דיון...

ChilD SouL

New member
../images/Emo124.gif דיון...

בעקבות שיחה עם אמי היקרה שתחייה [
] עלו לי כמה תהיות
האם דעתכם על אנשים השתנתה מאז שהתחלתם ללמוד
כלומר - האם אתם מעריכים אנשים משכילים\שלומדים יותר מכאלה שלא
האם הייתם יוצאים עם בנאדם שאינו לומד ולא מתכוון
האם השכלה אצל בנאדם חשובה לכם או לא
האם אתם נוהגים לשפוט אנשים לפי השכלה או חסרונה
האם אתם מסתכלים שונה על כל עניין ההשכלה כעת כשאתם במערכת הזאת
שוּט.

dudmel

New member
אני כן../images/Emo70.gif

רק שיש לי 2 דו"חות מעבדה להכין, שיעורים בסטטיקה ובמכניקה למחר שעוד לא התחלתי אפילו, ומעבר לפינה ממתינה לה חדווה, ומדר שומר עליה שלא תברח...
אז אפילו שיש לי הרבה מה לומר בנושא, תיאלצו להמתין... (עד סוף הסמסטר בערך)

Musi© Gi®l

New member
טוב תראי זה יהיה אולי מגעיל אבל כנה

אני באמת מסתכלת שונה על אנשים שלומדים מול אנשים שלא [ולא מתכוונים] אני גם מסתכלת שונה על אנשים שלומדים ניהול ואנשים שלומדים הנדסה נגיד. אני תופסת יותר מכאלה שמתעסקים במקצועות שאני מחשיבה לקשים יותר, וכמובן אם מישהו לא לומד בכלל, אז, טוב.[כמובן שזה לא משהו גורף, גם לא לומד היום זה לא בהכרח לא לומד אף פעם, כן? אבל נגיד אם מישהו יגיד לי שאין לו כוונות ללמוד לימודים אקדמאים יהיה לי קשה יותר להעריך בנאדם כזה.] חשובה לי ההשכלה, כן, וכן אני די שופטת אנשים לפי זה, כלומר, כמו שאמרתי זה גורם לי להסתכל על אנשים אחרת, נגיד כשמישהו אומר לי שהוא לומד הנדסת חשמל בטכניון או רפואה בתל אביב אז אני אומרת וואו, לעומת זאת כשמישהו לומד סוציולוגיה במכללת אריאל.טוב. אני יודעת שזה לא יפה . אבל ככה אני. זה לא בהכרח אומר לגבי חוכמה וכו', אלא יותר בקטע של- הערכה כלפי מי שלומד מקצועות קשים. יאללה תסקלו אותי באבנים עכשיו!

ChilD SouL

New member
אז...

את לא מעריכה אותי כי אני לא לומדת בטכניון
בכל אופן, אין מה לסקול, כל אחד והדיעה שלו - בשביל זה פתחתי את הדיון. ואני אף יכולה להסכים איתך לגבי נקודות כאלה ואחרות, אז את יודעת...

lollapalooza

New member
פה אני לא מסכימה איתך.

רק חלקית
. אני כן מסתכלת על מקום הלימודים, ברור. אם מישהו לומד באוניברסיטה ברמה גבוהה, או משלם כמה עשרות אלפי שקלים בשנה כדי לקנות לו תואר קליל, יש הבדל מהותי בעיני. בהחלט. אבל המקצוע? פה את טועה, לדעתי. זה שמישהו לומד פילוסופיה או סוציולוגיה כי הוא אוהב את זה, זה עושה אותו פחות חכם או בעל יכולות מועטות יותר? למה? זה מה שמעניין אותו. הוא יכול להיות בן אדם מדהים וגאון לא קטן, הרבה יותר ממישהו שלומד פיזיקה, למשל, ומרוב מספרים הוא לא יודע לתקשר במילים פשוטות (ובחיי שראיתי די הרבה כאלה בחיים שלי). אני למשל לומדת קולנוע, אז כן, זה גורם לאנשים לטעון שאני לא באמת לומדת (ע"ע ההודעה של אמיתי בשרשור פה ליד) או שאנחנו "רק רואים סרטים כל היום" ולא מודע לזה שקולנוע זה מקצוע מלא- מלא- מלא בהיסטוריה וסוציולוגיה ופסיכולוגיה ותיאוריות מטורפות, והמון המון חשיבה עצמאית ומחקר עצמאי ויצירתיות ומה לא. ומבחינתי גם הלכתי ללמוד את זה כי אני אוהבת את זה וזה מה שמעניין אותי. באותה מידה יכולתי ללכת ללמוד משהו אחר שאולי היה גורר תגובות יותר טובות מ"אתם סתם רואים סרטים כל היום וכולכם סטלנים בלי עתיד", אבל מה לעשות שזה מה שנכון ואמיתי בשבילי? ויותר מזה- אני דווקא אעריך יותר את מי שהלך ללמוד את המקצוע ה"פחות נחשב" שהוא אוהב מאשר ללכת על בטוח וללמוד כלכלה ומנהל עסקים, דווקא כי הוא הולך על מה שאמיתי מבחינתו. כמובן שאם מישהו מחליט שמטרת חייו היא להיות פיזיקאי או רופא או מהנדס חלל- נהדר ולמה לא. אבל מה פתאום שתחליטי מה יותר או פחות נחשב, כשמדובר פה בהעדפה של בן אדם. (וסליחה, איפה היינו היום בלי סוציולוגים ואמנים ואנשי רוח, תגידי? לא כל העולם מתקיים על מדעים מדויקים, וטוב שכך)

XMankoX

New member
חושבת כמוך

מעריכה יותר אנשים שהלכו ללמוד משהו שהם אוהבים (לא משנה מה) מאשר אנשים שהלכו ללמוד מנהל עסקים למשל, רק בשביל התעודה והכסף בסופו.

Musi© Gi®l

New member
דווקא אני בכלל לא תופסת ממי ש-

לומד מנהל עסקים כי זה סתם מעפן בעיני :p זה לא שאני אזלזל בכל מי שלומד מדעי הרוח או החברה, ממש לא, אבל אין מה לעשות, כשמישהו לומד סוציולוגיה , או נגיד קרימינולוגיה וכאלה במכללה זה מעפן, כאילו, לפחות תלמדו את זה באונ', ותעשו תואר שני, ותעשו משהו עם התואר שלכם ואל תלכו אחריו לעבוד במלצרות או בלהיות מזכירות וכאלה. אני יודעת שיש אנשים שהדעה שלי מעצבנת אותם, אבל מה לעשות, גם אם זה לא יפה- ככה אני רואה את זה

Lir האחת

New member
אהמ

ומה עם מי שלומד פסיכולוגיה במכללה שהיא שלוחה של אוני' תל אביב?
את לא חייבת לענות על זה

PianoGirl20

New member
אנשים לא מבינים שכל מקצוע יכול

להיות קשה. אנשים שלא מדברים עם סטודנטים ממקצועות שונים, לא מבינים כמה קושי יש בכל דבר. כל מקצוע יכול להיות קשה. לא חייבים ללמוד רפואה בשביל להצטרך לקרוע את התחת. לכל מקצוע יש את הפאקים שלו, וזה מה שאנשים לא מבינים. לכל מקצוע יש את העומקים שלו והקורסים הקשים שלו שדורשים מחשבה והשקעה. זה שמקצוע מסויים הוא הומני יותר לא אומר שהוא יותר קל. ועוד משהו, אנשים גם לא מבינים שאפילו מקצועות הומנים יכולים לכלול הרבה קורסים ריאליים. כמו פסיכולוגיה למשל. בפסיכולוגיה יש המון קורסים שמדברים על נושאים ריאליים, כמו תפיסה, מבנה המוח, מערכת העצבים וכל מיני דברים שקשורים לתפקוד של הגוף (שזה כבר ממש גולש לפעמים לתחום הרפואה) וזה מאוד לא קל. או שלמשל יש את הסטטיסטיקה של פסיכולוגיה שהיא מאוד קשה... בקיצור, בכל דבר מקצוע יש קושי ויש קורסים מסובכים ואני לא חושבת שאפשר לזלזל במקצוע מסויים.

iknow

New member
את חייבת להפסיק עם זה.

פסיכולוגיה הוא תחום הומאני במידה דומה מאוד לביולוגיה. או, במילים אחרות, מעט הומאני.

Musi© Gi®l

New member
זה לא כזה ריאלי מבנה המוח ומע'

העצבים ודברים כאלה, זה אפילו די הומני. ברור שזה לא כזה קל ללמוד פיסולוגיה. ובטח עוד הרבה דברים נוספים. אבל אין מה לעשות זה פשוט לא דורש את אותה ההבנה והחשיבה של מקצועות ההנדסה למשל. כי הרבה יותר קל ללמוד מלא דברים של תוכן, ופשוט לדעת את החומר, מאשר להבין חומר מורכב.

יש מתמטיקאים ומהנדסים

שלא יכולים לקלוט מדעי החברה. יש פילוסופים ומשפטנים מבריקים שלא יכולים להתמודד עם משפט לגרנז'. אני מעריך אדם שהוא טוב במה שהוא עושה, פתוח לרעיונות ודרכי חשיבה שלא מגיעים מתחום התמחותו ומודע לחסרונותיו. אישית נראה לי טיפשי "להגביל" את ההערכה שלך לתחום כל כך צר של המחשבה והידע האנושי.

silverhawk

New member
וואו, זה כ"כ לא נכון...

"זה פשוט לא דורש את אותה ההבנה והחשיבה של מקצועות ההנדסה למשל" המשפט עצמו נכון טכנית, אבל ממש לא בהקשר אליו הכנסת אותו. הדרישות האנליטיות בהחלט שונות בפסיכולוגיה לעומת הנדסה, לדוגמה, אבל הן בשום פנים ואופן לא יותר קלות. לכל מקצוע יש את הדרישות שלו, וההשוואה ביניהן לא כ"כ קלה כמו שמשתמע ממה שאמרת (בטח שלא מבחינת מידרוג והיררכיה). ואגב, לגבי ההערה שיותר קל ללמוד מקצועות 'מלאי תוכן', גם היא שגויה. קחי תלמיד למתמטיקה ופיזיקה ותושיבי אותו ללמוד כרך היסטוריה, אין שום הכרח שהוא יצליח בזה. יש אנשים בעלי נטיה הומנית ויש אנשים בעלי נטיה ריאלית, אף אחד מהם לא בהכרח יותר חכם מהשני או בעל פוטנציאל רב יותר להצליח.

Musi© Gi®l

New member
יופי, אבל אני אישית אעריך

יותר אנשים שלומדים מקצועות שנחשבים קשים בעיני. הכל פה יחסי אלי. סליחה שלי נראה הרבה יותר קל באופן כללי ללמוד לקורס פחות ריאלי [שהוא סה"כ פונקציה של תחת] מול קורס שדורש יותר הבנה ריאלית [שהוא קורס שלא תמיד התחת יספיק] ולכן אני מעריכה יותר את מי שמצליח בשני. אין מה לעשות. וגם הלימודים, לדעתי הרבה יותר קשים ואינטנסיבים בתחומים ריאלים כשצריך להגיש תרגילים כל הזמן ויש מעבדות, מאשר בתואר שצריך מדי פעם לקרוא מאמרים וגם ככה מספיק אנשים לא עושים את זה. אתם יכולים להמשיך לכתוב לי תגובות צדקניות אתם לא תשנו את הדעה שלי.

tuluse

New member
העניין הוא../images/Emo187.gif

שמקצועות הומניים לא תמיד דורשים רק "תחת" כמו שאמרת. נראה לך שמישהו יכול להיות פסיכולוג, שופט, פילוסוףף רק כי הוא ישב וחרש את החומר? אלה מקצועות שדרושה בהם אינטליגנציה רגשית וחברתית גבוהה, כישורים שלפעמים חלק מהאנשים לוקים בהם בחסר. אז יכול להיות שמישהו יהיה גאון בפיזיקה אבל לעולם לא יוכל להיות פסיכולוג, כי פשוט חסרים לו הכישורים לכך. לכן כל אחד בוחר בתחום שבו הוא חזק. ולכל תחום דרושים כישורים אחרים. מסכימה שיש נושאים שהם לשבת על התחת וזהו....לדחוס חומר...אבל חלק מהמקצועות ההומניים הם ממש לא כאלה. זה רק מראה שאת לא מבינה מספיק מה זה אומר בעצם להיות פסיכולוג, שופט או פילוסוף. זה הרבה מעבר לחומר תיאורטי.

למעלה