ל-ח-ץ

m i r u s h i

New member
../images/Emo123.gifל-ח-ץ../images/Emo2.gif../images/Emo108.gif

מכיוון שגם אתם וגם אני עומדים לפני בגרויות מפחידות [היסטוריה,אזרחות(,מחשבים)] אני מרגישה צורך לפתוח דיון ציבורי
אני אישית מתחילה להרגיש את הלחץ מבעבע מבפנים.. [אני יודעת שמחר זה פשוט יחמיר
אבל נשרוד בסופו של דבר(מקווה ><)] איך אתם מתמודדים עם הלחץ של ה'יום לפני'? יש דברים מיוחדים שאתם עושים כדי להפחית את המתח והלחץ? עצות ? טיפים [כמו של אודטה
] ? תודה מראש
[מה אתם מתפלאים? אני הולכת ליישם כל שיטה ושיטה מהשרשור הזה עוד הערב.
]

דוש2

New member
פשוט מעדיפה שלא לחשוב על זה

ולהגיד כל הזמן כן כן יש לי עוד זמן ללמוד... (אני בהסטוריה רק במלחמה הקרה נשארו לי עוד 18 עמ' ללמוד וסיימתי ללמוד את כל החומר מבלי להתחשב בחזרה על החומר של היום ומחר בבוקר) .. כן כן הכל יהיה בסדר
ולמה עשו לכם אזרחות והיסטוריה באותה שנה?!?! תכף תגידי לי שגם היה לך תנ"ך

m i r u s h i

New member
מה? ../images/Emo12.gif../images/Emo108.gif

אני למדתי ידע עם ומדינה..
וסיימתי עם זה בחורף |: ותנ"ך שנה שעברה.. אני מחר נגשת למחשבים :X

צליל88

New member
האמת?../images/Emo179.gif

חוץ מביו' לא מלחיץ אותי כלום, באמת. ואין לי מושג מה
. לפני המתכונת כולי נלחצתי. ובבגרות עוד את שני השאלונים. [כשרון צולע, כבר אמרתי? רק אני יכולה להתייבש יומיים לפני הבגרות
] יהיה טוב.

K e R e N18

New member
../images/Emo45.gif גם אותי רק ביולוגיה מלחיץ...

כל השאר זה סבבה...
אבל בביולוגיה גם ככה אין לי סיכוי להשיג ציון טוב במיוחד, אז אני יכולה להיות רגועה

Eowyn of Rohan

New member
אני רגילה ללחץ

כל החיים שלי אני בלחץ מכל מיני דברים והאמת היא, שאני לא מתמודדת עם זה טוב
לפני הבגרות במתמטיקה התחלתי לטחון כאילו אין מחר למרות שלא הייתי רעבה.. - לא מומלץ.
אני מוציאה עצבים על חברים.. לא לנסות בכלל, זה ממש מגעיל אבל יוצא בלי ששמים לב
.
נראה לי הכי טוב להגיד לעצמך בראש שיהיה טוב ושעוד מעט זה מאחורי ופשוט ללכת לישון.

AndreaCorr ©

New member
יש לי טיפ מצוין לאיך לא להלחץ

לא ללמוד למבחן.
באמת, בקושי למדתי רבע מהחומר להסטוריה, ואני לא מוטרדת מהעניין. בטוח שהייתי יותר מוטרדת אם הייתי חורשת.

shir el

New member
:-O מציעה לך ללמוד ../images/Emo70.gif

שלא יקרה מצב שחס-וחלילה תשבי מול מבחן .. ולא תדעי מה לענות .. כמו שהיום קרה לי בסוציולוגי'ה ..... בכל מקרה .. על כמה מגישים אותך
ובהצלחה ..

AndreaCorr ©

New member
לא היו לי עצבים ללמוד

זה המקצוע המתועב ביותר עלי אדמות. מגישים אותי על 80 בחסד רב תודה רבה

Tauron

New member
אני נותן בד"כ את הרעיון הזה..../images/Emo190.gif

מקסימום לבוא למבחן עם הרגשה שהולכים להיכשל... ואחרי שקיבלנו את ה56 העובר בקושי מרגישים מעולה
תמיד כדאי לבוא בהרגשה של <אני הולך להיכשל וזה לא מזיז לי> זה הרבה יותר מרגיע מהגישה של "אני חייב לקבל לפחות 95, אחרת לא יכניסו אותי הביתה"

C u b e

New member
חחחח ת'אמת?

אני גם ככה
למדתי ממש בשטחיות, קריאה מרפרפת, אני לא זוכרת כרגע כ-ל-ו-ם, ואני לא כ"כ מודאגת
[בטח הלחץ יגיע מחר בסביבות 1,2
]

a 90s Noah

New member
אצלי זה לא לחץ..

אצלי זה התרגשות מעורבת בקצת פחד וקצת חוסר ביטחון במקצועות מסויימים (אזרחות למשל)..אבל אני אף פעם לא נלחץ בטח שלא יום לפני מה עשיתי רע? מקסימום איזה 10 דקות לפני המבחן שאחת הבנות קוראת מהמחברת מהר מלא דברים שאני חושב שאני לא יודע..זה יכול להלחיץ
ומלא זמן גם לא היה לי לחץ אמיתי..נראה לי שימי הלחץ עברו כבר במאי. ביום שני היתה בגרות בתנ"ך, מחר אזרחות, 5 ימים אח"כ ביולוגיה, 6 ימים אח"כ שוב אזרחות..די אוורירי אני יודע..לא משהו לחוץ. חחח עכשיו כולם שונאים אותי

shir el

New member
כיף לך ../images/Emo70.gif ../images/Emo13.gif

בהצלחה .. איך אני מכירה את זה שיושבים שתי דקות לפני מבחן להקריא דברים .. ואני כזה
"מה
, על מה אתם מדברים
,
לאיזה נושא זה קשור
" .. בכל מקרה .. חח בהצלחה ..

ממממור

New member
ככה

פעם בחיים לא הייתי נלחצת למבחנים- הייתי לומדת רק יומיים שלושה מראש ויום לפני אף פעם לא- כי עדיף לנוח ואז נלחצתי מה-006 בחורף ולמדתי יום לפני טעות ענקית- הגעתי למבחן והיה לי בלק אאוט של החיים- מרוב לחץ כמעט יצאתי באמצע בלי לענות על כלום אבל אז גיליתי שהמשגיחה מכירה אותי ו-פדיחות נשארתי- נשמתי עמוק- עשיתי את המבחן- לא סיימתי אותו- ובדרך נס קיבלתי 98- אל תשאלו אותי איך ועכשיו שאני מגיעה לחוצה למבחנים אני רק אומרת לי בראש "אם במבחן ההוא קיבלתי 98...." קיצר- לא להתכונן יום מראש! זה רע, זה עושה בלאגן בראש. לא להתכונן יותר מדי זמן מראש! כי יש לזה אותו אפקט. ולנסות להבין (וזה קשה) שלחץ זה בטוח לא מה שיעביר אתכם את המבחן בהצלחה

shiran™

New member
אני לחוצה מאוד בד"כ

אבל אם אני לא חושבת על זה אני לא נלחצת. אז אני משתדלת לא לחשוב על זה בכלל. לפעמים אני מסתירה את הלחץ ולפעמים לא. הבגרות באזרחות והמתכונת מחר (באותו מקצוע) הכי מלחיצות אותי. איך מתמודדים עם הלחץ יום לפני? מסיימים ללמוד את כל החומר עד הערב, ואז בערב באים לפורום. מגיבים, נכנסים לצ'אט, ובאמת באמת שהכל נשכח לכמה שעות ואז כבר הולכים לישון וכשקמים זה מאחורינו. הכי מצחיק ומוזר זה שאנחנו לחוצים לחוצים לחוצים לפני ואז זה פשוט עובר. חחחחחחחחחחחחח זה מצחיק אותי תמיד .. איך שזה עובד וזהו.

m i r u s h i

New member
*תגובה לכולכם*../images/Emo108.gif

[נו מה? יהיה מתיש לענות לכולכם אותה התשובה במילים שונות
] מילא לא ללמוד יום לפני.. אבל למשל בבגרות שאני הולכת לגשת אליה מחר,אין חומר ללמידה.. זה פשוט להריץ במחשב משהו שבניתם במשך השנה,הבוחן שואלשאלות ובמקרה הצורך גם נותן מטלה.. הבעיה היא שאם הוא ישאל שאלה אני אוטומטית אתחיל לגמגם ואם הוא יתן משימה אני בספק אם אני אצליח לבצע אותה.. סוג של טמטום שקיים אצלי כבר [כמעט] 18 שנה. >< אני פשוט שונאת\מתעבת בגרויות בע"פ |: מה עושים?

shiran™

New member
אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

פשוט די נמאס לי כבר באמת! אני התחלתי להעתיק הודעות לפני שאני שולחת אבל את זאת לא העתקתי! עכשיו אני ארשום אותה שוב בעצבים אבל את אמורה להירגע מזה: אל תילחצי. הכי כיף זה לעשות בגרות שלא צריך לשנן וללמוד אליה כלום. אם את מכירה את הפרוייקט שלך טוב אז אמור להיות לך קלי קלות. פשוט אל תילחצי. למה לך? בגרות אחרונה. תמיד אפשר לשפר, אבל את לא רוצה לשפר - נכון? אז אל תילחצי. חלק מהדברים הוספתי עכשיו..

m i r u s h i

New member
אי אפשר לשפר :X../images/Emo108.gif

וחוצמזה,זה בגרות שאי אפשר להכשל בה.. ז"א,שהציון כבר מתחיל בערך מ70 [אפילו יותר] וזה כבר בסדר {: הבגרות עצמה מפחידה אותי ותודה על התמיכה

למעלה