מפגש

AGENT SHESH

New member
ייתכן...../images/Emo73.gif

ייתכן בהחלט, לפי מה שאני רואה בתקופה האחרונה יש לי הרבה שאלות למורה שלי להיסטוריה... אני לא ממציא דברים, אני אומר דברים על פי מה שלמדתי...

נקודה קצרה

לאמריקנים לא היה יותר מדי אכפת מכל הויטנאמים. כלומר, כן, אכפת להם, אבל ההתנגדות הייתה בראש ובראשונה בגלל מצעד ארונות המתים האמריקנים שהוטסו ממש באופן יומיומי לארה"ב.

Gizmo16

New member
מממ... אוקיי../images/Emo3.gif../images/Emo28.gif

I stand corrected
ממ.. אז דנמרק
(גאד, המצב עגום)

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif ../images/Emo112.gif...

אוקי לא כל הגרמנים היו נאצים כמו שכבר ציינתי דבר שני, רוב בעם הגרמני ( פרט לנאו נאצים אבל זה קיים גם בארה"ב הארץ הזאת שנחשבת לגדולה וליברלית וכו'.) יזועזע לשמע בדיחות שואה , כי אנחנו בישראל מסוגלים לצחוק על זה אבל הם לא פחות רגישים בנושא בגלל שהשואה באה מהם, וזה דבר דיי מביש לא? כמו שלא תאשים נכד שסבא שלו היה רוצח מתועב בזה שגם הוא רוצח מתועב, ולא תרצה שיאשימו אותך במקרה ואתה היית הנכד של אותו סבא שהיה רוצח מתועב שגם אתה כזה כי " זה עובר במשפחה". אז אתה לא כיול להאשים את הדור הנוכחי במה שהסבים שלהם עשו.

Gizmo16

New member
עם כל הכבוד.... ויש כבוד..../images/Emo28.gif

אם סבא של מישהו היה נאצי ורצח יהודים ועכשיו המישהו הזה מתבייש בזה- זה יותר ממגיע לו. הוא לא עשה כלום, נכון, והוא תמים והכל, אבל יש גבול... בושה? הם צריכים להתבייש במשך דורות. גם אם זה אומר שאנשים שלא עשו כלום סובלים.. ואגב, אני כן מסכימה שלא כולם שם היו נאצים, אבל אני לא חושבת שנעשה מאמץ מספיק גדול מאלה שהיו לא נאצים לעצור את הזוועה... לא אומר שהם היו נאצים, פשוט קצת פחדנים ואנוכיים

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif לא

אמרתי שהבנאדם לא צריך להתבייש בסבא שלו, אני אומרת שלהאשים אותו בזה זה טעות. לבוא למישו שסבא שלו היה נאצי ולומר לו זה בשאמתך ועוד לשנוא אוות ספציפית על זה זה מטופש. אז בסדר לשנוא את סבא שלו, לשנוא את הנאצים, את המעשים שלהם, את אלה שנתנו לזה לקרות מבלי לומר מילה. אבל רוב הגרמנים שחיים כיום לא לקחו חלק בזה בכלל.

Gizmo16

New member
לא אמרתי להאשים אותו../images/Emo28.gif

על מה שסבא שלו עשה. אבל לפי דעתי אנשים שיש להם קשר ישיר לשואה- ניצולים וכאלה- אף אחד לא יאשים אותם אם הם ישנאו ואפילו ירצו לרצוח (אם לא ירצחו) את הילדים והנכדים של כל הנאצים, התמימים ביותר אפילו, כמו שרצחו את ההורים שלהם ואת האחים שלהם- שהיו גם תמימים. אני אומרת שזה לגיטימי לשנוא מישהו שהוא נכד של נאצי, גם אם הוא לא עשה כלום וזאת לא אשמתו והילד הזה, מה לעשות, יסבול קצת בגלל סבא שלו את האשמה, גם אם הוא תמים, כי זה רק צודק ורק הוגן- הרבה מאוד יהודים סבלו קצת (המוןןןןןןןןן) למרות שהם היו תמימים.

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif לא אמרתי את זה...

לא אמרתי שזה לא לגיטמי לשנוא על זה נכון ניצויל שואה ואנשים שהמשפחה שלםה הייתה בשואה ששונאים אותם זה עוד הגיוני זה מעין הכללה של המוח שנעשית ואני לא מאשימה אותם על כך. אבל אני לא מאמינה שהנכד צריך לשלם על מה שדור או שניים אחורה עשו במשפחה שלו, אני לא חושבת שבנאדם צריך לסבול רק כי סבא שלו היה קצין SS. הוא נולד למשפחה הזאת לא מבחירה ולא כי הוא נאצי. אני לא מבינה למה הוא צריך לקבל על הראש על דברים שלא היתה לו יד בהם. כל אדם הוא אדם לעצמו לא משנה מה המשפחה שלו עשתה, ואלא אם כן הוא תומך בזה ומאממין שזה צודק, ונכון ובלה אני לא אשנא אותו. כי זה סתם ביזבוז אנרגיה.

Gizmo16

New member
אבל, אורה, מותק,../images/Emo28.gif

מאיפה הדיון הזה בא? העובדה היא שהם לא סובלים על זה. אף נכד של קצין SS לא סובל על מה שהוא עשה ולמען האמת- גם קציני SS עצמם לא ממש סובלים על מה שהם עשו!!! זה מה שמפריע לי:-\

Knotted String

New member
בולשיט.../images/Emo129.gif

מתי בפעם האחרונה היית בגרמניה, משה? אני הייתי בגרמניה בחופש הגדול. וכן, לא נגיד שהייתי רק במקום קטן ונידח. הייתי במקומות גדולים, מינכן, פפנהופן שנחשבות לערים גדולות יחסית. חברה שלי הייתה במשלחת דומה, רק לדיסלדורף. עוד חברה הייתה בברלין. במשך ה10 ימים שהיינו שם, לא ראיתי שום סימן, ולו הקטן ביותר, לאנטישמיות. להפך. הם מאד, מ-א-ד מתביישים במה ש"סבא וסבתא" שלהם עשו. (סבט וסבתא במרכאות כי להגיד שכולם היו כאלה זה גועל נפש, וזה כמו להגיד שכל הערבים מחבלים, לדוגמא.) לא תשמע בדיחות שואה. לא תשמע מישהו אומר אמירה אנטישמית במוסדות ציבוריים. אני אישית ביקרתי בכמה בתים של גרמנים. על הדלת של המארח שלי, לדוגמא, היה שלט ענקי שהיא הכינה שכתוב עליו Nazis Raus (נאצים - החוצה.) במינכן, ראיתי חבורת פאנקיסטים גרמנים, על פאטצ'ים על התיק שעליהם צלב קרס עם איקס עליו. בכל מקום שהלכנו אליו (בין אם במינכן, בפפנהופן, רייכרטהוזן או כל מקום אחר) התעניינו בזה שאנחנו ישראלים, ויהודים, ורק התעניינו לדעת עוד על היהדות ועל הישראליות ועוד. ולא רק החבר'ה שאירחו אותנו, שמן הסתם הם לא אנטישמים... (כי הם מארחים בני נוער יהודים וכל זה.) אלא גם חברים שלהם, בבית הספר שלהם. בבריכה, בקולנוע, בבית הספר, ברחוב, במוזאון. כלומר, אני וחברות שלי ישבנו בכיתה של ילדים בכיתה ה', כדי שהם יוכלו לשאול אותנו כל מיני שאלות על ישראל, כי הם לומדים בספרות ספר של שלומית לפיד. הם מאד, מאד רגישים לנושא הזה של השואה. הם מאד מנסים למגר אותו מתוכם (האנטישמיות, לא זכר השואה.) ומאד פוגע בהם מה שהעם שלהם עשה. היינו בדכאו, והחבר'ה הגרמנים היו בשוק. הם לא היו שם בחיים, ולא ראו את זה ככה. הם בקושי ראו תמונות. שתי בנות גרמניות בכו. אבות אכלו בוסר ושני בנים תקהנה. אין מקום לליברליות ופתיחות עם גרמניה? רק עצם המשפט הזה מקומם אותי. היטלר עלה לשלטון לפני שבכלל ביסס את כל התאוריה הנאצית. אתה טוען שלמדת על זה בהיסטוריה, אני מאמינה לך. אבל עובדה היא שהיטלר הצטרף למפלגה הנאצית (שבכלל יש לה תאוריה מאד יפה בבסיס. נאציונאל-סוציאליזם. סוציאליזם לאומי.) והפך אותה לדיקטטורה מכוערת,רק אחרי שעלה לשלטון. הפרעות כלפי היהודים קרו עוד הרבה, הרבה לפני. נכון, היטלר הביא את הפרעות לשיאים חדשים, אבל להזכירך, זה קרה רק בשלב יותר מאוחר של הכהונה שלו אחרי שכבר גייס את האס.איי, ואחרי ליל הבדולח (שנגרם, כביכול, בעקבות רצח של מישהו גרמני בשגרירות גרמניה בצרפת, הנספח התרבותי לאומנות או משהו כזה. וכן, רצח אותו יהודי.) בשלב בו כבר אי אפשר היה לערער על הכהונה שלו. העם לא ידע במה הוא בוחר כשהוא בחר בהיטלר. הוא חשב שהוא בוחר במפלגה הנאציונאל סוציאליסטית. לא בנאציזם כמו שהוא מוכר כיום. היטלר עלה לשלטון לא רק כי בחרו בו. הוא גם דאג לחסל את המתנגדים שלו. ואגב, הרבה גרמנים הצטרפו לאס.איי, אס.אס ולגסטפו, כי איימו עליהם ועל המשפחות שלהם. ועם כל הכבוד, אם היו מאיימים עליך שאם לא תצטרף לצה"ל, סתם דוגמא, יהרגו אותך ואת המשפחה שלך, אז גם אתה היית מצטרף.. (וזה ידוע כבר ממזמן שאנשים חלשים נגררים אחרי מנהיג חזק. והיטלר היה מנהיג כריזמטי וחזק מאד. בשלב מסויים כבר לא הייתה להם דרך חזרה.) מצטערת על ההרצאה. אני מאד מאד רגישה לנושא הזה.

ketty the sheep

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

זה בדיוק הרושם שאני קיבלתי מהשהות שלי בגרמניה. התארחתי שם אצל חברה שלי, ופגשתי חברים שלה, והם ידעו שאני מישראל. הם ממש התעניינו, וכל הזמן שאלו אותי איך אומרים מילים בעברית וכל מיני כאלו. D: ובכלל, רוב האנשים הגרמנים שפגשתי היו אנשים ממש פתוחים ונחמדים.

Me 4eVer

New member
בכל זאת,../images/Emo34.gif

אני בטוחה שלא הפגישו אתכן במשלחות עם הנאצים הקיצוניים של גרמניה.. ואנשים שמלכתחילה מצטרפים למשלחות כאלה (מהצד שלהם) הם האנשים הפתוחים יותר.. זה לא אומר שאין גם אחרים.. זה פשוט אומר שלא צריך לעשות הכללות מטומטמות.

ketty the sheep

New member
לא הייתי שם במשלחת,

נסעתי לבד, לפגוש חברה. אבל זה לא משנה, זה היה סתם 'למען הפרוטוקול'.D: אי אפשר לעשות הכללות, נכון. יש גם נאצים גזענים וגלוחי ראש בגרמניה, כפי שהם קיימים בכמות כזו או אחרת בכל מדינה במערב.

Gizmo16

New member
וכאן הם לא קיימים../images/Emo13.gif../images/Emo28.gif

וזה מה שיפה בעיניי

Lady_Voldemort

New member
../images/Emo77.gif כי הדבר הראשון

שאני רואה גלוח ראש עושה זה לבוא לארץ שלנו באהבה.

Gizmo16

New member
נו זה מה שיפה!../images/Emo28.gif

שעכשיו יש לנו מדינה שלא רק שאין בה נאצים- בכלל הרוב בה הם יהודים. כאן להיות יהודי זה לא מיעוט מקופח ונרדף, זה רוב שכלכך גאה בזה שהוא יהודי- שזה בכלל נהיה מובן מאליו... כאן אנשים שמים שרשראות עם מגן דויד לא כי הם רוצים להתגאות בכך שהם יהודים, אלא כי זה באופנה והם בכלל לא חושבים על זה...
אחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח, אני אוהבת את הארץ הזאת!

למעלה