דיון...

silverhawk

New member
לא התכוונתי לתקוף אותך

ואם זו התחושה שקיבלת, אני מתנצל. רק ניסיתי להציג לך נקודת מחשבה אחרת לכל העניין.

זכוכיות

New member
את חושבת ככה משום שיש לך נטיה

הומאנית. גם לי נראה שתארים ראלים הם קשים יותר, כי הם קשים יותר בשבילי, אני בחורה הומאנית וזה ברור לי. אני לא אלך ללמוד הנדסה. לא כי יהיה לי קשה אלה כי מה שאני לא אעשה וכמה שאני לא אחרוש, אני אכשל. אני יודעת את זה, ולא בא לי לבזבז שנה. אני רואה יותר מדי אנשים שלומדים עם בן זוגי (בסמסטר הראשון זה היה פיזיקה והנדסת חומרים, בשני מתמטיקה מדעי המחשב) ונכשלים בהכל, כאלה שיעופו בטוח בסוף השנה והאונ' תפסיק להם את הלימודים לשנה. למה לי להיכנס מראש למשהו שלא מתאים לי? בן זוגי, גאון ראלי לא קטן אגב, בטח היה מצליח הרבה פחות ממני ומרבים אחרים כאן בתואר הומאני. הוא מסתכל על המאמרים באורך הגלות ומתחרפן, איך אפשר? מי מסוגל לקרוא את כל זה? וללמוד את כל זה? ולזכור את כל זה? הציון הכי נמוך שלו בסמסטר הראשון היה בקורס הכי "הומאני" (בקושי), תורת החומרים, בו הוא הוציא 87. יש לי עוד ידיד שלומד פיסיקה וכבר נכשל פעמיים בכימיה. זה בסך הכל עניין של נטיה אישית. לא צדקנות.

SpyKid

New member
בלי קשר למה קל או קשה יותר

(אני לא אוהבת לדון בנושאים לא מוגדרים היטב, וקושי בתחום לימודים כלשהו בהחלט לא מוגדר היטב), לדעתי פסיכולוגיה היא תחום הומני (יותר מביולוגיה). לדעתי ה"ריאליות" של תחום מסוים לא נקבעת על ידי "מה חוקרים" אלא על ידי "מה הידע ויכולת ההבנה שיש לנו בתחום המדובר". במילים אחרות, אני מסכימה עם הניסוח הבא, ששמעתי ממישהו שאני מכירה: אם נרצה לסדר את המדעים (או הפסבדו-מדעים) מהריאלי להומני, זה ייראה בערך ככה: ראשית נמצאת הפיזיקה, שעוסקת, אם מכלילים זאת, בחלקיקים. הסיבוכיות שלה נמוכה ביותר. לאחר מכן הכימיה (שאפשר לראות אותה גם כתת-תחום של הפיזיקה, או כמו שידיד שלי הגדיר זאת - פיזיקה מולקולרית) שעוסקת באינטרקציות בין קבוצות של חלקיקים, שזה מורכב יותר. אח"כ הביולוגיה, שיש בה מורכבות גדולה יותר כי מסתכלים על קבוצות גדולות יותר שמורכבות ממולקולות. אח"כ נוירוביולוגיה, אח"כ פסיכולוגיה (שהמורכבות שלה גבוהה יותר) ואז הסוציולוגיה (את שני האחרונים אני לא מגדירה כמדעים). בכל שלב מכלילים את השלב הקודם, לכן הידע וההבנה שלו נעשים מועטים יותר.

SpyKid

New member
../images/Emo13.gif

רציתי להוסיף שאם מתייחסים אליה כאל מדע, היא תתפוס את המקום שלפני הפיזיקה, אבל אני לא חושבת שאפשר לראות בה מדע ממש, כך שאני ממקמת אותה מחוץ לפירמידה הזאת.

iknow

New member
בגדול, נדמה לי שאני מסכים

אבל את שוכחת שביולוגיה לא עוסקת רק במבנה התא (תיזכרי בתוכניות הנשיונל גיאוגרפיק שראית, כשהיית צעירה יותר) אלא גם במערכים חברתיים של סוגי בעלי חיים שונים וגם בטבען של החיות. פסיכולוגיה וסוציולוגיה עוסקות בדיוק בנושאים אלו, רק בהקשר האנושי. למשל, קיים תת תחום בפסיכולוגיה, הנקרא פסיכולוגיה אבולוציונית, המנסה לקשור בין מבנה המוח האנושי (וכפועל היוצא ממנו - ההתנהגות האנושית) לאבולוציה של בני האדם. אני חושב שיותר מידי אנשים מבלבלים בין הפסיכולוגיה, כפי שהיא באה לידי ביטוי בתוכניות טלויזיה (בדמות הפסיכולוג על הכורסא), לבין מדע הפסיכולוגיה בכללותו, שהוא הרבה יותר עמוק מזה.

SpyKid

New member
אתה צודק בקשר לתחומים שציינת,

אני חושבת שאני רואה את הביולוגיה בעיקר כפי שלמדתי בביה"ס וכפי שקראתי בכל מיני ספרים. יכול להיות גם שלמרות אי-הדיוק בביולוגיה שעוסקת בקבוצות בע"ח, היא יותר מדויקת בעיני כי יש פחות מורכבות בהתנהגות בעלי החיים (לפחות כפי שאנחנו רואים זאת) מאשר בהתנהגות בני האדם. בקשר לפסיכולוגיה, אני לא מסתמכת על דימוי הפסיכולוג בסדרות טלויזיה, אלא בעיקר בכל מיני "מחקרים" שמתפרסמים באינטרנט או שאלונים שסטודנטים לפסיכולוגיה מבקשים למלא מדי פעם, ואמורים להצביע על דברים חד-משמעיים כביכול.

SpyKid

New member
לפחות כשאתה רוצה לחקור פונקציית

גל של אלקטרון, אתה לא שואל אותו "מ-1 עד 5, כמה אתה מרגיש שהפרוטון מבין אותך?"

ומה עם אנשים ש...../images/Emo29.gif

לומדים מקצוע " מספרי " אבל הם לא נהנים מזה? הם סתם לומדים את זה למרות שזה לא מדבר אליהם, הם לא נהנים בכלל. הם נשארים בזה כי זה נחשב מקצוע טוב מה את *באמת* חושבת על אנשים כאלה?

roigr

New member
אז יש לי שאלה קשה אלייך:

מה יותר נחשב: הנדסת ביוטכנולוגיה במכללת אריאל, או גיאוגרפיה באת"א ?

Musi© Gi®l

New member
לא נראה לי שיש ביוטכנולוגיה שם

ולא יודעת מה יותר נחשב אבל כנראה שבכ"ז הנדסה. אבל אם מישהו אוהב ג"ג מספיק? בכיף שיהיה לו, אבל בוא נגיד שכשמישהו אומר לי שהוא לומד ג"ג באת"א זה לא עושה לי "וואו"

למעלה