דיון...

noyale21

New member
../images/Emo20.gif

האם דעתכם על אנשים השתנתה מאז שהתחלתם ללמוד? השאלה לא ממש ברורה לי כלומר - האם אתם מעריכים אנשים משכילים\שלומדים יותר מכאלה שלא? כן (בכפוף לסייג המפורט בהמשך) האם הייתם יוצאים עם בנאדם שאינו לומד ולא מתכוון?לא האם השכלה אצל בנאדם חשובה לכם או לא? כן האם אתם נוהגים לשפוט אנשים לפי השכלה או חסרונה? תלוי. אם זה אדם אשר נסבות החיים מונעות ממנו ללמוד כי הוא צריך למשל לפרנס את המשפחה שלו או שאין לו יכולת כלכלית ללמוד אז ערכו ממש לא ירד בעיני ואולי אף להפך. אנשים שיש להם יכולת אובייקטיבית להשתלב במוסדות להשכלה גבוהה ואינם עושים זאת - ערכם ירד בעיני. האם אתם מסתכלים שונה על כל עניין ההשכלה כעת כשאתם במערכת הזאת?לא חושבת. אני באה מבית מאד מאד אקדמי ולכן חונכתי על ערך הלימודים וחשיבותם. זה תמיד היה לי חשוב וזה לא השתנה עם כניסתי למערכת.

מתן4ל

New member
בבקשה:

האם דעתכם על אנשים השתנתה מאז שהתחלתם ללמוד כלומר - האם אתם מעריכים אנשים משכילים\שלומדים יותר מכאלה שלא? אני לא מעריך במיוחד אנשים שעושים תואר (אבל יש אנשים שכיף לדבר איתם כי רואים שהם סקרנים וחושבים על דברים לעומק, ואני מעריך כאלה) האם הייתם יוצאים עם בנאדם שאינו לומד ולא מתכוון האם השכלה אצל בנאדם חשובה לכם או לא? הפתעה! לא הייתי יוצא! - אין לי בעיה אם אנשים כאלה ויהיה לי מאוד כיף לדבר איתם ולחיות איתם כל החיים אלא שיש מגבלה אחת - אם אני יתחתן עם אחת כזו אני אצטרך לישון ברחוב כי היא לא תיהיה מסוגלת לעבוד... (אם כמה הסתיגויות שקשורות לאולי היא תעבוד בכל זאת אישהוא/אולי היא אחת שאני יהיה מוכן לישון ברחוב בשבילה) האם אתם נוהגים לשפוט אנשים לפי השכלה או חסרונה? לא (אבל יש אנשים שכיף לדבר איתם כי רואים שהם סקרנים וחושבים על דברים לעומק, ואני מעריך כאלה) האם אתם מסתכלים שונה על כל עניין ההשכלה כעת כשאתם במערכת הזאת? לא. (אני עדיין חושב שמי שרוצה ללמוד יכול לעשות את זה בלי לשלם ועדיף לו לעשות את זה בספריה על פני קורס מסודר).

unholy

New member
האמת?

לא חושב שאני מעריך כ"כ אנשים שהלכו ללמוד.. אני חושב שאני אגיד הרבה יותר "וואו" על מי שנאמר לקח את המענק שחרור הקים עסק קטן והצליח להתקדם משם... המסלול של צבא טיול תואר לא מרשים אותי...אני כן אגיד "וואו" למי שסיים בהצטיינות תואר בפיסיקה כי אני לא חושב שאני הייתי מצליח...האמת...שאפילו תואר בספרות אני לא הייתי מצליח (והוא נחשב פחות "קשה")... בכל אופן יש המון אנשים מוצלחים שלומדים איתי (אנשים בהנדסת חשמל בת"א עם ממוצע מעל 95) שיש לי 0 הערכה כלפיהם כבני אדם כי בסופו של דבר אני רואה איך הם...ואת האנשים שהם שואפים להיות וזה פשוט לא נראה לי... בכל אופן אני חושב שיש בלימודים פאן כ"כ שולי...אם הם מצביעים על רצון של אדם להיות באפס מעשה אז כן...אבל לשפוט מישו כי הוא לא בחר במסלול ה"בטוח" של החיים? no way זו פשוט חשיבה מרובעת מדי

iknow

New member
דעתי

אני לא חושב שדעתי השתנתה הרבה מאז שהתחלתי ללמוד. באופן כללי, המוטו הוא "כל מקרה לגופו". גם כשזה נוגע לאדם בעל השכלה ולאדם חסר השכלה ולכן גם הייתי מוכן לצאת עם בחורה שאינה משכילה (בהנחה ואני זורק את עצמי 10 שנים קדימה, נאמר) אבל אני חושב, בכל זאת, שלא סביר שזה יקרה. מה שכן, ההערכה שלי אל אנשים בעלי ממוצעים גבוהים עלתה מאוד מאז שאני חווה את הרמה האקדמית על בשרי שלי - זה לא פיקניק (והמועד ב' בפיסיקה שהיה לי היום, הבהיר לי את זה עוד יותר טוב). אבל גם פה "כל מקרה לגופו" תקף.

EdisonGirl

New member
../images/Emo59.gif

האם דעתכם על אנשים השתנתה מאז שהתחלתם ללמוד? כלומר - האם אתם מעריכים אנשים משכילים\שלומדים יותר מכאלה שלא? להפך. פעם, באופן אוטומטי, הערכתי יותר אנשים שהם בעלי השכלה גבוהה כלשהי. האמנתי שהידע הופך אותם למבינים ולכן מוסריים יותר, אם אפשר לקרוא לזה ככה. היום הערך שלהם בעיניי ירד פלאים. הם הרבה יותר "בני אדם" מבעבר...
האם הייתם יוצאים עם בנאדם שאינו לומד ולא מתכוון? האם השכלה אצל בנאדם חשובה לכם או לא? אם הוא לא לומד ולא מתכוון ללמוד *פורמלית*- בהחלט כן! אבל הוא מוכרח להיות עם ראש פתוח, מוכן ורוצה לקלוט מידע חדש בנושאים שמעניינים אותו, ושאלה לא יהיו רק כדורגל ואוכל, כמובן. האם אתם נוהגים לשפוט אנשים לפי השכלה או חסרונה? אם זה אחד הדברים הראשונים שאני יודעת עליהם = מהווה חלק מהרושם הראשוני, אז כן. אם לא יהיו אותות סותרים, אנשים חסרי השכלה נוטים להיראות בעיניי פחות חכמים, פחות סקרנים, פחות שאפתנים וכד'... האם אתם מסתכלים שונה על כל עניין ההשכלה כעת כשאתם במערכת הזאת? כן, ולצערי הרב, בעיקר שונה לרעה..

t h e saint

New member
בעיה חברתית נפוצה.

זה בעיה של החברה, פעם אדם בעל 12 שנות לימוד נחשב משכיל, היום אתה מעקם גבה אם בשיחה חולית של 2 דקות עם אדם שאתה בכלל לא מכיר אתה שומע שהוא עדיין לא התחיל את לימודי התואר שלו, משום מה ממשפט אחד אתה שופט את אותו אדם ומחסל את עתידו. אתם צריכים לצאת מהמוסכמות החברתיות ולא לשלול אנשים על סמך הלימודים שלהם כי זה אינו מראה מדד על איכותם ועל הכוונות שלהם בעתיד, וממש אין צורך להביא לכם דוגמאות על אנשים שלא למדו בשום מוסד להשכלה גבוהה בחיים שלהם, ואפילו נשרו מלימודי התיכון והגיעו למקומות שכולנו חולמים עליהם. פשוט אל תפסלו אנשים תנו סיכוי לדו-שיח ואני בטוח שתגלו הרבה דברים שהייתם מפסידים. ולאנשים שהם צרי מוחין ומקובעים א. הם לא יגיעו רחוק ב. פשוט יפסידו עוד חבר/ה שילכו איתם במרוצת הזמן.

SpyKid

New member
מה זה "הגיעו למקומות שכולנו

חולמים עליהם"? אני די בטוחה שאני למשל לא חולמת להגיע לשם.

השאלה היא באמת

מה המקומות שאנחנו חלומים עליהם. יש אנשים שחלומים להגיע לאיפה שביל גייטס, ואת זה אפשר בלי תואר, יש כאלה שחולמים על המקום של אולמרט (
) או פרץ (
) וגם לשם אפשר להגיע בלי תואר, ויש כאלה שחולמים להגיע למקום של אלברט אינשטיין או הוקינג, ולזה כמעט תמיד חייבים תואר.

SpyKid

New member
מתוך סקרנות, ביקשתי דוגמאות

כדי להבין למה אתה מתכוון.

silverhawk

New member
'האיש שלא היה שם' נתן לך דוגמאות

אפשר ללכת הפוך - מה השאיפות שלך? ובאופן כללי, לאילו דברים, לדעתך, ניתן להגיע אך ורק דרך לימודים (מבחינה כללית - כסף, כוח, תהילה וכו', ולא נקודתית - ראש מחלקת מחקר בIBM)?

SpyKid

New member
ובכן, לא הייתי רוצה להגיע למקום של

אף אחד מהאנשים שהוא הזכיר בחלק הראשון. למקום של איינשטיין או הוקינג - כן. לשאלתך - רק דרך לימודים אפשר להגיע לידע ותובנה לגבי המדע. אדם לא יכול להוכיח את המשפט האחרון של פרמה אם הוא לא התחיל קודם מקורס בסיסי באלגברה.

shay4442

New member
לא שופט אדם לפי השכלתו

קודם כל וידוי: אני מקדש את הידע והלמידה . תמיד ידעתי מה אני רוצה להיות ותמיד ידעתי שאני אלמד באוניברסיטה בשביל שיום אחד אוכל לעסוק בתחום . אבל אני זה לא אחרים ואני זה לא חברי , אני לא אדם ששופט אחרים כל אחד ובחירותיו בחיים . לא כל מה שמתאים לי מתאים לאחרים. לי ,התאים לי לשרת בתור לוחם בצבא אבל אני מכבד אחרים וחלקם חברים שלי שלא שירתו בצבא מטעמים אידיאולוגים . אני בעד השכלה גבוהה ולמידה אבל זה לא מתאים לכולם לא כולם צריכים לעבור דרך כותלי האקדמיה..... יש אנשים שנולדו לגורלות שונים משלי ומשל סטודנטים אחרים והגורל שלהם לא עובר דרך השכלה . יש לי חבר שבלא מעט מובנים הוא יותר חכם ממני אבל הוא הצהיר יותר מפעם אחת שהוא אף פעם לא ילך ללמוד ואין לי בעיה עם זה.... אין לי בעיה לצאת עם מישהי שאין לה תואר ושהיא לא מתכננת ללמוד לתואר, שלא תבינו אותי לא נכון!!! מאוד חשוב לי שהיא תהיה חכמה ולפחות אוטו-דידקטית אבל תואר בספרות או בפיזיקה לא יגרום לי להסתכל עליה אחרת. בקשר לעניין ההשכלה מתוך האקדמיה בהחלט השתנה קצת הבנתי ודעתי בנושא( מסתבר שזה הרבה יותר קל להוציא תואר ממה שחשבתי....)

JiyuuKi

New member
אני מעריך יותר אנשים שלא למדו

על שכמיהתם לחיים הייתה חזקה מספיק, והיא גברה על תביעותיה הקפיטליסטיות והדורסניות של החברה המודרנית, אשר מבקשת לשעבד את מוחו של האדם החופשי. טוב, אני צוחק. אבל זה ברור שאפשר למצוא טיעון לכל כיוון, ומן הסתם אנחנו נאהב לשים את עצמנו בצד הטוב יותר. אין לזה שום קשר לאיך אנחנו צרכים להעריך אחרים, אלא רק לעובדה שהאגו שלנו מנופח.

הממ... שאלה טובה ../images/Emo13.gif

שמתי לב לאחרונה שאני יותר דוחפת אנשים ללמוד ומתפלאת לפגוש אנשים בני 25+ שעדיין לא לומדים, כי אצלי זה היה כל כך טבעי וברור שאני לוקחת שנה חופש אחרי הצבא כדי לחסוך כסף ואז מתחילה ללמוד, והנה אני כבר בדרך לסיום התואר. בן זוגי משרת שירות קבע ועל כן הוא גם לא לומד באוניברסיטה, אבל הוא בהחלט מדבר על רצונו וכנראה שהוא ישתחרר מוקדם ממה שציפה, אז הלימודים גם יגיעו מהר, ובתקווה שזה יהיה קרוב אליי (כי יש מצב שזה יהיה מאוד רחוק ממני
). לא נוהגת לשפוט אף אחד, כי זה כל אחד והבחירות שלו אבל אני חושבת שזה הפסד אם לא לומדים, כי יש כל כך מעבר ללמידה בתוך המערכת הזאת כי זוהי מערכת חברתית גם.

למעלה