כתובות בגמרא ובספרות הקבלה, רק תביני כמה אין בכלל סתירה בין יהדות למדע), פילוסופיה, מדעי החברה, מה שאת לא רוצה קיים שם. ויותר מזה - קיים לזה גם המימד הרוחני, מה שחסר כל דבר אחר בעולם שלנו (וסליחה, אומנות זה לא רוח, זה רחוק מרוח.) כל דבר שקיים בעולמנו, התורה מתירה אותו - רק מכניסה אותו לפרופורציות הראויות לו. ועוד דבר שקיים רק בתורה - המצוות, המסגרת שאליה נכנס בנאדם, דבר שמחייב אותנו להיכנס למציאות, להתמודד, לעשות, לשפר, ולתקן על הצד הטוב ביותר (כמובן שעל הקצה של הקצה של הקצה של המזלג :)) האמת שבכלל לא באתי לדבר על הנושא הזה, דיברתי על העניין שמערכת חינוך זה רחוק מלהיות חינוך. בכל תקנון שהביה"ס מוציא לעצמו הוא כותב, משהו בסגנון - "מטרת בית-הספר היא להפוך את תלמידיה לאזרחים טובים ומועילים לחברה." עוד שהייתי בתחילת התיכון, הרמתי גבה מהמשפט הזה, לא ידעתי למה. היום אני מבין, אם המדד שלך להיות אזרח טוב ומועיל בחברה, הוא בהתאם לרמת הציונים שלך, אז משהו דפוק פה בגישה, וכל אחד שלא צבוע לחיים יכול לראות את זה. ומה שהם עושים, זה הונאה, שקר גס ביותר. ואני חושב שלא חסר אנשים שיכולים להיפגע מהגישה הזאת בטווח הארוך, ולכן חשוב שבנאדם במיוחד בימים האלה, יחפש את עצמו, ויחקור שכלית ורגשית מי הוא ומה מתאים לו - מבלי שיהיו כל מיני גורמים אינטרסנטים שמכתבים לו את החיים. ואם הוא מרגיש שהוא צריך לעשות בגרויות, שיעשה שדעתו מיושבת עליו. וביקשו לא להיסחף לפוליטיקה, אז סליחה שאני לא מתייחס למשפט האחרון שלך... שהוא נטו פוליטיקה.

אני

חייבת להודות שחלק ניכבד ממה שכתבת נכון. דיברתי באופן כללי ששוב קצת קשה להיות מקובע רק מלימודיי תורה. ולחשוב.. שוב אני מדברת באופן כללי... שלימודיי תורה הם הדבר היחידי היביא אותך לפיסגות על. לא שרון אגב ולא ליבנת הם אילו העוסקים בחינוך, העוסקים בחינוך הם המורים והתלמידים כל מה שמיסביב הוא תפאורה מכוערת. ולסיום באופן כללי ומבלי לפתח יש חיים נוספים אחריי ספר התורה הקדוש אגב גם לי על אף שאני חילונית. יש עוד דברים. אי אפשר לכתוב הקדוש ברוך הוא מצאתי אותו, הוא שלי ורק עליו אסמוך - אילו תאוריות שהמציאו כמה פרשנים שעולמם צר. הקדוש ברוך הוא בתורתו ציווה עבודה תמורת לחם. ולימוד. וזה שכתוב "והיגית בו יומם וליל" לא מחייב רק בו לקרא. שוב אילו פירושים של אנשים שלקחו על עצמם מישפטים ועשו בהם מה שהם רוצים.

TֱAֱMֱIֱR

New member
"איזה קמח כבוד הרב...?"

"הוא לא עובד במאפייה..." קיצר חאלס עם הדיון הזה כבר עסקו בו פעם וזה סתם ניגרר וחבל.

רב בריח

New member
באמת, איך אפשר שלא ללמוד?

יש לי תואר בביולוגיה, נא לא לזלזל. אז מה אם אני דתי.

למעלה