משהו חשוב

אני שומרת נגיעה...וממש לא ממזמן..

כי היה לנו שו"ת בשבת סמינריון וכמובן שהעלתי ת'שאלה הזאת.. אבל לא המדריכים היו אלה שגרמו לי לחשוב על זה...זאת היתה ילדה שנשארה איתי ודיברה איתי על זה עד אחד בלילה..אמרה לי כמה מעריכים את זה..וכמה זה חשוב..וגם תחשבו לעצמכם ת'רגע של החתונה...(האמיתית..) את ובעלך או אתה ואשתך יכולים סופסוף ללכת יד ביד אחרי שלעולםםםם לא נגעתם אחד בשני...זה כל כךךךךךך מיוחד

עטרה ש

New member
נועה... יש לי שאלה..

שבת- לדעתך- כל אדם רשאי לעשות מה שבא לו? חזיר- כל אדם רשאי לעשות מה שבא לו? לא!! הוא יהודי!! הוא חייב לשמור את המצוות האלה גם אם הוא לא רוצה!!

מאיפה לך לדעת שהוא לא יבין?

ניסית? לא. את יכולה גם להראות לו את השרשור הזה, או לללכת לפורומים כמו במורשת או כיפה, מדברים שם הרבה על איסור נגיעה. תנסי, למה לא?!

חביבתי,

את יודעת כמה מצוות את מקיימת שהן של דרבנן, ואת אפילו לא מודעת לזה שהן רק מדרבנן, ואת מקיימת אותן כאילו שהן מדאוריתא?!?!?! אז אני לא חושבת שזה תירוץ נכון... דרבנן בסה"כ מוסיפים אחרי שיקולים רבים את ההלכות הנוספות, שלהן יש מטרות עמוקות!!!!

נראה לי. או לפחות תוספות.

אבל מה זה משנה... את אמרת שלא כתוב בתורה אז זו זוית ראיה אחרת (זה מה שהבנתי בכל אופן) אז לדעתי זה ממש לא נכון!

שולי פ

New member
המקור לשמירת נגיעה

הוא דווקא מהתורה: "ואל אישה בנידתה לא תקרבון לגלות ערוותה"

איילת כ

New member
תקשיבי

קיימים רק 2 הבדלים בין מצוות שהן מדאורייתא לבין מצוות שהן מדרבנן. א. העונש ב. "ספק דאורייתא לחומרה ספק דרבנן לקולה" - לדוג' את אכלת ופתאום כעבור שעה את לא זוכרת אם בירכת ברכת המזון, אם זה מצווה מדאורייתא את מברכת ואם זה מדרבנן את לא מברכת. ורק זה ההבדל בינהם. את צריכה לקיים מצוות מדרבנן כמו שאת מקיימת מצוות מהתורה. אין הבדל בעצם קיום המצוות אלא רק בדברים הנ"ל.

אולי זה לא מהתורה

אבל בתורה כתוב שצריך לעשות את כל מה שחכמים אומרים אז בעצם זה כן מהתורה...

lali37

New member
תגידו שתיכן...

אתם מוכנות להפסיק להתקע בשרשורים רציניים?! אתם יכולות לדבר באייסי או בבי"ס...

שכחתי להגיד...

אני לא חושבת שזו חשיבה נכונה: לוותר על ההלכה כדי לא להתאמץ כמה שניות להסביר לו? זה נראה לך הגיוני, לאסוף לך מקטרגים בשמיים, מאשר לבזבז כמה שניות בחייך? חוצמצזה, אולי אחרי שתסבירי לו, הוא יפנים ויתחיל גם כן?

oria15

New member
אויי איך את מדברת?

"לכל סיר יש מכסה.." כמובן שמישהו ירצה אותך.. אני עדיין לא מכירה אותך לעומק{אני מקווה שתינתן לי ההזדמנות להכיר את כולם..} אבל לפי מה שאני קוראת מההודעות שלך את באמת אדם נפלא.. אז לפי דעתי אין שום סיבה שאף אחד לא ירצה אותך.. אז תוציאי את זה מהראש של.. טוב?:}..

איילת כ

New member
סורי על האיחור

הנה המקור: "שלא יהיה ממון.. כמפורסם מעניין שלמה ע"ה, על אף גודל מעלתו במדע ובחכמה, ושהוא ידידיה (שמואל א יב כה) שיש בזה הערה לבני אדם, שאילו ידעו טעמי כל המצוות, היו מוצאים להם דרך לביטולן. שהרי אפילו זה השלם הגדול, טעה בזה וחשב שלא יהא מעשה זה סיבה לעברה בשום פנים, כל שכן ההמון בדעתם החלושה" (ספר המצוות ל"ת שסה)

../images/Emo124.gifמשהו חשוב../images/Emo26.gif

ב"ה בשבוע שעבר נפתח דיון/ויכוח בין חברה שלי לביני. לא יודעת איך הגענו לנושא הזה, איסור נגיעה. היא אמרה שהיא לא שומרת על האיסור הזה. היא אמרה שאין לה בעיה אם נגיד מישהו מהשבט יבוא ויתן לה מכה קלה בגב או כיף, אני אמרתי שלי יש בעיה עם זה... סליחה
מי הוא בכלל שיש לו רשות לגעת בי
קיצר, זה התחיל להיות דיון כיתתי(עם המורה). המורה הסבירה לה איך ההלכה מסתכלת על העניין הזה(והיא עדיין לא השתכנעה) אבל עם כל הכבוד להלכה(שזה ברור
) יש קטע של מוסריות כלפי עצמי וכלפי כולם
יש הבדל אם אני אבוא לבן דוד שלי(בצבא) ואתן לו חיבוק או נשיקה מאשר להגיד שלום... היא טענה שאם כלפי אותו בן היא לא מרגישה חיבה, אז אין לה בעיה שהוא יגע בה.(עד גבול מסוים) מה דעתכם

אהממ...

איכשהו הזמנים פה השתבשו. לא כתבתי את ההודעה הראשונה אתמול (לפני ההודעה שלך, נועה...) אלא בדיוק שניה אחרי שההודעה אחרי כן נשלחה...

למעלה