שלום שלום

nili6

New member
היי שמעון.

לגבי היסטרית אני לא יודעת האם ניתן לראות זאת בוודאות אבל יתר מה שכתבת נראה לי נכון ומקובל עליי...

מצד שני, נילי,

קו עבה, בצקי, לחץ חזק, כתב גדול ורחב = כיוונו אותך ובצדק לכיוון של נהנתנות, דמיון, תפיסה חושית, והשפעות רגשיות עזות לפחות כעוצמת הלחץ. הכוונה שצריך לבדוק היטב האם אין כאן 'חיות' גבוהה מודגשת, שלא בהכרח חופפת ל ו'. אני רק אומר שצריך לחשוב, ומתוך מה שאת כתבת

shamon51

New member
זמנים טובים, זמנים רעים

טובים: עובדת ללא לאות, נאהבת, טובת לב, מתחשבת, רגישה ממלאת הוראות של אחרים בזמנים רעים: נמנעת מאנשים יותר מדי בקורת עצמית, רגשות הערכה נמוכה פסיבי אגרסיבי
מתנגדת למבנה וחוקים דוחה מערכות הגיוניות, בונה קליפה

shamon51

New member
טיפוס 9 עם שתי כנפיים

9 כנף 8 = מחפשת נוחות 9 כנף 1 = חולמנית MBTI = ISFP

shamon51

New member
חיות ? ../images/Emo118.gif../images/Emo60.gif../images/Emo85.gif../images/Emo15.gif

shamon51

New member
וברצינות

בימים טובים יש לה הרבה רצון להנות לבלות ולאכול (בעיות דיאטה?)

שורה 4 ע' אתה רואה הפרשי לחץ

בין הלחיצה החזק לרפוי, אות למאגרי מרץ וחיות ( נמרה ) ואולי הצורות המלאות הדחוסות בצבע הכחול זה איכשהו נסיון לווסת את עוצמת התחושות תחת הגיון כלשהו. בכלל, היא נראית לי משתתפת בחיים באופן אקטיבי ולא כל כך מסתדרת לי עם חולמנית רפויה. אבל רק ריפרפתי אז בהחלט יתכן שאתם דייקתם יותר.

nili6

New member
לשמעון

מסכימה איתך לגבי עניין ההגיון אין שיקול דעת רציונאלי ואין הערכה עצמית ריאלית. וגם לגבי בכלל.

nili6

New member
על קיפוח- לארז

לארז, על מה מראה קיפוח, יכול להעיד על רשלנות, מהירות, חוסר התחשבות בזולת, אבל מצד שני יכול להצביע גם על מעצורים, לעיתים קשים, על לבטים וכו'. הרבה פנים לו לקיפוח...

נילי, הנה דגמא לקיפוח כפי שהסברת

סיומות האותיות מ' נ' מקופחות ומעידות על לבטים ומעצורים שעומדים בדרכו של האיש, ובינו לבין מימוש עצמו. על כן יש בקיפוח כגון זה גם ניצנים של אכזבה ותסכול, בבחינת נסיגה משאיפה לשעבר. ניתן לראות בקלות יחסית איך הקיפוח בחלק אחד של האות 'זוכה' לפיצוי בעזרת החלק השני של האות, שארוך ומודגש בלחץ, כגון פתיחות מ' נ'. יש שם גם ספק עקמומיות עורפית, ספק חוטיות כבולת לחץ שיש בהם משהו מן "הלחץ הכווני" ? הארכת הדרך האנכית היא התוצאה של הכוון הימני, שמרתק במקרה זה את האיש לחוויה של כשל, ולכן כשהוא ניצב מול סיטואציה דומה לזו שבה כשל הוא נתקף בחוסר בטחון, היסוס, לבטים ומעצורים שמקשים, או אף מונעים מימוש עצמי עקבי, קבלת החלטות וכד' ( גם שורותיו גליות ). ואילו מגמת הפיצוי שמתבטאת בנתיב המודגש יכולה להצביע על התחזקות המגמה השכלתנית, שיפוטית בקורתית של האיש. נניח, הנ"ל כשל בהקמת עסק משלו, בשאיפתו להיות שחקן, והפיצוי מדריך אותו להיות בעמדה של מנחה ומדריך, יועץ ל.. כותב ומבקר.. מעביר סדנאות. כך הוא לוקח את חולשתו ונחיתותו במימוש עצמו והופך מצטיין ובולט בסגולותיו כיועץ, פרשן ומנחה אחרים לגבי איך ומה צריך לעשות כדי... להצליח. עד כאן.

עוד משהו קטנטן

הארכת היתר מורה על 'שפע' מבחינת רעיונות ויוזמה מה ואיך צריך וניתן לעשות, ועל קושי להגשים ולדבוק בכך הלכה למעשה. אז לפעמים הוא משתעשע ברעיון ויוזמה, כמו שוקל לממש אך בראותינו את הסיום ברור שהמרץ מסתיים הרבה לפני שהיוזמה מומשה.

האם עשר ?

כמובן ששייקה צודק ולא זו הנקודה, אם זה 10 או 12, מצד שני כמו שקרן כתבה צריך גם 'בשר' וגם להשיב על שאלות של המראיין ששואל בנידון. במדה שאני נשאל אני מציין את נושא הדף, מבקש לא להתערב לנבחן ולא להגבילו בשום דרך מהתנהגותו הרצויה, אך גם מבקש ערנות ושימת לב שיהיה מספיק 'בשר' ושלא נקבל דוגמית תמציתית מדי של 2-3 שורות. אז מטעמי נוחות וכדי לעשות זאת פשוט למראיין גם אני אומר שרצוי רצף של לפחות 10 שורות.

nili6

New member
רגע רגע,

מה זאת אומרת שייקה צודק? אז מה תגידו לפוקורני, לחנה קורן, לאודם ושות'?

קודם כל נילי, לחלקם אפילו אם ארצה

מאד לא אוכל לומר דבר. לא הבנתי, איפה כאן הבעיה ? אין וויכוח שצריך רצף של שורות, וכמה שיותר מה טוב. אין גם וויכוח שמומלץ לא לצייד את הנבחן בהנחיות והגבלות שיגרמו לו לשנות דברים אופיינים בכתיבתו. אז איפה הבעיה ?

nili6

New member
אין שום בעייה, אלא

פשוט האמירה של שייקה שהוא לא מבין מאיפה כל החוקים וההגבלות האלה בכלל הייתה קצת תמוהה, זה הכל.... אי אפשר מצד אחד להמליץ על ספרים מסויימים למתחילים (לא ששייקה באופן אישי המליץ) ומצד שני להיתמם כאילו ההנחיות הללו לא כלולות בהם!

למעלה