בולשיט.../images/Emo129.gif
מתי בפעם האחרונה היית בגרמניה, משה? אני הייתי בגרמניה בחופש הגדול. וכן, לא נגיד שהייתי רק במקום קטן ונידח. הייתי במקומות גדולים, מינכן, פפנהופן שנחשבות לערים גדולות יחסית. חברה שלי הייתה במשלחת דומה, רק לדיסלדורף. עוד חברה הייתה בברלין. במשך ה10 ימים שהיינו שם, לא ראיתי שום סימן, ולו הקטן ביותר, לאנטישמיות. להפך. הם מאד, מ-א-ד מתביישים במה ש"סבא וסבתא" שלהם עשו. (סבט וסבתא במרכאות כי להגיד שכולם היו כאלה זה גועל נפש, וזה כמו להגיד שכל הערבים מחבלים, לדוגמא.) לא תשמע בדיחות שואה. לא תשמע מישהו אומר אמירה אנטישמית במוסדות ציבוריים. אני אישית ביקרתי בכמה בתים של גרמנים. על הדלת של המארח שלי, לדוגמא, היה שלט ענקי שהיא הכינה שכתוב עליו Nazis Raus (נאצים - החוצה.) במינכן, ראיתי חבורת פאנקיסטים גרמנים, על פאטצ'ים על התיק שעליהם צלב קרס עם איקס עליו. בכל מקום שהלכנו אליו (בין אם במינכן, בפפנהופן, רייכרטהוזן או כל מקום אחר) התעניינו בזה שאנחנו ישראלים, ויהודים, ורק התעניינו לדעת עוד על היהדות ועל הישראליות ועוד. ולא רק החבר'ה שאירחו אותנו, שמן הסתם הם לא אנטישמים... (כי הם מארחים בני נוער יהודים וכל זה.) אלא גם חברים שלהם, בבית הספר שלהם. בבריכה, בקולנוע, בבית הספר, ברחוב, במוזאון. כלומר, אני וחברות שלי ישבנו בכיתה של ילדים בכיתה ה', כדי שהם יוכלו לשאול אותנו כל מיני שאלות על ישראל, כי הם לומדים בספרות ספר של שלומית לפיד. הם מאד, מאד רגישים לנושא הזה של השואה. הם מאד מנסים למגר אותו מתוכם (האנטישמיות, לא זכר השואה.) ומאד פוגע בהם מה שהעם שלהם עשה. היינו בדכאו, והחבר'ה הגרמנים היו בשוק. הם לא היו שם בחיים, ולא ראו את זה ככה. הם בקושי ראו תמונות. שתי בנות גרמניות בכו. אבות אכלו בוסר ושני בנים תקהנה. אין מקום לליברליות ופתיחות עם גרמניה? רק עצם המשפט הזה מקומם אותי. היטלר עלה לשלטון לפני שבכלל ביסס את כל התאוריה הנאצית. אתה טוען שלמדת על זה בהיסטוריה, אני מאמינה לך. אבל עובדה היא שהיטלר הצטרף למפלגה הנאצית (שבכלל יש לה תאוריה מאד יפה בבסיס. נאציונאל-סוציאליזם. סוציאליזם לאומי.) והפך אותה לדיקטטורה מכוערת,רק אחרי שעלה לשלטון. הפרעות כלפי היהודים קרו עוד הרבה, הרבה לפני. נכון, היטלר הביא את הפרעות לשיאים חדשים, אבל להזכירך, זה קרה רק בשלב יותר מאוחר של הכהונה שלו אחרי שכבר גייס את האס.איי, ואחרי ליל הבדולח (שנגרם, כביכול, בעקבות רצח של מישהו גרמני בשגרירות גרמניה בצרפת, הנספח התרבותי לאומנות או משהו כזה. וכן, רצח אותו יהודי.) בשלב בו כבר אי אפשר היה לערער על הכהונה שלו. העם לא ידע במה הוא בוחר כשהוא בחר בהיטלר. הוא חשב שהוא בוחר במפלגה הנאציונאל סוציאליסטית. לא בנאציזם כמו שהוא מוכר כיום. היטלר עלה לשלטון לא רק כי בחרו בו. הוא גם דאג לחסל את המתנגדים שלו. ואגב, הרבה גרמנים הצטרפו לאס.איי, אס.אס ולגסטפו, כי איימו עליהם ועל המשפחות שלהם. ועם כל הכבוד, אם היו מאיימים עליך שאם לא תצטרף לצה"ל, סתם דוגמא, יהרגו אותך ואת המשפחה שלך, אז גם אתה היית מצטרף.. (וזה ידוע כבר ממזמן שאנשים חלשים נגררים אחרי מנהיג חזק. והיטלר היה מנהיג כריזמטי וחזק מאד. בשלב מסויים כבר לא הייתה להם דרך חזרה.) מצטערת על ההרצאה. אני מאד מאד רגישה לנושא הזה.