דיון...

roigr

New member
אפשר לדעת מה את לומדת ? אם את

מציגה תיזה, אני חושב שמן הראוי יהיה לחשוף את עצמך כנבדקת הראשונה.

iknow

New member
די כבר להתגונן. היא הייתה כנה וכתבה

מה היא באמת חושבת. היא לא כתבה ש"ככה זה צריך להיות" ואפילו הביעה מודעות עצמית לעובדה שזה עלול להישמע קצת מתנשא, כל העסק הזה, אז אין טעם להתרגש. סך הכל מדובר בדעה מאוד אינדיודואלית (שאגב גם די תקפה לגביי, עם הסתייגויות מסויימות).

Musi© Gi®l

New member
לא אי אפשר לדעת

מה זה קשור ידעתי שיהיו פה ים יפי נפש שיקפצו. אפשר לחשוב שאתם באמת מסתכלים על כולם באותה צורה.

lollapalooza

New member
אה, רצוי שאדגיש,

שזה שלא הסכמתי איתך לא אומר שאני טוענת שדעתי היא הנכונה או שאת לא בסדר... זכותך.

roigr

New member
לא נו - אני סתם צוחק, אני בגישה שלך

מה את לומדת בכל זאת ?

אבל את אומרת שהמקצוע חשוב../images/Emo29.gif

ויש גם אנשים שלומדים רק בגלל השם של המקצוע איך הם עוברים אצלך?

M o n a L i s a

New member
לא מנומס להגיד, אבל אני מסכימה.

עד כמה שזה נשמע לא "יפה" להגיד או מעליב אנשים שלומדים דברים אחרים - אני מסכימה עם מיוזיק גירל ומעריכה הרבה הרבה יותר אנשים שלומדים מדעים או מקצועות קורעים כאלו. אני בעצמי לומדת כימיה וזו קריעה אמיתית ואני לא חושבת שניתן להשוות קושי של מדעים מדויקים לקושי של מדעי החברה. אנחנו לומדים 40 שעות בשבוע גם בשנה ב' וג', עוברים המון מעבדות עם מדיניות מאוד קשוחה והקורסים ברמה מאוד גבוה שדורשת ניתוח מעמיק של החומר, הבנה ותרגול בלתי פוסק. לפני שמישהו יקפוץ - אימא שלי מסיימת דוקטורט בפסיכולוגיה ואבא שלי מהנדס (מבריק לפי דיעות רבות) ואני חס וחלילה לא מזלזלת באימא שלי שלא מגיעה מתחום המדעים, אבל אי אפשר להשוות, מצטערת.

Lir האחת

New member
אחח

באסה. ידעתי שהייתי צריכה ללכת על לימודי הכימיה באוני' תל אביב

tayenka

New member
לא מסכימה, ומדברת מנסיון אישי

תשנעי, אני יודעת שזו הדעה המקובלת (וזו גם זכותך המלאה להחזיק בה), אבל, אני חייבת להגיד שדברים שרואים מכאן פשוט לא רואים משם. כיוון שאני למדתי כמעט בכל מסלול אפשרי (בהתחלה מדע מדוייק לגמרי, קרוב לשלך) ואח"כ במדעי רוח וחברה, אני מרגישה שאני בעמדה לחוות עמדה יותר אובייקטיבית. עבדתי הרבה יותר קשה, ויותר שעות, במדעי רוח וחברה מאשר במדעים - אם כי אני חייבת להסתייג ולהגיד שבחברה זה נורא תלוי בחוג, ומצאתי שהלימודים הקשים ביותר (אפילו עבורי, ואני ללא ספק בנויה בעיקר למדעי הרוח) היו בעיקר במדעי הרוח (ולא חברה או מדעים מדוייקים)...

tayenka

New member
../images/Emo2.gif לא אמרתי בשום מקום שהיה קל;

אמרתי שהיה יותר קל בכלל, לא טענתי שיש משהו קל, אמרתי שעבדתי יותר קשה במדעי הרוח. עזבתי כי לא רציתי לעסוק במה שהתחלתי ללמוד כל חיי. וכן, ויתרתי על משהו "מכניס" פוטנציאלית לטובת משהו שגורר תגובות מהסוג של "למה לך את זה?!"

iknow

New member
אני חייב לציין שאני מסכים עם הבחורה

אני יודע בוודאות שעבורי, תחום המדעים המדוייקים הוא תחום הרבה יותר קל מתחומים יותר הומאניים. לא סתם יש לי 60 בבגרות בספרות, זה פשוט לא משהו שאני מסוגל להבין לעומק כנראה (כי האלטרנטיבה היא לזכור הכל, וזה לא בא בחשבון לחלוטין - אני לא תוכי ולא יכול לזכור כמויות כאלה גדולות של מלל)

lollapalooza

New member
תמיד הערכתי יותר את מי שלומד.

מהבחינה הזו, שבשבילי השכלה היא משהו שבכלל לא נתון לוויכוח שהוא חיוני ומהותי, ואני רואה אדם שלא בוחר לפתח לעצמו את המחשבה ואת העולם שבו הוא חי, כאדם מנוון, שתקוע במקום אחד. אולי זה נשמע פלצני או מתנשא, אבל לא אכפת לי. בנושא הזה אין לי שום כוונות להתנצל. כמובן שזה לא בהכרח גורף לגבי לימודים במוסד להשכלה גבוהה וזהו, למרות שאני כן חושבת שהמקום נותן הכוונה ופותח כיוונים שלא הייתי חושבת עליהם בחיים. אם יש מישהו שילמד כל החיים שלו מספרים, למשל, וזה באמת יקדם את דרך החשיבה שלו ואת האינטליגנציה שלו, מצידי שלא ייקח קורס אחד באוניברסיטה אפילו. העניין הוא שבד"כ זה לא כזה קורה. באותה מידה, גם מי שהולך לאוניברסיטה ו"קונה" את התואר בזה שהוא נרשם לקורסים קלילים ולא מגיע בכלל, לא ממש נחשב למשכיל בעיני. לדעתי ידע הוא דבר חשוב בדיוק כמו מחיה פיזית בסיסית של אוכל, למשל. אני לא רואה איך אני יכולה להיות בקשר (כל קשר) לאורך זמן, עם אדם שנשאר תקוע במקום מבחינה מחשבתית או מבחינת אינטליגנציה, עם אדם שאני לא אוכל לנהל איתו דיונים על דברים שאני אוהבת ושמעניינים אותי, ולהרגיש שהוא מבין אותי ושיש לו מה לתרום, ושזה מעניין גם אותו. וכן, אני לא מתביישת להגיד גם שאין לי על מה לדבר עם בן אדם לא משכיל שמה שמעניין אותו רדוד בעיני. שוב אני אגיד, לצורך ההבהרה- לא מדובר באדם עם השכלה פורמלית בלבד. אבל כן מדובר באדם שרוצה לקבל ידע ושעושה משהו כדי לפתוח דרכי חשיבה ולהעמיק את האינטליגנציה שלו.

ChilD SouL

New member
../images/Emo27.gif

ומה עם אדם שאינו לומד או מתכוון ללמוד אך יש לו ידע רחב וחוכמה רבה

lollapalooza

New member
מעולה. למה לא.

אבל שימשיך ללמוד, לא משנה באיזו צורה. קשה לי להסתפק במצב שבו אדם אומר "אני יודע מספיק ולא צריך עוד". אם זה אדם שיודע ו"מספיק לו", זה גם לא משהו שהייתי מתלהבת ממנו. אני מעדיפה אדם שיודע פחות אבל תמיד ירצה וינסה לדעת יותר.

SpyKid

New member
אם יש לו ידע רב זה אומר שהוא רכש

אותו איכשהו, כלומר למד, לא? לא בהכרח באופן רשמי דרך האקדמיה.

בטטהמן

New member
אני מעריך מי שיש לו מטרה בחיים

והוא פועל למען השגתה. ברוב המקרים הדרך עוברת באוניברסיטה אבל לא בהכרח. לעומת זאת, אני בז לאנשים חסרי מטרה שממשיכים לנוח שנה אחר שנה בבית או עובדים באיזשהי עבודה צדדית רק כדי לגמור את החודש ו"מטרתם", אם לקרוא לה ככה, היא לא לעשות כלום. לחלופין, אני גם לא אוהב אנשים שהלכו ללמוד בשביל "לעשות כמה שיותר כסף", ולא מתוך עניין במקצוע.

למעלה