back to school

התאמנתי שנים והפסקתי , איך חוזרים ?

שנים התאמנתי בקרטה והפסקתי . איך לעזעאזאל חוזרים ???

אהלן

אממ כבר הרבה זמן אני חושב על הנושא...הייתי שמח לאמץ אמנות כלשהי כדרך חיים ..אמנם לא בזמן הקרוב כנראה אבל עדיין במהלך החיפושים פגשתי בכל מני אמנויות מעניינות כגון קונג פו בעלת הדגש על הכוח וטאי צ'י היותר פילוסופית נפשית למרות זאת אני רוצה לבקש הכוונה ומידע לגבי אמנות מסויימת המשלבת בין השניים...שלווה פנימית וחוסן נפשי זה משהו שקודם כמובן לכוח אך מצד שני...כוח וטכניקות שימוש מורכבות בו זה משהו שיש לי כמיהה לו יש אמנות המאזנת בשוויון בין השניים? שנית...אני מפנטז לשווא על קבוצה מאוד קטנה ולימודי כמעט חינם..לא כך?

בוא נראה, צ'קליסט

אתה רוצה ללמוד בקבוצה קטנה, לא לשלם כסף, ולאמץ את זה כ"דרך חיים" אבל לא בזמן הקרוב. אני, לעומת זאת, מפנטז על מערכת שמוחקת הודעות מסויימות באופן אוטומטי. איזה קטע? נ.ב. יש פה גם אנשים נחמדים כל כך שאם תחכה מספיק זמן אולי הם יענו לך ברצינות.

../images/Emo6.gif...בסדר, מניח שהגזמתי

רק לגבי האמנות ללא כל שמסביב..אני פשוט מתגייס בקרוב ולצערי לא אוכל להתחיל עם זה עוד מעכשיו...למרות הכמיהה הרבה להתחיל עם זה מהר ככל האפשר אז אמנות לחימה המשלבת בין שלווה נפשית לכוח מרבי, בתשלום כמובן ובפורום גדול יותר של אנשים (צריך להלחם בביישנות מתישהו..) אתה מצחיק..אבל קר !

חוץ מהדרישה ללימודים כמעט חינם

הדרישות שלך דווקא ריאליות. יש המון אומנויות לחימה, ובעיקר המון מורים, שיספקו את הצורך שלך בהתקדמות רוחנית יחד עם שיפור יכולת הלחימה, אבל מציאת המורה הנכון היא עניין של חיפוש והתנסות. אין שום טעם להתקבע על אומנות מסויימת רק בשביל לפנטז עליה בשמירות. כשיהיה לך זמן להשקיע באימונים לפחות פעמיים בשבוע, אז תתחיל לחפש משהו. יכול להיות שהדרישות שלך אחרי הצבא יהיו שונות לגמרי ממה שהן עכשיו...

avshalomat

New member
שרשור פלצת היר וי קום

לא היית מגדיר ניסיון להגדיל את רוחב היריעה של אדם, ניסיון לעמת אותו עם בדיקה עצמית כהתקדמות רוחנית?

למה כן?

נסיון ל"שיפור עצמי" הוא נסיון אנוכי מעיקרו. אין בין זה ובין סוגיות מוסריות של "טוב" ו"רע" כמעט כלום.

מי אמר שרוחניות היא עניין של

טוב ורע? טוב ורע זה עניין של מוסריות. רוחניות זה מודעות להיבטים הבלתי חומריים של הקיום. בעיני, השניים לא כרוכים זה בזה יותר מאשר, נגיד, מוסריות ואכילה.

היבטים בלתי חומריים כמו, למשל,

טוב ורע? לזה בדיוק התכוונתי. שיפור עצמי הוא עניין חומרי. אני משפר כושר, אוכל נכון יותר, מפתח יכולת התמדה ויכולת מיקוד כדי שאני אצליח יותר בחיי, ואחיה זמן רב יותר. הצלחה חומרית לחלוטין, והיבט חומרי של שיפור עצמי. רוחניות, או היבט בלתי חומרי של הקיום, מתייחסת בהכרח למוסר, או תפיסות מוסר.

מילת המפתח היא למשל.

כן, למשל טוב ורע, אבל גם חיים ומוות*, סיבת הקיום, מי אני מה אני, איפה היה אלוהים בשואה, וכו'. אשר לשיפור עצמי, אני לא חושבת שמדובר על שיפור עצמי חומרי לחלוטין. למשל, אתה קורא ספרות מד"ב לפעמים. איך זה בדיוק תורם להצלחה החומרית שלך? ========================================= * כן, חיים הם דבר רוחני בעיני. אחרי הכול, אם בן אדם מת מוות טבעי, ללא טראומה, כל החומר שלו עדיין נמצא שם, ובכל זאת משהו נעלם.

את באמת צריכה לשאול?

אם לא הייתי קורא מד"ב, לא הייתי עובד היום בעבודה הנכחית. הקשר ישיר, העבודה מתאימה לי, והכל בזכות המד"ב...

orii

New member
על החיים ועל המוות (בעיקר על המוות)

הי מיתר, כתבת: " כן, חיים הם דבר רוחני בעיני. אחרי הכול, אם בן אדם מת מוות טבעי, ללא טראומה, כל החומר שלו עדיין נמצא שם, ובכל זאת משהו נעלם." לדעתי המשפט הזה אינו נכון: 1. גם אם אדם לא זועק מרה בזמן המוות (הכי "טבעי" שיש) הגוף שלו עובר טראומה. אפשר בדיעבד לראות את זה בנתיחה בחלק גדול מהמקרים. אין באמת מוות טבעי תמיד יש קריסה של מערכת חיונית אחת או יותר. 2. למשל, מכונית נוסעת, מגיבה ממש יופי ואז (באופן טבעי) היא מתקלקלת ומפסיקה לעבוד. בחלק מהמקרים אנו מיד יודעים מדוע היא הפסיקה לעבוד ובחלק אחר רק לאחר בדיקה מעמיקה. בקיצור - זו לא טיעון לרוחניות שבחיים.

למעלה