משהו חשוב

beckham17

New member
תראי,

למה מותר לך כל הזמן לגעת בבנות - ובבעלך לעתיד יהיה אסור לך כשתהיי טמאה בנידה? כי בבנות אין את החשש שיבואו לאיסור... לעומת זאת הבעל אסור בטומאתך! בנוסף, ישראל לא נחשדים על העריות - ולכן מותר גם לגעת תמיד באחים ובהורים (פה נכללים גם הסבים)! אבל, כל שאר האחרים (כולל דודים, בני דודים, אחיינים שהגיעו למצוות וכו'), אסור לך לגעת בהם כשאת נידה. ובגלל שכיום את (וכל בנות ישראל הרווקות) מוגדרת כנידה (בגלל תקנת חכמים שרווקות לא טובלות במקווה) - אסור לך לגעת באף אחד מהם! מקווה שהבנת וקיבלת...

מה שקרה לי עם דוד שלי, זה...

הבת שלו, בדודה שלי, ששומרת נגיעה, ראתה אותו פעם אחת רוצה ללחוץ לנו יד ואנחנו די התחמקנו... אז היא אמרה לו: אבא, אני היחידה פה שאתה יכול ללחוץ לה יד, והיא אמרה את זה עם חיוך כזה כדי שלא יפגע, ואז היא באה ונתנה לו נשיקה כאילו כדי להוכיח את זה. אז מאז הוא באמת לא נותן לנו יד... את יכולה לבקש מהבת שלו לרמוז לו ככה אם זה מפריע (ואם זה לא, זה אמור להפריע
)

מוצארט

New member
לפי ההלכה

(ויש כ"כ הרבה הלכות, אבל זוהי הרווחת), מותר לגעת רק במי שאסור לך להתחתן איתו.

מוצארט

New member
מקור יש רק לציפור ../images/Emo6.gif

אבל אני אעשה את ההשתדלות, ואחפש עבורך.

מוצארט

New member
לקחתי על עצמי פרוייקט קטן-בינוני

ואני אסיים אותו כמה שיותר מוקדם - על שמירת נגיעה. המקורות, הדעות, ההלכה הרווחת. זה עוד ייכנס למאמרים. תנו לי שבוע שבועיים - ואני אארגן משו מסודר ויפה.

מוצארט

New member
יש לי בקשה מיוחדת מכולם

נא להפסיק עם התשובות בנוסח: כי ה' אמר. אלו הם תשובות בנוסח שמתאים לילדים קטנים. אריאל וליאור - אני מאמין שאתם יכולים לתת כאן תשובות לעומק. אתם לומדים בישיבה, ואתם יכולים ללת את הטעם לאיסור הזה, ואת הצד היפה שלו. להגיד שנגיעה זה אסור רק בגלל שה' אמר, מוריד מהערך האמיתי של הציווי.

shadow dancer

New member
???? זה הערך של הציווי!!!

בס"ד אם ה' צווה אותנו משהו- אנחנו שומרים את זה כי ה' צווה אותנו! ולא כי זה נראה לנו נכון, מוסרי או כל דבר אחר!! אני ממש לא מסכים עם מה שכתבת! ואם אתה שומר מצווה כי ה' צווה או כי חז"ל הורו- אתה יכול לברר ולחפש סיבות שיראו את הצד ה"יפה" של המצווה!

shadow dancer

New member
הייתי אתמול בחתונה....

בס"ד וב"ה...אף דודה לא נגעה בי! הם ראו שאני אומר שלום בנימוס וכו'... אבל בלי לחיצת ידיים וכאלה! בטח שלא חיבוקים! ואתם לא יודעים איזה הישג זה!!! הדודים שלנו...(שלי ושל תמר ורחלי..)הם כאלה שכן עושים את זה! ובקשר לנושא- אני שומר איסור נגיעה כי חז"ל אמרו! לא חשוב לי כרגע למה הם אמרו! אם הם אמרו- הם יודעים למה... אחרי שאני שומר כבר את אימרת חז"ל- אני יכול לברר למה! גם אני פעם הייתי נותן הסברים למה צריך לשמור נגיעה... אבל הגעתי למסקנה שזה לא נכון לתת הסברים..כי מי ששומר על מצווה רק כי נח לו... זה לא נכון וממילא הוא יכול לשנות את דעתו יום אחרי. אם הבסיס שלו נכון, והוא שומר מצווה כי כך צווה ה' או כי כך הורו חז"ל- אז כבר אפשר לחפש הסברים למצווה.

וואלה? גמני הייתי בחתונה אתמול ../images/Emo3.gif

סתם... עכשיו באמת. דוד משה (אח של סבתא שלי וגם שלך
) ראה אותי ואת תמר ורצה ללחוץ לנו ידיים ואמר: רק קצת, מותר, קצת... והוא לקח ת'יד ולחץ לנו אותה... רק רצת! מותר... האיסור נגיעה, הרי, נמדד עפ"י זמן, לא?!
אבל אני ותמר הרגשנו מה זה לא נעים כשהוא עשה את זה... כאילו, הוא חיולוני, אז הוא לא יודע, אבל לנו זה לא נעים... ודוד מוטי תמיד לחץ לי יד עד שדפנה הזכירה לו שאנחנו שומרות נגיעה

shadow dancer

New member
רחלי...

בס"ד כן.... אבל זה דוד משה! אני מדבר איתך על דודה הינדה, דודה רגינה, תמי וכו'....

tamarhp

New member
דוד משה

(היתה פרה) הוא בן, ויש לנו בעיה איתו ולך יש בעיה עם תמי (בעעעעעעעעעע) והשאר.

shadow dancer

New member
למה?

בס"ד אני ממש לא מבין מה יש לכן נגד דוד משה!!! מה? הוא עשה לכן רע?

tamarhp

New member
חס וחלילה!!!!

דוד משה ממש ממש חמוד, אבל זה שהוא נוגע בנו זו בעיה... בסה"כ צחקנו על זה שהוא אמר שהוא יגע בנו "רק קצת" (הוא לחץ לנו יד) כאילו זה משנה כמה נוגעים...

למעלה