עוד תצטערו על מה שביקשתם.....
לפני הכל...שלא תגידו שלא הוזהרתם..... יש לי OCD קשה מאוד בכל מה שקשור לתחום הקולינרי... ספרים, חוברות, קלסרים וניירות בכמויות אדירות. העניין הוא שאני גם חייבת להכין וגם חייבת לאכול – וזו בעיה קשה..... (*) חלק גדול מאוד הם מתכונים מתוך ספרים, מהאינטרנט ומתורגמים...וכל זאת על מנת שלא אאושם בגניבת קרדינטים ליוצרים.... אז מי ראשון.....עוגיות טחינה. לחגית באהבה...ושרק יהיו לך ימים טובים...( הכנתי לבעל שלך הפתעה אבל זה יקח לי זמן כי אני צריכה לערוך אותה)... עוגיות טחינה/מתוך סיפרה של ציפורה קייזמן. לבצק: 4 כוסות קמח רגיל 200 גר' מרגרינה 1 כוס מים רותחים 2 כפות חומץ (בהגדרה 1 כוס = 200 מ"ל) ללוש לבצק (ביד או במיקסר), להכניס לשקית ניילון ולקרר כשעה. למילוי: 500 גר טחינה גולמית+חצי כוס. ¼ 2 כוסות סוכר (לא להפחית בשום פנים ואופן מכמות הסוכר) ½ 2 כוסות קוקוס לערבב את חומרי המילוי יחד בקערה. אופן ההכנה: לחלק את הבצק ל- 6 כדורים. לרדד כל עלה עד כמה שניתן דק. הבצק גמיש מאוד. למרוח מהתערובת על העלה ולגלגל משני הכיוונים לכיוון האמצע (כמו גלגול ספר תורה). לחצות באמצע ומתקבלים בעצם שני גלילים ארוכים. את שני הגלילים פורסים לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ, מסדרים בתבנית על נייר אפיה ואופים ב- 17- מעלות כ- 25-30 דק. צריך להתקבל גוון חום זהוב (בעצם כמו שאית ואכלת).