גם אותי הדיון מהנה ../images/Emo13.gif
תראי סיון - אני מסכימה איתך שאין לדעת כיצד כל אחד מאיתנו היה נוגה במצב כזה. אולי אותו הדבר אולי לא. גם אם אני אגיד לך עכשיו "אני הייתי נלחמת" כי ככה אני מאמינה שהייתי נוהגת, זה לא היה בטוח עומד במבחן המציאות. אבל מה שקרה קרה לדיויד. לא לניית, לא לקלייר ולא לרות או לאף אחד אחר. זה קרה לדיויד ויש לזה סיבה. כל מה שאני אומרת זה שכשאלן בול כתב את הפרק אז הוא עשה מה שהוא חושב שדיויד, הדמות שלו, הייתה עושה במקרה כזה. איך היא הייתה נוהגת. וכשהוא כתב את זה הוא לא חשב על מה הוא היה עושה או על מניעים פסיכולוגיים למיניהם אלא הוא כתב את זה בשביל הדמות של דיויד. וכל מה שדיויד עשה, כל מה שנכתב בשביל דיויד נכתב באופן פרטני לדמות. ההתנהגות של דיויד בסיטואציה המזוויעה הזו, נבעה מהאופי האישי שלו (ברור שנעשה -אני מקווה-מחקר פסיכולוגי) כשהמניעים הפסיכולוגיים ה"כלל אנושיים" נקרא לזה באים גם הם בחשבון. בגלל זה אני מתייחסת למקרה הזה כפרטני ובגלל זה, כל מה שאני אומרת, זה שכשהפרק נכתב והסיטואציה הזו נכתבה, הכותב שלנו (אלן בול), נשאר נאמן לדמות של דיויד. אני פשוט אומרת שההתנהגות של דיויד בפק נבעה ממי שהוא והוכיחה לנו שהוא בבעייה פאסיביות חמורה בחיים שלו. וכמו שנאמר כאן: דיויד המשיך להאמין לשקרן הזה למרות הכל. והקטע שבו דיויד מדמיין שהוא רוצה לקיין יחסי מין איתו נכתבו כדי להוכיח לנו שזה לא רק בגלל שבטח כל אחד מאיתנו היה מעדיף להאמין לו (שזה לחלוטין מובן והגיוני) אלא כדי לתת לנו מדיויד ואת העולם הפנימי והספציפי שלו. וכשאנחנו רואים את העולם הזה אנחנו מבינים יותר על הדמות של דיויד. כשלמדתי תסריטאות אז נאמר לנו ששום דבר בתסריט הוא לא סתם. שלכל דבר יש סיבה. שכל דבר שנכתב בתסריט צריך לתת לנו משהו על הדמויות אחרת זה לא צריך להיות שם. לא כולם הולכים לפי זה ובגלל זה הרבה סרטים והרבה סדרות פשוט נכתבים בשביל רייטינג ורואים שאין בהם יותר מדי. אבל אני מעריכה את אלן בול יותר מדי כדי שאני אאמין שהוא כותב משהו, סתם כי התחשק לו להתעסק בנושא הזה. זה נכתב בנקודת הזמן הזו ולדמות הספציפית הזו מסיבה כלשהי. אני לא מתווכחת איתך שיש פה רובד נוסף. וזה באמת העניין של "ייצוג אדם מין השורה, אדם כמו כל אחד מאיתנו, שנידון לחוויה הרסנית מסוג זה". דיויד הוא לא הסיבה היחידה לכתיבת הפרק הזה וכל מה שקורה בו. יש פה רצון לתת משהו חזק, עובדת חיים שנזרקה לנו לפנים. אני אשמח אם תוכלי להגיד לי מה את חושבת שאלן בול ניסה להראות לנו. מה המסר שאת קיבלת מהצפייה בפרק? חות מהעובדה של "זה יכול לקרות לכל אחד"? זו שאלה שמיועדת לכולם בפורום.