23:05
פרק 4x05

ShMo0LiKiPoDa

New member
לא, לא

נראה לי שלא הייתי ברורה.. סתם התעצלתי לפתוח חלון חדש לתגובה.. כתבתי שתי תגובות עם נושא של "האמת".. איזו לא מקורית אני

המסר שאני קבלתי

גם מתקשר לי למקרה המוות שבתחילת הפרק. הבעל האבל אומר שאשתו מתה סתם כך , בלי סיבה. וג'ייק חוטף ומתעלל בדיויד סתם כך בלי סיבה. דיוויד גם שואל את ג'ייק איך הוא יכול להיות כל כך אדיש וחסר אמפתיה לאדם אחר. בקיצור, העולם מלא רוע מזוקק, סתם כך , בלי סיבה... די מדכא.

sssivan

New member
../images/Emo45.gif מסכימה איתך מופתעת

אבל את יודעת, אני לא חושבת שמדובר כאן על רוע טהור... מדובר כאן על אדם חולה נפש, שלא מודע לעצמו ולסביבתו, אדם כזה צריך להיות במוסד לחולי נפש ולא להסתובב חופשי בין החברה, ואני לא חושבת שהוא בן אדם רע, הוא פשוט בן אדם חולה. התמרור היחידי שהיה הוא שמדובר בטרמפיסט שאתה לא מכיר כלל, ואי אפשר לדעת איך זה יגמר... בואו נבחן את כל הסימנים שראינו ללא קשר לטרמפ... אם אתם הייתם נקלעים לשיחה אקראית עם בן אדם כזה... האם הייתם יודעים שמדובר במקרה של פסיכופט ?! אני הייתי חושבת – אוקיי הבן אדם מתוסבך... ולא מעבר לזה. נגיד אם הוא היה מספר לי את הסיפור עם סבתא שלו, הייתי חושבת איזה מוזר הוא, אבל לא הייתי מסיקה שהוא המציא את הכול ובהתאם לזאת לא הייתי יכולה לדעת אם יש לו בעיות נפשיות כאלו או אחרות. אני לא חושבת שהמסר בגדול כאן הוא לדמות של דיוד בפרק הזה... נראה לי שאלן בול מראה לנו כאן שיש אנשים עם בעיות נפשיות, אבל בגלל שהם אנשים "רגילים" ולא ניתן לזהות אותם והם מסתובבים וברגע מסוים הם מסוגלים לפגוע בעצמם ובאנשים שנמצאים לידם... ויש המשך לרעיון ויסלחו לי אנשי העונה ה4

sssivan

New member
../images/Emo58.gifסוף עונה רביעית

המשך הרעיון הזה יהיה כאשר בהמשך דמות מסוימת תעבור משהו טיפה דומה, שתגלה מישהו או מישהי בעל/ת בעיות נפשיות כאלה או אחרות... כלומר אפילו כאשר מדובר באנשים שאתה בא איתם במגע בחיי היום יום, אנשים מהלימודים, מהעבודה, או אנשים שקרובים אליך בצורה כלשהי, שמתנהגים לעיתים בצורה שנחשבת מוזרה, אבל עדיין מדובר באנשים רגילים שמתפקדים בצורה נורמאלית לחלוטין, אז אפשר להגיד, כל אחד והמוזרויות שלו, אבל לא ניתן להקיש מכך שמדובר במישהו או מישהי בעל/ת בעיות נפשיות שיכול/ה לבסוף לפגוע בעצמו או בעצמה ובאנשים שקרובים לו/ה... אגב, זו עוד דוגמא שנראה בהמשך, לא כתבתי פרטיים מדייקים, בשביל החברים מהעונה ה4 "שבמקרה" יקראו את דבריי

אבל למה הוא חולה? ולמה דווקא הוא?

אני לא התרשמתי דווקא שג'ייק הוא חולה נפש. לדעתי נשרפו לו לא מעט תאים במוח מכל הכימיקלים שהוא צורך. רוב חולי הנפש מזיקים בעיקר לעצמם ולא לסביבה. וגם אם הוא חולה - זה הופך את ג'ייק בעצמו לסוג של קורבן של האכזריות של החיים. גם לי הסיפור של הסבתא נשמע תמוה וזה כן היה צריך לאותת לדיוויד שכדאי לתפוס מרחק. זה הזכיר לי את השיר של טיפקס "האחרון בעשירון התחתון" - על אחד אומלל שכל הצרות האפשריות נופלות עליו. כשג'ייק חוזר שוב ושוב על הסיפור וכל פעם מוסיף עוד פרטים ואף וטרח להדגיש שבנוסף לכל היא גם חרשת ולכן אי אפשרות להתקשר להודיע לה אז כבר חשדתי שהוא ממציא את הכל (היה נדמה לי שלפני זה הוא אמר שהיא התקשרה אליו וביקשה שהוא יבוא לעזור לה?).

רינת4

New member
וואלה...לא זוכרת. שווה בדיקה.

ובקשר לנקודה הראשונה שהעלית: יכול להיות שרוב חולי הנפש מזיקים רק לעצמם - נאי באמת לא יודעת.אבל מה שכן בטוח שחלקם כן מזיקים לסביבה. ואני שוב חייבת לתת את בילי כדוגמא: הוא ניסה לפגוע באחותו, שהוא אוהב, בגלל מחלת הנפש שלו. ואני כן יודעת שדווקא מה שקורה בעיקר לפסיכוטים זה שהם מתחילים לאבד את תפיסת המציאות, נהיים פרנואידים ובגלל זה מסוגלים לפגוע באנשים שהם אוהבים (נגיד שהם למשל שומעים קולות שאומרים להם לפגוע בהם). זה לא נראה לי שבן אדם שפוי ולא חולה נפש יתנהג כמו ג'ייק אלא אם כן הוא פשוט בן אדם רשע. ובאמת שקשה להאמין שזה כך. יהיה עדיף להבין שהוא חולה נפש כי אחרת פשוט הסבר הגיוני ורציונלי להתנהגות שכזו. לי לפחות.

sssivan

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif

טוב רינת קראתי את מה שכתבת ואני חושבת שיש משהו בדברייך... דבר ראשון, אני לא חושבת שהוא חיפש בו אנושיות אלא, הוא ניסה לעורר בו חמלה כלפיו, בכדי שאולי כך הוא ישחרר אותו.... אם לא בכוח, אז לפחות במוח... השיחה על אבא שלו שגם נהרג הייתה בשביל לעורר אצלו רגשות של זהות ולהראות לו שהינה יש להם נקודות משותפות, האמין שזה אולי יצליח... ואני חושבת שכל אחד, בין היתר, היה גם מנסה לדבר, היה מנסה למצות את הכלים שעומדים לרשותו... הדיאלוג... לבדוק האם ניתן למצוא מפלט כאן דרך השיחה... אבל הבעיה של דיוד הייתה שלאחר שהוא גילה "שפסיכולוגיה" לא עוזרת כאן, כאשר הוא הבין שמדובר במשהו לא טבעי (אני לא חושבת שהוא באמת האמין לו, כאשר הוא אמר שנלך רק לעוד מקום ואז אני אשחרר אותך) אז הוא לא הצליח או לא היה מסוגל לשנות את התנהגותו לנוכח ההתפתחויות... ביחסים עם קית הוא לא עומד על שלו ולא אסרטיבי ואפילו כאן הוא לא היה מסוגל להיות יותר אסרטיבי, לשנות את דפוסיי ההתנהגות שלו. וכאן מגיע לידי ביטוי האופי שלו (וכאן אני גם מתחברת לרעיונך רינת). ראינו כיצד הדמות של דיוד מתפקדת לנוכח מקרה זה, ונראה איך מקרה זה ישפיע או לא ישפיע על ההתפתחות העתידית של הדמות שלו. אגב, אני לא חושבת שפנטזיות המיניות שלו היו חריגות, כי ראינו כאן את הטסטוסטרון הגברי מדבר תחת השפעת הקראק...

haunter

New member
ולא רק זה!

גם הקטע בו דיויד השתחרר מהחבלים ואז פתח לו את הדלת בפרצוף, ואז ההוא נפל והאקדח עף אחורה... למה לברוח ככה למאחורי איזו משאית? למה לא להרים את האקדח? או לפחות להכניס לו עוד קצת מכות?? נותנים לך הזדמנות לשלוט קצת בעניינים, אז תיקח!!!

People

New member
הקטע הוא שזה מורכב יותר, זה מתקשר

חזק לפנטזיה של דיוויד- של שליטה. היה בו איזו משיכה כלשהי לבחור, ואולי אפילו משיכה לצורה בה הוא התייחס אליו. זה לא שהוא לא יכל לעשות דבר, זה שבאיזשהו מקום- הוא לא רצה. בכלל אלן בול מכניס המון פסיכולוגיה ביצירות שלו. מי שממש חקר לעומק את אמריקן ביוטי יכול לתפוס הרבה מאוד על צורת החשיבה היומיומית שלנו. לא יודע כל כך מה הרקע של הבמאי, לא יצא לי לחקור- אבל או שהוא עשה מחקרים פסיכולגיים או שיש לו תואר בנושא.

../images/Emo45.gif אני תמיד חשבתי ככה

וחפרתי באינטרנט כדי למצוא רמזים על הרקע נהפסיכולוגי של כותבי הסדרה ולא מצאתי, אבל אני כמוך בטוחה שיש כאן משהו.

varty

New member
מסכימה עם כל מילה

הלכתי לראות את הפרק. ופשוט היו קטעים שלא ראיתי...פרק ק-ש-ה!

assafxx

Member
וואו, וואו ועוד פעם וואו!

אני מעריץ צמוד של הסדרה ולא הפסדתי אף פרק עד עכשיו, והיו פרקים חזקים, אבל הפרק ששודר הלילה, עם סצנת הטרמפיסט... אלוהים אדירים! עד עכשיו אני מתקשה לנשום. זה ממש כמו אגרוף בבטן שנוחת עליך משום מקום. איזו מלאכת מחשבת של תסריט, איזה משחק מופתי, איזו סצנה ארוכה, מהפנטת ועוכרת שלווה! לא רק שזה הפרק הכי טוב בסדרה אלא אחת הסצנות החזקות שראיתי איפהשהו בשנים האחרונות! זהו, נגמרו לי לי המילים... זו פעם ראשונה שלי בפורום הזה, כי הייתי חייב לשתף מישהו תכף ומיד.

haunter

New member
../images/Emo186.gif מותח ומצמרר מהרגיל

דיוויד לקית' בטלפון: "אני מרגיש שזה אחד מהימים ההם..." LOL

פרק מדהים

הזוי לחלוטין האלן בול הזה לקראת הסוף כבר חשבתי שדייויד חלם את כל זה. בחיים... אבל בחיים אני לא אקח אף טרמפיסט באוטו (לא חשוב איזה פרצוף יהיה לו או איזה עיני כלב הוא יעשה).

SoldieRonit

New member
../images/Emo45.gifפרק חינוכי../images/Emo8.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif../images/Emo3.gif../images/Emo11.gif../images/Emo67.gif

אבל הסוף
אני מקוה שזה ימשיך מאותה נקודה - שנראה איך זה השפיע על דיוויד ושלא פתאום תהיה קפיצה בזמן

People

New member
יופי של פרק.

מזכיר את הפרקים של העונה הראשונה- מלאים בעלילה. זה היה קצת חסר, בעיקר בעונה השניה והשלישית בה העלילה נחלשה והדבר היחידי שהחזיק את הסדרה היה הדיאלוגים והמשחק הכבד ולפעמים די מוגזם ומדכא. במיוחד בעונה השלישית היתה הרגשה כאילו היוצרים מתאמצים יותר מידי להיות חדשניים. במקום להתמקד בנושא אחד, נראה כאילו מתעקשים לעסוק בכל הבעיות של העולם. מלבד זה שבכל פרק מדברים על הומואים, אומנות מודרנית, פסיכולוגיה , ועוד ועוד. (הייתה הרגשה ממש מאולצת בפרק בו קלייר פגשה את הבלונדה הלסבית) הפרק הזה היה מוצלח, כי הוא לא התעסק באפיון של האנשים כמו רוב הפרקים האחרונים, אלא בתהליכים שהם עוברים ובחוויות שלהם. מקווה לעוד כאלה...

למעלה